|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 08, 2007, 11:32:01 ÖÖ » |
|
Tekrardan iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum  Ayrıca sınavla ve kaynaklarla ilgili sorusu olan varsa bekliyorum cevaplamaya calisirim..
|
|
|
|
|
|
"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
|
|
|
|
efx
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 08, 2007, 03:06:01 ÖS » |
|
Biyokimya için - tusem notları dışında- önerdiğin bir kaynak var mı, kaplan notlarını inceleme fırsatın olduysa hazır sınavdan çıkmışken bir değerlendirme yapabilir misin (amma resmi yazdım ya hu  )?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 08, 2007, 03:37:02 ÖS » |
|
Tabiki TUSEM notlari espriydi...  yani ben ordan calistim ama çok detaylı ve gereksiz. 2 opsiyonunuz var biyokimyada; ya Lippincott ve ya Kaplan. Ben okul döneminde Lippincott çalışmıştım ama bence o da gereksiz detay. Aslinda step1de sorulan biyokimya değil Klinik Biyokimya yani enzim eksikliklerine vs.'e baglı gelişen hastalıklar. Şimdi Lippincott'u açsan kimbilir kaç sayfa organik kimya anlatiyordur, kesinlikle sorulmaz halbuki. Kaplan fazla gereksiz detaya inmez, klinigini iyi verir. Yani bence Kaplan 
|
|
|
|
|
|
"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
|
|
|
|
efx
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 08, 2007, 03:58:13 ÖS » |
|
O zaman, Kaplan'a devam :)sağol 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crh
Ast Üye

|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2007, 04:26:38 ÖS » |
|
ben çalışmaya yeni başladım sayılır ve de kaplan mikrobioloji ile.devam ediyim mi?biraz kafam karıştı senin kaynakları görünce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2007, 04:39:48 ÖS » |
|
Tüm dersleri Kaplan çalışın ama bence mikrobu MRS çalışın. Eğer Kaplan mikroba fazla dalmadıysan MRS çalış derim. MRS+FA mikrob ile kaçıracağın soru pek olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drpink
Acemi
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 08, 2007, 06:43:54 ÖS » |
|
tebrikler!! önerilerin için teşekkürler. aynı başarıyı step2'de de göstermen dileğiyle.. bir sorum var: neden kaplandan çalışmadın?(hesap soruyor gibi oldu  ) kaplan önceden pek bir bilgi birikimi olmayanlar için fazla özet gibi geliyor bana, ama çok önerildiği için arada kaldım. şimdi çalışmaya başlasan kaplan mı dersin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drdr
|
 |
« Yanıtla #22 : Şubat 08, 2007, 08:39:15 ÖS » |
|
vav tebrikler... Bos bir vaktinde hy histoloji , beh sc ve mrs micro pdf formatinda varsa rapidshare yukleyebilir misin?  tekrar tebrikler, hersey gonlunce olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
knvc
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 08, 2007, 10:07:47 ÖS » |
|
sevgili punk, ben de cok tebrik ederim. klise olacak ama darisi basimiza sen mikrop icin kaplani okumus muydun? ben mrs'yi bir kere okudum ama herkes kaplan dedigi icin kaplan okuyayim simdi diye dusunmustum, yanlis mi dusunmusum? sanki kaplan okumasam sorulara gelince cok afallayacagim gibi geliyor. sevgiler, esra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 08, 2007, 10:57:38 ÖS » |
|
Ben nerdeyse tüm kaynaklarımı bundan 2sene önce aldım ve o zamanlar kaynak seçiminde bana kimse yol göstermedi zaten Kirtok forumda da Kaplan çalışın diyen yoktu genelde benim çalıştığım klasik listeye benzer bir liste vardı. Sonuçta ben de o liste ile çalışmaya başladım sonradan hatamın farkına varsam da en baştan kaplan çalışmak daha fazla zaman kaybı olacağı için devam ettim. Şimdi yeni başlıyor olsam Kaplan ağırlıklı çalışırım. Kaynaklarımın hepsi kitap olarak var, pdf formatında degil ne yazikki. Son söz; Tümden Kaplan çalışın sadece Mikrobiyolojide MRS okuyun bence. Bunun yanında Fizyo BRS, Farma Lippincott ve Beh.Sciences HY kitapları da kaplandan çok eksik kalmazlar gibime geliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akcardio
|
 |
« Yanıtla #25 : Şubat 09, 2007, 07:02:33 ÖS » |
|
Merhaba Punk:
Ben de seni içtenlikle tebrik ediyorum.Umarım bundan sonraki sürectede en az bunda oldugu kadar basarılı olursun.Buna inancım da tam zaten. Bu arada sınavla ilgili yorumların ilgimi cekti.Örnegın yapamadıgın soruları cok calıssanda yine yapamayacagını, yaptıgın soruları ise daha önceden girseydinde yinede yapabilecegini ifade etmissin.Peki bu düsüncelerin STEP 2 icin seni nasıl yönlendirecek? Örnegin sınavdan önce STEP 2 e girmek icin planladıgın tarih ile suan ki planladıgın tarih aynı mı?Sence arada cok zaman olmasada yapabilir misin? Zira ben step 2 e step 1 den 1.5-2 ay sonra girmeyi planlıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 09, 2007, 07:36:03 ÖS » |
|
Kesinlikle etkiledi step1 sinavi beni, örneğin step2e direk Crush genel özet okuyarak başladım ki normalde önce tüm konuları kaynaklardan okuyup sonra genel tekrar kitabı okurdum ama step2 hazırlığında mumkun oldugunca konu çalışmasına az zaman ayırıp bol soru çözüp girmek istiyorum. Tabiki Kaplanlari da okuyacam ama step1de abarttigim 10üstü tekrar yapmicam Ne yazik ki ben halen tam motive olabilmiş degilim step2 hazırlığımda ama bence 2ay yeter eğer motive olursanız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hassah54
|
 |
« Yanıtla #27 : Şubat 09, 2007, 09:50:36 ÖS » |
|
Sevgili punk, Belki daha önce söylemiş olabilirsin ama step1 için ne kadar süre çalıştın? Bir de bize nasıl çalıştığını,günde ne kadar çalıştığını nasıl bir program izlediğini,nasıl motive olduğunu da anlatabilirmisin? Çok teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Int Dr Hasan Hüseyin Şahin Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
|
|
|
|
Bora(PunK)
|
 |
« Yanıtla #28 : Şubat 10, 2007, 01:11:16 ÖS » |
|
Ben 5.sınıfta başladım çalışmaya ama dediğim gibi TUSEM notları eşliğinde. Dolayısıyla çok zaman kaybım oldu, size nasil zaman kaybetmiyeceginizi anlattim ilk yazımda, kısaca benim yaptigimi yapmayarak  dedigimi yaparak.. Planlama ve motivasyon konusunda heralde size nasihat verecek son kişi ben olmalıyım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!
|
 |
« Yanıtla #29 : Şubat 12, 2007, 02:14:05 ÖS » |
|
TEBRİKLER PUNK!(biraz geç oldu ama  ) başarından dolayı seni gönülden kutluyorum Bora. başarılarının devam etmesi ve hedeflerine ulaşman dileği ile.
|
|
|
|
|
|
Beni Türk hekimlerine emanet ediniz! Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|