Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6450 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
UsmleTurk ForumlarıGenel ForumlarGüncel TıpTürkiyedeki sağlık sistemini var mı "ben çözerim" diyen?!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiyedeki sağlık sistemini var mı "ben çözerim" diyen?!  (Okunma Sayısı 904 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 05, 2007, 10:31:10 ÖS »

Tamam "Mecburi Hizmet" haksız bir yasa vs vs ama peki şimdi ne yapılması lazım da Türkiyede sağlık sistemi rahatlasın, doğuya hizmet gitsin ve doktorlar sosyoekonomik olarak hakettiklerini alabilsinler? Atış serbest, bir beyin fırtınası yapalım bakalim ne fikirler çıkacak  Grin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
crh
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2007, 12:00:36 ÖÖ »

aslinda fikir benim degil, ortopediden bi hocamizin ama cok mantikli geldi. ona gore tum hastahaneler egitim hastanesi olmali ve herkes uzman olabilmeli.her hast.de bir tane sef, yrdimcisi,bas asistan ve yeni asistanlar, her hoca yerine gececek birini yetistirdikden sonra daha iyi bir hastaneye gecmeli daha dogrusu dogudan batiya gelmesi. tabi bu gecis hocalarin yetistirdigi uzmanin kalitesine gore degerlendirilecek. bunun icin unv. hastanelerindeki hocalarin yetrli miktari birakilip digerleri bu hastanelerin basina getirilmeli. bu sekilde herkes uzman olabilcek ve kaliteli doktorlar hizmet verecek. su anki sistemde yeni mezunlari atiyorlar ve bunlari cogu daha recete yazmasini bile bilmiyor ki beni bugun atasalar durumum hic farkli degil maalesef.
dr_dream
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Nothing is impossible!..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2007, 05:10:06 ÖS »

mecburu hizmet neden mecburi kime mecburi benim tek suçum devlet üniversitesinde okumak hiç bir şekilde devlettn yardfım almadım okumak için aldığım burslar bile özel kendi sahsıma aitti
iyi bir dr olduysam iyi bir hizmet verec3egim demektir yokluğun içinde bini bilsen ne biri bilsen ne ne de olsa aynı
çıkar yola gelince ne çok para vermekle ne de zorlamakla ki kaçınçı yüzyılda yasıyoruz bilmiyorum Huh bu iş olmass arkadaslarımdan duydum suyu olmayan saglık ocagında recete yazmayı bilsende pek bişeyin degişmeyecegini sanıyorum köyde su yokmuş elektirik yokmuş  dr geldi die sevinen bile yokmus arkadaslar vatan millet sakarya ben belkide bunu kendime ilke edinen bir kişiyim fakat benim devletim beni boşa harcarsa ne yapmalıki
bi kere can sağlıgı kalacak yar doktorluk yapabilecegin malzeme ve zorlama olmamalı
basındaki yönetim kademesi seni ezmemeli yanında olmalı dr olmusuz kıskanılıyorsak bu bizim sucuöuz değil calışıp onlarda olsalardı nese ben sinirliyim galba  sorry
dr_dream
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Nothing is impossible!..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2007, 05:12:27 ÖS »

arkadaslar yazım hataları sinitrimden dolayı özür dilerim
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2007, 02:36:01 ÖS »

Tarihi bilenler bu coğrafyada medlerin mitannilerin urartuların hititlerin frigyalıların perslerin(asya nın bütün halklarını içinde barındırıyordu pers imparatorluğu)Osmanlıların yaşadığını bilir Truva savaşından sonra Rum ların yani Yunan lıların bu coğrafyaya yayıldığını Büyük İskender ile Hindistana kadar gittiğini daha sonra Roma nın bu topraklara hakim olduğunu tarihle ilgilenenler bilirler
         Batıyı bu topraklardan söküp atan Truva da Hektoru öldüren Yunan lılardan Hektor un öcünü alanın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu da anlarlar İzmir de onları denize döküp 3000 yıldır bu topraklardaki varlıklarına son vermişti Mustafa Kemal Atatürk
  Çanakkale savaşında batı koalisyon kurup Anadolu halkının ellerinden aldığı İstanbul u almak istiyordu tekrar Çanakkaleye gelmişlerdi gemilerinden birinin adı Agamemnon du Agamemnon kimmiydi Agamemnon Truva ya saldıran Yunan lıları birleştiren krallarıydı onun krallığı zamanında ne Roma ne İngiltere vardı nede Fransa adları bile yoktu daha uygarlığın nimetlerinden nasiplenmemiş barbar bir yerdi Avrupa gemileriyle Çanakkale ye yanaşanların gemilerinin isminin Agamemnon olması oldukça açıklayıcı bunlar onların çocukları Roma yı kuranların Sparta dan ayrılan Yunan kolonisi olduğu tarih kitaplarında kayıtlı ama Çanakkale yi geçemediler Truva savaşında nasıl geçtiklerinide tüm dünya biliyor
    biz kimmiyiz  biz de son bin yıldır bu coğrafyada kader birliği ettiğimiz Türkmenlerle beraber Anadolu halklarının çocuklarıyız
  Bunların konumuzla ne alakası var şimdi denecek evet haklısınız ama "şimdi yaşadığımız sorunlar geçmişin yanlış çözümleridir" bu laf bana ait değil genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt a ait Osmanlı nın son zamanlarını hatırlayın geçmişin kısır döngüsünde kalmış gelişen dünya karşısında kendini tarım toplumu almaktan kurtaramamış sanayi devi ülkeler karşında hasta adam ve sömürülecek bir coğrafya ve pazar olarak dibe vurmuş bir devlet oysa uygarlığın doğup yeşerdiği bu coğrafya uygarlığı armağan ettiği batı tarafından hırplanıyordu Osmanlı kendini revize edemiyor Fransız ihtilanin yarattığı milliyetçilik akımı karşısında ümmetçiliğe turancılığa osmanlıcılığa sarılıyordu ama gelişkin bir ekonomisi yoktu haliyle elindekileri kaybetti
    yerine kalan bir avuç vatan toprağı sanki son bir şans olarak verilen Mustafa Kemal tarafından cumhuriyetle tanıştırıldı tarihi çok iyi bildiğine ben kesin gözüyle bakıyorum dinler tarihinide çok iyi bilen biri olduğunu düşünüyorum bu bilgilerle Anadolu halkını özgürleştirdi sadece toprağını değil zihninide kadınları evlerinden çıkardı topluma kazandırdı şu sözü ne kadarda kendisini iyi açıklıyor "hayatta en hakiki mürşit ilimdir" laik demokratik bir ülke yarattı bize böyle bir toplum bıraktı o zamanlar etkilendiği ulus devlet modelinden olsa gerek ülke içinde herkes Türk tür dedi onun Türk lük anlayışı bu ülkeyi kuran insanlar dil din ırk ayrımı gözetmeksizin Türk tür böyle bir anlayıştı onların ki
     Yanılmıyorsam İsmet İnönü Kürt kökenlidir Türk lük akımının öncüsü Ziya Gökalp Kürt tür onlar bunu yaparken etnik bir yüceltmeye gitmek gibi bir düşünceleri yoktu yoksa verdikleri özgürlükle bu durum ters düşer amaçları ülke insanını çağdaş devletlerin ulaştığı seviyeye taşımak ve birlik beraberlik ruhunu pekiştirmek bir daha acı çekilmesinin önüne koca bir set örmekti fakat zaman içinde bu durum çöktü ingiltere zorla İskoçya ya meclis kurdurdu niyemi İrlanda lılardan ağzı yanmıştı ulus devlet sorunlara yol açıyordu bence Atatürk bugün olsa ben Türk lüğü kurtarmaya  gayret etmedim ben insanlarımın çağdaş uygar dünyaya ayak uydurabilmesi kendisini daha rahat refah içinde yaşamasını sağlamak için gayret ettim derdi bence böyle derdi
  evet gelelim doğuya neden hizmet gitmiyor çünkü doğu gerilerde bazı yerlerde orta çağ gelenekleri yaşıyor 70 yaşındaki adam 15 yaşındaki kızla evlendiriliyor hala aşiret düzeni hakim din adamlarının çoğu dini halk üzerinde bir tahakküm aracı olarak kullanıyor bu durumun ortasında eli silahlı bir örgüt sosyalist olduklarını böyle yaşamalarının bilerek devlet eliyle size karşı geri kalmanız Türk lüğü kabul etmeniz yada böyle kalmanız için bir politika olarak uyguluyor diyor üniversite gençleri  bile onlara katılıyor çünkü devlet dillerini dahi tanımıyor haliyle bu örgütü çökertemezsin devleti yönetenlerde bazen şovence açıklmalar yapıyorlar bir Türk dünyaya bedeldir oda derki bir Kürt dünyaya bedeldir ya kardeşim sen böyle yaparsan nasıl bu insanlara demokrasiyi götüreceksin kadınlarına özgür bir ortam yaratacaksın uygarlaştıracaksın sen benim canım sın diyorsun ama adamın dilini tarihini kabul etmiyorsun köylerdeki milyonlarca kadın Türkçe bilmiyor tek bildikleri dil Kürtçe bence Atatürk ü anlamak bu değil Atatürk olsaydı bu durumun ülkeyi olumsuz etkilediğini görür farklı davranırdı çünkü kendisi özgürlükçü özgürlüğe inanan biri bence Türkiye demokratikleştikçe eğitim düzeyimiz arttıkça doğu zaten kendinden çözülecek gelişecek ve bir daha böyle bir şey olmayacak evet buda benim hayalim olsun

umarım yazım yanlış anlaşılmalara sebep olmaz
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: