Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE Forumuusmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim  (Okunma Sayısı 5820 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
youmans
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #60 : Eylül 14, 2007, 11:57:11 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar ben de bu siteyi yeni keşfedenlerdenim.USMLE hakkında öğrenmek istediğim pekçok şey vardı ve sizlerin sayesinde baya şey öğrendim.Ben 5.sınıf öğrencisiyim ve seneye TUS maratonu başlayacak.Ama asıl isteğim amerikada beyin cerrahisi ihtisası almak.Bunun çok da kolay olmadığını iyi biliyorum ama fakültedeki bi hocam ihtisasını Yale de genel cerrahide aldıktan sonra evlilik vs gibi nedenlerle yurda geri dönmüş ve benim de amerikada ihtisas yapmak istediğimi öğreninince beni çok teşvik etti.Hatta Yale de beyin cerrahisinde şimdi associate professor olan istanbul tıp mezunu bi arkadaşından bahsetti.Tabi ben de iyice gaza gelip daha bi araştırmaya başladım.Okulda derceye giremem belki ama ders başarım gayet iyi Grin Kendime güveniyorum yani Cheesy Bu zorlu yolculukta sizlerin de desteğini bekliyorum arkadaşlar.Şİmdiden hepinize teşekkürler ve başarılar...  
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #61 : Eylül 14, 2007, 03:52:43 ÖS »

Oncelikle hosgeldin.

Yale'deki hocanin adi Murat Gunel. Cok guzel hedefler pesindesin ancak burda beyin cerrahisi cok az kadro aciyor. Ve girenlerin tamami Amerikan vatandaslari oluyor. (yabanci okuldan mezun olanlar yani IMG'ler bile amerikan vatandaslari)
Murat Gunel benim tanidigim ve bildigim tek ornek beyin cerrahisini burada yapmis olan. Bir de Gazi Yasargil su an bildigim kadariyla Arkansas'ta ama o da tahsilini Isvicre'de almisti dogruysam. Dahiliyede,cerrahide, psikiyatride, pediyatride, radyolojide, aneztezide, kadin dogumda neredeyse en az 100 Turk Doktor ornegi varken bilinen (bazilarinda belki 500-1000 bile olabilir) , beyin cerrahisinde, dermatolojide, plastik cerrahide, kulak burun bogazda, ortopedide bu ornekler 1-2 bilemedin 5'tir herhalde. Bunun sebebi de Amerikan vatandaslarinin bu bolumlere ilgisinin cok olmasi, bu uzmanlik alanlarina alinan asistan sayisinin az olmasi (ihtiyacin azligindan oturu). Bu iki gercek biraraya gelince is cok zorlasiyor. ISin zorlugu bundan, yoksa beyin cerrahisi ya da dermatoloji dahiliyeden daha degerli oldugundan degil. Murat Gunel hocamiz da cok eskiden gelmis birisi. Uzun suredir de baska ornek yok. (varsa da ben bilmiyorum). Neden sen olmayasin tabii? Ancak bu isi planlarken, mutlaka B planlarin olmali, gecis planlarin olmali, acil eylem planlarini yapmalisin. Cunku Turkiye'den mezun olup, burda hicbir tecrube yapmadan direk bir beyin cerrahisi programina yerlesmen neredeyse yok denecek kadar dusuk bir ihtimal. Burda bir sekilde bir cerrahi tecrube yapman bence cok faydali olur. Mesela once girilmesi gorece cok daha rahat olan genel cerrahiye girip ordan uzmanligini alip sonra basvurman daha mantikli bir yol olabilir bana sorarsan. Her durumda basvuru oncesi "observership" gibi bazi tecrubeler pesinde kosman da ayrica gerekli.

Umarim hedefinin gereklerini yerine getirirsin ve basarili olursun, uzun yolunda iyi sanslar dileriz.

Bir de eklemek istedigim birsey var. Burada beyin cerrahligi yapmak icin ihtisasini burda yapmak zorunda degilsin. Evet saka degil gercek. Turkiye'den ihtisas alip gelip Amerika'da dunya capinda bir yerde beyin cerrahligi yapabilirsin. Nasil mi?

Dis ihtisaslarin sayildigi eyaletlerden birini secerek. Bu eyaletlerden birisi OHIO'dur.
Benim bulundugun hastane olan Cleveland Clinic'te, beyin cerrahisi bolumunde ihtisasini Dokuz Eylul Universitesinden almis ve burda uzman statusunde calismaya hazirlanan bir Turk var. (burda birkac sene "fellow" luk yaptiktan sonra tabii). Ayrica yine Cleveland Clinic'te dis ihtisasi sayilan yuzden fazla uzman ve hoca var. Her eyaletin yasalri buna uygun degil ama bunun mumkun oldugunu soylemek istedim. Amerika'da uzman olarak calismak icin Amerika'da uzmanliginizi yapmaniz gerekir genel gecer kurali tamamen yanlistir ve bu durum eyalet bagimlidir. Ben de burada asistanliga baslamadan once bunu boyle bilmezdim. Daha once de yazdim simdi de yaziyorum ilgililere duyurulur.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: