|
Ulas Mehmet Camsari
|
 |
« : Nisan 18, 2006, 08:07:13 ÖS » |
|
Sevgili arkadaslar, Sagolsunlar Kirtok forumdaki emeklerimi bosa vermek istemeyen arkadaslarim ordan buraya benim yazilarimin bir kismini koymuslar. Bu forumda yeniyim ama Kirtok Forumun müdavimlerindendim. Ordan buraya transfer olan arkadaşlar hatirlayacaklar. Ben Kirtok da oldugu gibi bu forumda da bu yola giren arkadaşlara yardim etmeye hazirim. Benim maceram bu sene bitti. 2002 Ege Mezunuyum. Birkac senedir ugrasmakta oldugum ECFMG macerasi sona erdi. Cleveland Clinic Psikiyatri Programina kabul edildim. Bundan boyle arkadan gelen tum arkadaslarima yeni hayatimda da elimden gelen her turlu yardimi yapmaya hazirim. Temmuzdan itibaren Cleveland, OHIO da olacagim. Yalniz lutfen yardim isteyen arkadaslar edinmeleri gereken temel bilgileri edindikten sonra yazsinlar. Kac sinav var, sinavlara nerden calisayim gibi www.ecfmg.org sitesinden cevabini elde edebilecekleri primitif sorular sormak yerine , stratejik-taktik sorulara daha net cevaplar verebilirim ve daha çok yardım edebilirim. Elektronik Posta Adresim camsarim@yahoo.comSevgiler, basarilar. Dr. Ulas Mehmet Camsari Dokuz Eylül Universitesi Fizyoloji Anabilim Dalı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hakan
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2006, 11:50:50 ÖÖ » |
|
camsarim ne kadar sevindim bilemezsin bence çok güzel bir yere match olmuşsun. kirtoktaki yazılarını takip ediyordum. Başaracağından kimsenin şüphesi yoktu gerçi ama  . Bu arada bilmeyenler için söyleyeyim Çapa nörolojide Farah daba çiftçi vardı o da dahiliyeye match olmuş. (Şu an neresi olduğunu tam hatırlayamadım)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2006, 12:15:40 ÖS » |
|
Mayo clinic englewoods dahiliye diye duydum ben
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2006, 12:16:29 ÖS » |
|
ay pardon ya cok ozur dilerim aklim nereye gittiyse mount sinai englewoods dahiliye
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeliz
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2006, 07:56:38 ÖS » |
|
Gec oldu ama bu formu bugun kesfettim.Ulas'ida Ferah'ida tebrik ediyorum,darisi 2007 matchinda bize... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2006, 08:17:40 ÖS » |
|
oncelikle seni cok tebrik ediyorum camsarim.Benim sorum su:Mesela tıp fakultesinden mezun olduktan kac yıl ıcınde tum usmle lerı verıp matchlere basvurmak gerekıyor yanı residency basvurularında bellı bır kota var mı mezun olunan sure ıle resıdencye basvurma suresı arasında.cunku sınavlar cok pahalı ben ancak mezunıyetten sonra uzmanlıgımın 1.senesınde tamamlamayı dusunuyorum.kazanırsam burdakı uzmanlıgımnı yarıda bırakır amerıkaya gıderım dıye dusunuyorum.bır de sen ne zaman tek tek steplerı aldın? tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2006, 09:57:21 ÖS » |
|
bir hastanede ihtisas yapiyorsan belli bir zamani yok ama eger bostaysan 2 yildan sonra baya bi dezavantaj olmaya basliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2006, 10:52:27 ÖS » |
|
selam reha, yardımın ıcın sagol.ben su anda usmle step1 e calısmaya baslamayı dusunuyorum.su an 5 i bitirip 6 ya gecmek uzereyim.onumde tus gibi bir belada var.ve kazanamazsak zorunlu hızmete gonderiyorlar.ben de mesela turkıyede once bır uzmanlıgı kazanıp asıstanlıgımın ılk yılında usmle sınavlarımı vermeyı dusunuyorum.bana ne tavsıye edersin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2006, 10:53:58 ÖS » |
|
selam reha, yardımın ıcın sagol.ben su anda usmle step1 e calısmaya baslamayı dusunuyorum.su an 5 i bitirip 6 ya gecmek uzereyim.onumde tus gibi bir belada var.ve kazanamazsak zorunlu hızmete gonderiyorlar.ben de mesela turkıyede once bır uzmanlıgı kazanıp asıstanlıgımın ılk yılında usmle sınavlarımı vermeyı dusunuyorum.bana ne tavsıye edersin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2006, 04:49:07 ÖÖ » |
|
amacin nihai olarak amerika ise tabi zorunlu hizmeti kirmak icin tr'de baslicaksan anlamli. tusa calisip girdikten hemen sonra usmleye basla ayni kaynaklardan degil, kesinlikle ve kesinlikle kaplan notlarini al baska hicbiseye bulasma. 6 ay toplam yeter sanirim. ama nobetler olursa is zorlasir tabiki ihtisas icin hangi bransi dusunuyorsun bilmiyorum. credentials verification sonrasinda yani diploman onaylandiktan sonra tr'yeye bagimliligin kalmaz, ne istersen yaparsin, sinavlari alip sonra basvuru yapabilirsin ama zor ve zaman alici bi surec sadece sinavla kalmior is mesela aralik ocak gibi 10-15 gun amerikada interview icin gezmen lazim ona izin verirlermi filan ihtisas yaptigin yerde onuda bilmiyorum. Amerikada bi iki ay zaman gecirmen, amerikalilardan referans mektubuda alman lazim falan filan....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2006, 02:58:29 ÖS » |
|
selam reha, ben gecen yaz londrada university college of london cardiovascular genetics de genetik projede calıstım.ismimde dergı ve kongrede yazıldı.ayrıca bu sene glasgow univ. cardiology ve manchester univ.cardiology de clinical attachment yapicam.amacım amerikada ınternal medıcıne resıdency.elımde kaplan home study 4 volume kıtap+kaplan step 1 quızbank var.sadece bunlara calıssam sımdı usmle de 90 alabılırmıyım?bır de kaplan usmle dvd lerı varmıs nasıl bulabılırım bunları?ben uzmanlıgı kesın amerıka dusunuyorum... tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reha
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2006, 05:32:44 ÖS » |
|
bu yaptiklarin cok guzel mutlaka isine yariycaktir ama birazda avrupa haricinde US experience lazim. internlukteki secmeli 1 ay zamaninda bence hands on clinical bi yer ayarla daha onunde 1 bucuk yil zamanin var halledersin. galiba hacettepede 5 ten 6ya yazinda bir ayin var. elindeki kitaplari bilmiyorum ben fix bi liste var turklerin kullandigi ama onu tavsiye edemicem cunku bence sinava yonelik degil step 1den 94 aldim. calistigim kitaplar lipincot bk nms farma ama herkes lipincot calisiyo javets mikrop son derece sacma olur burdan calismak 400 sayfalik textbook gibi bisey cok zaman kaybi tekrar bile 10 gunden fazla aliyor bence ideali mic made rid simple histo embryo anatomi neuroanatomi high yield. ama histolojisi oldukca kotu brs fizyo ve pato bunlar iyi ve en gerekli olanlar ve kesinlikle kesinlikle brs behavioral sciences
ama iste dedigim gibi bu liste bence yanlis tercih olur ben sonradan ne yazikki yurtdisinda okudugum forumlara gore herkes kaplan notes ve gojlan audio calismis. dvd ler kacak olarak bulunuyor ama ben alamamistim arastirmadim. step 2 icin kaplandan calistim ve superdi cok daha kisa surdu calisma surem ve direk sinava yonelik adamlar isi biliyor butun USMLE trickleri var notlarda ve cok daha yuksek bir not bekliyorum. neyse umarim ise yaramistir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2006, 05:50:48 ÖS » |
|
reha sagol.ben uludag universitesindeyim.dedigin basvuruları yaptım.cornell,harvard,yale,tuft a clekshiplik icin basvuru yaptim.agustosta cevap verecekler. peki bende sadece kaplan home study den calısırsam 90 falan alabılırmıyım.yanı sen tecrubelı bırı olarak kaplan yeter mi diyosun?ayrıca sen usmle 94 puanı(super)kac ay calısarak aldın yanı ortalama kac ay lazım?kaplanın ıcerdıgı bılgıler yuksek puan aldırır mı?calısma konusunda bıraz taktık verırmısın? tesekkurler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeliz
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2006, 05:58:17 ÖS » |
|
slm internlukte elektif stajini Amerikada ayarlayabilirsen cok guzel olur...bence kaplan notlarinda calisabilirsin,step 1 denemedim ama step 2 si gercekten superdi.bide asil onemli olan bu sinavlarda cok soru cozmek.dogru cevabi bilmek kadar ona o kisa surede ulasabilmek onemli...sinav 8 saat ve 350 soru,bu tempoya kendini hazirlaman lazim.kaplan ve bol soru takviyesi yeter bence. kaplan veya nbmb deneme sinavi ile kendi seviyeni olcup sinava oyle girebilirsin. calismaya baslamadan en onemlisi kendine bir program cizmek ve yaklasik bir sinav tarihi belirlemek..sonrada belirledigin kaynaklardan calismaya baslamak,surekli kaynak degistirmemek.kac ay kismi gunde nekadar calisabilecegine calisma hizina vs.degisir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
altugcakmak
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2006, 06:01:23 ÖS » |
|
yeliz selam, sence gunde kac saat calısmak lazım?soru cozmek derken hangı kaynaklar?calısma konusunda taktık verebilirmisin? tesekkurler....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|