Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuBenim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim?
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Benim J1 vizesi mi almam gerekiyor yoksa F,H veya B1/B2 vizesi alabilir miyim?  (Okunma Sayısı 2010 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammed Onur II
Acemi
*

« Yanıtla #15 : Haziran 05, 2008, 12:01:10 ÖÖ »

Bir kere J1 ile hocanin alakasi yok-direk olarak gidecegin universitenin ogrenci isleri burosuyla alakali-onlar bu vizeyi sponsor etmek isterlerse-yani seni ozel olarak cagirmislarsa-o zaman gundeme gelebilir.Sonucta gitme talebi bizden kaynaklandigi icin adamlarin bizim icin extra para odemeleri biraz abes bir durum.J1 almayi unut o yuzden.Konsolosluk istese de sen alamazsin zaten-cunku bu DS 2019 formunu sana universitenin yollamasi gerekiyor-kafana gore bir yerden indirip doldurabilecegin bir form degil-ayrica universiteye de bir mali yuku var
Yapilabilecek en iyi is alacagin mektupta bu adam B1 ile gelsin-J1 almasina gerek yoktur ifadesinin acikca belirtilmesi-bu sayede B1 alabilirsin.Ya da davetiye mektubunda bu adam burda gozlemcilik yapacaktir falan denmesi-Sen de dersin ben observership yapacam-bu sayede turist vizesi alabilirsin.Bir de oradaki memurun o gunku ruh hali de belirleyici bir faktör
Fakat ben bu cumleyi hocadan talep ettigim zaman adamin tavri da su olmustu-Ben vize olayindan anlamam ve karisamam.Sen kendi basinin caresine bak.
Buradan da diyorum ki acaba keske turistik geziye gidiyorum mu deseydim-fakat o zaman da nereye gidiyon diye soracaklar-ispatlaman lazim falan filan..
Bu vize isi pis bir is yani ozetle-eger gidecegin universite bu konularda bilgiliyse sorun olmaz-yoksa ugrasirsin yani
Söylediğiniz doğru. Ben bir kaç üniversiteye daha başvurdum hiç biri DS2019 göndermiyor. Hatta Cornell Medical College turist vizesiyle gelmeye teşvik ediyor. J1 vize isteyen hiç bir üniversiteye rastlamadım. Bu konsolosluğun J1 obsesyonunu anlamak güç. ^yıl önce bir arkadaşım approval mektubu bile göstermeden J1 almış konsolosluktan şimdi 1001 dereden su getiriyorlar.

Bir üniversite de malpractice insurance diye tutturdu. Türkiye'de böyle bir uygulama yok üniversiteler vermiyor diyorum anlatamıyorum. herhalde ilgili şahısın ruh haliyle ilgili Sad Cornell ve Harvard Üniversiteleri bile international studentsan malpractice insurance şart değil derken bazı üniversitelerde böyle takılmalar olunca insan şaşırıyor.
drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2008, 10:57:52 ÖS »

merhaba,

Muhammed vize sorununda ne durumdasın? ben ne yazıkki şimdi okuyorum forumu uzun süre sonra... bende  agustos ayında Harvard da plastik cerrahi stajına kabul aldım ve seninde dediğin gibi adamlar turist vizesi istiyor.. ve işin kötüsü benim bu pazartesi konsoloslukta görüşmem var.. offf.. kimbilir nasıl bir sorun çıkacak karşıma:(SadSad sen ne yaptıgını yazarsan sevinirim! kolay gelsin..
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #17 : Temmuz 06, 2008, 03:25:09 ÖÖ »

Benim de muhtemelen onumuzdeki ay konsoloslukta sizinki gibi bir gorusmem olacak. Bana kabul aldigim yer "B1 tip vize yeterli, bunu resmi davet mektubunda da belirtecegiz, sorun cikmaz" dedi. Ama sizden gelecek haberleri sabirsizlikla bekliyorum. Ozellikle "drcolakoglu"ndan, eger siz turist vizesi alirsaniz benim isim gercekten kolay.

Iyi haberlerinizi bekliyoruz. kolay gelsin.

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #18 : Temmuz 06, 2008, 09:05:43 ÖS »

merhaba,

Muhammed vize sorununda ne durumdasın? ben ne yazıkki şimdi okuyorum forumu uzun süre sonra... bende  agustos ayında Harvard da plastik cerrahi stajına kabul aldım ve seninde dediğin gibi adamlar turist vizesi istiyor.. ve işin kötüsü benim bu pazartesi konsoloslukta görüşmem var.. offf.. kimbilir nasıl bir sorun çıkacak karşıma:(SadSad sen ne yaptıgını yazarsan sevinirim! kolay gelsin..

Merhaba, mesajini aldim, cevap vermeye calisayim. Benim bildigim kadari ile , egitim icin aldigin mektupla turist vizesi alamazsin. J-1 vizesi alacaksin, eger ogrenci isen de F-1 vizesi alabilirsin. Ama daha onceden alinmus turist vizen yok ise,  ki olsa ona kullanabilirdin, bu saatten sonra gelis amacin belli olugu icin ve basvuruda bu mektubu kullanacagin icin turist vizesi alamazsin diye dusunuyorum ama yaniliyor da olabilirim. Bu benim bildigim kadari ile boyle. Konsolosluga gitmeden sorabilirsin, ama onun da ucreti var. Soruyu da ucretsiz yanitlamiyorlar ne yazik ki.

Kolay gelsin

neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #19 : Temmuz 06, 2008, 10:14:51 ÖS »

Merhaba Muhammed, drcolakoglu, Hakan ve tabii ki Ulas abi,
Klinik staj icin, aksi belirtilmedigi taktirde, B1 vizesi yeterli.
Ayrica Ulas abi, J1 veya F1 demis ancak okul size DS2019 formunu gondermezse J1 alamazsiniz. Yani davet/kabul mektubu ile direkt gidip J1 alamazsiniz, DS2019 formu olmasi gerekiyor. F1 vizesi icin ise yine DS2019 benzeri (adi I-20 olmasi lazim) baska bir form gonderirler. Benim bildigim boyle bir staj icin F1 vizesi veren okul yok ama tabii haliyle butun okullari bilmedigim icin kesin konusmak istemiyorum. Yani o da ayni sekilde size gelen davet/kabul mektubu ile alinabilecek bir vize degil.
Eger zaten okul J1 vizesini sart kosuyorsa, sponsor oluyor demektir ve DS2019 islerini halleder. Aksi taktirde B1 vizesi yeterli olur.
Bir de eger size US'ten bir odeme (maas, burs gibi) yapilmayacaksa niye J1 veya F1 vizeleri ile ugrasasiniz ki? Temiz temiz B1 alip, gidip calismak varken...
Kolay gelsin hepinize...
Hoscakalin Smiley...

drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #20 : Temmuz 07, 2008, 01:30:19 ÖÖ »

ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar!
 neuro zaten sorun orda:) bizde b1 almak istiyoruz.. konsolosluk j1 almalısın diyor:)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #21 : Temmuz 07, 2008, 05:59:37 ÖÖ »

Merhaba Muhammed, drcolakoglu, Hakan ve tabii ki Ulas abi,
Klinik staj icin, aksi belirtilmedigi taktirde, B1 vizesi yeterli.
Ayrica Ulas abi, J1 veya F1 demis ancak okul size DS2019 formunu gondermezse J1 alamazsiniz. Yani davet/kabul mektubu ile direkt gidip J1 alamazsiniz, DS2019 formu olmasi gerekiyor. F1 vizesi icin ise yine DS2019 benzeri (adi I-20 olmasi lazim) baska bir form gonderirler. Benim bildigim boyle bir staj icin F1 vizesi veren okul yok ama tabii haliyle butun okullari bilmedigim icin kesin konusmak istemiyorum. Yani o da ayni sekilde size gelen davet/kabul mektubu ile alinabilecek bir vize degil.
Eger zaten okul J1 vizesini sart kosuyorsa, sponsor oluyor demektir ve DS2019 islerini halleder. Aksi taktirde B1 vizesi yeterli olur.
Bir de eger size US'ten bir odeme (maas, burs gibi) yapilmayacaksa niye J1 veya F1 vizeleri ile ugrasasiniz ki? Temiz temiz B1 alip, gidip calismak varken...
Kolay gelsin hepinize...
Hoscakalin Smiley...

Merhaba Neuro,
Dogru diyorsun da, turist vizesi olan B1 zaten varsa kullanilabilir, ama konsolosluktan vize alirken kullanacagin mektup sifirdan turist vizesi icin uygun lur mu emin degilim. Benim kendi tecrubelerime ve bildigim baska tecrubelere gore turist vizesi olan B1/B2 zaten varsa (ben bu sekilde "gozlemci" oldum 2004'de) kimse sorun yaratmaz karsi taraf istemyorsa. Ancak hicbir vize yoksa, egitim icin gelecegin asikar oldugundan J-1 ya da diger egitim vizelerinden birisi gerekir. Onun icin DS formunu karsi taraf yollar genellikle. Resmi stajlarda, resmi rotasyonlarda bu yol izleniyor. Okul sart kosmasi lazim gibi geliyor bana, ama kosmuyorsa da konsoloslukta sorun cikabilir, cunku gezmeye gelmeyen birine ve staj icin gelecegini belirten mektup getiren birine turist vizesi verilebiliyor mu emin degilim. Bu sekilde, j-1 ve ve diger vizelere gore "temiz"  Tongue olan b1 vizesi almak isteyen bir arkadas (asistandi) gecen yil J-1 almak zorunda kaldi. Drcolakoglunun da basina ayni sey gelebilir :

ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar!
 neuro zaten sorun orda:) bizde b1 almak istiyoruz.. konsolosluk j1 almalısın diyor:)

Benden bu kadar ,daha fazla kafa karistirmayayim. Bu isler biraz karisik en guzeli konsolosluga sormak herhalde.  Wink

drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #22 : Temmuz 10, 2008, 08:14:57 ÖS »

arkadaşlar tekrardan merhaba!

pazartesi vize görüşmemle ilgili tecrübelerimi aktarayım size:)
arkadaşlar benim şansımdanmıdır yoksa genele mi böyle uygulama yapılıyor bilmiyorum ama(benim fikrim her tıp öğrencisi için bu kadar kolay geçtiği yönünde) benim vize işlemim çok fazla sıra olmasına ragmen çok kısa bi sürede bitti.. numaram ilk yandıgında gittim, ds156 ds157 belgemi verdim. observer gibi bi şey galiba seninki evrakların bu kadarsa dedi, evet dedim. sonra 2-3 kişi sonra tekrar benim numaram yandı.. parmak izi verdim.. 3 kişi sonra tekrar numaram yandı, görevli nerde kalıcaksın dedi, buraya yazdıgın arkadaşın kim dedi, anlattım.. bi kagıt uzattı bununla karşıdan adresinizi verin dedi ve bitti..  bende inanamadım.. j1 b1 muhabbeti hiç geçmedi.. evrak, mali durumu gösteren belge hiç bi şey istemedi.. harvardın gönderdiği kagıdı gösterdim ona bi göz ucuyla baktı geri verdi o kadar.. çarşamba gunude elime 10 yıllık vizem geçti.. umarım hepiniz içinde en az bu kadar kolay ve güzel gelişir olaylar.. hepinize kolay gelsin!!!!!
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #23 : Temmuz 10, 2008, 09:52:48 ÖS »

drcolakoglu Istanbuldanmı Ankaradanmı?

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #24 : Temmuz 10, 2008, 10:22:12 ÖS »

Tebrikler, hayirli olsun drcolakoglu,
O kadar strese, telasa hic gerek yokmus, degil mi? Smiley
Iyi calismalar...
drcolakoglu
Ast Üye
**

Salih Colakoglu

« Yanıtla #25 : Temmuz 10, 2008, 10:38:50 ÖS »

istanbuldan:)

evet hiç gerek yokmuş:) bir sürü şehir efsanesi dolaşıyordu konsolosluk hakkında Cheesy
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #26 : Temmuz 11, 2008, 07:42:16 ÖÖ »

Hayirli olsun "drcolakoglu".

sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #27 : Temmuz 11, 2008, 01:17:25 ÖS »

Gözün aydın drcolakoglu..  Smiley Başarılar..

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Temmuz 12, 2008, 10:53:32 ÖÖ »

Darısı basımıza drcolakoglu hoscakal.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
eraserhkn
Genel Gözlemci

« Yanıtla #29 : Ağustos 13, 2008, 08:40:05 ÖS »

Allah bu konsoloslugu nasil biliyorsa oyle yapsin?
Sen tek kelime soru sorma, ama cidden sadece "Are you a medical student in Zonguldak University?" diye sordu. Ne teminat mektubu, ne ucak bileti rezervasyonu, ne davet mektubu, ne de B1 tip vizenin yeterli olacagina dair mektup hicbir sey sorma, muhabbet bile etmedi. Sadece en sonunda, "Your visa application approved, please take this card and leave you mail address to the desk at the back" dedi. Bu arada bu "desk" de UPS masasi.

Peki sonuc, bugun elime gecen vize, 6 ay gecerli, ve altta annotations kisminda bakin neler yaziyor, "medical studetn in Turkey, elective unpaid clerkship (? - hala anlamadim ne demek istedigini, bilen varsa lutfen aciklasin), yale university medical school, (sıkı durun asil bomba geliyor) NO DIRECT PATIENT CARE AUTHORIZED"

Cok sinirlendim ya, girmeyecegim USMLE' ye falan, iki senedi aynisini yapiyorlar, anlamadim gitti, ellerinde bir liste var herhalde. Listenin adi da soyledir muhtemelen, "Ne zaman, ne amacla basvurursa basvursun 6 Aylik vize verilecek ve not olarak "No Direct Patient Care Authorized" yazilacak"

Dertlesmek amacli bir mesajdi, herkese saygilar Wink

Hakan

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: