|
reha
|
 |
« : Mayıs 09, 2006, 03:01:47 ÖÖ » |
|
Notum geldi 99 cekmisiz.. Simdi kesinlikle yazdiklarimin gercekligine guvenebilirsiniz, Step 1'den iki hafta sonra basladim calismaya... O temelle step 2'ye 1.5 ay yeter, 2 ay cok rahat yeter daha fazla uzatmayin. Kaplandan sasmayin arkadaslar yok BRSmis, NMSmis hic bulasmayin step 1dede 2dede kaplan derim baska bisey demem. Step 2 icin soru bankasi olarak sadece iki kaynak var digerlerini bosverin: kaplan Qbook ve usmleworld sitesi ki sorular cok cok benzer ama gercek sinavdan biraz daha zor. 90 veriyorsun 1 ay 2000 soruya accessin oluyor. Konulari 2 kere okuyun 5 kitapcik (kitab bile degil), sonra UW cozun ve son bi kez daha okuyun, 99 garanti olur... Hic gozunuz korkmasin.. Baska aklima bisey gelince tekrar yazarim simdilik bu kadar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeliz
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2006, 04:12:30 ÖÖ » |
|
Tebrıkler Reha...  bende Rehaya tamamen katılıyorum step 1den sonra ara vermeyın(en onemlısı bu) ve Kaplandan sasmayın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2006, 01:39:13 ÖS » |
|
reha, kaplanin ben de home study program seti var.4 kitap+1 quizbank.baska kaplanin hazirlik seti var mi step1 icin?benim ki dogru mu yani?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2006, 02:20:04 ÖS » |
|
reha senin uw dedigin ne yani tam olarak step1 kaynaklari ne olmali acik yazarmisin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakan
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2006, 02:59:53 ÖS » |
|
Reha Tebrikler. İmkansız dediğimiz notları alıp bizi de aşka şevke getiriyorsunuz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2006, 07:08:01 ÖS » |
|
Vallahi ben step 1'e kaplandan calismadigim icin bilmiyorum hangisidir nedir, ama internetten 400 dolara satilan set iste, galiba senin bahsettigin dogru ama emin olamiyorum. Bide ben TR'de kimle konustuysam hep o bildigimiz burdada yazan klasik listeyi verdi bende ondan calistim... Su lipincot farma, BK javetz mikrop filanli liste ama sonra yabanci forumlardan, yurtdisindaki turklerden vs kimden duyduysam hep herkes kaplan calismis step 1 icin. Gecenlerde kaplanin NY'taki merkezine gittim bi arkadasim GMED sinavi icin orda kurs aliyor o sirada baktim step 1 kitaplarina gayet detayli ve guzel gozukuyordu. Yani benim calistigim klasik listeyle calisan ve cok iyi not alan az ama kaplandan ne kadar calisan varsa 3-5 ayda 99'lari cekiyor.. UW sitesi'ne gelince, bu step 2 CK ve CS icin soru sitesi step 1 icin degil. Step 1 icin ben pek soru cozmemistim ve cok pismanim ama en ideali qbank ve qbook. Sinava girmeden kendinizi nbme sitesinden deneyin.. 45 dolara ornek bi sinava sokuyorlar %90 ayni notu tutturuyor. Ben iki sinavdada denemeden aldigim notlari aldim. Pediatri ve dahiliye icin 210 ustu yeter (altida olur ama en idealinden bahsediyorum bu isin tek formulu yok cunku ve tamamen sinav endeksli degil) cerrahi, kadin dogum radyoloji filan icin ise 240 hedefleyin. Alinmiycak notlar degil, dogru kaynaklardan calistiktan sonra..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2006, 08:06:21 ÖS » |
|
Yaaa aylarimi o listedeki kitaplardan calismaya verdim ben de... simdi geri donusu olmaz bu isin.. tekrar KAplan alip calisilmaz  Ancak step 2 icin kaplan alabilirim.. Reha tebrikler cok guzel bir puan umarim biz de bu seriyi bozmayiz.. camsarimdan sonra.. Senin step1 puanin kacti?? Bi de sence göz ihtisasi icin kach puan hedeflemek lazim???
|
|
|
|
|
|
"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2006, 10:04:36 ÖS » |
|
goze amerikalilardan 250-260 ve ustu alanlar giriyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sehlic
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2006, 08:01:04 ÖS » |
|
bu sınavlara ne zaman girmek en ideali acaba?mezun olduktan sonra mı? ben 5.sınıfın yazında step 1 e girmeyi düşünüyorum,diğerlerine de bittikten sonra.sanırım step 2 yi mezun olmadan alamıyosun?? tavsiyelerinizi bekliyorum.. teşekkürler:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2006, 08:08:01 ÖS » |
|
step1i kesinlikle internligin ilk bikac ayi gecmeden al.. tercihen 5.sinif yazi cok iyi olur..okulu bitirirken de rahat rahat step2i alirsin.. sonra CS'a gidersin.. ama bu sinav tarihleri konusuna ozen goster, gec kalma, 5.sinif yazinda step1e girecekmishcesine hazirla kendini, olmadi bikach ay gec girersin internlik sirasinda ama benim yaptigim hatayi yapma  1sene gecikme!!!
|
|
|
|
|
|
"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
|
|
|
nonname
Acemi
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2006, 12:43:20 ÖS » |
|
tebrik ederim reha..ya bende bişi srmak istiyorum 3. sınıftayım ve cd leri ısmarladım çalışmaya başlamayı düşünüyorum step 1 için.erken mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serince
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 17, 2006, 01:17:59 ÖS » |
|
tebrikler reha.bu sıteyı kesfetmeden once kendı kendıme bosa cabaladıgımı dusunuyodum.ama gordum kı azmın elınden hıcbırsey kurtulmuyomus.derma ıcın gostermem gereken en dusuk performans nedır?TRden dermatolojı asıstanlıgına kabul edılen tanıyo musunuz?son bı soru  elective olarak dermatolojı ya da baska bı staj yapmamın onemı var mı LOR ıcın?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anadolu
Acemi
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 17, 2006, 06:59:41 ÖS » |
|
selam Reha tebrikler. Hangi yil mezun oldun ? iyi bir ogrenci miydin ? stajlarda not harici kitaplardan okuyup yuksek not alan bir ogrenci miydin ? tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 17, 2006, 07:43:17 ÖS » |
|
Derma fantezi bi brans yabanci giren hic bilmiyorum. Baskent 2005 mezunuyum. iyi bir ogrenciydim ama hacettepeyi 1.ci bitiripte oturup textbook bitiren bir tip degildim. su aralar yogunum daha sonra yazarim biriken sorular icin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 17, 2006, 07:45:15 ÖS » |
|
bu arada step 1 icin 3. sinif cok erken sakin girme yuksek alamazsin. bizim sistem klinik anlatimli bir sistem degil ondan kotu olur. step 1'deki sorularin yuzde sekseni klinik gibi sorular bizim tus gibi saf preklinik cat diye bilgi soran soru az genelde soyle bi hasta geldi filan gibi.... yani stajlar bitmeden sakin girmeyin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|