Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7159 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1275 Üye - Son üye: evrenozcinar
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuTUS'a girdikten hemen sonra kayıt yaptırıp ABD'ye gitmek
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TUS'a girdikten hemen sonra kayıt yaptırıp ABD'ye gitmek  (Okunma Sayısı 1433 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2008, 10:04:36 ÖS »

bence, önce bir kliniğe başla kliniğin yurtdışına bakış açısını öğren,hocaların ne düşündüğünü öğren(veya önceden bilgi topla)bazı klinikler sıcak bakarken bazılarıda asistanını bırak yurtdışına staja  yurtiçi kongrelerine bile göndermiyor.birde unutma ki klinikte asitanlığa başladıktan sonra yalnız değilsin diğer asistalarda var ve yeri geliyor annenden babandan,arkadaşlarından çok onlarla vakit geçiriyosun,onun için astanlar arasındaki dengeyide unutmamak gerekiyor.
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2008, 10:07:10 ÖS »

Tabiiki de...uzmanlık kaydında bazı üniversiteler sözlü mülakata alıyor.sözlü mülakattan öncesinde imzalaman gereken bir sürü kağıt var.
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2008, 10:13:46 ÖS »

"Asistanlar arası denge..." anlamadım tam olarak ne kast ettiğini. Benim planlarımla nasıl bir ilgisi var?
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #18 : Temmuz 05, 2008, 10:27:05 ÖS »

Sermet, tamam, Pazartesi Başasistanlık'la böyle bir uygulama yapılıp yapılmadığını konuşacağım, fakat tabi ki her şey anabilim dalı başkanına bakar. Haber vereceğim.

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #19 : Temmuz 05, 2008, 10:35:03 ÖS »

asistanlar arası denge derken,asistanlar arası ilişkileri kastetmiştim.
artık öğrenci değilsin ve yaklaşık 10 veya 50 kişi arasında olan bir ekibin elemanısın.
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Temmuz 05, 2008, 10:37:23 ÖS »

seninle ilgisi ise
1)her yeni asistan demek diğer asistanlrın üzerindeki iş yükünün azalmasıdır.
2)klinikte asistanlar arası çekişmeler ve kıskançlıklar
nur
Ast Üye
**

« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2008, 05:06:02 ÖÖ »

Arkadaslar bence bu isleri konusmadan once dikkatlice dusununun. banzi seyler tamamen okullara bagli olabiliyor.
1- Ben asistanligimda boyle bir izin istedim 3 aylik icin. vermediler. Yok boyle birsey dediler ki ABD baskanim olaya sicak bakiyordu.
2- Yazacaginiz bolume gore baslama tarihi degisebilir. Mesela kimi cerrahi branslarda comez olmamak icin kazandigini duyar duymaz baslayanlar var. Resmi yazi gelmese bile. Ayrica klinige gore de gec baslanabilir. Mesela ben eylul'de kazanmistim Ocak sonu basladim. Cunku digerleri baslamisti bana cok ihtiyac yoktu. Ama tek problem benden 3 ay once bsaladiklari icin ayni tus'la girmemize ragmen bana kidemlilik tasliyorlardi.
3- Bir de nadir de olsa ne yazikki olabilen birsey var memleketimde. Kimileri sizin gitmenizi istemiyor. Yani sen gidince sanki birsey degisecek ondan daha cok bilecekmisiin gibi kimi hocalar hic hoslanmiyor. Bu nedenle bence oyle herkesi heryerde konusmayin. Bakin yapabiliyorsaniz ayarlayin sonra izin isteyin. vermezlerse de sonra tekrar deneyin.
Bilmiyorum belki yanlis dusunuyorumdur ama kimileri hocalarin aklini celip , hoca size onceden izin verse bile, tam is olacaginda birsey cikarabiliyor.
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #22 : Temmuz 07, 2008, 01:45:05 ÖÖ »

hacettepe dahiliyeye baslar baslamaz 5-6 aylıgına bi yere gidemezsin.
yurtdısına cıkabilmek için en azından 2. senenin içinde olman gerekir.
bunlar benim koydugum kurallar degil.
dekanımız boyle istiyor Smiley
daha once 1. senesinde bi arkadası gondermişler. bu arkadas da bunların basına baya iş acmış. o yuzden en azından 2. seneyi kabul ediyorlar.
mehmet

hiçbirşey imkansız değildir
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #23 : Temmuz 07, 2008, 02:47:04 ÖS »

hacettepe dahiliyeye baslar baslamaz 5-6 aylıgına bi yere gidemezsin.
yurtdısına cıkabilmek için en azından 2. senenin içinde olman gerekir.
bunlar benim koydugum kurallar degil.
dekanımız boyle istiyor Smiley
daha once 1. senesinde bi arkadası gondermişler. bu arkadas da bunların basına baya iş acmış. o yuzden en azından 2. seneyi kabul ediyorlar.
mehmet

Sermet, işte Hacettepe Dahiliye'den bir asistan abimizin cevabı..

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
vioxx
Genel Gözlemci

« Yanıtla #24 : Temmuz 07, 2008, 06:18:15 ÖS »

Benim yorumum su olacak:
Anabilim dalı baskani baban yada annen degilse...
COOOOOOKKK zor

I love my hakama!
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2008, 11:59:05 ÖÖ »

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #26 : Temmuz 08, 2008, 01:49:25 ÖS »

Bosa kurek cekmek bu arkadaslar ,ben söyleyince herkes bana kötümser diyor,değil ben gerçekçiyim.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #27 : Temmuz 08, 2008, 05:51:20 ÖS »

Sevgili Sermet,

Tam olarak ne yapmak istedigini anlamadim. Butun plani kafanda cizmis gorunuyorsun ama biraz daha acik olursan belki biz de birkac cozum onerebiliriz. Isin sadece TUS' tan sonra, uzmanliktan onceki o minicik araya sikisip kalmaz.

1- Neden Amerika' ya gitmek istiyorsun?
2- Amerika' da ne yapmak istiyorsun, daha sonrasi icin ne gibi katkilari olacagini dusunuyorsun?
3- Gelecek 10 yil icin akademik planin nedir?

Bu kadar onemli sorulara cevap vermeden, kazanacagin bolumu, hastaneyi, ulkenin, egitim bolumlerinin yonetimlerini vs sorgulamak cok da akilci gelmedi bana. Oyle kucuk bir kisma odaklanmissin ki olmayan ayrintilarda boguyorsun kendini. Bir adim geri cekil; resmin tamamina bir bak bakalim; aslinda ne yapmaktasin?

Kolay gelsin,

Gamze

* Butun bu kisisel bilgileri cogul paylasima sunmak istemeyebilirsin. Tercih edersen, ozel ileti de gonderebilirsin.
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Temmuz 09, 2008, 12:02:26 ÖÖ »

Türkiye'de olmaz diye bir şey yok(Bunu özeleştiri oalrak söylüyorum biz bize umarım Ulaş abi bana kızmaz  Wink); bizzat dediğiniz gibi 1.yılda hatta kayıt sonrası gidenler var(adları ve okulları bende saklı,lütfen sormayınız) ama dediğim gibi başka faktörler girmeli araya,başka türlü pek zannetmiyorum malesef.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
sermet
Ast Üye
**

« Yanıtla #29 : Temmuz 09, 2008, 01:51:13 ÖS »

Ne gibi faktörler bunlar?

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: