Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: YIL SINIRLAMASI MEVZUSU  (Okunma Sayısı 1427 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akcardio
Genel Gözlemci

« : Ağustos 04, 2007, 02:39:55 ÖÖ »

Arkadaslar  su  yil  sinirlamasi  konusunda  biraz  bilgi  verebilirmisiniz?Kafamiyice  karisti  acikcasi.

Ben  2002  yilinda  mezun  oldum.Sonrasinda  hemen  asistanliga  basladim  ve  bu yil  Kasim  ayinda  asitanlik  bitiyor( Kardiyo oldugunu  cogunuz  bilyorsunuzdur artik).
1-Bu  yil Dahiliye icin  basvuru  yaptigimda  mezuniyet yili sarti  5  yil olan yerlere  basvurabiliyormuyum ?
2-Bu  yil  sarti  cok  kati mi?Eger  5  yil  diyorlarsa   5  yildan  fazla  olanlari kesin  almıyorlarmi?Buralara hic  basvurmayayim mi?

Eger  ben  5  yila dahil  degilsem  birde   vize  ihtiyaci vs  vs  konularinida  katarsak zaten  basvurabilecegim  15-20  tane  yer  kaliyor.Bu kadar  yerlede  gorusme  kabulu  almak  cok  zor  olsa  gerek.

Neyse  hayirlisi.
Mehmet
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2007, 02:52:37 ÖÖ »

hayir sen yinede bes yil sarti olan yerlere basvur. O kesin bir sart degil ve genelde mezun olup baska islerle ugrasanlar icin gecerli. sadece bazi programlar ne olursa olsun 5 yil sarti istiyor. onlarida cok iyi arastirirsan bulursun. bu bilgiler genelde aylarca ugrasip forum karistirirsan bulabilcegin bilgiler. senin tek yapman gereken kesenin agzini acip, maddi durumunun elverdigi maksimum yere basvurmak. onceden kardio yapmis olman bicok yerde cok faydali olucak senin icin.  bunu mutlaka personal statement'da belirt. ve kardio 5 yil. ilk iki yili dahiliye tarzindada iyice acik belirt. Hatta referans mektubu aldigin kisilerede rica et, buna vurgu yapsinlar. "He has a solid background in cardiology and internal medicine owing to his residency" tarzinda biseler yazsin.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2007, 03:35:22 ÖÖ »

Tesekkur ederim Reha.Amerika dan iki tane LOR  almıstım.Ikiside  ozellikle Dahiliye yapmıs olmamadan  bahsetmisler.Bu iyi galiba.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2007, 07:27:28 ÖS »

CV'inde tabiki ise yarar. yaramaz olurmu hic? yayin yapmaya calis. Dedigim gibi hicbir program birbirinin ayni degil. herkesin aradigi, istedigi ozellikler farkli ondan iyi arastirmak lazim. mezuniyetten bu kadar zaman gecmis olmasi hem iyi olabilir hemde kotu. Klinik bir brans istiyorsan dezavantaj olur cunku bu kadar sure hasta gormemis olman dikkatlerini ceker. ama patoloji vs gibi bi bransta aksine faydali olur.
LOR'larin tarihi onemli. Aradan cok zaman gecirme. Iliskilerin tazeyken simdi al mektuplari. Daha sonra zamani gelince, tekrar irtibata gecip ayni mektubu tarihini yenileyip alirsin. Aynen imzalatirsin. Ben oyle yapmistim. Yalniz sunu unutmaki Turkiye'den alacagin mektuplar ock kaale alinmaz burda.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2007, 08:23:56 ÖS »

Reha 5  yil olayi cok onemli  degil  dedin.Peki  2,3 veya  4  yil  gibi  sinir  koyan  yerlerede  basvurayim mi?
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2007, 02:38:07 ÖÖ »

ayhi sey onlar icinde gecerli. dedigim gibi, bunlar cok kati kurallar degil. Bazi programlar uygular bazilari uygulamaz. Oraya yazdiklariyla, pratikteki birbirini tutmaz. Ha bazilarida gercekten buna cok inanip kesin bir sart olarak uygular ama bunlari iyice arastirmadan bilemezsin.
Mesela bi program diyelim en dusuk skora 230 demis, 220lerle veya 210'la o programda asistan olan bicok kisi bulabilirsin. Baska ozelliklerinle kapatman lazim acigi. Sen dahiliye istiyorsun. Ben gecen sen arastirmistim biraz. Eger zaman sinirlamasina dikkat edicek olursn, basvurabilecegin programlarin sayisi cok dramatik dusuyor. Bi hataya kapilip basvurmamazlik etme. Iyice arastir. scutwork.com'dan butun yorumlari oku.
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2007, 10:04:42 ÖÖ »

Sanirim bu program sayisini veren siteler var, sizce guvenilir olanlarini burada payasir misiniz?
taner özdemir
Ast Üye
**

« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2007, 01:05:07 ÖS »

arkadaşlar sitede bir zamanlar yayınlanmış kaydettiğim dosya var. Burada birşeyler var. İşinize yarar inşallah.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2007, 03:59:03 ÖS »

Tesekkurler Taner.Fakat bu  liste  2004  ilina ait.Guncelhalini bulmakcokkolay  degil.usmlein.com  da   yaklasik 22 eyaletin  2008  listesi  var.Belki digerleride  guncellenir.
kubi
Acemi
*

« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2008, 03:48:07 ÖS »

Merhaba
 Ben araniza yeni katildim. Ben adli tip kurumunda asistanim. 2005 mezunuyum ve buraya 2008 de basladim.Abd de psikiatri uzerine asistanlik yapmak istiyorum.Hedefim ''Adli Psikiatrist'' olmak.Burayi bitirmem askerlikle beraber 2013 u bulacak. aradan gecen 8 yil benim Abd de iyi bir klinikte psikiatri egitimi almama buyuk engel teskil eder mi? Burada yapacaigim calismalar vs. bana bu yil farkini kapattiracak kadar avantaj saglamaz mi?

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: