Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE Forumuusmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim  (Okunma Sayısı 6248 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #45 : Ocak 13, 2007, 09:11:18 ÖS »

Nihayet  hallettim.Yardımı  olan  herkese  teşekkürler.İşbankası  internet  üzerinden  olan  para aktarımında  bir seferde 1500  YTL  den fazlaya  izin  vermiyormuş.Tek  tek  başvurarak  hallettim  çok  şükür.
Süpersiniz!!!
MEHMET
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #46 : Ocak 14, 2007, 02:34:41 ÖS »

Arkadaşlar  diploma fotokopisinin renkli  olması  sorun  yaratır mı?
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #47 : Ocak 24, 2007, 12:48:58 ÖÖ »

Merhaba  arkadaslar.Hayırlısı  ile Nisan-Mayıs-Haziran  dönemi için step 1  başvurusunu yaptım.Ne  zaman ve  nerede  sınava gireceğimi nasıl öğreneceğim?
Ayrıca step  2  başvursunuda  bu  hafta  yapacağım.Bunun  için tekrar belge göndermeye(diploma  fotokopisi,form 344-345 vs vs)  falan  gerek yoktur herhalde  değil mi?
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #48 : Ocak 24, 2007, 01:03:27 ÖÖ »

onlar 3 aylik donemi bildiren turuncu bir kagit yollayacaklar. O belgedeki confirmation number ile prometric test merkezine online girip sinav icin kendin randevu alicaksin.
step 2 icin hatirladigim kadariyla herseyi online halledebiliyorsun, ek birseye gerek yok sanirim.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #49 : Ocak 25, 2007, 01:29:20 ÖÖ »

Arkadaşlar  diploma fotokopisinin renkli  olması  sorun  yaratır mı?

Yaratmaz bence, usulune uygun cevirisi oldugu surece...

Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #50 : Ocak 25, 2007, 08:49:41 ÖÖ »

onlar 3 aylik donemi bildiren turuncu bir kagit yollayacaklar. O belgedeki confirmation number ile prometric test merkezine online girip sinav icin kendin randevu alicaksin.

Artik turuncu kagit devri bitti...

As announced in the 2007 Information Booklet, scheduling permits for Step 1 and Step 2 Clinical Knowledge (CK) are changing from paper documents to electronic documents. This change will take effect on December 7, 2006. Beginning on this date, only electronic scheduling permits will be issued for Step 1/Step 2 CK; applicants will access their electronic scheduling permits using ECFMG’s Interactive Web Application (IWA). Traditional, orange paper scheduling permits will no longer be mailed to registered applicants. This change will not affect scheduling permits for Step 2 Clinical Skills (CS).  (ECFMG Reporter: Issue 105 - December 5, 2006)

akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #51 : Şubat 09, 2007, 07:14:29 ÖS »

Arkadaslar  step 1  basvurusu  icin gecen  hafta belgelerimi   kargo ile yollamıstım.Ardından  ulastıgına  dair mesaj geldi.Bugun ise   ecfmg   belgelerin  kabul edildiğine dair mesaj yolladı.OASIS te "accepted"  yazısı mevcut  velhasıl.

Geriye  birtek sınav  gunu almak  geldi.
1-Bunun  icin  önümde  beklemem  gereken  herhangi bir sürec  var mı?
2.Sınav gununu  nasıl  belirleyecegim?(Ben  Nisan ın  ilk  haftası  olsun  istiyorum.Bu  konu da  sorun cıkar mı?)

Tesekkürler.Mehmet
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #52 : Şubat 09, 2007, 07:49:25 ÖS »

2006da kabul alsaydın en az 2 hafta "orange paper" denen Scheduling Permit'in verdigin adrese gelmesini beklicektin ama artık orange paper kaldırılmış sana email ile yollanmış olsa gerek Scheduling Permit?? Bu belgede senin "scheduling number" yazacak ki bu sınav günü alırken gerekecek.
Sınav gününü almak için www.prometric.com adresine gideceksin ve burdan girmek istedigin sinavi önce seçeceksin(USMLE step1 veya step2) sonra ülke ve tarih seçeceksin(başvururken bölgeyi Avrupa olarak seçmiştin zaten). Tabi türkiyede sınav sadece Ankarada Amerikan Kultur Merkezinde yapılıyor. El mecbur burayı seçeceksin ve sonra Nisanın ilk haftasından gün alacaksın bu merkezden(genelde ay sonraları ve ay başları önce dolabiliyor ama 1ay önceden randevu alırken sorun olmaz pek). Diyelim ki gün bulamadınız veya girebilceginiz tek gün de dolu tüm randevular; o zaman Avrupada başka herhangibir merkezde de girebilirsiniz(ör: Yunanistanda Selanik ve Atinada 2 merkez var). Tabi böyle bir durumda da vize işleri can sıkıcı olabilir. 

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #53 : Mart 01, 2007, 10:46:44 ÖS »

Arkdaslar ben step 1  e  basvurdum  ama  henuz girmedim.Asagıdakı  soruya ne tur  bır  cevap vermem   gerekıyor?

Item 6. Other Examination History and Applicant Numbers

If you have previously submitted an application to the National Board of Medical Examiners® (NBME®) for a Part Step examination or to a U.S. State Licensing Authority for the Federation Licensing Examination (FLEX), and you know the Identification Number that was issued to you, enter the Identification Number(s) issued to you in the spaces provided. 
National Board of Medical Examiners

Applicant Identification Number     
State Licensing Authority in the United States

Federation Identification Number (FIN)     

yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #54 : Mart 01, 2007, 11:16:03 ÖS »

nbmb ve flex farkli sinavlar ...usmleden
yani siz onlara basvurmadiniz oraya birsey yazmiyacaksiniz
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #55 : Mart 01, 2007, 11:54:19 ÖS »

Yelız:
Ne  zaman  bır  soru sorsam  HIZIR  gibi  imdadıma  yetısıyorsun.
Ne  dıyebılırım kı.Cok tesekkurler.
Mehmet
jazaam
Acemi
*

« Yanıtla #56 : Mayıs 21, 2007, 01:28:32 ÖS »

arkadaslar selam ben burada yeniyim birsey danismak istedim.temmuzda intern olacagim.step1`e mezun olunca girecegim ancak mezunsan usmle diplomayi gormek istiyor ama mecburi hizmet yapmadan da diplomayi alamiyoruz.yani  ben mezun olunca 2 sene mecburiyi tamamlayip sonra diplomami alip mi step1`e girecem cok gec olacak siz napmayi dusunuyorsunuz??tskrler.
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #57 : Mayıs 21, 2007, 01:47:46 ÖS »

intern'lugunun sonlarina dogru basvurunu yapip mezunken girebilirsin.
Bir problem olmuyor.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #58 : Mayıs 21, 2007, 02:53:16 ÖS »

arkadaslar selam ben burada yeniyim birsey danismak istedim.temmuzda intern olacagim.step1`e mezun olunca girecegim ancak mezunsan usmle diplomayi gormek istiyor ama mecburi hizmet yapmadan da diplomayi alamiyoruz.yani  ben mezun olunca 2 sene mecburiyi tamamlayip sonra diplomami alip mi step1`e girecem cok gec olacak siz napmayi dusunuyorsunuz??tskrler.
Bu konuyla ilgili bayağı konuşulmuştu, eski mesajlara göz atmakta fayda olabilir. Özetle, bakanlığa sınava girmek istediğini söylediğinde diplomanın fotokopisini alabileceksin (inşallah Smiley ).
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #59 : Mayıs 22, 2007, 10:37:39 ÖS »

Her zamanki gibi yine aynı yaklaşım...

Jazaam, kesinlikle sözüm direk sana değil ama senin nezdinde yüm yeni gelen arkadaşlara sesleniyorum;

Bu forum azımsanmayacak kadar uzun bir süredir ayakta, bu sorular çoook kez soruldu, cevaplandı.... Lütfen arkadaşlar biraz daha okuyalım, soru sormak için sormayalım. Tamam, biz bir ekibiz-hatta iyi bir ekibiz- ama azami duyarlılıkla ilerlemek zorundayız...

Rica ediyorum...

- cok mu sinirliyim  Grin?-

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: