Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6090 Mesaj 559 Konu- Gönderen: 1049 Üye - Son üye: grcgkc
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Denklik sorunu  (Okunma Sayısı 2931 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2008, 03:36:52 ÖS »

Sevgili Ufuk,
Ben de yazdığın şeylerin sadece bir kısmına değil,tamamına yürekten katılıyorum SmileyÇok güzel bir yazı yazmışsın,gerekli yerlere de vurgulama yapmışsın zaten.Tahminimce burada bu yola baş koyan herkes kendini birşekilde güvene almak istiyor,yani eğer şartlar değişir de Türkiyeye dönmek isterse buna imkanı olmasını istiyor.
Ben böyle düşünmüyorum.Ama bu benim düşüncemin veya sizin düşüncenizin doğruluğunu veya yanlışlığını kanıtlamaz.Bu sanırım benim karakterimle ilgili biraz,ben hayatı extra planlı yaşamaktansa biraz doğaçlama yaşamaktan yanayım.Üniversite konusunda olduğu gibi birçok konuda kararım doğaçlama olmuştur.Pişman da değilim açıkcası,bir çok konuda faydasını gördüm.Ama her zaman işlerin iyi gitmeme riski de vardı,bu riski de göze aldım.Hayatta o kadar çok değişken parametre var ki bunların hepsini hesaba katarak 'en iyi' kararı vermek bence çok zor bir iş.Bu kadar ileri görüş ve vizyon sahibi olduğumu en azından şimdilik düşünmüyorum.Hedef nedir-Amerika da uzmanlık yapmak.Bu ne kadar sürer-çoğumuz için fellowship falan dahil 6 sene.O zaman bence ilk olarak bu hedefe odaklanılmalı.Yani işte ya şartlar değişirse,ülkeme dönmek istersem bence bunları düşünmenin doğru zamanı şu zamanlar değil.Uzmanlığını bitirirsin o zaman buna karar verebilirsin.Kaldı ki geri dönmek isteyenler illa ki birşekilde geri dönüyorlar-Bürokrasi belki çok fazla Türkiye de-ama kuralların esnekliği de bir o kadar fazla :)Yani sonuçta bunların çok da dert olacağını düşünmüyorum.
Bu arada Türkiye de özellikle büyük ve ünlü üniversite hastanelerin çoğu bölümleri Amerika standartlarında uzmanlık eğitimi veriyor-Tabi TUS puanları çok yüksek ve girilmesi zor.
Ama benim bu yola giriş amacımdaki motivasyonumu soracak olursan en iyi eğitimden ziyade para ve hayat standardı diyebilirim.Sadece yüksek gelirden bahsetmiyorum,aynı zamanda bu parayı insanca harcalayabileceğin ortam da olması gerekir.Yani çok basit bir örnek vereyim,(biraz basitçe olacak ama şimdilik aklıma gelen bu)mesela Türkiye de lamborghini alabilecek para kazanabilirsiniz-ama bunu keyif alabilecek sürecek yol yoksa-vergisiyle ikinci bir lamborghini alınabiliyorsa-benzin fiyatları bütün ülkelerden pahalıysa-o zaman bu işte bir yanlışlık var demektir.
Bütün bunlara rağmen belli bir yaşa geldikten sonra da gene de ülkeye geri dönülmeli,bu bilgi birikimiyle vatana da hizmet edilmelidir diye düşünüyorum ben.Böyle bir beyin fırtınası yapalım dedim Smiley
Ufuk
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

primum non nocere!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2008, 06:26:08 ÖS »

Segili Ahmetcan kesinlikle haklısın. Hayat standartları çok farklı. İstanbul'da yılda iki trilyon kazanan kırkına bile gelmemiş genel cerrah tanıyorum mesela. Ama yine de Amerika'da çok daha az bir gelirle bu meslektaşımızla aynı standartlarda belki de daha iyi standartlarda yaşayacağımız kesin. Ben de farklı bir örnek vereyim: ev. Amerika'da müstakil kocaman bahçesi, içinde garajı, ufak bir basket sahası olan bir evde kalmak o kadar büyük gelirler istemiyor; çünkü orada standart bir şey. Aynı evi alabilmek için Türkiye'de çok uçuk şeyler yapmak gerekiyor. Bu biraz genel bir örnekti ama ülkemizin Amerika'yı baya bir geriden takip ettiğini düşünüyorum. Orada standart olan bir çok şey burada lüks. Ayrıca insan hayatının daha değerli olduğu da su götürmez bir gerçek. Aslında bu örnekleri çoğaltmak mümkün vede bir çok açıdan yurt dışı avantajlı ama öyle can alıcı noktalar var ki insan geri dönmeyi düşünmeden edemiyor. Tabi ki bunlar benim olmazsa olmazlarım ve de bunların başında AİLE geliyor. Daha sonra burada kurulan dostluklar, anılar vede kültür var. Bu topraklardan ayrılmak, bu kültürden uzak kalmak ayrıca bu topraklara geri dönüp dediğin gibi bilgiyi buraya taşıma sorumluluğunu hissetmek insanı geri dönmek için güdüleyen çok önemli faktörler. Tabi ki hayatın ne getireceğini bugünden bilmek mümkün değil bundan dolayı bunları düşününce ''Que sera sera''(her şey olacağına varır) demek güzel oluyor. Smiley Düşünceler bu kadar çatışsa bile Amerika'da uzmanlık yapmanın daha fazla artısı olduğu bir gerçek. Uzmanlıktan sonrası ise daha sonra düşünülecek bir şey. O zamanki koşullarda bunu düşünmek daha mantıklı olacaktır. Ama dediğin gibi eğer dönmeyi istersek bunun o kadar zor olmayacağına katılıyorum. Yabancı doktorlar gelmeye başlayacak yakında ki büyük ihtimalle bunlar çok kötü ülkelerden olacak. Bizi hayli hayli geri alırlar. Eksik yıllar da, eğer varsa, bir şekilde tamamlanır. Uzmanlığı kazanmaksa hiç sorun olmaz belki Türkiye'de çok iyi bir yere giremeyiz ama sonuçta zaten yeterli eğitimi almış olacağız.
    Bu uzun ve bulanık yolda başarılar. Umarım hedeflerine ulaşırsın.  Wink Grin Cool

Not:Bu arada cidden beyin fırtınası gibi oldu. Smiley Kendimi modülde hissettim. Cheesy Ama iyi oldu. Uzun süredir bu tarz şeyleri düşünmüyordum. Bazı şeyleri yeniden gözden geçirmek adına çok iyi oldu.  Grin

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
ahmetcan
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2008, 11:30:39 ÖS »

Merhaba Ufuk,
Gerçekten de güzel oldu bu beyin fırtınası..Ben henüz daha yolun başındayım,çok da zamanım var önümde karar aşamasına gelene kadar-o açıdan belki fazla sivri bir şekilde atıp tutmuş olabilirim :)Eminim karar verme aşaması gelip kapıya dayandığında ben de zorlanacağım.
Sana da çıktığın yolda büyük başarılar diliyorum,herkes umarım emeklerinin karşılığını alır.Öyle veya böyle-bu kadar kastıktan sonra-hiçbirimizin sırtı yere gelmez Cheesy
Hepinize kolay gelsin
dodo
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2008, 10:43:17 ÖS »

Merhaba,
Bugün sonunda fırsat bularaktan hem YÖK'e hem de Sağlık Bakanlığı Uluslararası Denklik Şube Müdürü'ne giderek, önceden de üzerinde konuşulan Denklik ile ilgili olarak birkaç bilgi aldım...

Öncelikle YÖK, uzmanlık eğitimi alınan üniversitenin Türkiye tarafından kabul edilip edilmediğini belirleyen kuruluş. Uzmanlığını bitirdikten sonra Türkiye'ye gelerek üniversite kurulunda sınava girecek adayların uzmanlık eğitimini aldıkları yerin geçerliliğini sorguluyorlar.. Bunun yanında Tıpta uzmanlık eğitimine başlarken de, gideceğiniz üniversitenin geçerli olup olmadığını size söylüyorlar...

Sağlık Bakanlığı ise Tıpta Uzmanlık Tüzüğü çerçevesinde uzmanlık eğitiminizi BİÇİMSEL yönden inceliyor. Bu da, forumda önceden bahsedilen yıl eşitliği ile sağlanıyor. Bunun yanında rotasyonların süreleri ve nitelikleri, eğitimin ulaşması gereken sürelerin hepsi Tıpta Uzmanlık Tüzüğü'nde ve bunun içindeki 5. bölüm 30-31. maddelerde sıralanıyor...

Ek: 1-Sağlık Bakanlığı Eğitim Müdürlüğü Uluslararası Denklik Şube Başkanı'nın verdiği yazı(denklik başvurusunda gerekenler)
2- Tıpta Uzmanlık Tüzüğü---   http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/5201.html

Sağlıcakla
Doğan...

Bizi yanlış  yola sevkeden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2008, 11:07:42 ÖS »

Dogancim, eline saglik bu kadar arastirmissin. Smiley

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
dodo
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2008, 11:41:56 ÖS »

Rica ederim Bora, görüşmek üzere Smiley

Bizi yanlış  yola sevkeden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: