Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6778 Mesaj 600 Konu- Gönderen: 1163 Üye - Son üye: ibaysal
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: YARDIM  (Okunma Sayısı 578 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mcdal
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 11, 2008, 03:57:51 ÖS »

MRB ben tıp fak 4. sınıfta ogrenciyim. ve uzmanlıgımı amerikada yapmak istiyorm. bi kac internt araması sonucu bu siteyi buldum ve bu olayı gercekten istiyorum. nerden baslamam gewrek ne yapmam gerek lutfen yardım
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2008, 05:02:40 ÖS »

Bu soru yuzlerce kez soruldu, ayni cevap verildi "mcdal". Oncelikle forumu genel hatlariyla bir gozden gecirirsen baslangic icin iyi olur. Yine de cevap bekledigin ozel sorular - cevabini forumda bulamadigin - olur ise bir baslik acarak ve ya cok yakin ilgili oldugunu dusundugun daha onceden acilmis bir baslikta o sorularini sorabilirsin.

Ozel mesaj gondererek ve ya "Uyeler" kismindan e-posta adreslerine ulasarak e-posta yolu ile herkese soru sorabilirsin, ancak bu sorularinin cevaplarinin da forumda acik bir sekilde varolmamasi cevap alabilmen acisindan iyi olur.

Son olarak, forumumuzda Turkce' nin kullanimi konusunda ozel hassasiyet gostermekteyiz. Turkce' de yer almayan kisaltmalar kullanmaz isen seviniriz (MRB gibi). Ve tabiki yazdigin mesajlarda da imla kurallarina dikkat edersen iyi olur. Nerden cikti simdi bu diye bir soru sorabilirsin, cevabi yine forumda gizli. Ufak bir ipucu vereyim, Ulas Mehmet CAMSARI' nin bu konuyla ilgili mesajlarini bir gozden gecir  Wink

Saygilar

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
gynecologist
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2008, 07:05:44 ÖS »

mrhaba arkadaşlar bende sayfannın yenilerindenim..ben tek soru soucam ona göre yon vericem..
nisan tusunda izmir de e.a. h de kadın doğum kazandım..sizce uzmanlık sonrasımı bu işleri halletmeli yoksa asistanken gidip observer filan mı olmalı...fikrinizi almak istedimm.ona göre çalışmaya başlıcam..
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2008, 10:48:17 ÖS »

merhaba gynecologist,
Bu işler derken neden bahsediyorsun? ABD'de uzmanlık yapmak istiyorsan ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Ne de olsa burada yaptığın uzmanlık orada geçerli değil. Uzmanlığını burada tamamladıktan sonra ABD'de yan dal eğitimi almak istiyorsan da USMLE'yi yakın zamanda geçip ECFMG sertifikanı alman gerekir.
Ama unutma burada tamamladığın uzmanlıktan sonra yan dal eğitimi alabilsen bile sonrasında ABD'de çalışamazsın. Bunun için mutlaka uzmanlığını ABD'de yapmış olman gerekir.

gynecologist
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2008, 10:52:10 ÖS »

mrb ceylan...bu konular hakknda fazla bilgim yo ne yaıkki okuduklarımdan ibaret..ve hocalaımdan öğrenikleirmden..deidğim gibi öğrenciliğimin hayallerindendi..geç kalmış sayılmam umarım...gelecek ay kadın doğum asistyanlığına başlıcam sormak isteidğim mesela burda 1 sene kadın doğum aldım orda işime yayrmııı benolduğu noktadan amerikada devam etmek istiyom
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2008, 10:38:19 ÖÖ »

Buradaki asistanlık süreni ABD'de saymazlar, ama kadın doğum için başvuru yaptığında aynı dalda asistanlığa başlamış olman avantaj sayılabilir. Yani ne zaman gitsen de orada 4 yıl uzmanlık yapman gerekiyor, bildiğim kadarıyla denkliği gibi bir şeyi yok bu işin, o yüzden gerçekten ABD'de kadın doğumcu olmak istiyorsan burada yaptığın asistanlık vakit kaybı oluyor.
gynecologist
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2008, 05:50:14 ÖS »

o halde burada yaptığım asistanlıktan en kısa surede vakit geçirmeden oraya geçmem gerekiyo,ama çömezliğimi atmak açısından yardımcı olacaktır bana...teşekkürler ceylan
musbet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2008, 10:43:03 ÖÖ »

hımm..yeniden ben..öncelikle herkeze teşekkürler...son 1 haftadır facebookdan buradan yazdım ama ulaşamadım kimseye..Sad

ya neyse uzatmadan anlatayım derdimi...
ben 1 2 hafta içind ekadın doğum uzmanlığına başlıcam ama asıl idealim olan usmle depreşince kendimi yeniden bu yollarda buldum...
amacım amerikada kadın doğum uzmanlığı yapmak,yapamasam bile burdaki uzmanlığım biter bitmez yan dal açısından özelliklede tup bebek açısından amerikaya gitmek...
onine kaydımı yaptırdım..oki orularıma cvp gelecek hepsini yazıyorum...
1)step 1 e istediğim zaman girebilirim dimi,belli bi tarihi yok yani...ankaraya gitmem yeterli oncesinde belgeleri hazırlayarak...
2)kaynak olarak kaplan çalışıcam burdak herkez bu konuda hemfikir snaırm ama genelde 2004 baskı notlar var paylaşım sitelerinde ben 2008 guncel notları istiyrum,fark vardır dimi???
3)sizce nisan souna kaar step 1 ve 2 yetişirmi..ona göre eylulde observer olarak gidip arada step 3 u vermeyi planlıyorum...
4)bu yazdıklarımdan forumları okumadığımı çıkarmayon gerçekten nerdeyse tum forumları okudum hatta gamze başka yerlerde yazmışmıdır diye baktım bloğundaki yazıları bile okudum....Smiley)

5)kaynakarı başka bi şekilde temin edebilirmiyim..yani mazonda 350 dolar,tabii yanlız step 1 2008..soru kaynakları pahalı deil zatennn..
6)şimdilik aklıma gelenler bunlar...çok teşekkür ederimmmmm
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2008, 02:15:08 ÖS »

hımm..yeniden ben..öncelikle herkeze teşekkürler...son 1 haftadır facebookdan buradan yazdım ama ulaşamadım kimseye..Sad

ya neyse uzatmadan anlatayım derdimi...
ben 1 2 hafta içind ekadın doğum uzmanlığına başlıcam ama asıl idealim olan usmle depreşince kendimi yeniden bu yollarda buldum...
amacım amerikada kadın doğum uzmanlığı yapmak,yapamasam bile burdaki uzmanlığım biter bitmez yan dal açısından özelliklede tup bebek açısından amerikaya gitmek...
onine kaydımı yaptırdım..oki orularıma cvp gelecek hepsini yazıyorum...
1)step 1 e istediğim zaman girebilirim dimi,belli bi tarihi yok yani...ankaraya gitmem yeterli oncesinde belgeleri hazırlayarak...

İstediğin zaman girebilirsin ama öncelikle belgeleri göndermen, onların okuluna tekrar göndermesi, okulun onaylatıp geri göndermesi gibi bir süreç var. Onu düşünerek belli bir süre öncesinden - mesela 3 ay- kayıt yaptırmak mantıklı

2)kaynak olarak kaplan çalışıcam burdak herkez bu konuda hemfikir snaırm ama genelde 2004 baskı notlar var paylaşım sitelerinde ben 2008 guncel notları istiyrum,fark vardır dimi???

Çok fark olduğunu sanmıyorum

3)sizce nisan souna kaar step 1 ve 2 yetişirmi..ona göre eylulde observer olarak gidip arada step 3 u vermeyi planlıyorum...

Sana göre Nisan'a kadar Tus'dan 65 puan alabilir miyim? Sınava 1 ay sonra girsen geçer puan alacağına eminim ama bu noktada kaç puan almak istediğin ve assitanlığın  ilk senesinde ne kadar çalışabileceğin gibi faktörleri düşün bence

4)bu yazdıklarımdan forumları okumadığımı çıkarmayon gerçekten nerdeyse tum forumları okudum hatta gamze başka yerlerde yazmışmıdır diye baktım bloğundaki yazıları bile okudum....Smiley)

Gamze'nin bloğu'mu var?  Shocked

5)kaynakarı başka bi şekilde temin edebilirmiyim..yani mazonda 350 dolar,tabii yanlız step 1 2008..soru kaynakları pahalı deil zatennn..
Sitede adresler var, oradan ulaşamıyorsan GOOGLE'da arat, emin ol ararsan bulursun. Bir şekilde bulamazsan, bulunduğun ilde sana yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır, ama önce dediğim gibi aramaya inan Smiley

6)şimdilik aklıma gelenler bunlar...çok teşekkür ederimmmmm
Rica ederim, bu arada forumda Türkçe konusunda hassasız, deliyiz, obsesifiz ve dahi kompulsifiz Wink
musbet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2008, 04:41:20 ÖS »

ya ben 2005 mezunuyum..şimdiye kadaki tus çalışmalarımı sayarsanız zaten bilgi konusunda hallederim diye düşünüyoum,tek farkı ingizce çalışmaya başlayacak olmam benim için...
ikincisi başvuru numaramla beraber izleyeceğim yol hakkında kısa bi bilgide gelir sanırırm dimi???
üçüncusu ben gelecek haftadan itibaren izmirdeyim bu konuda izmirde yardım etmek isteyen olursa seve seve kabul etmeye hazırım:)))
dorduncusu burada sınava girenlerin yazdığı motivasyon ve başarı dolu yazılar hemen harekete geçmem konusunda destek oluyo bana:)
beşincisi gamzeye ait blogda iki yazısı var belkide çok eskidir bilmiyorum..
altıncısı lutfen bana bu konuda destek olun,çunku çevremden hiç kimse beni ciddiye almıyo,geçici olarak heveslendiğimi düşünenlerin sayısı hiç de az deil:(
son olarak turkçe konusunda bi hata yapmadığımı umuyorum,forumlardan ilk forumun bu konu hakkında açıldığını düşünürsek ne kadar obsesif olduğunuzu tahmin edebiliyorum...
çok teşekkürler..numaram geldikten sonra donucem yine:)
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2008, 09:19:33 ÖS »

Merhaba,
"musbet" umarım sorularına cevap bulmuşsundur. 2 ve 3. sorularına "efx"in verdiği cevaplar üstüne birkaç ekleme yapacağım.
Kaynak olarak hangi kitapların ve görsel araçların kullanılacağı, forumun muhtelif yerlerinde yazmakta. Kaplan'ın benim bildiğim kadarı ile 2008 baskısı yok, eğer varsa da, içindekiler 2006-2007 baskısını içermektedir. Yeni bir gelişme oldu ise bilmiyorum ama ben bu kaynakları indirdiğimde 2.5 ay önce idi. Efx'in söylediği gibi bu kaynakları, bizim forumda belli bir mesaj sayısını aşarsan; veya google da aratırsan bulabilirsin.
3. soruna gelince. Step 1 ve 2 yetişir tabi ama bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Eylül'de gözlemciliğe girip "step 3" ü alman demek, arada bir yerde "step 2cs"yi de vermiş olmanı gerektirir. Eğer "step 3" dediğin sınav pratik sınav ise, o step 3 değil, step 2 CSdir, step 3 e geçerli bir ECFMG sertifikan olmadan giremezsin.

Son olarak, forumun dinamiğini değiştirdin, yeni bir tim kurmamıza yol açtın Smiley Smiley ; ancak Türkçe konusundaki hassasiyetimizi unutmamalısın. Beynin bilmediğini göz görmez derler. Yazdıklarında yazım kurallarına ve kelimelerin doğruluğuna bir kez daha göz atmanı dilerim, iletiyi yollamadan önce. (örnek: herkez-herkes, yanlız-yalnız, dimi- değil mi?, gidicem-gideceğim)
Amacımız kesinlikle öğretmek değil, sadece dikkat çekmek, ve yazılı dilin bozulmaması için uğraşmak..
Sağlıcakla
DOdo
Smiley
musbet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2008, 10:55:46 ÖS »

evet bahsettiğim step 2 cs idi..step 3 dediğimiz olay başvuru sonrası değil mi?
2008 baskısını amazon.com da buldum,350 dolardı,sizden fikir almadan bişeyler yapmak istemedim açıkcası..
aslına bakarsanız biraz hazırcılığa kaçacak belki ama bir yandan da belki notlarını satmak isteyenler olabilir diye düşündüm..görsel çalışmayı duşunmuyorum,yalnız ders notları ve q book ları planlıyorum..
halen numaram gelmedi,geldikten sonra izleyeceğim yol konusunda fikrinizi almak istiyorum,bu arada bazı forumlarda usmle gireceğinizi ya da başvurularınızı hocalarınıza söylemeyin gibisinden bişeyler okudum,herkez hemfikirmi bu konuda,çunku sınavlar için mutlaka izin almam gerekecek..
ben planımı yeniden yazayım,ocakta step 1,nisan gibi step 2..
gelecek eylul aralık arası bi donemde de step 2 cs..hadi bakalım..
forumun dinamiğine katkıda bulunmak benim için bir ayrıcalık olsa gerek,bellimi olur,bu timde bi sure sonra belki bende yer alırım..hepinize yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim..
umarım turkçe konusunda yanlışım çıkmaz bu sefer..gerçekten çok dikkat ettim:)
musbet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2008, 11:44:41 ÖS »

arkadaşlar başvurumun ikinci gunu numaram geldi.. Çok heyecanlandım birden..hani onemli değil ama bir başlangıç olması açısından:)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2008, 07:51:29 ÖÖ »

evet bahsettiğim step 2 cs idi..step 3 dediğimiz olay başvuru sonrası değil mi?
2008 baskısını amazon.com da buldum,350 dolardı,sizden fikir almadan bişeyler yapmak istemedim açıkcası..
aslına bakarsanız biraz hazırcılığa kaçacak belki ama bir yandan da belki notlarını satmak isteyenler olabilir diye düşündüm..görsel çalışmayı duşunmuyorum,yalnız ders notları ve q book ları planlıyorum..
halen numaram gelmedi,geldikten sonra izleyeceğim yol konusunda fikrinizi almak istiyorum,bu arada bazı forumlarda usmle gireceğinizi ya da başvurularınızı hocalarınıza söylemeyin gibisinden bişeyler okudum,herkez hemfikirmi bu konuda,çunku sınavlar için mutlaka izin almam gerekecek..
ben planımı yeniden yazayım,ocakta step 1,nisan gibi step 2..
gelecek eylul aralık arası bi donemde de step 2 cs..hadi bakalım..
forumun dinamiğine katkıda bulunmak benim için bir ayrıcalık olsa gerek,bellimi olur,bu timde bi sure sonra belki bende yer alırım..hepinize yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim..
umarım turkçe konusunda yanlışım çıkmaz bu sefer..gerçekten çok dikkat ettim:)

Sevgili Musbet
Oncelikle foruma hos geldin.

Acikcasi, daha dogrusu durustcesi, o kadar cok ve o kadar yuksek sesle daginik mesaj yolladin ki, toparlayamadim ben derdinin ne oldugunu. Ne noktada oldugunu pek anlayamadim. Ama mesajlarindan kadin dogum asistanligina baslayacagin ve ayni anda USMLE lere girecek oldugun sonucunu cikardim.

Kadin dogum asistanligini Amerika'da yapmak istiyorsun, guzel, kadin dogum Amerika'da yabancilar tarafindan girilebilir branslardan birisi. Bu konuda sanslisin. Cok yakin zamanda, Gulden arkadasimiz basariyla kadin dogum eslesmelerinde istedigi programlardan birine yerlesti. Kendisinin seninle iletisim kurmasini saglariz.

Efx (Ertugrul) zaten sorularini guzel bir sekilde yanitlamis, ben sana oncelikle sakin olmani oneriyorum, bu kadar heyecan ve bu kadar acelecilik bu isin dogasina uygun degil. Sana abi tavsiyesi olarak soyleyebilecegim genel kaidelerden birisi sudur ki, bu ise karar verildiginden itibaren cok hizli davransan bile islemlerin tamamlanmasi ve burda asistanligina baslaman (is basi yapman) yaklasik en az 3 sene surebilir. Yani sen su an baslamak uzere oldugun asistanlikta kidemli asistan oldugun  ana yaklasir. Bunu abarttigimi dusunmeni istemem. O nedenle, bu kadar acele etme, hele ki kadin dogum gibi yogun bir asistanliga basliyor olacaksin, bu iste hizin cok yavaslayacak. Bu isin , tum sinavlari almasi var, basvurmasi var, gorusmesi var, eslesmesi var, var oglu var. Bu surec seneler surer genellikle, oyle bu ay alayim, diger ay baslayayim , su zamana yetisir mi gibi sorular durumun itibariyle biraz aceleci olabilir. Once sureci detayli olarak incelemeni, bilmedigin noktalari sormani, Turkiye'de yapmaya baslamak uzere oldugun kadin dogum uzmanligini amerika ve turkiye ile ayrintili olarak bu isi bilenlerin yardimiyla karsilastirmani oneriyorum. Bu isi hic durmadan calissan bile muhtemelen, mevcut is yukunu de dikkate alirsak onumudeki seneye degil diger sene basvurularina yetistirme sansin olabilir, bu da taa diger sene (2011) is basi yapiyor olma ihtimalinin en kuvvetli oldugunu gosterebilir. Bu durumda zaten o senede neredeyse uzmanligini aliyor olacaksin Turkiye'de eger ki istifa etmez isen. O nedenle bence sakin ol, dusunmeye devam et, bol bol soru sor, sakin ol ve de sakin ol.

"Saka mi yapiyor bu adam, ben bu isi sipsak halledecegim" gibi dusunceler aklindan geciyor olabilir, sana sadece cok fazla tecrubenin konustugunu hatirlatarak yine de sakin olmani ve Turkiye'deki uzmanligina sarilmani tavsiye ederim. Simdilik. Dedigin gibi tup bebek gibi konularda yan dal dusunuyorsan, o takdirde yine de Turkiye'deki uzmanligini bitirmen gerekir, ve o zamana kadar cok vaktin var.

iste bu agir surec nedeniyle, bizler, bu sureclerin tamamini hem kendi basina, hem dostlariyla defalarca gecirmis/geciriyor kisiler olarak senin acil olan sorularini yanitlamakta yetersiz kaldik. Cunku surecin ve sureclerin dogasi geregi bu ortamda ne yazik ki cabuk hallolan birsey olmadigindan acil bir ihtiyac da soz konusu degil.

Sana yurumekte oldugun yolda bassarilar dilerim, aramizda hos geldin. Bundan boyle merak ettiklerini sorarsin bizler de yanitlamaya calisiriz.

Amerika ve USMLE gibi konularda yaziyor olmamiza ragmen, hatiri sayilir uyemizin Amerika'da yasiyor oldugu gercegine ragmen Turkce konusunda duyarliyiz. Bu da bizim ozelligimiz.

Turkce konusunda Ertugrul'un dedigi gibi obsesif kompulsif ozellikler gosteren hic yoksa 5'i fanatik olmak uzere en az 30 kisi vardir, (psikopat elebasilari da benim, aramizda kalsin  şeytan) bu arkadaslarin hicbirinin senin canini sikmalarini istemem , bu konudaki duyarliligin icin cok tesekkur ederim simdiden.

Tum sorularini , mumkunse cok soruyu az mesaja sigdirarak, (mesaj kirliligi nedeniyle bilgiye ulasilmasini zorlastirmayarak) , bekliyoruz, bekliyorum.

Sevgilerimle
 Smiley

musbet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2008, 10:52:00 ÖÖ »

merhaba ulaş..sabırsızlığım acelececiliğim turkçe konusundaki yanlışlarım ve de mesaj kirliliğim için çok özür dilerim.diğer mesajlarımdada yazdığım gibi benimkisi eski bir hayalimin depreşmesi sadece,ve çevremden bu kadar ciddiye alınmazlık görurken,ve bu sitede tum sorularımın cevabını bulmayı beklerken ve okumama rağmen forumları hala aklımda soru işaretleri varken lutfen mazur gorunuz beni bu konuda..
uzun zamana yaymak benim içinde daha avantajlı olsada sadece yan dal için gittiğimde sonrasında donmem gerektiği gerçeği beni konuda biraz daha hızlı davranmaya itiyor..
şimdilik çoğu sorumun cevabını buldum zaten,numaramı aldım,yakın zamanda başvurumu yapayım diyorum..ara ara burdan yazmaya devam ederim..herkese çok teşekkür ederim..görşmek üzere..

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: