Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6726 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1139 Üye - Son üye: aercek
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGurur Tablomuz !..Pediatri programina H1 vize ile prematch imzaladim
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pediatri programina H1 vize ile prematch imzaladim  (Okunma Sayısı 2445 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
avril
Ziyaretçi
« : Mart 05, 2007, 12:11:11 ÖS »

2003 Hacettepe mezunuyum, step1 99, step 2 93, step 3 82. Uzun cabalarim sonucu nihayet amacima ulasabildim. Aralik ayinda prematch imzaladim ve H1 vize process'ini bitirdim.
 Onemli gordugum nokta, bu yil ve gelecek yillarda Amerika'da edinilmis klinik tecrubenin onemi cok fazla. Artik cogu kisi USMLE sinavlarindan 90+ aliyor, sizi rakiplerinizden one cikaran bir ayricaliginiz olmali, o da kesinlikle US Clinical experience. Burdaki program directorleri UK ve Kanada haric diger ulkelerde edinmis oldugunuz klinik tecrubeye pek guvenmiyorlar. Ihtisas giden yol Amerika'da klinik tecrube edinip, referans maktubu almaktir. Turkiye'den alinmis referans mektuplari da pek anlam ifade etmiyor.
 Sorusu olan arkadaslara yardimci olmak isterim. Email : resapril@yahoo.com
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 05, 2007, 07:05:17 ÖS »

Cok tebrik ederim. En basindan beri benim de soyledigim sey senin dediginle ayni. USMLE skorlari bu yolda sadece bir ayaktir, tek basina 100/100 de alsaniz sadece masanin bir ayagidir. Bir zincir en zayif halkasi kadar kuvvetli olduguna gore, mutlaka bu isin diger halkalarini da cok onemsemek gerekir. Dediklerine tamamen katiliyorum, USMLE skorlari (ozellikle bundan birkac yil once ortaya cikan sorularin calinmasi olayinin da bence kesin katkisiyla)  bence giderek onemini yitiriyor. Kesinlikle amerika tecrubsi, bol miktarda "observership", bol miktarda amerika kaynakli referans mektuplari bu isin anahtaridir. Ben her firsatta bu yonde uyarmaya calisiyorum geriden gelen arkadaslari. USMLE ile cok vakit kaybetmeyin, skorlariniza harcayacaginiz vakti sosyal iliskiler kurmaya, amerika'da profesyonel ortamda bulunacak firsatlar yaratmaya calisin. Arkanizda duracak insanlar bulmaya calisin. Skorlar sanildigi kadar oneli degil, hicbir brans icin degil, bu isin ayaklarindan sadece bir tanesidir. Bu yoldaki en buyuk kozunuz Amerika tecrubesi, aldiginiz mektuplar, sizi burda gormus ve onaylamis olan insanlarin fikirleridir. Bu alanda kuvvetlenirseniz, skorlariniz sadece bir formalite haline gelir. Lutfen skorlari gereginden fazla onemsemeyiniz, 80 uzerindeki notlar size yeterlidir, yeter ki dedigim gibi, arkanizda duracak insanlar bulun, ozgecmisinizi zenginlestirecek, amerika'da gecirdiginiz zamani artiracak firsatlar yaratmaya calisin. Kendim bu isin bir sekilde icinde bulundum. Onumuze gelen dosyalarin en carpici ozellikleri, size mektup verenlerin isimleri ve mektuplarin tepesindeki kurumsal logolar oluyor. Mektuplariniz unlu kurumlardan ve onemli kisilerden geliyorsa, skorlariniza kimse bakmaz, bakmiyorlar. 99 lu skorlar cok fazla. Gorustugum adaylar icin de 99/99/99 ile basvuranlar vardi. Bunlara dusulen not sadece "academic performance' kisminda "cok iyi" denmesidir.  Bu degerlendirme basamaklarinin sadece bir tanesi. Yani yuksek skor onemsiz diyecek halim yok herhalde ama bahsettigim konulardan bence cok daha az onemli, belki ondan daha once bakilan en az 4-5 ayri faktor var.

Ufuk
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

primum non nocere!

« Yanıtla #2 : Mart 05, 2007, 07:15:31 ÖS »

tebrikler avril. amacına ulaşmana cok sevindim. Cheesy

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Onur
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

On an island

« Yanıtla #3 : Mart 06, 2007, 12:28:03 ÖÖ »

tebrikler...

neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 06, 2007, 10:25:57 ÖS »

Cok cok tebrikler. Umarim bundan sonra orada da hayatin cok guzel gecer. Tabii umarim biz de istedigimiz bransta bir gun orada olabiliriz.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 06, 2007, 11:07:51 ÖS »

Harika bir haber, avril tebrikler ve başarılarının devamını dilerim. Umarim bundan sonra da bizi gelişmeler ve ordaki asistanlık hayatın konularinda bilgilendirirsin. Sen de Necla Kirtok gibi pediatriyi seçtin.. Şimdilik benim takip edebildigim kirtok-usmleturk forumlarindan 2 pediatrist ve 1 psikiyatrist asistanı cikarabildik Smiley Aslinda hala bir "hall of fame" tarzi bir bolum yapmak istemekteyim sitede, böylece alttan gelenlere motivasyon olur ve bu işin de ne kadar uzun bir yol da olsa yapılabilirliğini gösterir çünkü herkezin tereddütü bu konuda genelde. USMLE, TUSa göre gelecegin belirsiz görünmesi ve sadece sınava dayalı olmayan çok kalemde değerlendirme yapılacak bir program olduğu için insanin gözünü korkutuyor ve buna usmleturk gibi siteler öncesindeki cehalet de eklenince insanlar çok çabuk vazgeçebiliyorlar. Bu döngüyü kırabildiysek ne mutlu bize.
NOT: Bu ay boyunca adsl baglantim sekteye ugradigi icin biraz geç cevap verebilirim özele veya foruma.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sermet
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2007, 11:47:38 ÖS »

Merhaba,
Avril ABD'lilerin "UK","Canada" ve "USA" dışındaki klinik tecrübeleri pek kaale almadıklarını söylemişsin. Ben geçen yaz Colorado Üniversitesi'nde bir ay "visitor" olarak bulundum. Ama elimde bir belge yok ama sanırım oradaki profesörlerden birinden referans mektubu alabilirim(Daha önceden belirtmiştim). Bu sene de İngiltere'ye "Liverpool University Oral and Maxillofacial Surgery Unit"'e bir aylığına "visitor" olarak gideceğim. Yanlız bu alan Tıp lie Diş hekimliği arasında bir alan ve ABD'de Diş hekimliğinin alt dalı ama "Maxillofacial Surgeon" olmak için tıp fakültesi de bitirmek gerekiyor. Bu alan "Head and Neck Surgery" "Facial Plastic Surgery" gibi bütün baş, boyun, yüz cerrahisini de kapsıyor. Acaba bu tecrübe ve oradaki hocaların birisinden aldığım referans işe yarar mı?         
hassah54
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2007, 09:25:42 ÖÖ »

Tebrikler avril. Umarım bundan sonra her şey daha güzel olur senin için. Ayrıca dediklerine tamamen katılıyorum ve yaklaşık 1 aydır USA da yaz stajı ayarlamaya çalıştım. Case Western Internal Medicine ve Cleveland Clinic Thoracic and Cardiovascular Surgery departmanlarından kabul almak üzereyim. CV ve referans mektuplarimi istediler. Umarım bu yaz Amerika'da olacağım ve ilerisi için önemli bir adım olacak...

Stj Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2007, 11:25:26 ÖÖ »

Tebrik ederim avril. Aynen hassah54'ün dediği gibi; herşeyin en iyisinin seninle olması dileğimizle...

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
maxfacs
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2007, 02:39:09 ÖÖ »

Merhaba,
Avril ABD'lilerin "UK","Canada" ve "USA" dışındaki klinik tecrübeleri pek kaale almadıklarını söylemişsin. Ben geçen yaz Colorado Üniversitesi'nde bir ay "visitor" olarak bulundum. Ama elimde bir belge yok ama sanırım oradaki profesörlerden birinden referans mektubu alabilirim(Daha önceden belirtmiştim). Bu sene de İngiltere'ye "Liverpool University Oral and Maxillofacial Surgery Unit"'e bir aylığına "visitor" olarak gideceğim. Yanlız bu alan Tıp lie Diş hekimliği arasında bir alan ve ABD'de Diş hekimliğinin alt dalı ama "Maxillofacial Surgeon" olmak için tıp fakültesi de bitirmek gerekiyor. Bu alan "Head and Neck Surgery" "Facial Plastic Surgery" gibi bütün baş, boyun, yüz cerrahisini de kapsıyor. Acaba bu tecrübe ve oradaki hocaların birisinden aldığım referans işe yarar mı?         

merhaba
mesajdan anladigim kadariyla aintree'ye gozlemci olarak gitcekmissiniz. Aintree burda (Ingilterede) maksillofasiyal bas boyun  ve serbest flep rekon ve kraniofasiyalin duayeni olarak gecer ve avrupanin en ileri bolumlerinden birisidir. bir ayda pek bisi anlasilmaz ama yine de yararli olur en azindan calisma sekli ve NHS (national health service ) hakkinda bilginiz olur.
drhashmat
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2007, 06:20:46 ÖS »

avrile tebrikler ...başarıların devamını  dilerim..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: