Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Step 1 tecrubelerim ve skorum :)  (Okunma Sayısı 2596 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knvc
Genel Gözlemci

« : Nisan 02, 2008, 05:51:09 ÖS »

arkadaslar merhaba,

bu sabah sonucumu aldim ve inanilmaz mutluyum, 250/99
bu kadar iyi birsey beklemiyordum dogrusu. tum duygusal gelgitlerimi buraya aktarmadan tecrubelerimi yazayim istiyorum Smiley

oncelikle,sinava calismaya yeni baslayan tum arkadaslara tavsiyem:cok uzatmayin
belli bir program yapin, basvurunuzu yapin(ki basvuru yapmak insanin azmini cok arttiran birsey)ve sinava ne zaman gireceginizi en basinda belirleyin.benim bu sinavdan nefret edecek hale gelmemin sebebi duzensizlikti.calismaya uzun zaman once basladim ama yaydikca yaydim ve gectigimiz martin basinda artik bir gun bile daha gec almak istemiyordum.o yuzden programli olmak,sinava ne zaman gireceginizi,hangi kaynaklari ne zaman okuyacaginizi belirleyin,yazin biryerlere,gozunuzun onunde olsun.

kaynaklar konusunda cok suphe yok heralde, kaplan bu isin ustasi olmus. benim yine soyle bir hatam oldu, kaplanin ne kadar onemli oldugunu bilmedigimiz donemlerde calismaya basladigim icin eski kaynaklarin(lippincott-farma, high yield-histo..)bir kismina calismistim,sonra yolun yarisinda kaynak degistirdim ki bu inanilmaz bir vakit kaybi.gerci kaplana dondugume memnunum tabiki, demek istedigim kaplandan sasmamaniz. sadece patolojiyi kaplan yerine BRS'den calistim.BRS cok super bir kitap, pato icin baska kaynak bakmak gereksiz bence.BRS'yi iyi bilen insan sonrasini cok daha raht calisiyor.anatomi,davranis,mikrop,farma icin kaplan cok guzen ve cok yeterli.sadece biyokimya/genetigi okurken ben hicbirsey anlamamistim(malum okuldaki genetik dersleri sacma sapan geciyor)ve lippincott BK'dan faydalandim.Onun yerine Kaplan video lecturelari tavsiye eden arkadaslar var.Ben videolari hic izlemedim ama Lipp.'tan daha iyi olabilir, lippincott usmle-based degil cunku,sadece kaplan kitabini anlayabilmek icin kullanilabilir.cok detayina inip herseyi calismayin sakin.Kaplan BK/Genetik icin de cok iyi bir kaynak,sadece Kaplani anlayabilmek icin yan kaynaklara basvurabilirsiniz diyorum.Ezberleyip gecmek olmuyor cunku,mantigini iyi kavramak gerek.
Kaplan Lecture notes(pato icin BRS) + Kaplan Qbank gayet guzel bir calisma kaynagi.Konulara calistiktan sonra Q banki cozun,sonra tekrar konulari tekrar edip arkasindan Q banki cozun.Bunu 3kere falan yapsaniz cok iyi bir skor alacaginiza eminim.Ben Qbook'u da cozmustum,o da guzel,ozellikle farma,BK ve mikropta Qbankta cok soru yok,Qbook Qbankin biraz tekrari gibi de olsa bence cozulebilecek bir kaynak.Bir de Qbanki internetten aliyorsaniz 3aylik alin,cunku birkac kere cozmeniz sart.
Sinavdan bir ay once ben Usmleworldu de cozmek icin aldim.2000sorunun 1000tanesine anca vaktim yetti.UW cok zor,ve sinav kesinlikle UWdan daha klay geliyor.Ama bana sinavda UWda cikan 2soru direk geldi.Aciklamalari cok detayli onemsiz falan ama UW sorularina vakti olanlarin bir goz atmasi (20gunde flm bakilir) guzel olabilir.Hem de insan sacma sorulara hazirlikli oluyor.Gercek sinav Kaplan kadar kolay degil.Gerci insan kaplani ilk cozdugunde cok zor geliyor sorular ama birkac kere cozunce cok kolay gelecek,merak etmeyin.Aslinda tam NMBE kivaminda oldugunu soyleyebilirim.NMBE denemesini son tekrardan once bir alin,ve ne durumda oldugunuzu gorun.ben sinavdan 3-4 hafta once falan aldim NMBE 1.sinavini. Ordaki skorum 92 geldi.Son tekrarla iyice pekistirdim ve gercek sinavdan 99 aldim.NMBE 1.sinav icin cok kolay falan diyorlar da bence hic oyle degil,gercek sinav ondan zor degil kesinlikle.
Gelelim son tekrara: Kaplan konu kitaplarini q bankini falan iyice calistiktan(3tekrar yapmaya calisin),vaktiniz kaldiysa UW'a baktiktan sonra son tekrarda kesinlik First Aid'e iyi calisin.Ben first aidi son ana kadar okumamistim.COk acayip sikici bir kitapti,cok yogundu ve iki sayfa okuyunca bana geliyorlardi:) First aid bence konular iyi bilindikten sonra cok da vakit kaybetmeden okunmasi gereken bir kaynak.Sinava girmeden 3 kere okudum ben o kitabi.En azindan ilk okumayi son ana birakmasaniz iyi olur.Cunku kitap cok guzel,bilmeniz gereken en onemli noktalari lokum gibi sunuyor.Ben kitabi okurken niye buna daha once bakmamisim diye hayiflanmistim, yani Fist Aidi ihmal etmeyim.
Gercek sinav, benim bekledigimden zordu ama cok cok da zor degildi.Bazi sorulari gorunce 'bu ne ya' diyor insan,ama zaten sinavdaki tum sorulari yapmaniz beklenmiyor sizden,oyuzden panik olmayin.NMBE denemesi cok iyi bir olcut,ozellikle hangi konularda kotu oldugunuzu falan anlamaniz acisindan.Ben NBMEdeki 92lik skorumu 99a tamamlamayi First Aid'e borcluyum.
Istatisliksel olarak:
Step 1: 250/99
NMBE 1:92 (sinavdan yaklasik 3-4 hafta once)
Kaplan'daki skorumu bilemiyorum,ogrenmek icin okumustum Qbanki
UW (yarisini cozebildim) cumulative performance: %70
son tekrar :First Aid First Aid First Aid

Sinava girecek arkadaslara basarilr diliyorum. 99 almak gercekten zor birsey degil, dogru duzgun bir programla,ana kaynaklardan sapmadan, sinavi cok da uzatmadan(insan nefret ediyor gercekten belli bir zamandan sonra) calisirsaniz cok iyi bir not alacaginiza eminim.

Sevgiler,
Esra
sade
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2008, 05:58:52 ÖS »

Esra senin adına çok sevindim.  Cheesy Bravo!

Güzel haberlerinin devamını bekliyoruz.  Smiley

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2008, 06:01:16 ÖS »

buraya havai fisek efekti nasil ekleniyordu Smiley

tebrikler ! darisi diger sinavlarin basina..
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2008, 06:03:45 ÖS »

Tebrikler,tebrikler, tebrikler Smiley, başarılarının devamını diliyoruz..Smiley
Güzel bir aradan sonra 2. sınava çalışmaya başlarsın artık. Keyfini çıkartman dileği ile...
Sağlıcakla..
DOdo

(havai fişek efekti yok ya, match günü de söylemiştim kesinlikle gerekli bir şey "muyo", katılıyorum.  Grin  )
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2008, 06:26:14 ÖS »

Tebrikler Esra,
Devamini bekliyoruz...
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2008, 06:46:17 ÖS »

Cok tebrik ederim Esra,puanin super otesi...hangi bolumu istiyosun?
step2 den de 95 ustu alacagindan suphem yok...
sana bir sey sorucam,ben tusa hazırlandım sımdı tusdata ders notu ve tum tus sorularından...usmle step1 i ne zaman alsam iyi olur ve sence once NBME denemesi yapip eksiklerime gore mi rota cizeyim ve kaplan qbanki yani sorulari once cozup sonra mı konulara bakıym,yoksa once konuları calısıp sonramı sorulara baksam?ne tavsiye edersin..benim de amacım  95 ustu almak cunku...
simdiden tesekkurler yardımların ıcın...
Altug,
ogur
Ast Üye
**

« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2008, 07:16:10 ÖS »

Tebrikler harika bir skor bu
knvc
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2008, 07:46:25 ÖS »

sevgili sade,dodo,neuro,altug,ogur  tebrikleriniz icin tesekkur ediyorum,
ama asil tesekkur kismini unutmusum, onu da ekleyeyim(sanki okul mezuniyetinde konusma yapiyorum:)

cok sikici,zor bir donem bu sinav donemi ve insan bazen herseyden nefret ediyor.bu zor donemde yanimda olan,bitmek bilmeyen sorularimi cevaplayan basta muyo'cugum olmak uzere, Bora'ya, Ulas'a ,Gamze'ye ve sitede emek harcayan herkese cok tesekkur ederim.Herkese de bir ucundan bu siteye katkida bulunmasini tavsiye ediyorum, birbirimize yardim ederek birseyler basarabiliriz gercekten.

altug, ben psikiyatri istiyorum.cocuk psikiyatrisi ozellikle, genel psikiyatriye ve adult-child combined programlara basvurmayi dusunuyorum. tus'a hic calismadim,o yuzden tus'la usmle ne kadar ortusur bilemiyorum.ama eminim sana cok faydasi olmustur.Step1 icin belki de cok daha az calisip iyi bir skor alabilirsin.NMBE denemesini
alman suan ne durumda oldugunu gosterir.ama hic calismadan nbme'de ne kadar basarili olabilirsin bilmiyorum.bence kaplanlari(pato icin brs'yi) bir oku,qbanki coz en azindan birkere,bir de first aide goz at ve ondan sonra nbme al.yolun basinda kotu bir skor gormek moralini bozmasin.nbme'nin aciklama bolumunde sadece konu basliklari ve her basliktan(patoloji,farma,mikrop,cardivascular vs..)performansinin nasil oldugunu gosteriyor(iyi/kotu/orta gibi)zayif oldugun konulara nmbe'i baz alarak calisman guzel olur ama daha en basindasin,daha step1e hic calismamissin.bence kisa sureli siki bir program yap,kaplan lecture notes(pato icin brs) ve q banki coz,nbme'i al ve kendini tekrar degerlendir.tus'tan alt yapin oldugu icin bana cok daha kolay ve hizli calisirsin gibi geliyor. kolay gelsin
altugcakmak
Genel Gözlemci

« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2008, 07:56:46 ÖS »

cok tesekkurler esra,
tavsiyelerını dıkkate alacagım...
sende emınım cok ıyı bır yere psıkıyatrıye kabul alacaksın..
cok cok tesekkurler...
altug
youngdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2008, 09:21:51 ÖS »

Cok tebrikler.Benimde sonucum 15 gune gelıyor insallah bende sevinirim.Bende NBME'den 89 almıstım gercegınde 96ya razıyım sen 92ye 99 yaptıgına gore:)
Bol sans

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2008, 11:11:30 ÖS »

Tebrikler Wink
dr-acantamoeba
Ast Üye
**

« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2008, 12:10:59 ÖÖ »

sayın esra tek kelime :
MUHTESEM!!!
darısı geride kalan bizlerin basına...
vertigo
Acemi
*

« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2008, 01:05:30 ÖÖ »

muhtesem cok tebrik ederim:)
umarım bize de aynı mutlulukları yaşamak düşer:)
saygılar...
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2008, 08:23:07 ÖÖ »

Esra'cigim,

Sonucuna cok sevindim, ben de inceligine tesekkur ederim.

Hak ettigin kutlamayi bu kutucuga sigdirmak mumkun degil. En kisa zamanda gorusup acisini cikarmak dilegiyle.

Tebrikler,

Gamze

teo
Acemi
*

« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2008, 04:09:13 ÖS »

tebrikler esra
bende step 1 sonucumu dün aldım. 89 (215) almışım.
Siteyi uzun süredir takip ediyorum, katkıları olan herkese teşekkür ediyorum

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: