Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
UsmleTurk ForumlarıUSMLE Sınavlar ForumuGurur Tablomuz !..Step1 sinav tecrübeleri ve çalışma kaynakları-yöntemleri
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Step1 sinav tecrübeleri ve çalışma kaynakları-yöntemleri  (Okunma Sayısı 4701 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Şubat 07, 2007, 02:42:19 ÖS »

Dostlar bu sabah step1 sonucumu aldim; 99!!!  Cheesy
Özellikle sınav sonucunu bekledim tecrubelerimi yazmak icin çünkü 80 dahi gelse çok şaşırmicaktim, öyle bi sinavdi işte, ve size faydalı olayim derken zarar vermek istemedim.
Şimdi Kaynaklar;

Patho--> BRS, TUSEM
Pharma--> Lippincott
Microb--> MRS
Immuno--> How the immune system works?
Anat--> HY, TUSEM
Neuroanat--> HY, MRS, TUSEM
Embryo--> HY
Histo--> HY
Physio--> BRS, TUSEM
Biochem--> BRS, TUSEM
Beh.Sci.--> HY, UCV
+ First Aid + Kaplan Qbook&Qbank(2/3ü)

Öncelikle şunu belirtim; çalıştıgım tüm TUSEM notlarini kesinlikle tavsiye etmiyorum, ben önceden bunlardan çalışıp özet çıkardığım için tekrar ettim bunlari. Kesinlikle böyle birşey yapmayin.

Patho: çalıştığım kaynaklardan çok memnun değildim, Kaplan daha iyi olabilir.
Pharma: Lippincott2006 çok güzel bir kitap, tamam uzun ama hastalıkları anlatışı da öyle güzelki, patoloji-patofizyoloji de veriyor anlatirken.
Microb: MRS bence step1 kitaplari icinde olabilecek en "high yield" kitaptır, Kaplanin bundan daha iyi oldugunu hiç sanmıyorum. Tamam kaplan çalışın ama mikrobu MRSden çalışın.
Immuno: Çok geyik bir kitap o "how the immuno system works?", MRS tarzinda yazılmış. İlk okudugumda vay be ne kadar basitmis bu immunoloji diye düsünmüstüm ama sonradan farkettim ki meğer Cinali'yi okumuşuz. Bu konuda açığımı First Aid ile kapattim. Javetz immuno okuyun ya da FA okuyup bol soru ile açığınızı kapayın.
Anat&Neuroanat: Yukardaki listedeki hiçbir kitaba çalışmayın, Kaplan çalışın. Ben ancak o kadar kaynak çalışarak kapattim o listedeki her kitabın açığını. Yalniz tek istisna; NEuroanat. MRS'i yine de tavsiye ederim. Neuroanatomi hiçbilmem diyorsaniz çok güzel temel oluşturur.
Embryo: Gerek yok ayrı bir kitap okumaya, FA yeter.
Histo: HY çok güzel bir kitap, zaman verip okumaniza değer kesinlikle.
Physio: BRS güzeldir, Kaplan tercih edilir mi bilemiyorum.
Biochem: TUSEM güzeldir Smiley) TUSEM çok detayliydi, felaket zaman harcadim ama heralde biyokimya seçersem çok fazla bişey ögrenmeme gerek kalmadi Wink Tongue Genetige iyi çalışın, high yield! Bu konuda da Kaplan çalışın derim.
Beh.Sci: Kesinlikle HY tavsiye ederim, BRS degil. Niye derseniz; piyasadaki hicbir BS kaynağında(ne HY ne de BRS) gerçekten sınavda çoğunlukla çıkan "şöyle hasta geldi..ıvır zıvır.. ne dersiniz, naparsiniz?" sorularina cevap verecek bilgi yok. Onu için HY çok kısa ve öz, hemen okursunuz FA'den de güzel çalışır ve bol soru çözersiniz. Şimdiden söyleyim sorulari çözemiceksiniz ama dedigim gibi bunun başka yolu yok, yapabildiginiz kadar soru ile Amerikalı gibi düşünmeyi ögrenemeye calisacaksiniz. Ama olmicak, yapabilceginizin en iyisi sinavda bu bölümden "borderline performance"in sağında kalabilmek Wink. Özellikle epidemiyolojiye iyi çalışın, high yield bir konu!

First Aid'in her cümlesini adiniz gibi bilin, o kitaptaki her cümlenin ve her tablo-grafigin soru olma potansiyeli çok yüksek!

Soru kaynakları olarak Qbook ve Qbank fazla bile.. Ben Qbank'in ancak 2/3ünü yetistirebildim. NBME çözmedim ama sınava girsem mi yoksa extension yapıp 2-3ay daha çalışsam mi diye düşünüyorsaniz bir NBME çözüp yarın sınava girerseniz alacaginiz notu +-2 öğrenirsiniz.   

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2007, 03:09:32 ÖS »

Sınav tecrübem;
   Dostlar size tek tavsiyem uyku konusunda olacak. Sınavdan enaz 2hafta önce 12de yatip 7-8gibi uyanmaya alişmiş olsun vücudunuz. Bunlari zaten biliyorsunuzdur ama ben de biliyordum ve son gece uyuyamadim, uyku ilacı da almak istemedim çünkü cok sersemletiyor insani ertesi gün. Dolayısıyla sinavin daha 2. blogunda konsantrasyon kalmadi bende, dikkatimi çok veremedim. Bir de sinav o kadar uzun ki insan bi süre sonra çok laubalileşiyor, dalga geçer tarza dönüyor sinav  Cheesy çünkü oku oku çöz çöz sürekli ardindan geliyor sorular  Grin Yani konsantrasyon çok önemli bu kadar uzun bir sınavda, hani 80alsaydim bahanem bu olacakti yani veryansin edecektim uyuyamadigima ve sinavda laubalilestigime ama neyseki reflekslerim sayesinde çözdüm kalan sorulari, bazen denilir ya çok fazla soruyu deşme ne anliyorsan cevabı ona göre ver diye, belki de bunun faydasını görmüşümdür  Grin yani kesinlikle soruyu deşecek durumda degildim sinavda uykusuzluktan.

Sınav merkezi çok rahat, ses geçirmeyen kulakliginiz var, çalışanlar çok yardımsever(Kurallara aykırı da olsa 2saat geç gelseniz dahi alabiliyorlarmiş sınava, ben 20dk kadar geç kaldım). Size bir dolap veriyorlar yanınızdaki çantanızı felan oraya koyuyorsunuz, aralar verdiginizde o dolabi kullanabiliyorsunuz hatta ben keşke yanımda bi Harrison getirseydim dolapta durur takıldıgım sorulara arada bakardim diye dusundum sonradan bi daha o konunun sorulmasi durumu icin  Grin Sınav merkezinde güzel temiz bi tuvalet ve kafeterya var. Ben ögle yemegi yemedim çünkü zaten o uykusuzlukta bi de kanın çoğu GIS'e gitseydi heralde kafayı koyar horul horul uyurdum PC basinda  Grin 2 tane snickers yedim aralarda, 2 meyva suyu fln.. Zaten normalde de ögle yemegi pek yemem. Ama yemek yicem diyorsaniz onceki aranizda kafeteryaya soyleyin 1saat sonra yemegin hazir olmasini, sonra gider bi blok çözer gelir hazır yemeginizi yersiniz Wink

Son söz; sinavin uzunlugunun aslinda sizin avantajiniza oldugunu söylemek istiyorum. Yani ÖSS-TUS gibi 2-3 saat hayatınızın akışına yön verecek psikolojisiyle sinava oturan insan çok panikleyip saçmalayabilir. Ama USMLE boyle degil, girince farkına vardim, insan çok stressli oturuyor o koltuga ama dedigim gibi 2bloktan sonra rahatliyorsunuz ve onunuzde daha tümgün var, mantığınız size yol gösteriyor. Tabi fazla laubalileşmemeniz şartıyla  Wink

Ek1: Sınavın soru içeriği ile ilgili yazmayı unutmuşum. Sınav gerçekten ama gerçekten "ilginç" bir sınav, kesinlikle sınav gibi sınav degil, bunu girmeden anlayamazsınız. Kaplan soruları sınava kıyasla çok daha iyi ve düşünülmüş sorular bence. Sınavda soru karşınıza geliyor ve 2 ihtimal oluyor ya direk "aaa tamam bu şunu soruyor" diyor ve hemen cevaplıyorsunuz ve ya "bu ne yaa??! şunu soruyor heralde" diyorsunuz ve size göre en iyi cevabı işaretliyorsunuz. "Şunu soruyor heralde" dediginiz sorulari kesinlikle yeterince bilmediginiz icin yapamadiginiz sonucunu cikarmayin, 2sene daha çalışıp girseniz de yine o sorulara "şunu soruyor heralde" dersiniz. Ne demek istedigimi anlamanız icin ECFMG CDlerini çözmenizi tavsiye ederim, sorular aynen o CDdeki 3 blok gibi geliyor. Doğrusu ben sınavda şunun farkına vardım; gereksiz yere 3ay extension yapmişim ve bi 3 ay daha uzatsaydim da hiçbir şey değişmezdi sonuç açısından. Sınavda hemen işaretleyebildigim sorulari 3ay önce de hemen işaretlerdim, kalan sorulara da 2sene çalışsam bile tahmin etmek dışında yapacagim bişey olmazdı.
   Sonuç olarak size tavsiyem; Kaynaklarınızı seçin ve bağlı kalın onlara, çalışmalarınızın ortasında bi de şunu okuyiim, bu konuda eksigim deyip yeni maceralara başlamayın. Kaynaklarınızı bikaç kere tekrar ettikten sonra hemen sorulara geçin, varsin olsun %70-80 yapamayin ilk çözüşünüzde ama size o sorular(kaplan soruları) sınavın hangi konular üzerinde ağırlıklı olacağını gösteriyor. Zaten kaplanin soru açıklamalari o kadar detayli ki yanında Harrison bizim TUSEM notlari gibi kalir  Grin  Bence step1 için kötü kaynak yoktur, az soru çözmek vardir. TUSEM notlari çalışıp üzerine 3000den fazla kaliteli soru çözen adam 95üstü alır, iddaa ediyorum. Bu arada çok TUSEM reklami yaptim galiba  Cheesy
   Yapamadiginiz sorularin tekrari kaynak tekrarindan çok daha "high yield" olacaktir, buna dikkat edin, son 2 hafta icinde yapamadiginiz ya da zorlandiginiz sorularin tekrarini kesin yapın!! Yine son 2 hafta içinde tüm kaynaklariniza hızlı bir tekrar atmayı ve First Aid'i de son bi kez daha okumayı unutmayin!!(biliyorum son 2 haftada nasil bunlari yaparim normalde 2ayımı aliyor diorsunuz ama insan mecbur kaldımı herşeyi yapabiliyor. Azimle işeme durumu..  Cheesy

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Hakan
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2007, 03:36:56 ÖS »

sevgili bora

Çok tebrik ediyorum seni. Çok sevindim adına.. Bu forumdan daha nice 99 lar çıkmasını umuyoruz Smiley
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2007, 03:45:47 ÖS »

Çok tebrikler,
Darısı bizim başımıza:)
Her sey gonlumuzce olur umarım.
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2007, 04:41:34 ÖS »

tebrikler, şimdi sıra 2'de Cheesy E artık arada bir bize tüyo vermeye devam edersin Wink
reha
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2007, 05:02:41 ÖS »

helal olsun kardes. hadi bi zahmet daha, 1 ay daha kas step 2'dende cak 99'u.
step 1'den 99 alan step 2'den elini kolunu salliya salliya alir dert etme...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2007, 06:05:50 ÖS »

Çok teşekkürler arkadaşlar, umarim hepiniz en az benim kadar yaparsınız. Olay sadece karpuz büyürken psikolojiyi bozmayıp çalışmakla oluyor. Karpuz büyüyecektir, kafa çizildi çizilecek duruma gelecektir ama yılmamak önemli Wink Herkez bu yollardan geçiyor, yalnız değilsiniz.
   Scarm o ne öyle ilan etmişsin tum gruba, valla utandirdin beni Smiley

NOT-1: Yukarıda yazmayi unuttugum bazı konulari "ek1" olarak iletime ekledim. Ordan okuyabilirsiniz.

NOT-2: Arkadaşlar bana özel mesajlar atılıyor dönem dönem.. içlerinde çok güzel haberler var, clerkship-research ayarlamış arkadaslar vs vs ama bu arkadasların bu haberleri gruba yazmamalari çok kotu. Nasil yaptilar, ne konularda diğer arkadaslara bilgi verebilir, yardimci olabilirler... Bunu kendim icin istedigim yok ben zaten mezun oldum ama sizin konumunuzda olanlar var, eğer bu siteden bir fayda gördüyseniz siz de bir şekilde bunu geri ödemeye çalışın lütfen. 450 üyeden aktif olarak paylaşımda bulunan 20-30kişi varsa bu çok acı. Burda bireysel mücadeleler içinde degiliz, ulusal bir mücadele bu, Türk doktoru olarak amerikada olacak ve orada öyle tanınacaksınız. Şimdi farkında olmadığınız ama ilkokul sıralarında size işlenmiş vatanseverlik duygulariniz orda öyle bir depreşecek ki Türkçe konuşan biri görünce gözleriniz dolacak Smiley Herkez taşın altına elini koyarsa ancak hepberaber kazanırız. Bu konuyla ilgili son yazım bu, dikkate almanizi istiyorum.  

muyo
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2007, 07:30:47 ÖS »

Shocked  super! tebrikler punkcim, darisi diger calisanlarin basina.

amerika'ya gelince kutlayalim bunu.  Wink
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2007, 07:59:51 ÖS »

Cok sevindim.

Iyi haberlerini duymaya devam etmeyi gonulden diliyorum.

Tebrikler...

Gmz
crh
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2007, 08:54:37 ÖS »

tebrikler punk
  devamı da aynen böyle olur umarım.ben de o günleri görebilcekmiyim acaba??
hassah54
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2007, 09:56:13 ÖS »

Tebrik ederim,
Devamı da gelecektir nasıl olsa...
Bizimle paylaştıkların için de çok sağol Smiley

Stj Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
vincent
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2007, 10:07:50 ÖS »

tebrik ederim gerçekten çok sevindim sizlerin bu başarıları bizleri bu amaç için daha fazla çalışmaya teşvik ediyor. eminimki diğer basamaklarda en az bunun kadar iyi olacaktır.
clerkship için yaptığın hatırlatmayı bende tekrarlamak istiyorum eğer bir şekilde 
aramızda böyle bi fırsat yakalamış olanlarımız varsa lütfen bizlerle de paylaşsınlar. bu işin üstesinden ancak bizbirimize yardım ederek gelebiliriz
herkese kolay gelsin
drsa
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

herşey hayal etmekle başlar

« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2007, 10:51:32 ÖS »

arkadaşım bende tebrik ederim biraz uzattın ama sonunda hakkını aldın haydi hayırlısı step2 de de aynı başarıyı bekleriz
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2007, 03:25:18 ÖÖ »

Boracim,
Seni cok icten tebrik ederim. Basarilarinin devamini dilerim. Ayrica tum tecrubelerini ayrintili yazdigin icin de hepimiz adina sana tekrar tesekkur ediyorum.

mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2007, 05:37:54 ÖÖ »

hayırlı olsun bora

hiçbirşey imkansız değildir

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: