Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6476 Mesaj 578 Konu- Gönderen: 1082 Üye - Son üye: esinerbilen
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usml ye adım atmak isteyenler için...  (Okunma Sayısı 4587 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
windycity
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2008, 10:27:35 ÖS »

merhaba arkadaşlar ben yüksel benim eşimde u.s.m.l sınavına hazırlanıyor bnde orada tıp fakültesi okumak istiyorum neler yapmam gerekir nasıl olur hangi okullar kaç puan istiyor ayrıca ben sayısal öğrencisi değilim acaba bu amerikada etili olur mu? yani yinede şansım var mı? sınava girebilirmiyim sayısal öğrenci olmadığım için alırlar mı sınava kısacası amerikada tıp okumak için yapmam gerekenler nelerdir? mehmet beyede teşekkür ederim yanıt yazdığı için önceki msjıma şimdi cvplarınızı bekliyorum .cvp yazarsanız sevinirim
Merhaba Amerikada Tip fakultesine girmekte cok uzun bir yol tabiki imkansiz degil. Yabanci bir ulkede 4 yillik fakulteyi yani bacheolar bitiren kisiler. 1 yil 24 kredilik bir ders takip etmeleri gerekiyor. bioloji, fizik, kimya, vs.ve bunlarin lab lari.
MCAT ten yuksek bir skor.
Basvuru sureci ayni uzmanlik basvurusu gibi karmasik ama okuyup arastirip cozulebilinecek bir surec.
Ve bir sorunda su ki cogu tip fakultesi yabanci ogrenci kabul etmiyor. yani basvuracagin universite sayisi da azaliyor. Ama buyuk universitelerin cogu 1 ile 8 arasinda yabanci ogrenci aliyor.
Madii olarakta senelik en az 40 bin dolarlik bir ucreti var. iyi dusunup, arastirilip cikilmasi gereken bir yol.
Kolay gelsin,
Ummuhan
Ceylan Ergül
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2008, 06:12:23 ÖS »

Biyoloji, fizik, kimya dışında sorun çıkarabilecek diğer dersler matematik ve biyoistatistik olur sanırım, belli kredilerde bunları da almış olmanızı ister tıp okulları.
Ceylan Ergül
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2008, 06:13:29 ÖS »

Okul ücretleri için çok öğrenci borç alıyor, bu yüzden ABDde doktorların çoğu iş hayatlarının ilk yıllarını bunu ödeyerek geçirirler. Karşılıksız burs almak imkansız gibi birşey.
yüksel
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 27, 2008, 12:12:48 ÖS »

ya arkadaşlar amerikada tıp fakültesi puanları için bir bilginiz var mı ?hangi okul kaç puanla alır bir de amerikadaki sınavlarda bizim fizik kimya biyoloji ve matematiğimizden kolaymış bu doğrumu lütfen bana yardımcı olun
Ceylan Ergül
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 27, 2008, 02:09:54 ÖS »

ABDde bizdeki gibi tek bir sınavla girilmiyor tıp fakültelerine. Bu yüzden MCATten şunu alan bu okula girer gibi birşey söylemek mümkün değildir muhtemelen. Başvurunun diğer kısımları da çok önemli, tavsiye mektupları, lisans eğitiminde alınan notlar, kendinle ilgili yazmanı isteyeceklerini tahmin ettiğim yazı gibi.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 27, 2008, 03:41:24 ÖS »

ya arkadaşlar amerikada tıp fakültesi puanları için bir bilginiz var mı ?hangi okul kaç puanla alır bir de amerikadaki sınavlarda bizim fizik kimya biyoloji ve matematiğimizden kolaymış bu doğrumu lütfen bana yardımcı olun
Googleda MCAT diye yaz arat, MCAT'i hazırlayan organizasyonun sayfasına git ve oradaki örnek sorulara bak Wink
nazlı
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 21, 2008, 03:43:20 ÖS »

herkese merhaba Smiley
benim forumda ilk yazım,öncelikle emeği olan herkese çok teşekkürler.harika bir site olmuş ve ne arıyorsak bulabiliyoruz Cheesy
ben bir şey sormak istiyorum,forumlara baktım ama çok net bir cevap bulamadım.ben bu sene 5.sınıfa geçiyorum ve 5ten 6ya geçerken step 1 e girmeyi planlıyorum.acaba 1sene,çalışmak için yeterli olur mu??şimdiden teşekkürler Cheesy
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 21, 2008, 06:09:05 ÖS »

Nazli, hos geldin...

Bildigin gibi calisma araligi kisiye gore degisecektir ama genelde adaylar bir senede tum sinavlari veriyor ( 1-CK-CS hatta 3).

Ilk sinav icin besinci sinif harika bir zamanlama -keske bizler de yapabilseydik; o zaman "Usmleturk" yoktu tabii- , sen de aceleye gerek olmadan rahat rahat calisirsin. Herseyin yolunda gideceginden eminim.

Kolay gelsin,

Gamze
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: