merhaba arkadaşlar ben yüksel benim eşimde u.s.m.l sınavına hazırlanıyor bnde orada tıp fakültesi okumak istiyorum neler yapmam gerekir nasıl olur hangi okullar kaç puan istiyor ayrıca ben sayısal öğrencisi değilim acaba bu amerikada etili olur mu? yani yinede şansım var mı? sınava girebilirmiyim sayısal öğrenci olmadığım için alırlar mı sınava kısacası amerikada tıp okumak için yapmam gerekenler nelerdir? mehmet beyede teşekkür ederim yanıt yazdığı için önceki msjıma şimdi cvplarınızı bekliyorum .cvp yazarsanız sevinirim
Merhaba Amerikada Tip fakultesine girmekte cok uzun bir yol tabiki imkansiz degil. Yabanci bir ulkede 4 yillik fakulteyi yani bacheolar bitiren kisiler. 1 yil 24 kredilik bir ders takip etmeleri gerekiyor. bioloji, fizik, kimya, vs.ve bunlarin lab lari.
MCAT ten yuksek bir skor.
Basvuru sureci ayni uzmanlik basvurusu gibi karmasik ama okuyup arastirip cozulebilinecek bir surec.
Ve bir sorunda su ki cogu tip fakultesi yabanci ogrenci kabul etmiyor. yani basvuracagin universite sayisi da azaliyor. Ama buyuk universitelerin cogu 1 ile 8 arasinda yabanci ogrenci aliyor.
Madii olarakta senelik en az 40 bin dolarlik bir ucreti var. iyi dusunup, arastirilip cikilmasi gereken bir yol.
Kolay gelsin,
Ummuhan