Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6816 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1171 Üye - Son üye: cemb
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SINAV SONUCUM GELDI :)))))) 99  (Okunma Sayısı 2583 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 23, 2008, 10:10:35 ÖS »

Arkadaslar herkese merhaba.Bu mutlulugu sizle de paylasiyim istedim.Bugun sinav sonucum geldi.245-99.
Once sinav gununden bahsedeyim.Ben sinavdan iki hafta once Bora nin da tavsiyelerini okuyarak gece saat 12 de yatip saat 7-8 gibi kalkmaya kendimi alistirdim.Ama sinavdan bir gun once saat 11 gibi yattim saat 12 bucukta uyandim.Saga don sola don uyuyamadim.Saat 4 oldu artik uyuma umidim kalmadi uykusuz nasil dayanacagim onu dusunmeye basladim dusunurken 1 saat daha uyumusum.Sonra saat 5 gibi uyandim
ama cok uykuluydum.Sinavdan iyice umidimi kestim.Sonra saat 8 sinav merkezine ulastim.Orda o kadar rahatladim ki inanamazsiniz.Gercekten cok iyi insanlar gorevliler.Ortam da cok guzeldi.O rahatlik bana gece 2 saat uyudugumu unutturdu.Kafeteryada muzik caliyor filan sanki sinava gelmemissiniz de ne biliyim geyige gelmissiniz gibi.Turkiyede daha once OSS gibi saysisiz sinava girmis oldugumuzdan o ortam bana cok garip ama guzel geldi.Bilirsiniz bizim sinavlarimiz gayet gergin olur.Orda gerilip strese girmeniz cok zor.Saat 8:40 gibi sinava basladik.Aslinda daha once baslayabilirdik.Ogun ayin sonu oldugu icin cok kisi vardi o bizi biraz geciktirdi.Sinavin sayfa formati ayni usmleworld gibi.Ilk blokta ben baya heyecanlandim ama sonra heyecan filan kalmadi.Size bir kulaklik veriyorlar ses gecirmesin diye benimki kulagimi cok agrittigi icin ben cikardim.Zaten sinava kendinizi kaptirinca ses filan duymuyorsunuz.Sinav sorulari ile ilgili ilk soyleyebilecegim sey sorularin GARIP olmasiydi.Ben usmleworldu tam cozdum Kaplan Qbook u cozmustum zaten Qbankinda nerdeyse hepsine baktim ama Qbankin aciklamalarini okumadim.Bence bu sorularin hic birisi USMLE sorularini tam yansitmiyor.Bana bu toplam 5000 sorudan birebir ayni 10-15 soru filan geldi.Sinavin yaklasik yuzde 10-20si genel tip bilgisi sorulariydi.Yani temel bilim kitabi olarak hangi kaynagi okursaniz okuyun bu kaynaklarda olmayan,stajardan filan hatirlanarak yapilan sorular.Zaten gelen sinav sonucunda performansinizi gosteren kisimda"general principles of health and disease" diye bir kisim var.Muhtemelen benim bu genel tip bilgisi dedigim sorular bu kisma ait.Sinavin buyuk bir kismini patoloji-patofizyoloji sorulari olusturuyor.Bu sorular sizin cikmasini beklediginiz sorular.Patoloji sorulari oyleydiki Case de verilen historyden soruyu cikaramiyorsaniz verilen grafiden veya histolojik kesitten o da olmazsa biyokimyasal degerlerden cikartiyorsunuz.Patoloji kismi basit gercekten.Biyokimyadan bana birkac tane reaksiyon sorusu geldi onlar da basitti.Mikrobiyolojide de Pato da dedigim gibi Case den cikaramiyorsaniz Patojenin resminden cikariyodunuz sorunun cevabini.Genetikte bazi cok acayip calissanda yapilmayacak sorular vardi.Farmakolojide de cok temel ilaclar sorulmustu.Bazi cok acayip ilaclar vardi ama onlarin sayisi da 5-6 yi gecmez.Anatomide genelde noroanatomi ve Genitouriner sistem anatomisi vardi.Ve MR lar filan cok netti.Fizyoliji sorulari cok basitti cok temel seyler sorulmustu.Bence en zor kisim BEHAVIORAL SCIENCES ti ki  zaten en kotu performansimi onda gostermisim.Arkadaslar  Behaviorda  hep hasta hekim iliskisi sorulmustu ve sorular hep WHAT DO YOU SAY TO THE PATIENT la bitiyordu.Ben BEHAVIOR da sorulari hep Sahanin canlandirdigi Recep Ivedik karakterinin soyledigi gibi "A"mi dim "B" mi dim "C"mi dim yontemiyle yaptim.Vakalar hic alisilmadik vakalardi.Bir ornek veriyim.Kizi Kistik Fibrozlu olan bir anne kizinin kucuk kardesinin artik uyuyamadigi sikayetiyle doktora gelmis ve soru diyor ki WHAT DO YOU SAY TO THE PATIENT as the physician??.Ve abuk sabuk siklar vardi.Yani sizce en mantikli sikki isaretliyorsunuz.Baska yonetemi yok.Sorularin her blokta 30 tanesi rahat yapiliyordu.10 tanesi biraz daha dusunulerek yapilan ve isaretlerken cok rahat olunmayan sorular ve kalan 10 tanesi de ya isaretliyorum ama insallah dogrudur diye dua edilerek yapilan sorulardi.Arkadaslar bir de sorulari yaparken kesinlikle ve kesinlikle kompleks dusunmeyin sorular en basit mantikla dusunulup yapilmasi gereken sorulardi.Bana zaman fazla geldigi icin bazi sorularda kendimi kompleks dusunmeye sevk ettim ve o sorularin hepsini yanlis yaptim.Soru bu kadar basit olamaz demeyin.Bi sikki secin ve isaretleyin.Uzun lafin kisasi(biraz gevezeyimdir kusura bakmayin)sorular zor degil genelde orta ayarda ama oyle armut pis agzima dus sorular da degil.Calismayinca yapilamayacak sorular.Zaman cok rahatlikla yetiyor.Ben herblogu yaklasik yarim saatte bitirip kalan yarim saatte de kontrOl ediyordum.O sekiz saatin nasil gectigini anlamiyorsunuz bile.Bazi yerlerden cok soru vardi onlar da dikkatimi cekti.Mesela thyroid 10-15 soru,ADH 10-15 soru,yaslilikla olan fizyolojik degisiklikler 10 soru,Horner Sendromu 5-6 soru gibi.ADH Patosu fizyosu EMbryosu toplam yani.
Kaynaklarima gelince ben hep Kaplan calistim.Patosu haric tabi.En kotu kitabi  Pato ve Patodan cok fazla soru cikiyor.Pato da BRS.Bende Kaplanin vidyolari da vardi.Onlarin hepsini dinledim.Cok zaman kaybettiriyor ama eger benim gibi okulda temeliniz cok iyi degilse cok yarar sagliyor.Arkadaslar bence en onemli seylerden biri sinav tarihini almak sinav tarihini alinca ona gore calisiyorsunuz.Diger turlu sinav cok gecikiyor.Birde yeterince calistiktan sonra NBME den deneme yapin ben yapmadim ama sinavla birebir tutuyormus.Iyi yaparsaniz hic geciktirmeyin.Ben cok geciktirdim mesala,ama
STEP2 de ayni hatayi yapmayacagim insallah.
Benim
USMLEWORLD cumulative Performance:yuzde 70
Kaplan Q book:yuzde 75-80
Qbank:yuzde80
Kaplan Simulated Exam:274 yuzde 78
Bence USMLE nin en guzel tarafi calismasinin zevkli olmasi ve calisinca karsiliginin alinabilmesi.Herkese kolay gelsin.Bu siteyi kuran ve bizi bilgilendiren butun arkadaslara cok tesekkur ederim.Selam ve dua ile

qui mo qui
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2008, 10:18:28 ÖS »

Cok tebrik ediyorum gencturk!
boyle guzel haberlerinizi duydukca biz de motive oluyoruz , umarim step2 den de boyle yuksek bir sonucla cikarsiniz.
Bir sey sormak istiyorum, herkese gore degisir gerci fakat, step1 'e calismak icin ne kadar sure ayirdin ?
gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2008, 10:37:25 ÖS »

Tesekkurler.Ben 5.sinifta baslamistim ama sinavlardan dolayi hep ara verdim.Efektif olarak bu sene iyi calistim.Bence bu isin sirri kisa surede siki calismak.Cunku USMLE de dersleri kombine edebilek lazim.O yuzden gunde kronometreyle 6 saat 6 ay calismak yeterli.Sinav tarihini cok uzatmak bisi kazandirmiyo.Kolay gelsin
eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2008, 11:37:02 ÖS »

"gencturk14" sinav sonucundan dolayi seni gercekten tebrik ederim. Tavsiyelerin icinde ayrica tesekkurler. Step2' den de, step3' ten de ayni basarili sonuclari alman dilegiyle...

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2008, 12:22:00 ÖÖ »

Tebrikler. Sorular zorluk seviyesi açısından kaplan qbank'a mı u.worlda'mı daha çok benziyordu?
GULDEN
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2008, 06:57:12 ÖÖ »

Cok cok tebrikler gencturk14 Smiley  Sinav sonucunu ogrendigin andaki coskunu tahmin edebiliyorum  Grin Ben evde yerimde duramiyordum,zip zip zipliyordum Grin

Simdi bu coskuyla, geciktirmeden step2 CK'e basla birkac hafta dinlendikten sonra. Bundan sonrasi corap sokugu gibi gelecek. Bir kez o sinav tecrubesini edindin mi,ikinci sinavindan once guzel guzel uyur,sinav gunu de tum performansini ortaya koyarsin Cool

Guzel haberlerinin devamini bekliyorum. Sonucun tadini cikar Wink

Gulden Smiley
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2008, 10:16:05 ÖÖ »

Tebrikler gencturk... Smiley
Devamini diliyorum... Wink
Hoscakal!!!

alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2008, 03:45:37 ÖS »

gercekten de guzel bir skor almissiniz tebrik ederim, insallah devami da gelir ve istediginiz bir bolume iyi bir hastanede match olursunuz

sevgiler
gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2008, 03:48:12 ÖS »

Tesekkurler arkadaslar hepnize "ERASERHKN,NEURO,EFX,GULDEN".Gulden sana ayrica tesekkur etmeliyim cunku senin yazdigin seyler sinavda cok isime
yaradi.Bakalim insallah gerisi de gelir.Sana da interviewde iyi bir sonuc gelir.EFX senin soruna gelince sinav sorulari usmleworld den cok daha basit.Ama icerik olarak biraz daha genis.Yani usmleworld de temel bilim derslerine ait sorular haric cok soru yok ama sinavda genel soru orani yuzde 20 gibi.Kaplan Qbank sorularindan da basit ama onlar kadar uzun degil.
alperen
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2008, 04:51:11 ÖS »

Kardesim, sinav sonucunu ben de buradan ogrenmis oldum:) Tebrik ederim, digerleri de boyle guzel gecer insallah..

gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2008, 05:37:39 ÖS »

Tesekkurler Alperencim.Insallah sen daha iyisini alirsin.Senle okulda sorusuruz.Hadi kendine ii bak
MEHMET
sade
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2008, 06:12:32 ÖS »

Tebrikler Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
altugcakmak
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2008, 06:38:54 ÖS »

arkadaslar bu usmleworld ve kaplan dedıklerinize parayla mi abone oldunuz yoksa sitedeki download edilen eski versiyonlar mı..
tesekkurler
gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2008, 05:10:45 ÖS »

Merhaba Altugcakmak.Ben usmleworld e parayla uye oldum.Bir aylik 90dolar.Kaplani da arkadsim screenshot la halleti isterseniz nsil yapidigini biliyorum ama  buraya ekleyebilirim
serkanbe
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2008, 07:51:06 ÖS »

tebrikler basarilarinin devamini dilerim.
Screenshot la kaplani nasil yaptigini anlatabilir misin.
Usmle world den soru cozmek cok fayda getirir mi.Ne zaman uye olmak dogru sence.Bir de sinav sorulari cok ilgincti derken kaplan qbook ta arada bir cikan su hastalik hangi kromozomda veya hic duyulmamis bir bakterinin sorgulandigi sorular var arada.Sinavda da oyle sorular var mi.Bir de biraz abes olacak ama sinavda sozluk veya elektronik sozluk getirmeye izin var mi. Huh

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: