Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7161 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1277 Üye - Son üye: cerend
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar ForumuGurur Tablomuz !..Cleveland Clinic Psikiyatri - Kirtok'tan yeni bir transfer
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cleveland Clinic Psikiyatri - Kirtok'tan yeni bir transfer  (Okunma Sayısı 3304 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2006, 06:11:44 ÖS »

tabikide sartlarina gore max kac saat calisilabilirse Smiley 4-5-6-7-8...
soru kaynaklari step 1 icin:Kaplan Qbook-Qbank,Board stimulater series(BSS),NMS olabilir.
bence mutlaka First aid step 1 edin.sinavda agirlik verilen noktalara temas edililiyor.iyi bir yol gosterici.
en guzel calisma sekli heralde bir dersi okuyup arkasindan onun sorularini cozmek...
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2006, 10:52:34 ÖS »

yelize kesinlikle katiliyorum.
Ben 5 ay kesintili net olarak 4 ay step 1, 2 ay step 2 calistim. bence kaplan yeterli 90 o kadar zor degil gozunde buyutme alirsin. Baskalarinada sor bence ama step 2si bu kadar iyi olan bir kaynagin ben step 1de kotu olcagini sanmiyorum. benim kaynaklar cok uzundu, gereksiz biraz.
En onemlisi saat filan degil veya herkes oyle zanneder yavas hizli calisma olayi degil hep rehberlik hocalarinin soyledigi ama bizim kaale almadigimiz duzenli calismak. kronomometre tut gunde 5-6 saat 3 ay yeter rahat ve step 2 icin dahada kisa surer hemen sonra girmen lazim ama cunku step 2 bilgilerinin %75i step 1 ile ayni.
soru coz bol bol ben step 1 icin cok az cozdum ve baya dezavantaj oldu yelizin verdigi kaynaklar en ideali piyasada USMLE ile yakindan uzaktan alakasi olmayan bir suru soru kitabi var pretest gibi mesela. en iyisi kaplan q bank q book kardes.
sinav cok yorucu 8 saat durmadan soru cozme temposuna alis derim ben. ben son 3 blokta asiri zorlandim.
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #17 : Nisan 25, 2006, 06:01:48 ÖÖ »

Amerikada genelde insanlar sadece Kaplan notlarindan calisiyor,step 1 adinada burda sadece Kaplan notlari calisip 94 lu uzeri puan alan birsuru insan gordum.ki bu insanlar mezun olduktan 2-3 yil ara verdikten sonra calisan insanlar, ona ragmen...
bu ezber degil mantik sinavi,bilgiyi kullanabilme yetenegi...
Reha nin da dedigi gibi sinav cok uzun tempoya birmek gerek,ben son 3 blokta resmen kilitlenmistim,ve step 2 de cok soru cozmus olmanin faydasini gordum...
buarada aslinda bunlari step 1 basligi altinda konussak daha duzenli olur...
Onyouare
Ast Üye
**

« Yanıtla #18 : Eylül 27, 2006, 09:52:43 ÖS »

bir hastanede ihtisas yapiyorsan belli bir zamani yok ama eger bostaysan 2 yildan sonra baya bi dezavantaj olmaya basliyor.
Kardeş bu konuyu biraz açabilir misin. Gerçi şu an tam bir karamboldeyim USMLE'ye girip girmeme konusunda fakat girersem bence mezun olur olmaz USMLE'yi kazanmam zor. Askerlik+mecburi hizmet derken mezuniyet sonrası minimum 3 yıl kaybederim diye düşünüyorum. Yani sanırım mezun olduktan 4 yıl sonra USML'yi geçerim diyorum. Bunun nasıl bir dezavantajı var? Pratisyenleri uzmanlık eğitimine almıyorlar mı?

altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #19 : Ekim 04, 2006, 12:17:40 ÖÖ »

Arkadaslar bende su graduation year olayini merak ediyorum.Simdi turkiyede ornegin 5 sene kardiyoloji uzmanligi yapmis bir kisi bu sirada butun sinavlarini observerligini ve 1-2 yayinini yapmis olsa ve hemen uzmanligi biter bitmez matchlere basvursa bu amerikan universitelerinin soyledigi mezuniyet sonrasi sure aleyhimizemi oluyor?
Yani aktif calisirsak bu sure bize dezavantaj getirmiyor mu?
Bu sorularimı ozellikle kidemli su an amerikada tahsil goren arkadaslarimiza soruyorum?
Cunku graduation year hangisi?undergraduate mi yoksa bizim uzmanlik egitimi sonrasida olur mu?
tesekkurler...
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #20 : Ekim 04, 2006, 12:22:52 ÖÖ »

bi de ben amerikada alinan dahiliye+cardioloji diplomalarinin turkiyede taninip taninmadigini merak ediyorum.mesela biz amerikada dahiliye+cardio yapip donmek istesek ozel veya devlet hastanesinde cardiolog olarak tusa girmeden calisabilirmiyiz?diploma denkligi veriliyor mu?verilmesi icin ne yapmak lazim?
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #21 : Ekim 04, 2006, 12:56:57 ÖÖ »

Graduation year eğer mezun olduktan sonra meslegini yapmadiysan önemli bir dezavantaj(yani meslekten uzak gecirilen zaman onemli olan) ama tam tersine ornegin bu sirada TR'de bir uzmanlik almişsan guzel bir avantaja donusuyor...
   Şuanki uygulamada sene hesabi yapiliyor, amerikada 3 sene kardiyo ve TR'de 5sene o zaman YOK senden 2 sene daha kardiyoloji yapmani istiyor TRde tabi senin o 3sene calistigin program YOK tarafindan taniniyor olmali bir de, YOKte bu okullarin listeleri varmis. Bu konuda bazi soylentiler duydum son dönemde uzmanliklarin kabul edilecegine dair, bir değişiklik varsa bilen birisi var mi??  Huh

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #22 : Ekim 04, 2006, 10:34:50 ÖÖ »

kardioda bi sikinti yok. kardio turkiyede 5 yil, amerikada 3+3. Turkiye'dekindede zaten 2 yil dahiliye rotasyonu var nerdeyse. ondan dolayi denklik sikintisi yok galiba. Ama nefro, gastro vs burda 8 yil oldugu icin onlarda sikinti cikiyor.
kubi
Acemi
*

« Yanıtla #23 : Temmuz 21, 2008, 03:43:49 ÖS »

Merhaba
 Ben araniza yeni katildim. Ben adli tip kurumunda asistanim. 2005 mezunuyum ve buraya 2008 de basladim.Abd de psikiatri uzerine asistanlik yapmak istiyorum.Hedefim ''Adli Psikiatrist'' olmak.Burayi bitirmem askerlikle beraber 2013 u bulacak. aradan gecen 8 yil benim Abd de iyi bir klinikte psikiatri egitimi almama buyuk engel teskil eder mi? Burada yapacaigim calismalar vs. bana bu yil farkini kapattiracak kadar avantaj saglamaz mi?

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: