Merhaba arkadaslar,
Siteyi Ekim 2006'dan beri takip ediyorum ancak yazmak icin once step1 sonucumun gelmesini bekledim. Step1e 1 Haziran'da girmistim, sonucum yeni geldi(yaklasik 6 hafta aldi sonucun gelmesi) 99 almisiz sizlerle paylasmak istedim:)
Haziran 2006da Hacettepe'den mezun oldum. USMLE hic aklimin ucundan gecmediginden daha dogrusu cesaret edemedigimden, 2006 Eylul TUSuna girdim. Kadin-Dogum istiyodum ancak olmadi. 64 puan aldim ama biyere yerlesemedim. USMLE icin bu asamada da yeterli cesareti toplayamayarak Nisan TUS'una hazirlanmaya karar verdim. Bikac ay TUS calistiktan sonra, yapmak istedigimin bu olmadigina emin oldum. Ocak 2007de USMLE yonunde kesin karari vererek, Baltimore'da olan arkadaslarimin yanina gittim. Daha once ABDe hic gitmemistim. Cikmayi dusundugum bu yolda, beni nasil bi ortamin bekledigini onceden gormek istedim.
Subat sonu kaynaklari aldim ve calismaya basladim.Yaklasik 3 aydan biraz fazla bi zamanda hazirlanip 1 Haziran'da sinava girdim ve sonuc gelince havalara uctum.
Bu forumlarda yazilanlar bana gercek anlamda cok yardimci oldular. Yolun basinda elinizde daha hicbisey yokken, onceden yuruyenlerin var oldugunu ve iyi yerlere geldiklerini bilmek insana gercekten guc veriyor. Neyse bu kadar edebiyattan sonra hangi kaynaklardan calistigimi yazayim:
Microbiology/Immunology : KAPLAN
Behavioral Science: KAPLAN
Pharmacology: KAPLAN
Biochemistry: KAPLAN
Pathology: BRS(Board Review Series)
Physiology: BRS
Gross Anatomy: High Yield
Neuroanatomy: High Yield
First Aid for USMLE step1
KAPLAN step1 QBOOK
KAPLAN step1 QBANK
Calismaya First Aid'i okuyup , Qbook cozerek basladim arkadaslar.(20 Subat-4 Mart)
5 Mart-12 Nisan: Tum konulari hizlica bikez okudum
13-20 Nisan: KAPLAN Qbank cozdum (Sorulari cozerken cevaplari yazdigim kagida takildigim ve yanlis yaptigim sorulari isaretledim. Ikinci tekrarda sadece isaretledigim sorulara baktim.)
21 Nisan-14 mayis: Konulari ikinci kez okudum ve bu okumadada hizlica, hatirlamakta zorlandigim noktalari not aldim. Bu notlar son gunlerde gercekten cok isime yaradi arkadaslar. Son gunlerde bir miktar ajite olmustum:) ( Bir miktar dedigime inanmayin, baya bi ajite:) O gunlerde esas kaynaklardan tekrar yapmaya calismak benim endisemi daha da katlayacakti. Son 3-4 gun bu cikardigim notlara baktim.
15-30 Mart: Onceden isaretledigim sorulari gozden gecirdim ve tuttugum notlari okudum.
1 Haziran : BUYUK GUN:)

Sinavdan onceki son gun ve sinav gununden de bahsedeyim. Insan boyle zamanlarda heyecandan kontrol disi kalabiliyo, o nedenle onceden yasanmis deneyimleri duymak iyi oluyo.
Sinavdan onceki son gun ogleden sonra yaklasik 4e kadar notlara gozatmaya devam ettim. Sonrasinda nerde kaldiysam birakip biraz disari cikip kafayi dagitmaya calistim. Sinavdan onceki gece kendime bi piknik sepeti hazirladim:) Sandvic, meyvesuyu, cikolata, kahve, su vs. Iyi ki de hazirlamisim. Benim sinava girdigim merkezde yiyecek alabilecegim hicbiyer yoktu. Biseyler almak istersem disari cikip alabilecegimi soylediler:(
Sinavdan onceki aksam bi turlu dogru durust uyuyamadim heyecandan.O nedenle sinav gunu kahveler cok ise yaradi.
Sinav merkezine 08.30da gitmistim,sinavim 09.00da basliycakti ama hemen iceri aldilar. Ben tutorial'a onceden tam bakamamistim o nedenle biraz afalladim,sinava baslamadan 10 dk kaybettim. Siz mutlaka onceden bakin arkadaslar ve mola zamani bosuna gitmesin.
Ilk blok biraz ajitasyon vardi ama mumkun oldugunca konsantre olup sorulari okumaya calistim. Yavas yavas ortama adapte oldum ve sonraki bloklar bir bir gecmeye basladi.
Sinav deneyiminin bende biraktigi izlenim kisaca su oldu : Calistiginiz bilgi acisindan size hayli hayli yetecektir. Sinirlayici olacak olan bence 8 saat boyunca bu bilgileri kullanilabilir bir seviyede tutmayi basarmak. 4. bloktan sonra ben yorulmaya basladim ve cok basit sorulari bile o zaman anlamak guclesebiliyo. Aralarda glucose yuklemesi yapip performansi tam gune yayabilirseniz bence bu isin olmamasi icin sebep yok.
Tum sinav hazirligi doneminde her turlu abidik gubidik soruma yilmadan usanmadan cevap veren ve bana hap destek olan arkadasim Bora (Punk)'ya cok tesekkur ederim.
Step2CK 29 Haziran'da, umarim sevindirici sonuclar almaya devam ederiz:)
Herkese iyi calismalar,kolay gelsin

Gulden