Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7161 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1277 Üye - Son üye: cerend
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: calisma stratejileri ve notum  (Okunma Sayısı 9418 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
xyuna
Acemi
*

« Yanıtla #45 : Haziran 13, 2007, 01:37:47 ÖÖ »

amerrıkaya turkıyede ıhtısas yaparken yarıda kesıp tekerar orada kaldıgımız yerden devam edebılırmıyız saygılar..
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #46 : Haziran 13, 2007, 09:21:26 ÖÖ »

Forumda birçok defa da tekrarlandigi üzere, hayır! Amerikaya NŞA'da(Normal Şartlar Altında yani 1atm basinc ve 0 C'de Grin) ihtisasin hangi aşamasinda gidersen git hatta ihtisasini bitirip de git yine de orda da uzmanligi en baştan alman gerekecektir.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
GULDEN
Genel Yürütücü

« Yanıtla #47 : Temmuz 25, 2007, 11:14:54 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar,
Siteyi Ekim 2006'dan beri takip ediyorum ancak yazmak icin once step1 sonucumun gelmesini bekledim. Step1e 1 Haziran'da girmistim, sonucum yeni geldi(yaklasik 6 hafta aldi sonucun gelmesi) 99 almisiz sizlerle paylasmak istedim:)
Haziran 2006da Hacettepe'den mezun oldum. USMLE hic aklimin ucundan gecmediginden daha dogrusu cesaret edemedigimden, 2006 Eylul TUSuna girdim. Kadin-Dogum istiyodum ancak olmadi. 64 puan aldim ama biyere yerlesemedim. USMLE icin bu asamada da yeterli cesareti toplayamayarak Nisan TUS'una hazirlanmaya karar verdim. Bikac ay TUS calistiktan sonra, yapmak istedigimin bu olmadigina emin oldum. Ocak 2007de USMLE yonunde kesin karari vererek, Baltimore'da olan arkadaslarimin yanina gittim. Daha once ABDe hic gitmemistim. Cikmayi dusundugum bu yolda, beni nasil bi ortamin bekledigini onceden gormek istedim.
Subat sonu kaynaklari aldim ve calismaya basladim.Yaklasik 3 aydan biraz fazla bi zamanda hazirlanip 1 Haziran'da sinava girdim ve sonuc gelince havalara uctum.
Bu forumlarda yazilanlar bana gercek anlamda cok yardimci oldular. Yolun basinda elinizde daha hicbisey yokken, onceden yuruyenlerin var oldugunu ve iyi yerlere geldiklerini bilmek insana gercekten guc veriyor. Neyse bu kadar edebiyattan sonra hangi kaynaklardan calistigimi yazayim:
Microbiology/Immunology : KAPLAN
Behavioral Science: KAPLAN
Pharmacology: KAPLAN
Biochemistry: KAPLAN
Pathology: BRS(Board Review Series)
Physiology: BRS
Gross Anatomy: High Yield
Neuroanatomy: High Yield
First Aid for USMLE step1
KAPLAN step1 QBOOK
KAPLAN step1 QBANK

Calismaya First Aid'i okuyup , Qbook cozerek basladim arkadaslar.(20 Subat-4 Mart)
5 Mart-12 Nisan: Tum konulari hizlica bikez okudum
13-20 Nisan: KAPLAN Qbank cozdum (Sorulari cozerken cevaplari yazdigim kagida takildigim ve yanlis yaptigim sorulari isaretledim. Ikinci tekrarda sadece isaretledigim sorulara baktim.)
21 Nisan-14 mayis: Konulari ikinci kez okudum ve bu okumadada hizlica, hatirlamakta zorlandigim noktalari not aldim. Bu notlar son gunlerde gercekten cok isime yaradi arkadaslar. Son gunlerde bir miktar ajite olmustum:) ( Bir miktar dedigime inanmayin, baya bi ajite:) O gunlerde esas kaynaklardan tekrar yapmaya calismak benim endisemi daha da katlayacakti. Son 3-4 gun bu cikardigim notlara baktim.
15-30 Mart: Onceden isaretledigim sorulari gozden gecirdim ve tuttugum notlari okudum.
1 Haziran : BUYUK GUN:)Smiley

Sinavdan onceki son gun ve sinav gununden de bahsedeyim. Insan boyle zamanlarda heyecandan kontrol disi kalabiliyo, o nedenle onceden yasanmis deneyimleri duymak iyi oluyo.
Sinavdan onceki son gun ogleden sonra yaklasik 4e kadar notlara gozatmaya devam ettim. Sonrasinda nerde kaldiysam birakip biraz disari cikip kafayi dagitmaya calistim. Sinavdan onceki gece kendime bi piknik sepeti hazirladim:) Sandvic, meyvesuyu, cikolata, kahve, su vs. Iyi ki de hazirlamisim. Benim sinava girdigim merkezde yiyecek alabilecegim hicbiyer yoktu. Biseyler almak istersem disari cikip alabilecegimi soylediler:(
Sinavdan onceki aksam bi turlu dogru durust uyuyamadim heyecandan.O nedenle sinav gunu kahveler cok ise yaradi.
Sinav merkezine 08.30da gitmistim,sinavim 09.00da basliycakti ama hemen iceri aldilar. Ben tutorial'a onceden tam bakamamistim o nedenle biraz afalladim,sinava baslamadan 10 dk kaybettim. Siz mutlaka onceden bakin arkadaslar ve mola zamani bosuna gitmesin.
Ilk blok biraz ajitasyon vardi ama mumkun oldugunca konsantre olup sorulari okumaya calistim. Yavas yavas ortama adapte oldum ve sonraki bloklar bir bir gecmeye basladi.
Sinav deneyiminin bende biraktigi izlenim kisaca su oldu : Calistiginiz bilgi acisindan size hayli hayli yetecektir. Sinirlayici olacak olan bence 8 saat boyunca bu bilgileri kullanilabilir bir seviyede tutmayi basarmak. 4. bloktan sonra ben yorulmaya basladim ve cok basit sorulari bile o zaman anlamak guclesebiliyo. Aralarda glucose yuklemesi yapip performansi tam gune yayabilirseniz bence bu isin olmamasi icin sebep yok.
Tum sinav hazirligi doneminde her turlu abidik gubidik soruma yilmadan usanmadan cevap veren ve bana hap destek olan arkadasim Bora (Punk)'ya cok tesekkur ederim.
Step2CK 29 Haziran'da, umarim sevindirici sonuclar almaya devam ederiz:)
Herkese iyi calismalar,kolay gelsin Wink

Gulden Smiley Smiley
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #48 : Temmuz 25, 2007, 11:18:08 ÖÖ »

tebrikler Wink
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #49 : Temmuz 25, 2007, 12:34:31 ÖS »

Tebrikler. Umarım devamı da aynı şekilde ilerler. Kolay gelsin Cheesy

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #50 : Temmuz 25, 2007, 02:40:27 ÖS »

Guldencim,
Cok cok tebrik ederim. Cok sevindim. Umarim arkanizdan geliriz sizlerin.. Cheesy Darisi step2'nin ve bizlerin basina...
asderk
Acemi
*

« Yanıtla #51 : Temmuz 25, 2007, 05:36:22 ÖS »

Oncelikle tebrikler...Step 2 CK icinde basarilar.Benim bir sorum vardi:
USMLE icin Q-book ile Q-bank`tan soru cozmek yeterlimi,yoksa usmle icin baska yine soru bankalari mevcutmu?Mevcutsa kitaplarin adini yazabilirmisiniz?
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #52 : Temmuz 25, 2007, 05:47:39 ÖS »

online soru bankaları:

usmleword
usmleeasy
usmle123
usmlerx
...
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #53 : Temmuz 25, 2007, 07:46:42 ÖS »

Sevgili Gulden ne guzel is cikarmissin, tebrikler...

Paylasimlarin icin de cok tesekkurler...

Herkese ornek olmasi dileklerimle...

Gamze
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #54 : Temmuz 25, 2007, 08:36:16 ÖS »

Tebrikler Gulden.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #55 : Temmuz 25, 2007, 10:24:28 ÖS »

Güldencim... Tekrardan tebrikler!! Wink
Doğrusu tebrikten öte hayranlık derecesinde kutlamak isterim seni burdan da, bu kadar kısa zamanda gözünü karartip radikal kararlar verip step1 için çok kısa bir zamanda sinavdan böyle bir başarı alabilmiş yegane insansin Wink
En kısa zamanda step2 sonucunu da burdan kutlamak dilegiyle...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
dr a.irem
Acemi
*

« Yanıtla #56 : Aralık 09, 2007, 03:12:45 ÖS »

Dr Bora, ben de intern um ve sizin gibi 5 te step 1 e girmemek gibi bir hata yaptim. su an  TUS icin dersaneye gidiorum aslinda kardio istiorum ama biliorum ki girsem bile 1 sene icinde abd ye gtmek isteyecegim. ingilizceyle ilgili hic bir sorunum yok gayet akici konusabilirim:) sadece su an herseyi birakip tamamen kaplan calismaya mi baslamaliyim? bi de bu interview surecleri falan uzun suruo diye acaba bi yere turkiyede kapak atip garantiye alip kendimi sonra mi girissem bu islere? yani sinavlari hemen tustan sonra alirim baslamadan ihtisasa sonraki sureci de zamana yayarim diye dusundum. yani bi de orasi olmazsa burda acikta  kalirsam diye cok korkuyorum. TUS a hazirlanip sonra usmle icin soru cozerek o sinavlari halledemez miyim acaba???
kardiyolog13
Ast Üye
**

« Yanıtla #57 : Mayıs 12, 2008, 08:43:44 ÖS »

Evet gerçekten biri bu soruyu cevaplarsa ben de çok sevinirim.Aynı şeyi ben de düşünüyorum ama olur mu olmaz mı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
vioxx
Genel Gözlemci

« Yanıtla #58 : Mayıs 12, 2008, 11:46:22 ÖS »

Sevgili Dr a.irem ve kardiyolog13, daha oncede forumda ozellikle Ulas'inda yazdigi uzere USMLE sinavlari ve MATCH, TUS gibi 2 gunluk bir sinav sistemi degil. Genellikle 1 yil gibi bir zamanda halledilebilen sinavlar ve yerlestirmeden oluşmakta. Buna gore dusunerek plan yapmakta fayda oldugunu dusunuyorum.
Bu yolda cesitli sekillerde yurunebilir, onunuzde ornekler var.
Birincisi direkt bu sinavlara calismak ve TUS ile ilgilenmemek, mesela Bora arkadasimiz gibi.
Bir digeri Tus ile bir yere girerek hem para yapmak hem CV gelistirmek hem de TR'de yuzde yuz gecerli bir uzmanlik sahibi olmak (Mehmet, Ben)
Tus ile bir bolume girip sonra sinavlari gecip bu bolumden ayrılmak da bir yol tabii ki (Ulas boyle yapmisti yanilmiyorsam)
Zorunlu hizmete tabii olanlar icin zorunlu hizmetini halledip bu arada sinavlara calismakta aklima gelen diger bir yol (Dodo arkadasimiz gibi)
Hangisini sececeginiz size kalmis...
Not: Ornek olarak verdigim isimler konusunda hata yaptiysam editleyiniz Wink

I love my hakama!
kısıl
Genel Gözlemci

« Yanıtla #59 : Mayıs 23, 2008, 10:21:32 ÖS »

Merhaba,bende Trde TUSu kazandıktan sonra USMLE girmeyi düşünen gruptanıp,bu yolun başındayım ve de nasıl olcak nerden başalancak hiç bilmiyorum,forumdan okuduğum kadarıyla herkes Kaplan'ın kitapları ile çalışma konusunda  hem fikir,birde bu kitapları nerden temin edebirim,bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: