Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1254 Üye - Son üye: mathilda
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumGenel ForumlarGüncel TıpTÜRKİYE'DE HEKİMLİK İLE İLGİLİ HABERLER
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TÜRKİYE'DE HEKİMLİK İLE İLGİLİ HABERLER  (Okunma Sayısı 5918 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #15 : Mart 27, 2007, 06:55:20 ÖS »

Bu kadar uzun yazilari tam konsantrasyonla bitirebilmek neredeyse imkansiz.

Konunun genel hatlariyla yazilip daha fazlasiyla ilgilenler icin yazinin linkinin konulmasi oldukca iyi bir yontem olabilirdi bence.

Yine de paylasanlara tesekkur ederim...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2007, 09:40:08 ÖÖ »

Türk beyin cerrahına küresel onur madalyası

Ufuk Üniversitesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp, küresel ölçekte beyin cerrahisine yaptığı katkılardan dolayı, Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu (World Federation of Neurological Societies-WFNS) tarafından onur madalyasına layık görüldü.

Prof. Gökalp, Türkiye’de ilk kez bir doktora verilecek olan madalyasını, 18 Kasım’da Japonya’nın Nagoya kentinde yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi’nde düzenlenecek törenle alacak. Gökalp, 1952’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde çalışmaya başladı. 1959-1965 yılları arasında George Washington Üniversitesi’nde çalışan Gökalp, Amerikan Nöroşirurji Board sınavına girerek sertifikasını aldı ve Türkiye’ye dönerek GATA’da ilk beyin cerrahisi servisini kurdu. 1972’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlayan Gökalp, bu kurumda 24 yıl görev aldıktan sonra 1996’da, halen etkin olarak çalıştığı Ufuk Üniversitesi’ne geçti. Prof. Gökalp, Türkiye’de, kendi alanında, "The American Board Of Neurological Surgeons" ihtisası sahibi sadece dört doktordan biri unvanına da sahip.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #17 : Nisan 16, 2007, 06:35:53 ÖS »

Okuma-yazma bilmeyen dişçi yakalandı

İstanbul Pendik’te ev ev dolaşarak 150 YTL karşılığında diş tedavisi yapan bir kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Sahte diş doktorunun okuma yazma bilmediği ortaya çıktı.
İSTANBUL - Tarık H. adlı kişinin Pendik ve çevresinde sahte diş doktorluğu yaptığı ihbarını alan Jandarma ekipleri bu kişiyi izlemeye başladı. Kurtköy’de bir evin bahçesinde Mehmet A. adlı kişinin dişini çekmeye çalışan sahte doktor üstü yakalandı.

Yapılan incelemede suçüstü yakalanan Tarık H’nin okuma yazmasının olmadığı, bu işi babasından öğrendiği ve 2 yıldır seyyar diş doktorluğu yaptığı tespit edildi.

Sahte diş doktorunun çantasından diş çekiminde kullanılan 3 diş pensesi, 1 dişçi aynası, 1 damak sökeceği, 1 dişçi makası ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen Tarık H. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

NTV-MSNBC

hiçbirşey imkansız değildir
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #18 : Nisan 23, 2007, 08:42:07 ÖS »

> >> >Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği, Başbakan'ın ısrar ettiği,
> >>
> >> >Türkiye'de yabancı doktorların çalışmasına ilişkin tasarının
> >>
> >> >yasalaşması sonrasına ilişkin bir öngörü:
> >>
> >>___________________________________________________
> >>
> >> >Doktor Azeri olunca:
> >>
> >> >- Gelesen!
> >>
> >> >- Selam doktor bey!
> >>
> >> >- Salam... Sabahın hayır! (Selam. İyi sabahlar)
> >>
> >> >- Ne salamı? Kızımı muayeneye getirdim.
> >>
> >> >- Gızım, sen yahşi birine ohşayırsan! (Kızım sen iyi birine
> >>benziyorsun.)
> >>
> >> >- Neee! Kızım kimi okşuyormuş?
> >>
> >> >- Vallahi kimse okşamıyor baba!
> >>
> >> >- Sus kız! Koskoca doktor yalan mı söyleyecek?
> >>
> >> > Ellerindeki pişikten anladı herhalde!
> >>
> >> >- Pişik ele degel kucağa yaraşır. (Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı.)
> >>
> >> >- Doktor sen ne diyosun yaa?
> >>
> >> >- Siz haradan gelisiz? (Siz nereden gelirsiniz?)
> >>
> >> >- Biz at mıyız haradan gelecek? Doktor, ağzını topla...
> >>
> >> >- Gızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem.
> >>
> >> > Kızım soyun da sırtını dinleyeyim.)
> >>
> >> >- Baba ya... bu adam kimin kulağını sırtıma asacak?
> >>
> >> >- Men indi gızına dayandıraaram. Marağım gabardı. Neçe ağlarsın?
> >>
> >> >(Ben şimdi kızınızı durdururum. Merak ettim. Neye ağlarsın?)
> >>
> >> >- Baba ne diyo bu?
> >>
> >> >- Ağlamasan balam. Baban yaşlıdır, dözebilamaz.
> >>
> >> >(Ağlama çocuğum, baban yaşlıdır, dayanamaz.)
> >>
> >> >- Gızım, sen kârhanede çalışırsın?
> >>
> >> > (Kızım sen fabrikada mı çalışıyorsun?)
> >>
> >> >- Lan p... doktor... Küüüüütttt...
> >>
> >> >- Özümü itirdim, dağlara kar düşende, bülbüle gam düşende,
> >>
> >> > ruhum bedenden oynar, gözüme yumruk gelende...
>

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2007, 11:13:08 ÖS »

DANIŞTAY 5. DAİRESİ; VALİLİKLERİN, KLİNİK ŞEF, ŞEF YARDIMCISI VE BAŞASİSTANLARI GEÇİCİ GÖREV İLE ATAMA YETKİSİNE SAHİP OLMADIĞINI BELİRTEREK, GENELGENİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU
   Danıştay Beşinci Dairesi; "klinik ve laboratuar şef ve şef yardımcısı ile başasistanların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, asistan rotasyonlarının ise Tüzük hükümleri çerçevesinde il içinde geçici görevlendirmeleri"ni mümkün hale getiren Sağlık Bakanlığı Genelgesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

yazının devamı için:
http://www.istabip.org.tr/hukuk/sb042007.asp

Mustafa Kemal ATATÜRK
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2007, 11:16:10 ÖS »

HASTA BAŞINA AYRILAN SÜRENİN AZALTILMASI VE ÖĞLEN YEMEK VE DİNLENME SAATLERİ İÇİN RANDEVU VERİLMEK SURETİYLE, PERSONELİN ARALIKSIZ OLARAK ÇALIŞTIRILMASI HAKKINDA HUKUKİ DEĞERLENDİRME

İstanbul Tabip Odasına yapılan başvurular sonucunda; kimi hastanelerde bir hekimin günlük poliklinik sayısının 70 hastaya çıkarılarak, hem hastalara, hem kliniğin eğitim başta olmak üzere diğer görevlerine ayrılan sürenin azaltıldığı, yanı sıra öğlen yemek ve dinlenme saatleri olarak ayrılan zaman dilimi içinde, randevu verilmek suretiyle, personelin aralıksız olarak çalışmasının planlandığı öğrenilmiştir. 

Söz konusu düzenlemeler, hekimlik mesleğinin niteliğine zarar verici olduğu gibi, bu hizmeti yerine getirmeye çalışanları da fazlasıyla mağdur eden düzenlemelerdir. Hem hasta başına ayrılan sürenin azalması, hem de hekimlerin aralıksız çalışmak zorunda kalması nedeniyle de, hasta haklarının ihlale uğraması neredeyse kaçınılmazdır. Kaldı ki bu düzenlemeler, ilgili mevzuata, uluslararası sözleşmelere ve yargı kararlarına da açıkça aykırıdır.

Şöyle ki;
devamı için: http://www.istabip.org.tr/hukuk/hs042007.asp

Mustafa Kemal ATATÜRK
dr_dream
Ast Üye
**

Nothing is impossible!..

« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2007, 11:32:08 ÖS »

ben artık türkiye de hekimlere acıkca bir komplo oldugunu düşünmeye basladım
hayır acaba hekim olmak isteyipte olamayanlarmı yönetici olup abuk sabuk yasalar cıkarıyo hekim dediğinde insan yahu yemek yiyecek tuvalete gidecek nefes alacak insanın sinirlerini yerinden oynatıyorlar yaa doktor olduysan ölücen burası türkiye okumuş adam olmak zararlı ya
dr_dream
Ast Üye
**

Nothing is impossible!..

« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2007, 11:37:38 ÖS »

arkadaslar ingiltere de bi hekimlik örnegi
arkadasım ingilterede okuyo adet düzensizliğinden gp ye gidiyo pratisyen hekime 4 ay boyunca günnde 4 kez tetrasiklin kullanmasını recete edip göndermiş lab olarak sadece kan testi var
acaba tani hakkında fikri olan var mı?Huh?
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #23 : Mayıs 02, 2007, 12:44:35 ÖÖ »

ben artık türkiye de hekimlere acıkca bir komplo oldugunu düşünmeye basladım
hayır acaba hekim olmak isteyipte olamayanlarmı yönetici olup abuk sabuk yasalar cıkarıyo hekim dediğinde insan yahu yemek yiyecek tuvalete gidecek nefes alacak insanın sinirlerini yerinden oynatıyorlar yaa doktor olduysan ölücen burası türkiye okumuş adam olmak zararlı ya

ilk olarak tanı hakkında pek bir fikrm yok. Smiley ama türkiyede hekim olmanın sinir katsayılarını nasıl arttırdığına dair baya bir fikrim var. ama uygulanan bu yöntemler sadece hekimlere yönelik değil. tabi ki hekimlerin koşulları diğer meslek dallarına göre daha ağır ama bu hekim sayısının az olmasından kaynaklanıyor. şimdi diğer meslek dalları çok mu yeterli diyeceksiniz. evet yeterli Cheesy ülkemizde koca bir üniversite mezunu işsiz ordusu var. bir aralar öğretmen sıkıntısı vardı mesela. bu açığı mühendisleri,işletmecileri öğretmen yaparak kapattılar. fakat bir muhendisi yada bir ogretmeni doktor olarak calıstıramayacagınız icin doktor acığı hala devam etmekte. sistemin sosyal devlet özelliğinden git gide uzaklaşması ile bütün devlet çalışanları daha da zor koşullarda çalışmaya başlayacak. özel sektörün koşulları zaten ortada. özel sektör çok daha acımasız. yeni saglık sisteminde devletin sağlıktan elini çekmesi ile birlikte her yer özel hastane dolacak. yabancı doktor yasa tasarısı her ozel universitede tıp fakültesi acılması ve en son birdenbire acılan sayısını tam hatırlayamıyorum 12 yada 13 olmalı tıp fakülteleri de bu acıgı fazlasıyla kapatacak. bu arada bir anda bu kadar tıp fakültesinin acılması cidden komik cunku tıp fakultesi acmak cidden kolay bir iş degil ve de bir suru alt yapı gerektiriyor. normalde dunyada tıp fakultelerinin tum alt yapısı hazırlanır ve sonra tıp fakultesi ogrenci almaya baslar. fakat bizim ulkemizde tıp fakulteleri acılıyor ve henuz binası olmamasına ragmen ogrenci almaya baslıyor. bu ogrenciler imkanları zaten kısıtlı ve yetersiz olan  baska fakultelerde egitim alıyor. iş yuku zaten cok olan ogretim uyelerine daha cok ogrenci dusuyor,pratik ikanı kısıtlı olan ogrencilerin pratik yaptıgı zaman dilimi daralıyor... sonra yıllar geciyor,bina bitiyor ve bu ogrenciler kendi fakultelerine donuyor yada baska bir universitede okuyup baska bir universitenin diploması ile mezun oluyorlar. tabi bu kadar tıp fakultesi artı yabancı doktorlar iş gücü fazlası demek oluyor bu da işsiz hekim ordusu ve ucuz emek demek oluyor. sonucta ihtiyactan fazla doktor olursa bu doktorları daha az ucretle yada daha agır calısma koşullarında calıstırabilirsiniz. devlet saglıktan elini cekince ozel sektorun yatırım yapması için yatırım alanının karlı bir sektor olması gerekiyor bu da maliyeti dusurmekle olur.

Mustafa Kemal ATATÜRK
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #24 : Mayıs 02, 2007, 01:17:12 ÖÖ »

bana gelen bir forward maili paylaşmak istedim:
BU ÜLKEDE İNSAN OLMAKTAN SIKILDIM ARTIK!

Aslında sıkıldığım öyle çok şey var ki…
Mesela;
             Hastaneye bir işim düştüğü zaman, gece saat 1de sıralara
girip, ertesi günün akşamına kadar kuyruktan kuyruğa dolaşmama
rağmen, derdime bir çare bulamamaktan

SIKILDIM.
              Hastaneye her gittiğimde basit bir tetkik için bile
olsa vezne, bilgi işlem, muayene odası arasında , elimde bir tomar
evrakla , mekik dokumaktan

SIKILDIM.
              Sağlık güvencem olmasına rağmen, adım attığım odada
vergi, bağış ya da başka isimler altında para ödemekten
                 SIKILDIM!
YANİ BU ÜLKEDE HASTA OLMAKTAN SIKILDIM!
Yine;
Bir doktor olarak günde en fazla 30 hastaya bakmam gerekirken, 1
saatte 30 hastaya bakmaktan

SIKILDIM.
             Hastanın rahatsızlığıyla ilgilenmek yerine, reçete veya
evraklara kaşe, imza vs.
atmaktan                                                       

SIKILDIM.
             Saatlerce kuyruklarda beklemekten gerilen hastaları
yatıştırmaya çalışmaktan

SIKILDIM
             İnsan sağlığının bir pazar haline geldiği özel
hastanelerde, geçim sıkıntısından dolayı çalışmak zorunda kalmaktan
                SIKILDIM.
YANİ BU ÜLKEDE DOKTOR OLMAKTAN SIKILDIM!
Aynı şekilde;

Vakıf, dernek ya da hayır kurumu demeden, kapı kapı
dolanıp, bir dilenci gibi elimde bir tomar kağıtla burs dilenmekten
                   SIKILDIM.
             Her sözlü sınavı için bukalemun gibi her hocanın
istediği tarza bürünmekten ve öğrenmek yerine hocanın gözüne girmeye
çalışmaktan
                                             SIKILDIM.

YANİ BU ÜLKEDE ÖĞRENCİ OLMAKTAN SIKILDIM

İnanın bu liste o kadar uzar ki, bu listeyi yazmaya
devam etmekten SIKILDIM. Yani sıkıntımı ifade etmeye çalışmaktan bile
sıkıldım. EMİNİM HERKES SIKILMIŞTIR!

not: mailin konuyla alakalı olmayan bolumlerini cıkardım.

Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2007, 01:22:15 ÖÖ »

arkadasım ingilterede okuyo adet düzensizliğinden gp ye gidiyo pratisyen hekime 4 ay boyunca günnde 4 kez tetrasiklin kullanmasını recete edip göndermiş lab olarak sadece kan testi var

Bence doktorumuz burda "tetrasiklin"i günde 4defa("tetra") kullanırsa "siklüs"leri düzelir diye düşünmüş... işini şansa bırakmamak için de 4aylık yazmış!  Grin bi bakıma tüme varim değil de tümden gelim yapmış kanımca.. Ne kadar medikolegal bir konu da olsa takdire şahan bir yaklaşım bence  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2007, 10:17:04 ÖÖ »

Tanı: Doktor (hangi firmanın ürününü yazdıysa artık) reprezanta aşık, gözü üçü dördü görmüyor Smiley
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2007, 10:25:59 ÖS »

sorunun cevabını merak ettim doğrusu
hiç bir endikasyonda verilemeyeceği açık acaba koyduğu tanı neymiş diye merak ediyor insan
 bu arada Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Yönetmeliği yayınlandı.
 Sınavlar yılda en az iki kez olmak üzere her yıl ÖSYM tarafından yapılır.

Sınavların ilanı

MADDE 7 – (1) Sınavlar, ÖSYM tarafından kurumun internet sayfası ve yurt genelinde yayın yapan günlük bir gazetede ilan edilir. İlanda, kurumlar itibariyle yan dal eğitimi alınacak birimler, yan dal uzmanlık eğitimine alınacak uzman tabip sayıları, başvurunun yapılacağı yer, başvuru için istenilen belgeler, son başvuru tarihi ile sınavın yapılacağı yer, tarih ve saat belirtilir.

Sınavlara müracaat

MADDE 8 – (1) Her aday ilan edilen sınavda uzmanı olduğu ana dal bünyesinde olan yan dallar için tercihte bulunarak müracaat eder.

(2) Adaylar bağlı oldukları ana dal bünyesi içerisinde toplam olarak en fazla on tane birim tercihi yapabilirler.

tamamı medimagazinde resmi gazetede yayınlandı

hiçbirşey imkansız değildir
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #28 : Mayıs 02, 2007, 11:00:13 ÖS »

Bence Doktor  AKUT BEYIN  AFALLAMASI geciriyor.
dr_dream
Ast Üye
**

Nothing is impossible!..

« Yanıtla #29 : Mayıs 03, 2007, 03:35:42 ÖS »

Merhaba arkadaslar ,
tanıyı arkadasa sordum "bana hiç bişey demedi dedi elime receteyi verdi" dedi. Ben uzmana git dedim ama uzmandan randevu almak bile çok para oldugundan Grin dedi tdv yi uygulacak mış bende tanıyı merak ettiğim için danısmıştım ama sadece o dr bilio galiba  Huh

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: