Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6726 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1139 Üye - Son üye: aercek
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE ForumuNew York'ta Columbia Unv. yakınında kalacak yer bilen?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: New York'ta Columbia Unv. yakınında kalacak yer bilen?  (Okunma Sayısı 1276 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 16, 2008, 04:20:20 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar. Ben bu yaz 30 Haziran 1 Ağustos periyodunda intern olarak bizim üniversitenin seçmeli stajında 1 ay New York'ta Fort Washington Avenue'da Columbia University'de büyük ihtimalle Presbyterian Hospital'da Cardiothoracic Surgery clerkship'i yapacağım. Yanlız ekonomik bir yer bulursam 2 aya çıkarabilirim.

Bu bölgede kalacak bir yer bilen var mı? Ekonomik olursa iyi olur ama güvenlik de önemli. Lap-top ve video kameramı da götüreceğim. Hatta iyi bir yer olursa gitarımı da alabilirim. Yurt, stüdyo daire hatta otel de olabilir. Benim için tek kişilik yer en iyisi olur.

International House ve Bard Hall'u yurt olarak tavsiye ettiler. Ben internet'ten baktım ikisi de clerkship yapacağım yere çok yakın ama ikisinin de sitesinde aylık kalışla ilgili bilgi yok. International House'ta single günlük 130$-140$ istiyorlar ki bu gecelik 3-4 yıldızlı otel ücretiyle aynı. Bard Hall'un sitesinde net bir bilgi bulamadım.

Ayrıca vize başvurusunu da henüz yapmadım. Lacivert pasaporta vize sizce kaç günde çıkar? Ben Haziran'ın birinde başvuru yapmayı düşünüyordum geç mi olur dersiniz?

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2008, 03:13:38 ÖS »

Columbia'nın yabancı öğrenci almadığını sanıyordum, yanlış mı biliyorum?
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2008, 06:37:35 ÖS »

muhammed selam,

sublet icin suraya bakabilirsin : www.craigslist.com

www.nycturk.com 'da burada yasayip yazin turkiye tatiline giderken evini sublet eden kisiler olabiliyor.

ve ayrica bard hall ve int. house'a email atarsan kisa zamanda cevap alabilirsin. MANHATTAN icerisinde 125. sokak ve 160. sokak arasinda bir yer olmadiktan sorun olmayacagini saniyorum. Columbia'nin 168. sokak civarinda da yurtlari, evleri var; onlari da tavsiye ederim. (zamaninda kaldik biz oralarda, guvenli yerler.) Columbia'nin evlerinde studyo 900-1200 arasi , 1 bedroom 1300-1500 arasiydi diye hatirliyorum aylik olarak. Yurt olunca kismen ucuzlayacaktir.

ayrica geldigin ilk bir kac gun evi ayarlayamamis olursan bizde kalabilirsin. 30 haziran'da esim (knvc) turkiye'ye gidiyor, ev musait olur diye dusunuyorum.

vize verildigi zaman gelmesi bir kac gun suruyor, yalniz randevu tarihini bir kac hafta sonraya verebilirler, ne kadar erken davranirsan o kadar iyi olur.

basarilar,

m.
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2008, 01:08:44 ÖÖ »

muhammed selam,

sublet icin suraya bakabilirsin : www.craigslist.com

Selamlar. Baktım yanlız bazı fiyatların yanında ''br'' yazıyor. Bu ne demek? Kimisinde ''1br'', kimisinde ''2br'' gibi. Bir de bazı fiyatlar 200$ civarı, kimisi 700-800$, bazısı da 1000$ civarı. Fakat aylık mı haftalık mı tam çözemedin zira hepsinde bu belirtilmemiş.

Adresleri de anlayamadım. Brooklyn, Manhattan Fort Washington Avenue'da mı yer alıyor? Yani Columbia University'ye yakın mıdır?

www.nycturk.com 'da burada yasayip yazin turkiye tatiline giderken evini sublet eden kisiler olabiliyor.

Burada da aynı sorundan muzdaribim.

ve ayrica bard hall ve int. house'a email atarsan kisa zamanda cevap alabilirsin. MANHATTAN icerisinde 125. sokak ve 160. sokak arasinda bir yer olmadiktan sorun olmayacagini saniyorum. Columbia'nin 168. sokak civarinda da yurtlari, evleri var; onlari da tavsiye ederim. (zamaninda kaldik biz oralarda, guvenli yerler.) Columbia'nin evlerinde studyo 900-1200 arasi , 1 bedroom 1300-1500 arasiydi diye hatirliyorum aylik olarak. Yurt olunca kismen ucuzlayacaktir.

International House ile iletişime geçtim. Fiyatlar aylık 720$ ile 1780$ arası imiş. Başvuru kontenjanı dolu ama şimdi başvurursan yedekler arasına girip cancellation'da yer bulabilirsin diyorlar. Sizce bu fiyatlar uygun mu ve başvurayım mı yoksa çok daha ucuza güvenli ve Columbia University'ye yakın bir sublet bulabilir miyim dersiniz?

Bard Hall'un sitesindeki adrese mail attım ama henüz yanıt gelmedi.

ayrica geldigin ilk bir kac gun evi ayarlayamamis olursan bizde kalabilirsin. 30 haziran'da esim (knvc) turkiye'ye gidiyor, ev musait olur diye dusunuyorum.

Çok teşekkürler.

vize verildigi zaman gelmesi bir kac gun suruyor, yalniz randevu tarihini bir kac hafta sonraya verebilirler, ne kadar erken davranirsan o kadar iyi olur.

basarilar,

m.

Yani 1 haziran'da başvurursam vize 20 hazirana yetişmez mi dersiniz? Ben 25-26 Haziran gibi New York'a ulaşıp hem çevreye hem de local saate alışayım diyorum da.

Bir de New York'ta Türklere ait erkek öğrenci yurdu varmış diyorlar. Bu konuda bilginiz var mı? Ben interneti araştırdım ama bulamadım. Bulsam bir mail ya da telefon edecektim yer var mı diye.
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2008, 10:11:00 ÖÖ »

Gideceğin semt filan belli madem, beli biliyorsundur zaten ama söyleyeyim dedim, google earth kullanarak oriante olabilirsin rahatlıkla, üstelik adres yazınca bulup gösteriyo da.

http://earth.google.com/

Bu adresten indirebilirsin.
windycity
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2008, 03:16:05 ÖS »

Merhaba,

Sorularina cvp vermeye calisacagim...
simdi br=bedroom demek. yani 1 odali 2 odali vs...
 yakinligini, yani hastanene nasil giebilecegini
http://tripplanner.mta.info/
buraya adresleri girersin o sana planliyor, boylelikle nekadar surede ulasacaginida ogrenmis olursun.
Amerikada yasamamiz birisi icin craigslisten bulmak biraz zor olabilir.
www.apartments.com dan da bakabilirsin ama manhattenda yasamak istersen biraz ucretler yuksek olur.
birde www.mezunusa.com adresinde seri ilanlara gir ...orda hem ilan verebilirsin hemde belki sana uygun biryer bulabilirsin.
eger 1 haziranda vize gorusmesine gidersen. Eger zaten sana vize verirlerle 3 gun icinde pasaportun ve vizen gelmis olur. yani gec bir tarih degil ama randevunu simdiden al cunku randevu bulamayabilirsin.
Kolay gelsin...
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2008, 08:26:01 ÖS »

Merhaba,

Sorularina cvp vermeye calisacagim...
simdi br=bedroom demek. yani 1 odali 2 odali vs...
 yakinligini, yani hastanene nasil giebilecegini
http://tripplanner.mta.info/
buraya adresleri girersin o sana planliyor, boylelikle nekadar surede ulasacaginida ogrenmis olursun.
Amerikada yasamamiz birisi icin craigslisten bulmak biraz zor olabilir.
www.apartments.com dan da bakabilirsin ama manhattenda yasamak istersen biraz ucretler yuksek olur.
birde www.mezunusa.com adresinde seri ilanlara gir ...orda hem ilan verebilirsin hemde belki sana uygun biryer bulabilirsin.

Merhaba. Bilgiler için teşekkürler. Mezunsa.com'a girdim fakat ilanların nereye verildiğini bulamadım. İlanlar veya forum diye bir bölüm göremedim. Neresi acaba ilan yeri?

eger 1 haziranda vize gorusmesine gidersen. Eger zaten sana vize verirlerle 3 gun icinde pasaportun ve vizen gelmis olur. yani gec bir tarih degil ama randevunu simdiden al cunku randevu bulamayabilirsin.
Kolay gelsin...
Ben 1 haziranda randevuya başvurmayı kastetmiştim. O zaman salı başvurayım. Pazartesi tatil maalesef.

Vize konusunda bir şey soracağım. Bu clerkship için J1 vizesi alınıyormuş galiba. Fakat J1 vizesi alanlar döndükten sonra 2 yıl Amerika'ya gidemiyormuş. Bu doğru mu? Oysa ben mezuniyet sonrası kış gibi en az bir kez daha observership veya hands-on için gitmeyi planlıyordum. Bunun için B2 turist vizesi mi almalıyım ve bu vizeyi almam mümkün mü? Ve bu vizeyi aldığımda dönüşten sonra 2 yıl Türkiye'de kalmak gibi bir zorunluluk yok değil mi?

Alıntı sahibi: Ceylan Ergül
Gideceğin semt filan belli madem, beli biliyorsundur zaten ama söyleyeyim dedim, google earth kullanarak oriante olabilirsin rahatlıkla, üstelik adres yazınca bulup gösteriyo da.

http://earth.google.com/

Bu adresten indirebilirsin.
Selamlar ve link için teşekkürler. Sizin şu B2 vize olayı hakkında bilginiz var mı? Sorumu tekrar yazıyorum:
''Vize konusunda bir şey soracağım. Bu clerkship için J1 vizesi alınıyormuş galiba. Fakat J1 vizesi alanlar döndükten sonra 2 yıl Amerika'ya gidemiyormuş. Bu doğru mu? Oysa ben mezuniyet sonrası kış gibi en az bir kez daha observership veya hands-on için gitmeyi planlıyordum. Bunun için B2 turist vizesi mi almalıyım ve bu vizeyi almam mümkün mü? Ve bu vizeyi aldığımda dönüşten sonra 2 yıl Türkiye'de kalmak gibi bir zorunluluk yok değil mi?''
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2008, 10:26:52 ÖS »

1) clerkship için turist vizesi alman yeterli olur sanırım bir iki ay gibi kısa bir süreyse

2) J1 alanlar sonradan 2 yıl Amerika'ya gidemiyormuş diye bilinen şey tam öyle değil, J1dan sonra çalışma izni almak istersen geçerli bir durum diye anlamıştım ben ama emin değilim

Umarım yanlış bilgi vermemişimdir.
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2008, 10:31:43 ÖS »

1) clerkship için turist vizesi alman yeterli olur sanırım bir iki ay gibi kısa bir süreyse

2) J1 alanlar sonradan 2 yıl Amerika'ya gidemiyormuş diye bilinen şey tam öyle değil, J1dan sonra çalışma izni almak istersen geçerli bir durum diye anlamıştım ben ama emin değilim

Umarım yanlış bilgi vermemişimdir.

Bilgileriniz için teşekkürler.

Benim clerkship normalde 1 ay sürecek. Şartlar elverirse kalış zamanımı oradaki reçete yazımı ve hastane ingilizcesini öğrenmek gibi nedenlerle uzatmayı düşünüyorum ama herhalde 2 ayı geçmez. B2 vizesi sanırım 6 aya dek veriliyormuş. Herhalde uygundur değil mi?
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2008, 10:52:03 ÖÖ »

Ben de kontrol etmistim bir donem. Nasil basardin, musait bir vaktinde anlatabilir misin?

Sevgiler

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Muhammed Onur
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2008, 12:27:47 ÖÖ »

Ben de kontrol etmistim bir donem. Nasil basardin, musait bir vaktinde anlatabilir misin?

Sevgiler

Normal başvuru prosedürleri dışında bir şey yapmadım. Ben olaya tamamen Allah'ın(C.C.) bir lutfu olarak bakıyorum ve çok mutluyum.

Benim taa lise yıllarından beri hedefim uzmanlığımı Amerika'da yapmaktı ve İnşallah benim için hayırlıysa bunu başarırım.

Yanlız hala approval letterım gelmedi ve bu ay sonuna kadar gelmesi ve benim bizim üniversiteye vermem gerekiyor. Gönderecek kişi göndereceğim diyor ama hala yok. Eğer olur da bu aya yetişmezse çok trajik ve dramatik olacak. 
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2008, 05:24:49 ÖS »

Bu noktada kucuk bir Turkce duyarliligi hatirlatmasi yapmayi uygun goruyorum; bir tamlamanin tam Turkce karsiligi yok ise -ki forumda pek rastladigimiz bir durum degil- tirnak imi icinde yazilmasi kabul edilebilir ama Ingilizce yazilip Turkce eklerle donatilmasi "cok trajik ve dramatik" oluyor.
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2008, 06:36:32 ÖS »

gamze uzerime alindim Smiley yazdigim mesaja baktim da "sublet" ve "1 bedroom" demisim.
simdi bunu ozenti olarak soylemedigimin & kullanmadigimin farkinda oldugumuzu varsayarak soyluyorum: bazi kelimeleri burada ogrenince, sanki o kisiye cok normalmis gibi geliyor, ya da gunluk kullanim icinde dile oyle yerlesiyor. benim ny'a geldigim 5 sene oluyor, hala hayatimda  turkceyi ingilizceden fazla kullaniyorum, ama bazi kelimeler oyle yerlesiyor. ben orada "sublet" derken ingilizce kelime kullandigimin farkina varmamisimdir, varmis olsam eger yerine gelecek bir kelimeyi kullaniyor olsaydim onu yazardim. anlatabiliyor muyum bilmiyorum.

yine de daha dikkatli olmak lazim tabi.
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2008, 07:46:50 ÖS »

Ah ya uzuldum simdi,sen neden uzerine alindin; ben genel konusmus, ufak bir oneri yapmistim. Senin iletinle alakasi yoktu, hem "sublet" gibileri de Turkce' de bulunmayan kavramlar. Madem sen duyarlilik yapip uzerine alindin, bir aciklama dusuyor bana da; araliklarla konusuyoruz biliyorsun yazim yanlislarimiz, dilimizin guzel kullanilmasi ve sair uzerine, bugun de bu basligi okurken "approval letterim" tamlamasi dikkatimi cekti, yeri gelmisken hic kimseyi hedef almadan kendimce bir oneride bulunayim dedim. Hepsi bu  melek
muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2008, 06:34:41 ÖS »

Muhammed,

Manhattan icinde turklere ait erkek ogrenci yurdu yok.

Mezunusa.com da forum ya da ilanlar kismi olmali  , google dan aramayla bulabilirsin eminim.

International House un verdigi fiyatlar $1000a kadar uygundur bence. Normalde kiralik bir odayi 600-1000 arasina bulabilirsin. Craigslist’te genel bir arama yaparsan (“ny-manhattan- house-room for rent- sublet” ) genel bir fikrin olur zaten.

Windcity’nin verdigi bilgiler de cok yararli.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: