Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7134 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1269 Üye - Son üye: Paracelsus
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usml ye adım atmak isteyenler için...  (Okunma Sayısı 5764 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
srftkknt
Acemi
*

« : Mayıs 11, 2007, 07:10:51 ÖS »

selamlar herkese ben günlerdir usml yi araştırıorum ve bu forumdan yeni haberdar oldum.. usml ye adım atmak istiyoum ama nerden başlayacağımı bilmiorum.. bu başlık altında ben ve benim gibilere yardımcı olabilir misiniz??
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2007, 07:32:03 ÖS »

istersen şöyle yapalım sen aklındaki planı anlat ne istediğini sor . yani sorular biraz daha spesifik olsun o zaman hepimiz sana yardımcı olabiliriz.yalnız daha önce forumu biraz incele soracağın soruların birçoğunu forumda bulacaksın

hiçbirşey imkansız değildir
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2007, 11:18:32 ÖÖ »

Aynen öyle, her yerde her türlü soruna cevap yazılı, sadece biraz vakit alıyor ilk başlarda, heyecanlanıyorsun, sınav ve sınavla ilgili her türlü bilgiyi bir anda bu güzel forumda görünce Smiley

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
haydra005
Acemi
*

« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2007, 06:06:47 ÖS »

Slm arkadaşlar.
Önerilerinizi heyecanla bekleyerek bu mesajı yazıyorum bilesiniz:)
Aklınızdan ne geçerse söyleyin,tüm fikirlere açığım,ne kadar uçuk ne kadar zor-basit önemli değil.
ihtisas süremin bitmesine 2 yıl kaldı.Bu sürede sınavı halledip uzmanlığıma yetiştirmek istiyorum.
Bu aşamaya kadar ve/veya sonrası için öneriliriniz neler.
windycity
Ast Üye
**

« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2007, 12:59:02 ÖÖ »

Slm arkadaşlar.
Önerilerinizi heyecanla bekleyerek bu mesajı yazıyorum bilesiniz:)
Aklınızdan ne geçerse söyleyin,tüm fikirlere açığım,ne kadar uçuk ne kadar zor-basit önemli değil.
ihtisas süremin bitmesine 2 yıl kaldı.Bu sürede sınavı halledip uzmanlığıma yetiştirmek istiyorum.
Bu aşamaya kadar ve/veya sonrası için öneriliriniz neler.

Merhaba,

Son yillarda uzmanlik sonrasi gelen insan sayisi artti. 2 yilda tum sinavlar rahat yetisir. Uzmanliginizin bir kisminda Amerikada bulunabilirseniz bu cok pozitif katki saglar.tabi yayin, arastirma sayinizi artirabilirsiniz. ingilizceniz ne duzeyde bilmiyorum ama onu gelistirebilirsiniz. Turkiyede uzmenlik yapmis olmanizda pozitif katki saglar. iYI CALISMALAR Smiley
dr mrv
Acemi
*

« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2007, 12:52:17 ÖS »

slm
  ben 3. sinif ogrencisiyim. Daha cok mu erken sınavlari dusunmek icin? Benim durumumda olan birileri var mi? Herkese iyi calismalar...
meryem
Acemi
*

« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2007, 01:10:51 ÖS »

MERHABA BEN DE USMLE ICIN BIR YOLA CIKTIM FAKAT SU ANDA SADECE ARKADASIMDAN ALDIGIM KULAKTAN DOLMA BILGILER MEVCUT DAHA FAZLASINI BU SITEDE BULDUM BUNUN ICIN ONCELIKLE TESEKUR EDERIM Smiley
ZATEN ONUN SAYESINDE BU SITEYI OGRENDIM SITEDE TOPLANTILARDAN BAHSETMIS ARKADASLAR YANLIZ BUNLAR ISTANBUL DIYE YAZILIYOR BU TOPLANTILARDAN BIRININDE ANKARA DA OLMA IHTIMALI VARMI?
BILGILERI PAYLASABILIRMIYIZ?
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2007, 01:46:29 ÖS »

meryem yarın ankarada toplanıyoruz siteyi çok iyi inceleyememişsim:)
linki tıkla Grin
http://www.usmleturk.com/forum/ankarada_calisma_arkadasi-t109.135.html

hiçbirşey imkansız değildir
oxxo
Acemi
*

« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2007, 07:43:45 ÖS »

selam.ben de tusda acil asistanlığını yeni kazandım.aralıkta işbaşı yapıcam.asıl hedefim usmleye girip amerikada acil tıp uzmanı olmak.usmle için çalışmalara yeni başlıyacağım.bu konuda çok bilgim yok.çok fazla şey istemiş olurmuyum?
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2007, 11:34:27 ÖS »

Aynen öyle, her yerde her türlü soruna cevap yazılı, sadece biraz vakit alıyor ilk başlarda, heyecanlanıyorsun, sınav ve sınavla ilgili her türlü bilgiyi bir anda bu güzel forumda görünce Smiley
Smiley

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
kafkasian
Acemi
*

« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2007, 08:52:45 ÖS »

selam ben omu tıp fakültesinde 3. sınıf öğrencisiyim
usmlye çalışmaya şimdiden başlamak istiyorum
nasıl bir yol izlemeliyim
yüksel
Acemi
*

« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2008, 03:50:55 ÖS »

merhaba arkadaşlar ben yüksel benim eşimde u.s.m.l sınavına hazırlanıyor bnde orada tıp fakültesi okumak istiyorum neler yapmam gerekir nasıl olur hangi okullar kaç puan istiyor ayrıca ben sayısal öğrencisi değilim acaba bu amerikada etili olur mu? yani yinede şansım var mı? sınava girebilirmiyim sayısal öğrenci olmadığım için alırlar mı sınava kısacası amerikada tıp okumak için yapmam gerekenler nelerdir? mehmet beyede teşekkür ederim yanıt yazdığı için önceki msjıma şimdi cvplarınızı bekliyorum .cvp yazarsanız sevinirim
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2008, 03:53:26 ÖS »

merhaba arkadaşlar ben yüksel benim eşimde u.s.m.l sınavına hazırlanıyor bnde orada tıp fakültesi okumak istiyorum neler yapmam gerekir nasıl olur hangi okullar kaç puan istiyor ayrıca ben sayısal öğrencisi değilim acaba bu amerikada etili olur mu? yani yinede şansım var mı? sınava girebilirmiyim sayısal öğrenci olmadığım için alırlar mı sınava kısacası amerikada tıp okumak için yapmam gerekenler nelerdir? mehmet beyede teşekkür ederim yanıt yazdığı için önceki msjıma şimdi cvplarınızı bekliyorum .cvp yazarsanız sevinirim
1- Zengin olmak
2- Öncesinde 4 yıllık bir bölümü iyi bir ortalamayla bitirmek
3- MCAT sınavına girip iyi bir puan almak
4- Tıp fakültelerine başvurup mülakatlara girmek

Bunlar daha önceden detaylı olarak anlatıldı. Forum nezaketi gereği yeni bir soru sormadan önce forumda aramak iyidir Wink
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2008, 04:00:22 ÖS »

http://www.aamc.org/students/mcat/ MCAT nin ana sitesi bu. Google' da MCAT diye arama yaparsan bizimki gibi yardim saglayabilecegin cesitli forumlara ulasacaksindir. Efx' in de onerdigi gibi bizim forumda da arama yapip, konuyla ilgili yazilari okumani tavsiye ederim.

Kolay gelsin...
ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2008, 06:32:45 ÖS »

Eşiniz tıp doktoru olduğuna göre sanırım siz de lise mezunu diilsinizdir.Şuan herhangi bir üniversitede eşit ağırlıklı bir bölümde okuduğunuzu düşünüyorum.Eğer durum böyleyse ve eğer bir özel üniversitede okuyorsanız bence okul yönetimiyle bu konuyu konuşun,belki size yardımcı olabilirler.Mesela benim bildiğim kadarıyla koçta biyoloji bölümünü dereceyle bitiren insanlardan birini bizzat rahmi koçun kendi bursuyla johns hopkinste tıp okuttuğunu biliyorum.Fakat tabi bu çok ender rastlanan bi durum.
Ama gördüğünüz gibi bu örnekte bile sayısal bir öğrencilik durumu söz konusu.Amerikada mühendislikten bile tıpa geçilebildiğini biliyorum ama eşit ağırlıkta okuyorsanız eğer o zaman SAT sınavlarına hazırlanmanız lazım,Amerikanın ÖSS si gibi bir sınav.Artı 8 senelik bir maraton sonra..
Bence tıptan başka bir kariyer seçmekte fayda var eğer sözelciyseniz.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: