Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6822 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1177 Üye - Son üye: eyen
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuUSMLE ile ilgili bilgi sahibi olanlara sorular
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: USMLE ile ilgili bilgi sahibi olanlara sorular  (Okunma Sayısı 526 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kedipisi
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 16, 2008, 04:03:18 ÖS »

Ben 2 yıllık mezunum. 2 senedir pratisyen hekim olarak çalışıyorum ve mecburi hizmet bitince kendimi yurtdışına atma hayalleri kuruyorum çoğu kişi gibi.

Kendi köşemden ara ara sorulmuş USMLE sorularını indirip karıştırdım, bir şeyler okudum falan. Ancak çalışma şartları ve zamansızlık nedeniyle ne TUS'a ne de başka bir şeye hazırlanma imkanım olmadı.

Ancak nihayet bu sene çalıştığım ilde Mikrobiyoloji alanında yüksek lisans için başvurdum ve bu sene muhtemelen kabul edilip başlayacağım.

Çalışma koşullarımın ders çalışmak ve bu ülkeden göçüp gitmek için optimal düzeyde ayarladıktan sonra şimdi sıra geldi USMLE sınavına...

1. Öncelikle sizden ricam, sorularıma "forumda bu sorularınızın hepsinin cevabı var" diyerek beni yanıtsız bırakmamanız. Zira tüm forumu aradım taradım, ancak bilgiler çok dağınık olarak yer aldığı için kafamda derli toplu oluşmuş bir yanıt silsilesi belirmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2. USMLE sınav tarihleri yaklaşık olarak ne zamanlarda olur, ne zaman bu sınavlara başvurulur. Nereden başvurulur ? (Bu konuda bilgilerim var ancak yine de tam net bilgi rica etsem ayıp olmaz herhalde.)

3. Bu Steplere ayrı zamanlarda girilebilir herhalde. Dolayısıyla Step 1'i geçtik diyelim bu geçme bizi ne kadar idare eder ? Yani sınavların geçerlilik süresi nedir ?

4. USMLE sınavları dışında dil bildiğimizi ıspat için başka herhangi bir sınava girmemiz gerekir mi ?

5. En can alıcı soru, bu sınavlara hazırlık için satın alabileceğimiz toplu bir kaynak için bize yol gösterecek birisi olabilir mi ? Bir site ? Bir kitabevi gibi. (En azından aşağı yukarı bir rehber olabilecek bir kaynak mutlaka vardır.)

Şimdiden sorularımı zahmet edip cevaplayacak arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum.
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2008, 04:39:07 ÖS »

Selam,

Tüm forumu aradıysanız aslında soruların hepsinin cevaplandığını görmüş olmalısınız Smiley

Bence aramak yerine boş bir vaktinizde forumun tamamını okuyun, belki vakit alacaktır ama buna değeceğini düşünüyorum.
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2008, 04:50:32 ÖS »

Merhaba,

Bu yola gerçekten girmeyi düşünen biri USMLE ile ilgili bilgileri başkalarından almaktansa resmi kaynağından okumayı tercih eder diye düşünüyorum. Adresi: http://www.usmle.org/
Özellikle bu sayfadaki Bulletin of Information'ı okursan herşeyi öğrenirsin. http://www.usmle.org/General_Information/bulletin/2008.html

Son soruna gelince, sınavlara hazırlık için yol gösterici site burası bence:) Tabi benzer İngilizce USMLE forumları da var.
Ana çalışma kaynağı olarak genellikle "kaplan lecture notes" öneriliyor. Ayrıntıları ve istisnaları için çalışma kaynakları ile ilgili bölümlere bakabilirsin. Bu kitapları internette arayıp bulabildiğimiz yerlerden indiriyoruz.

Bilgi sahibi olman açısından bence okuman gereken bir kitapçık daha var: ECFMG Information Booklet  http://www.ecfmg.org/2008ib/contents.html
nuri
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2008, 10:01:32 ÖS »

arkadaşlar merhaba
step 1 i 5 ay önce geçtim(88) ama daha ikinci sınava giremedim hazırlanamadım da.1-2 sene sonrasına düşünüyordum  sınava girmeyi.
sınav sisteminin değişip tek basamak olacağı hakkında bişeyler duymuştum forumda biaralar.
bu konu hakkında bilgisi olan var mı
bora,ulaş özellikle sizler
tesekkür ederim
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2008, 06:24:14 ÖÖ »

arkadaşlar merhaba
step 1 i 5 ay önce geçtim(88) ama daha ikinci sınava giremedim hazırlanamadım da.1-2 sene sonrasına düşünüyordum  sınava girmeyi.
sınav sisteminin değişip tek basamak olacağı hakkında bişeyler duymuştum forumda biaralar.
bu konu hakkında bilgisi olan var mı
bora,ulaş özellikle sizler
tesekkür ederim

Merhaba Nuri
Sinav sisteminin tek basamağa ineceği ile ilgili benim bir duyumum yok. Sinavda kullanılan yazılımın guncelleneceği ile ilgili bir haber duyduk. Tabii her türlü değişiklik olabilir, önceden bilmek çok zor ancak benim geçmişteki değişikler ile çıkardığım sonuç şu ki Amerikan sisteminde büyük değişiklikler pek sık görülen birşey değil belli ki. Değişikler çok yavaş ve çok ayrıntilarda oluyor. Umarım bahsettiğin gibi büyük bir değişiklik yakın zamanda olmaz. Iyi şanslar.

dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2008, 07:14:46 ÖÖ »

Merhaba,
Duyum doğru ama yakın zamanda değil, 4 yıldan önce olması mümkün görünmüyor.
Link: http://www.usmle.org/General_Information/review.html

İçinde geçen bir cümle:

We anticipate that the entire process will take a minimum of four years – and quite possibly longer before it will impact any test-takers. 
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2008, 07:28:53 ÖÖ »

Yazmışken ekleyeyim, USMLE Step 1 ve Step 2 CK sınavlarında, sınava giren adaylar artık kendi kulak tıkaçlarını(soft-foam diye yazmışlar, bunu eczanelerde satılan silikon ve vazelinli kulak pamuğu olarak düşünüyorum) sınav gözetmenlerinin denetiminden paketlerden çıkarılmış halde geçirerek kullanabileceklermiş.
Duyurulmuş..
Smiley
DOdo
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2008, 11:52:54 ÖÖ »

Yazmışken ekleyeyim, USMLE Step 1 ve Step 2 CK sınavlarında, sınava giren adaylar artık kendi kulak tıkaçlarını(soft-foam diye yazmışlar, bunu eczanelerde satılan silikon ve vazelinli kulak pamuğu olarak düşünüyorum) sınav gözetmenlerinin denetiminden paketlerden çıkarılmış halde geçirerek kullanabileceklermiş.
Duyurulmuş..
Smiley
DOdo

Neden acaba?  Tongue

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2008, 08:08:44 ÖS »

Merhaba,
Duyum doğru ama yakın zamanda değil, 4 yıldan önce olması mümkün görünmüyor.
Link: http://www.usmle.org/General_Information/review.html

İçinde geçen bir cümle:

We anticipate that the entire process will take a minimum of four years – and quite possibly longer before it will impact any test-takers. 

Selam Dogan
Bahsettigin metinde bircok degisiklik planlamasi yeni dizayn onerileri ve yeni fikirler gordum de "sinavin tek basamaga inmesi ile ilgili" birsey gormedim.  Eksik mi okudum?  Roll Eyes

dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2008, 10:12:45 ÖS »

Yok yok Ulaş haklısın, ben de hepsini okudum. Ben sadece değişebilmesi ile ilgili tarafından yaklaştım, tek basamağa inmekle ilgili bir şey söylememişler, bunun yanında eklemek isterim ki step 2 cs'nin en çok eleştirilen ya da en çok tartışılan taraf olduğunu yazmışlar.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2008, 02:17:51 ÖÖ »

Yok yok Ulaş haklısın, ben de hepsini okudum. Ben sadece değişebilmesi ile ilgili tarafından yaklaştım, tek basamağa inmekle ilgili bir şey söylememişler, bunun yanında eklemek isterim ki step 2 cs'nin en çok eleştirilen ya da en çok tartışılan taraf olduğunu yazmışlar.

Yalniz sayende tum projelere bakmis bulundum, ne kadar sistemli ne kadar duzenli bir proje yurutuyorlar, onu ornek almak lazim. Bir sinav sisteminin gelistirilmesi konusu nasil da yavas adimlarla , detaylarla dusunuluyor, projelendiriliyor. Tek tek oneriler ve irdelenmesi var. Bunu da 4 seneye yayacaklarmis. Iste su sistematik nasil kultur haline geliyor, ve bireyden bagimsiz bir hal aliyor. Kafa yormak lazim.

dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2008, 02:51:45 ÖÖ »

Kesinlikle Ulaş. Dün en ince ayrıntısına kadar okudum bu 11 sayfalık raporu. Her önerinin altında yatan sebeplerin hangi aşamalardan geçtiğini, neden böyle bir öneri getirdiklerini, ne kadar geniş bir örneklemde bunu yapmaya çalıştıklarını insan görünce, bu kadar çok kuruluşun(örneğin FSMB, NBME, ECFMG) bu kadar koordinasyon içinde çalıştıklarını insan fark edince, gerçekten çok şaşırıyor. Açıkçası bu konu hakkında hayranlığımı gizleyemiyorum.

Bir diğer önemli nokta da, böyle hayati bir sınav sisteminde kendi koydukları kuralların ve aşamaların(step 2CS), iyi gitmeyen taraflarını, herkesle paylaşmışlar.

Elbette, sınavın puanlanması, hazırlanması, üretilmesi, standardizasyonu hakkında kimse hiçbir şey bilmese de; sistemin şu anda devam ettiği yolun insanlar üzerinde bıraktığı güven ve samimiyet neticesinde genel hakkında çok olumlu bir izlenim verdiğini söylemek gerekiyor.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2008, 06:42:43 ÖÖ »

Açıkçası bu konu hakkında hayranlığımı gizleyemiyorum.

Hayran olunasi seyler var bu Amerikan memleketinde. Sistemdeki en egitimsiz kisinin bile obsesif kompulsif kisilik ozellikleri tasiyor olmasi, bunu kontrol eden birinin olmasi, tum kademelerde otoriteye saygi ve itaat, en ufak rutbedeki insana yazilan bir mesaja alinan mutlak yanit, "tum islerin halledilmesi", "tum islerin hallettirilmesi" , gibi canim Turkiyemden gelip de hayran olmamanin zor oldugu bir suru sasirilasi gercek !

En cok ilgimi ceken konu, "tum islerin sessizce hallettirilmesi" konusu.

Ornek ;

asistan, hasta taburcu olduktan sonra kendisine verilen sure doldugu halde hasta epikrizini tamamlamiyor diyelim.

Verilen sure doldugu saatten itibaren her allahin gunu, hem cagri cihazina, hem  epostana, hem de  senden sorumlu sekretere (residency coordinator) gunluk taciz mesajlari yagiyor. Mesajlari yollayan asla kabalasmiyor. (Bizdeki sistemin tersine), surekli olarak ayni seyi ayni kibarlikta soyluyor, sana onu yaptirana kadar o taciz  devam ediyor.

COk asikar ki kendim icat etmedigim ama gozlemleyerek kendi kendime isim koydugum bu yontemi bir gun Turkiye'ye donersem, ve bir yerlerde yonetici olursam mutlaka uygulayacagim.

Israrci ve asla kabalasmayan taciz yontemi.

"persistent polite harassment (PPH) method to get things done"

Bu kadar uydurabildim.

Allahtan aramizda yoneticilik falan okuyan yok. Aman bana gulmesinler. Amerika'yi yeniden kesfediyor da olabilirim ama en azindan gozlemledigim cok basit ama cok etkili bir gercek.

Iste size ithal edilecek bir yontem.

Bizim Turkiye'de ,halen yururlukte olan is yaptir(ama) ma  yontemine ornek :

Gun 1 "Doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, bugun son gun de..."
Gun 2 "Sayin doktor Bey, falanca isi tamamlamaniz gerekiyor"
Gun 3 "doktorum, neden yapmiyorsunuz  bakin ben sorumlu duruma dusuyorum"
Gun 4 "arkadasim, uyarilar aliyorum, lutfen basimi belaya sokma"
Gun 5 "Kardesim, ne yapayim dekana mi gideyim"
Gun 6 "lan ne bicim adamsin sen, sorumsuzluk bu yaptigin be adam"
Gun 7  [telefonda kavga]

Amerikan yontemi :

Gun 1 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, bugun son gun de..."
Gun 2 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, son gunu gecti de...", cc sekreter
Gun 3 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, son gunu gecti de...", cc bas asistan
Gun 4 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, son gunu gecti de...", cc program sef yrd
Gun 5 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, son gunu gecti de...", cc program sefi
Gun 6 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, son gunu gecti de...", cc bolum baskani
Gun 7 "Sayin doktor Ulas Bey, falanca isi tamamlar misiniz, son gunu gecti de...", cc dekan

denizözmen
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2008, 04:28:21 ÖS »

Teşekkür ederiz Ulaş Abi çok değerli gözlemlerin için.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: