Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6820 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1176 Üye - Son üye: ped_mrh
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGenel USMLE Forumuusmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: usmle hakkında birkaç soru,yardımcı olursanız sevinirim  (Okunma Sayısı 5835 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
olanzapin
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 29, 2006, 02:13:45 ÖÖ »

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle herkese selamlar.Siteyi dün gece keşfettim,bu konuyla ilgili büyük bir boşluğu doldurmuşsunuz ellerinize sağlık.Benim soruma daha doğrusu sorularıma gelecek olursak Kaplan USMLE seti elimde çalışmaya başlamak için gün sayıyorum ama henüz yanıtını bulamadığım birkaç şey var

1-Benim okul bu sene içerisinde nisan ayı gibi bitiyor ve pek de parlak olmayan bir transkript ile 11 yılda bitirmiş olacağım.İhtisas dallarına başvuru esnasında bunun ne gibi dezavantajları ile karşılaşacağım.Büyük beklentiler içerisine girmek yanlış mı olur,hatta hiç girişmemelimiyim bu işe?

2-Aynı anda hem TUS hem USMLE çalışan var mı?İkisinin aynı anda yürüme ihtimali nedir?Türkçe kaynaklardan çalışılan derslerin sizce USMLE için faydası olur mu?

3-İngilizce kaynaklardan USMLE hazırlık süreci içerisinde upper intermediate seviyede diyebileceğim ingilizcem step 2 cs de işi kıvıracak seviyeye gelir mi?Ya da ayrı bir kaynaktan tıbbi ingilizce çalışmam gerekir mi?

4- Farzedelim ki bir uzmanlık programına yerleştim bir şekilde,yaş 34 (askerlik) olduğunda Amerikadan askerlik ile ilgili işler nasıl yürüyecek? erteliyorlar mı?

görüldüğü üzere cevabını en çok merak ettiğim elbette ilk soru,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Onyouare
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2006, 06:30:07 ÖÖ »

Soru 1 ve 3'e ben de katılıyorum yalnız ben henüz 5. sınıftayım ve inşallah bu sene tüm stajlardan geçersem 6 yılda bitirmiş olacağım. Transkriptimin pek parlak olduğu söylenemez benim de. Ortalamam 2,30 civarı bir şey.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2006, 11:10:26 ÖS »

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle herkese selamlar.Siteyi dün gece keşfettim,bu konuyla ilgili büyük bir boşluğu doldurmuşsunuz ellerinize sağlık.Benim soruma daha doğrusu sorularıma gelecek olursak Kaplan USMLE seti elimde çalışmaya başlamak için gün sayıyorum ama henüz yanıtını bulamadığım birkaç şey var

ARALARA BUYUK HARFLE YANITLIYORUM, ELIMDEN GELDIGI KADAR :/ULAS

1-Benim okul bu sene içerisinde nisan ayı gibi bitiyor ve pek de parlak olmayan bir transkript ile 11 yılda bitirmiş olacağım.İhtisas dallarına başvuru esnasında bunun ne gibi dezavantajları ile karşılaşacağım.Büyük beklentiler içerisine girmek yanlış mı olur,hatta hiç girişmemelimiyim bu işe?

TRANSKRIPTININ VE OKUL NOTLARININ HEMEN HEMEN HICBIR ONEMI YOK. BUNU GECELIM.

2-Aynı anda hem TUS hem USMLE çalışan var mı?İkisinin aynı anda yürüme ihtimali nedir?Türkçe kaynaklardan çalışılan derslerin sizce USMLE için faydası olur mu?

NEDEN OLMASIN? AMA BENCE SON HEDEFIN USMLE VE AMERIKA'DA BIR UZMANLIKSA BENCE TUSTA TEMEL TIPLARDAN BIRINE GIRIP ORDA BIRSEYLER YAPABILIRSIN HEM GELECEKTEKI OZGECMISINE FAYDA SAGLAR HEM NOBETISZ BIR BOLUMDE NIHAI HEDEFINE YURURSUN HEM DE BIR ARASTIRMA TECRUBESI YAPABILIRSIN, BIR YANDAN DA PARA KAZANIRSIN VE BIRIKTIRIRSIN.
KAYNAK KONUSUYLA ILGILI OLARAK BENIM SAVUNDUGUM BIR DUSUNCE VAR. SINAVDA ISE YARAYAN KAYNAKLARIN TURKCE CEVIRILERINDEN CALISABILIRSIN, SORULARI INGILIZCE COZMEK KOSULUYLA. BENIM DUSUNCEME GORE, KONUYU OGRENMEK ONEMLI, HANGI DILDE OGRENDIGIN DEGIL, VE BENCE INGILIZCE OGRENMEK TARTISMASIZ OLARAK ZAMAN KAYBETTIRIT VE TURKCE OGRENME ILE YARISAMAZ ANA DILIN SONUCTA, KAVRAMLARI KENDI DILINDE EZBERLE, OGREN, INGILIZCE OZGUN BICIMLI SORULARDA KENDINI GUNCELLERSIN. BEN TUSA DA CALISMIS BISIRI OLARAK SUNU RAHATLIKLA SOYLEYEBILIRIM KI TUS MUFREDATI USMLE'YI KAPSAR, COK AZ ACIK BIRAKIR, O ACIKTA KALAN USMLE KALIPLARINI VE OZELLIKLERINI KAPATMAK COK ZAMAN ALMAZ, TUSA LAYIKIYLA CALISAN BIR INSAN VE TUS MUFREDATINI OZUMSEMIS OGRENMIS BIR INSANIN OLUSU CIKSA USMLE'DEN COK RAHATLIKLA GECER NOT ALIR. BUNUN TERSINI DENEYEN ISE HEZIMETE UGRAR BENCE Smiley

3-İngilizce kaynaklardan USMLE hazırlık süreci içerisinde upper intermediate seviyede diyebileceğim ingilizcem step 2 cs de işi kıvıracak seviyeye gelir mi?Ya da ayrı bir kaynaktan tıbbi ingilizce çalışmam gerekir mi?

INGILIZCE ILE ILGILI BUGUN BU FORUMDA BIR YERE UZUNCA AYRINTILI BIR YANIT YAZDIM, HANGI ASAMADA NE KADAR INGILIZCE LAZIM ONUNLA ILGILI, SANA ZAHMET ISMIMIN UZERINE TIKLAYIP SONDAN BIR KAC ONCEKI MESAJIMI OKURSAN O SANA YARDIMCI OLACAKTIR EMINIM.

4- Farzedelim ki bir uzmanlık programına yerleştim bir şekilde,yaş 34 (askerlik) olduğunda Amerikadan askerlik ile ilgili işler nasıl yürüyecek? erteliyorlar mı?

ASKERLIK SORUN OLMAZ. YURT DISINDA 3 SENE CALISIRSAN -KI IHTISAS BIR IS OALRAK SAYILIYOR- BEDELLI ASKERLIK ICIN HAKKIN DOGUYOR. BUNU KAFANA TAKMA.

görüldüğü üzere cevabını en çok merak ettiğim elbette ilk soru,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

OLANZAPIN, BASARILAR DILERIM, CEVAPLAR YUKARIDA BUYUK HARFLERLE ARALARDA.
ULAS

Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2006, 02:27:05 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle böyle bir site hazırlamış olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Ben uzun süredir USMLE'ye girmeyi düşünüyorum ama bir türlü çalışmaya başlayamadım. Bu arada dahiliye ihtisasımı bitiriyorum (20 gün sonra). Site sayesinde bu konuda hiç de yalnız olmadığımı görüyorum. Katkılarınız beni motive ediyor. Hepinizin ellerine sağlık. Bu arada keşke sınavdan sonra burayı keşfetseydim diyorum. Çünkü sitede dolaşmaktan ihtisas bitirme sınavıma çalışamıyorum.
Gördüğüm kadarıyla burada Kaplan çok revaçta (Reha sayesinde). Ben daha önceden yaptığım araştırmalara göre bir liste oluşturmuştum. 4 yıl önce de 6 aylığına Amerika'da observer olarak bulunmuşturm ve orada tanıştığım Hindistanlı bir fellow'dan High Yield serisinin çok iyi olduğunu öğrenmiştim. Onun tavsiyesi, çok fazla ayrıntıya girmeden konunun özetini çalışmaktı. Benim de kanımca, konuyu güzelce özetleyen bir kitap ve ardından olabildiğince fazla soru çözülmesi yönünde. Çünkü Amerika'lılar bizden farklı düşünen insanlar, soru sistemleri de farklı. Bu açığı da ancak soru ile kapatabiliriz. Zaten soruların açıklamaları da eksikleri kapatacaktır kanaatindeyim.
Size daha önceden hazırlamış olduğum listeyi sunuyorum. Bunlar Amerika'lıların forumlarından derlenerek hazırlanmıştır. Sorum ise, acaba bu kaynakları çalışan veya bunlara aşina olan biri var mı? Kaplanla kıyaslandığında bir fark var mı?

1. Anatomi: High Yield:
2. Nöroanatomi: High Yield
3. Histoloji: High Yield
4. Hücre ve Moleküler Biyoloji: High Yield
5. Biyoistatistik: High Yield 
6. Davranis bilimleri: varsa BRS yoksa High Yield     
7. Mikrobiyoloji-Immünoloji: Lange
8. Patoloji: BRS+ Robbinsin soru kitabi
9. Fizyoloji: BRS
10. Biyokimya: Lippincott + high yield
11. Farmakoloji: Lipinkot
12. Embryology: High Yield

Teşekkürler
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2006, 01:40:06 ÖS »

Ben listelediginiz kaynaklardan calistiktan sonra soru cozumunde cok yetersiz ve yeryer fazlasiyla detay olduklarini farkettim, Kaplan okumadim ama soru bankalarini cozuyorum.. Sinava giren arkadaslar da sorularin cok fazla kaplan sorulari ayarlarinda oldugunu soyluyorlar. Soru cozme konusunda kesinlikle katılıyorum, maksimum soru cozmek lazim hatta bazı konularda konu calismayip sadece soru ile bile sinavda herhangibir eksiklik yasanmicagi kanaatindeyim, bunlar davranis bilimleri, noroanatomi gibi konular.. Davranis bilimlerinde okuyacaginiz kitaplarda muhabbet bol, okudukca okuyorsunuz ama sorularin %80i "soyle bir hasta geldi, nasil cevap verirsiniz" seklinde sorular oluyor ve de gercekten zor sorular, kitaplarda bulamiyacaginiz cevaplari oluyor.
   Bir de USMLE oyle bir sinav ki adamlar belli hastalıklara ve konulara takmis durumdalar, tum anatomiyi canavar gibi bilirsiniz ama size adam sinavda gidip 4-5tane Karpal Tunel Sendromu soruyor ve harbiden detayli sorular oluyor.. ornegin el bileginde hangi tendonlarin arasindan gecer veya brachial plexus'ta hangi koklerden olusur veya cubital fossada orta hatta laterale kesilerde mi yoksa mediale kesilerde mi zarar gorur gibisinden...Mesela yine boyle takıntılı konular internal kapsul, pnomotoraks, sleep apne sendromu, gibi. Taktıları boyle konular mevcut.. siz cok detayli seyler ogreniyor ezberliyorsunuz ama soruları cozunce darmaduman olabiliyorsunuz sırf bu yuzden...
  Sonuç; kaplan+bol soru Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2006, 01:44:50 ÖS »

Soylemeyi unuttum yukarda yazdiginiz liste ile kısa ve ozet calisirim, Kaplanda detaya girmekten daha iyidir diye dusunuyorsaniz yanılıyorsunuz, tam tersine yukardaki liste o kadar eksik ki Kaplan okuyacaginiz zamandan cok daha fazlasini sırf o eksikleri (o da farkettiklerinizi) kapamakla harciyorsunuz.. Yine de tereddutdeyseniz 1ay sonra sinav sonrasi tecrubelerimi okuyabilirsiniz sitede  Grin ... klasik liste ve bol soru ile bakalım nolcak   Undecided

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2006, 03:25:48 ÖS »

Sevgili PunK,
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Sanırım ben de senin söylediğin gibi Kaplan + bol soru şıkkını seçeceğim. Sana sınavında bol şanslar dilerim.
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2006, 04:24:28 ÖS »

Arkadaşlar,
Benim mevcut Kaplan kitaplarım (2004 yılına ait)
Step 1: Farmakoloji, fizyoloji, anatomi, biyokimya, mikrobiyoloji, psikiatri- epidemiyoloji-etik, davranış bilimleri
Step 2: Dahiliye, kadın doğum, errahi, pediatri
Soru: 2004, 2005 Qbank
Eksik olanlar neler? Yardımcı olursanız sevinirim.
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2006, 04:44:46 ÖS »

Aslıda sormak istediğim şu: 400 dolarlık seri, 4 ciltli kaplan kitapları, step 2 için 5 kitap falan deniyor. Bende internetten yüklediğim birkaç kaplan kitabı var, bunun haricinde önereceğiniz başka bir şey var mı? 2004 çok mu eski olur? Bunları boşver git xxxxx'i al gibi bir öneriniz var mı?
Teşekkürler.
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2006, 01:18:50 ÖS »

Arkadaşlar,
Benim mevcut Kaplan kitaplarım (2004 yılına ait)
Step 1: Farmakoloji, fizyoloji, anatomi, biyokimya, mikrobiyoloji, psikiatri- epidemiyoloji-etik, davranış bilimleri
Step 2: Dahiliye, kadın doğum, cerrahi, pediatri
Soru: 2004, 2005 Qbank
Eksik olanlar neler? Yardımcı olursanız sevinirim.
Aslıda sormak istediğim şu: 400 dolarlık seri, 4 ciltli kaplan kitapları, step 2 için 5 kitap falan deniyor. Bende internetten yüklediğim birkaç kaplan kitabı var, bunun haricinde önereceğiniz başka bir şey var mı? 2004 çok mu eski olur? Bunları boşver git xxxxx'i al gibi bir öneriniz var mı?
Teşekkürler.
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2006, 05:24:01 ÖS »

Çalışacağım kitaplar,
Step 1: Kaplan farmakoloji, fizyo, anatomi, biyokimya, mikrop, davranış bilimleri, patoloji + Goljan pato (bunların 2004'ü var)
Step 2: Kaplan Dahiliye, kadın doğum, cerrahi, pediatri, psikiatri- epidemiyoloji-etik  (bunların 2005'i var)
Bunlarda eksik olan var mı, lütfen birileri öneride bulunabilir mi?HuhHuh??
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2006, 09:32:21 ÖS »

Yaaa anlamiyorum 1001. defa soyleniyor bu sitede galiba.. Kaynaklar; Kaplan + qbook + qbank...
Sen bi de goljani eklemissin ne guzel(ben cok gerekecegini dusunmesem de)..
Boyle devam, kolay gelsin

akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2006, 03:15:03 ÖS »

Arkadaşlar bugün  USMLE  step  1  ve  step  2  için  onine  başvuru  yapmayı  planlıyorum.Step 1  e   Nisan  sonu  Step  2  ye  haziran  sonu  ve  step  3  e  ağustosta  girmeyi  düşünüyorum.(ekimde  Türkiyede ki  kardiyoloji ihtisasım  bitiyor  inşallah).Hayırlısı  ile  sınavları  verebilirsem  ekimden  sonra oradaki  dahiliye bölümlerine  başvururuz.
  Bu  programa  uygun  olması  açısından  sınavlara  girmek için(step 1  ve  2)hangi  aylara başvuruda  bulunmalıyım?
  Online  başvuru  yaparken  tıp  fakiltesinde  hangi  stajları  hangi  tarihlerde  ve  hangi  hocalardan  aldığım  gerekiyor  mu?(tıp  fakültesini  bitireli  4  yılı  geçti ve  hiçbirini  hatırlamıyorum.Manisa  mezunu olduğum  için  düzenli  kayıt  yapılmış mı  onuda  bilmiyorum.)   
  Online  başvuruda genel  olarak nelere  dikkat  etmeliyim?
Teşekkürler
Mehmet
drdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2006, 10:24:52 ÖS »

uzmanlığın için şimdiden tebrikler...
sorduğun sorular konusunda yardımcı olamayacağım ama sonbahar usmle ye girmek için daha uygun diye biliyorum. Benim Usmle giren arkadaşlarım bu dönem amerikadan öğrencilerin bu sınava girmedikleri için daha yüksek not alınabileceğini söylüyorlar. Ama bu tarih sana uymuyor sanırım.
Yine başkalrından duyduğuma göre istediğin tarihten üç aykadar önce başvurman gerekiyor, sınav tarihleri üç aylık periyodlarda ayarlanıyor. Ama tabi dediğim gibi bunlar benim tecrübelerim değil sınava giren bir arkadaş daha doğrusunu yazabilir.
Ama benim sana bir sorum olacak sen uzmanlığını alacağını söylüyorsuni mecbri hizmette gitmeden yurtdışına doktorluk yapmak için gidebilecekmisin çünkü bildiğim kadar yasada uzmanlığını bitirdikten sonra mecburiye gitmeden ikinci bir uzmanlık yapılamayacağı yazıyordu.Aslında bende böyle birşey planlıyorum ama ne kadar mümkün daha araşrtıramadım
neyse sanırım benim yazdıklarım daha çok kafanı karıştırdı  Roll Eyes Roll Eyes
kolay gelsin
herşey gönlünce olsun
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2006, 12:04:52 ÖÖ »

Merhaba drdr,
Mecburi hizmetini yapmadan Türkiye'de doktorluk yapamıyorsun. Ama Amerika'da yapabilirsin. Orada, Türkiye'deki mecburi hizmet sökmez. Ancak geri dönersen dışarıda yaptığın tüm uzmanlıklar için mecburi hizmet yapmak zorundasın. Ama Türkiye'de herşey seçimlere göre ayarlandığı için emin ol o zamana kadar 2 mecburi hizmet daha çıkar ve iptal olur. Olan, o döneme yakalananlara olur her zaman. Burada önemli olan tek şey, eğer Türkiye'de bir uzmanlığın varsa ve bunu CV'de bildiriyorsan, devlet diplomana EL KOYDUĞU için onu belgelemek olacaktır. Bunun için sanırım bizim de fotokopi almamız yeterli olur.

Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: