Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7140 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: metalikdr
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE Forumuusmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim  (Okunma Sayısı 6283 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2007, 07:23:43 ÖÖ »

"Title of medical degree" derken , dunya daglik orgutunun o ECFMG "information booklet" de yer alan "world directory of medical schools" listesine girmis tum tip okullarinin verdigi ve her okula gore adlandirma olarak degisen bir seyden bahsediyor.

Bu Turkiyemiz icin : Doctor of Medicine (M.D.) - TIP DOKTORU -

Ornegin Hindistan'da M.B.B.S gibi birsey.
Ornegin Amerika'da Doctor of osteopathic medicine (D.O) veren okullar veya M.D. veren okullar var. Hepsi tip doktoru farketmiyor.

Her ikisini de yazabilirsin. ISter Turkce ister ingilizce yazabilirsin.

Zaten onlarin elindeki listede senin ulken, mezun oldugun okul ve verdigi derece var. Sen ne yazarsan yaz o yazdigina bakmayacak zaten.

Mesela ben degisik sinav basvurularinda turkce ve ingilizce degisik yazdim, sorun olmaz.

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2007, 11:43:56 ÖÖ »

Arkadaşlar  son  soru
'Diploma  issue date'  e  ne  yazmam gerekiyor?
Diplomanın  ön  sayfasında mezun olduğum tarih var  31  july  2002
  Arka tarata ise kayıt  tarihi var   9 ekim 2006(tüm diplamanın ingilizce  çevirisi  var ama  bu bölüm  kaşe ile basılmış  ve  çevirisi yok- bunu  çevirtmek gerekirmi?)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2007, 08:08:17 ÖS »

Issue date : Duzenlenme tarihi

Diplomanin on sayfasinda sag ust koseded bir yerlerde ciliz bir sekilde yazar. Onde degilse de arkadadir.

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #33 : Ocak 11, 2007, 10:20:12 ÖÖ »

Arkadaşlar şu formu doldurmak bile başlı  başına  bir mesele .Şimdide şöyle  bir  sorun  var ne yapmalıyım?

Item 18. Other Medical School(s) Attended

According to our records, you have attended the following medical schools, in addition to the medical school that conferred your medical degree:

There is no data regarding other Medical School(s). 

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #34 : Ocak 11, 2007, 01:39:43 ÖS »

Alt kısmında  ise
Del Add  ve  next  diye seçenekler  var
Ayrıca  Ulaş  diplomada maalesef  düzenlenme tarihi diye birşey  yazmıyor.Ön  sayfada  nezun  olduğum tarih yani 31/7/2002   arka tarafta ise  sağlık bakanlığının kaşesi  ve  üzerinde  9  ekim  2006  yazılı bölüm var.Hangisini yazmalıyım?Diplomanın her tarafı ingilizce çevirisi ile  düzenlenmiş.Sadece  sağık bakanlığının  bu kaşelediği bölüm çevirilmemiş.Ben şu  haliyle diplomayı tekrar çevirtmeyi düşünmüyorum.Siz ne  dersiniz?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #35 : Ocak 11, 2007, 02:09:48 ÖS »

"Diploma issue date" diplomanin yazıldığı tarih ki bu tarih elbette mezuniyet sonrasi olacaktir. Sen buraya Sağlık Bakanliginin onayladığı tarihi yazabilirsin yani 9 Ekimi.
"Other Medical Schools Attended" Öğrenciliğin sırasında herhangibir stajını başka bir ülkede veya TRde başka bir fakültede yaptiysan bunlari buraya yazacaksin. Yazmak icin de "add"e basip ornegin 4.sınıftaki dahiliye stajını X üniversitesinde yaptğını gireceksin. Sonra eğer başka varsa yine "add" ile bunlari ekliceksin. Bunlari girdikten sonra hata yaptiğını farkedersen "del" ile "delete" edebilirsin yani silebilirsin.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #36 : Ocak 11, 2007, 02:13:07 ÖS »

Diplomayi çevirtmek taş çatlasa 1 gününü alir. Ben olsam bir fotokopisini çeker ve başvurumu bu fotokopiden faydalanarak doldururum ve aslini da tercümana bırakırım. Sonuçta gidip geri dönmesi çok daha fazla zaman kaybına sebep olacaktir.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #37 : Ocak 12, 2007, 01:00:21 ÖS »

Arkadaşlar  kayıt  işlemleri  çok şükür  bitti.Ödeme  kısmında ben ödemeyi işbakası-mastercard  üzerinden yapıyorum.Hesabımda Yeterli  para(YTL) olmasına  rağmen  'insufficient  fund available' deyip  duruyor. Hesabımın  dolar  hesabı  olması gerekiyor mu?
-STEP 2 CS kısmında vise yollanması bölümüne  ne yazacagıma  tam karar veremedim.Observerlık  öncesi  10 yıl vize  verilmişti.Ayrıca vize istememe  gerek var mı?
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #38 : Ocak 12, 2007, 01:01:32 ÖS »

Ha  birde  banka kartı bilgileri  bölümüe  address  kısmına bankanın ismini mi  yazacagım?
Teşekkürler
Mehmet
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #39 : Ocak 12, 2007, 02:04:39 ÖS »

Banka kartinin dolar hesabi olmasina gerek yok, benimki degildi. Kredi karti ile oduyorsun degil mi, bankamatik karti degil? Belki bankamatik kartindan dolayi sorun olmus olabilir.. aklima bir bu geliyor.
  Step2 CS icin vizi istesen de adamlar sadece "davetiye mektubu" gonderiyorlar sana, bunu ister kullan ister kullanma sana kalmis. Ben olsam isterdim, bişey kaybetmezsin.

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #40 : Ocak 12, 2007, 02:23:01 ÖS »

punk , işbankası  kredi  kartı-maximum card.Deniyorum ama  sürekli yetersiz diyor.3 sınavın  ödemesini aynı   anda yapıyor  olmam sorun  teşkil edermi?Adres bölümüde  türkiye işbankası yazmam gerekiyor galiba değil mi?
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Ocak 12, 2007, 03:57:11 ÖS »

akardio, yapacağın ödeme kredi kartı total limitinden fazla sanırım ve o nedenle ödeme yapamıyor olabilirsin. Bunu bir kontrol et istersen
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #42 : Ocak 12, 2007, 04:47:09 ÖS »

Özonun dedigi gibi, kart limitini aşıyor 3 sınavın toplam maliyeti(3000$). Banka ile konusup kartin limiti yukseltilebilir, en az 5milyarlık limit olmali ki aynı anda 3000$ çekilebilsin. Veya farklı kredi kartlarindan teker teker odeyebilirsin sinavlari.

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #43 : Ocak 12, 2007, 05:24:58 ÖS »

1- Duzenleme tarihi olarak kasenin imzalandigi tarihi yazabilirsin.

2-Kredi kartindan cekilen paralarin para birimi onemli degildir. Kredi karti, hesap karti olmadigi icin zaten orda dolar ya da baska bir para olmasina gerek yok. Bu sorun olamaz.

3-Kredi karti limitinle ile ilgili sorun vardir. Hepsine birden aynin anda basvurma. Ayrica bir anda cok fazla miktarda paranin degisik yerlerce"imzasiz-internet uzerinden" cekilmeye calisiliyor olmasi da sorunlardan biri olabilir, bankalarin kredi karti konusunda degisik onlemleri var, ozellikle son yillarda.

4-Adres kismina bankanin degil kendi adresinin yazacaksin. Her kredikartinin heaabinin odendigi resmi bir adres resmi bir isim olur. Bu adres yeri genllikleyetmez, sigdirabildigin kadar sigdir. Cok onemli degil. Ama buraya banka adresinin falan yazmaya kalkma sakin. Faturayi bankaya mi yolluyosun Smiley

5-Diplomanin her tarafinin cevirilmesi gerekir. Bir belgeyi tercumana verdigin zaman , yeminli tercuman o belgenin her tarafini cevirmekle sorumludur. Simdi bir belgenin arkasinda bu belge gecersizdir yaziyorsa ya da bu belgeyi okuyup da inanan kerizdir imza saglik bakanligi yaziyorsa ve bu cevrilmemisse bu belgenin cevirisi gecerli olur mu? Belgeyi tekrar cevirtmeni tavsiye ediyorum. Bu anlasilmayabilir, kimse sana sormayabilir de, ama birisi sormaya kalkarsa ugras dur.... Bu tip seyler burada bazen sorun olabilir, olursa basin cok agrir , dunya kadar zaman ve para kayebdersin. Sana tavsiyem, diplomanin tamamini cevirt, ve bunun tembih et. Amatorce bir is yapmislar anlasilan. Bu tip seylerden benim basim agridi, biliyorum da soyluyorum.

Kolay gelsin

sevgi_poturcugu
Ast Üye
**

« Yanıtla #44 : Ocak 13, 2007, 01:24:16 ÖÖ »

kredi kartlarının normal limitinin dısında bir de yurtdısı ve internet limitleri olur. benım kartım vakıfbank ve 3 küsür milyarlık limiti olmasına ragmen 200 milyonluk kitaba limitiniz yetersiz demisti.bankayla konustum ayrıca bir internet limiti varmıs ve de o kartı kullanmak için internetten kullanılabilir diye bankaya talimat vermem gerekiyomus. internet limitini arttırdım ve simdi bir sorun yok. belki maximum için de boyle birsey soz konusu olabilir

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: