Dostlar bu sabah step1 sonucumu aldim; 99!!!

Özellikle sınav sonucunu bekledim tecrubelerimi yazmak icin çünkü 80 dahi gelse çok şaşırmicaktim, öyle bi sinavdi işte, ve size faydalı olayim derken zarar vermek istemedim.
Şimdi
Kaynaklar;Patho--> BRS, TUSEM
Pharma--> Lippincott
Microb--> MRS
Immuno--> How the immune system works?
Anat--> HY, TUSEM
Neuroanat--> HY, MRS, TUSEM
Embryo--> HY
Histo--> HY
Physio--> BRS, TUSEM
Biochem--> BRS, TUSEM
Beh.Sci.--> HY, UCV
+ First Aid + Kaplan Qbook&Qbank(2/3ü)
Öncelikle şunu belirtim; çalıştıgım tüm TUSEM notlarini kesinlikle tavsiye etmiyorum, ben önceden bunlardan çalışıp özet çıkardığım için tekrar ettim bunlari. Kesinlikle böyle birşey yapmayin.
Patho: çalıştığım kaynaklardan çok memnun değildim, Kaplan daha iyi olabilir.
Pharma: Lippincott2006 çok güzel bir kitap, tamam uzun ama hastalıkları anlatışı da öyle güzelki, patoloji-patofizyoloji de veriyor anlatirken.
Microb: MRS bence step1 kitaplari icinde olabilecek en "high yield" kitaptır, Kaplanin bundan daha iyi oldugunu hiç sanmıyorum. Tamam kaplan çalışın ama mikrobu MRSden çalışın.
Immuno: Çok geyik bir kitap o "how the immuno system works?", MRS tarzinda yazılmış. İlk okudugumda vay be ne kadar basitmis bu immunoloji diye düsünmüstüm ama sonradan farkettim ki meğer Cinali'yi okumuşuz. Bu konuda açığımı First Aid ile kapattim. Javetz immuno okuyun ya da FA okuyup bol soru ile açığınızı kapayın.
Anat&Neuroanat: Yukardaki listedeki hiçbir kitaba çalışmayın, Kaplan çalışın. Ben ancak o kadar kaynak çalışarak kapattim o listedeki her kitabın açığını. Yalniz tek istisna; NEuroanat. MRS'i yine de tavsiye ederim. Neuroanatomi hiçbilmem diyorsaniz çok güzel temel oluşturur.
Embryo: Gerek yok ayrı bir kitap okumaya, FA yeter.
Histo: HY çok güzel bir kitap, zaman verip okumaniza değer kesinlikle.
Physio: BRS güzeldir, Kaplan tercih edilir mi bilemiyorum.
Biochem: TUSEM güzeldir

) TUSEM çok detayliydi, felaket zaman harcadim ama heralde biyokimya seçersem çok fazla bişey ögrenmeme gerek kalmadi

Genetige iyi çalışın, high yield! Bu konuda da Kaplan çalışın derim.
Beh.Sci: Kesinlikle HY tavsiye ederim, BRS degil. Niye derseniz; piyasadaki hicbir BS kaynağında(ne HY ne de BRS) gerçekten sınavda çoğunlukla çıkan "şöyle hasta geldi..ıvır zıvır.. ne dersiniz, naparsiniz?" sorularina cevap verecek bilgi yok. Onu için HY çok kısa ve öz, hemen okursunuz FA'den de güzel çalışır ve bol soru çözersiniz. Şimdiden söyleyim sorulari çözemiceksiniz ama dedigim gibi bunun başka yolu yok, yapabildiginiz kadar soru ile Amerikalı gibi düşünmeyi ögrenemeye calisacaksiniz. Ama olmicak, yapabilceginizin en iyisi sinavda bu bölümden "borderline performance"in sağında kalabilmek

. Özellikle epidemiyolojiye iyi çalışın, high yield bir konu!
Soru kaynakları olarak Qbook ve Qbank fazla bile.. Ben Qbank'in ancak 2/3ünü yetistirebildim. NBME çözmedim ama sınava girsem mi yoksa extension yapıp 2-3ay daha çalışsam mi diye düşünüyorsaniz bir NBME çözüp yarın sınava girerseniz alacaginiz notu +-2 öğrenirsiniz.