Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6778 Mesaj 600 Konu- Gönderen: 1163 Üye - Son üye: ibaysal
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: STEP2CK SONUCUM GELDi :-))  (Okunma Sayısı 1655 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 18, 2008, 07:02:57 ÖS »

Yeniden merhaba arakadaslar herkese.
Biraz once sinav sonucum geldi sizle paylasiyim istedim.248/99 almisiz.Valla cok sevindim.Cunku sinavdan ciktigimda inanilmaz derecede umutsuzdum.Daha once siteden sinava giren arkadaslar sinav cok basit diye yazmislardi.Ben de sinav cok basit onyargisi ile sinava girdim.Ve 8 saat nerdeyse o hayalkirikligini uzerimden atamadim.Cunku arkadaslar sinav gercekten bana cok zor geldi.Sanki butun sorular senin zayif yonlerini test ediyordu.Bazi bloklarda nerdeyse 10 soru emin olarak yaptim.DIgerlerini hic emin olmadan isretledim ama neyse sonuc iyi geldi.O yuzden size soyleyecegim ilk sey "SINAV BASIT" on yargisi ile girmeyin.Sonra insan zor sorulari gordukce acayip panik oluyor.Korkmayin ama zor sorulara da hazir olun.Ben gece uyuyamadigim icin uyku ilaci almistim ilacin kognitif fonksiyonlari negatif yonde etkiledigini duydum.Belki ondandir :-)) .Sinav  sorulari cok uzun insani cok yoruyor ona dikkat edilmesi lazim.Ozellikle Bora bunu cok dile getirmisti.O yuzden bende cok soru cozup kendimi kondisyone etmeye calistim.Gireceklere de tavsiye ediyorum.Cunku sorularda vaka ile ilgili gerekli gereksiz herseyi veriyor ve cogu soruda "m" ye "p" ye kadar siklar var.Yani siklari eleyerek soruyu yapmaya kalkarsaniz sure hayatta yetmez.Soruyu okurken akliniza 2-3 sik gelmesi lazim ki onlar arasinda ayrim yapasiniz.Bunu da ancak cok soru cozerek halledebilirsiniz.Belki benim sinavda kotu almayisimdaki en onemli etken oydu.Cunku ben nerdeyse sinavda butun sorulari iki kez okudum.Hic bi soruyu zaman yuzunden sallamadim yani.Bazi sorularda ayirici tani yapmak cok zor.O sorularda vakit kaybetmemek lazim.Isaretleyip gecmek en mantiklisi.Cunku bu sinav 9 saat ve prformansinizi butun sorulara esit dagitmaniz lazim.Ben de kaplan q bankin butun sorulari var.Siteye nasil yuklenir bilmiyorum ama soyleyen olursa yuklerim.Calisma kaynaklarima gelince step1 de yaptigim gibi KAPLAN notlarini calistim.Bi de kaplanin vidyolarini dinledim.Calisacaklara da vidyolari ozellikle bazi derslerde tavsiye ederim.Vidyolar herseyden once o step1den sonraki gevseme doneminde masaya oturmanizi kolaylastiriyor.Ozellikle dahiliyede Conrad Fisher diye bi adam var dersi sov yapar gibi anlatiyor.Cem yilmaz izlemekten daha iyi yani.Bence pediatri haric vidyolar cok guzel bi de obstetric haric.Gynecology de cok ii.Cerrahi de.Ozellikle Conrad Fisherin kardiyoliji dersleri cok faydali oluyor sinvda kardiyoloji sorularini cozerken.Ben notlari vidyolarla birlikte okudum.Sonra notlari bi kez tekrar ettim.Sonra usmleworld e uye oldum.Iki kez  butun sorulari cozdum.Bu siteye kesin uye olun.Cunku bence sorulari kaplanin sorularindan sinava cok daha yakin.Bunun indirilmis verisyonundan sorulari cozmeyin.Uye olunca sorulari sureli cozuyosun ve sinavi simule etmis oluyosun.Sure olayini hallediyosun yani.Cok pahali degil 90$ ve 2300 soru var.
UW de sorulari iki kez cozdukten sonra kaplanq banki da aciklamalarini okumadan iki haftada cozdum.Daha sonra iki gun tuttugum notlara calistim.Cok ince seyleri yazmistim fazla degil  60 sayfalik bi not.Sinav pazartesiydi persembe de NBME denemesini aldim.Ve 26  mayista sinavi aldim.Bugun de sonucum geldi.Deneyimlerimi paylasayim dedim cunku bunlar cok ise yariyor sinavda.
Bunkarin hepsi yaklasik benim 4 ayimi aldi ama bu dort ay icinde ben intern oldugum icin cerrahi staji yaptim,mezuniyet balosu filan yani 1 ay iyi ders calismadim.Siki ders calismayla 3 ay da olabilecek seylerolmadi 4 ay fazla degil yani.Ama stepl lede arayi cok uzatmamak lazim cunku sinavda cok mekanizma yani step1 sorusu geliyor.Benim
Step1:245-99
usmleworld cumulative performans:1.cozmede yuzde 69
Kaplan q book:~yuzde 80
Kaplan q bank:~yuzde 80
NBME form1:670(252)
Step2 :248-99
Bence en onemli seyler:
1-Sinava sinav basit on yargisi ile girmemek.(Sonra sinavda benim gibi panik olmamak icin)
2-Usmleworld e para odeyip butun sorulari iki kez sureli cozmek(bu siteyle anlasmali degilim yanlis anlamayin Smiley
3-Step1 le arayi cok uzatmamak
4-Sinavdan yaklasik iki hafta once NBME yi almak ama step 2 icin form 2 yi.Nbme sinavla cok benziyor ben sinavdan 4 gun once girdim ve 252 almistim sinavda 4 puan dusuk aldim yani birebir yansitiyor
5-Sinav gecesi Zolpidem icmemek(Sonra kognitif fonksiyonlar cok dusuyor Smiley

Ukalalik yapmak istemem ama bunlari yaparsaniz benden cok daha iyi bir sonuc alacaginiza supheniz olmasin.

Herkese selamlar..Simdi sira Tusta Cheesy
Bu arada Rehaya nasil ulasabilrim.Redyoloji konusunda onla konusmam lazim.

eraserhkn
Genel Gözlemci
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2008, 09:49:55 ÖS »

Merhaba "gencturk14".

Sinav sonucun icin seni tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim.
Bu arada tavsiyelerin icin de ayrica tesekkur ederim.

Sevgiler

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2008, 09:55:02 ÖS »

Tebrikler...
Önümüzde bu kadar başarılı örnekler olması çok umut verici, çok sevindim.
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2008, 10:10:08 ÖS »

Cok tebrik ederim,emeğinin karşılığını almışsın.Darısı başımıza kolay gelsin.... Wink

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2008, 12:06:03 ÖÖ »

gozun aydın tebrikler

hiçbirşey imkansız değildir
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2008, 04:49:30 ÖÖ »

tebrikler...
teo
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2008, 01:13:59 ÖS »

gencturk14 tebrik ediyorum.
Bende step2ck ya calisiyorum (daha dogrusu calisamiyorum)
Usmleworld'e bakiyorum, sinav bencede zor gozukuyor.
Tecrubelerini bizimle paylastigin icin tesekkurler
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2008, 05:44:17 ÖS »

TEbrikler Gençtürk, seneye MATCH'lerde başarılar ve forumu da bilgilendirmeyi unutma Wink

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2008, 06:09:06 ÖS »

Ne demek sinavdan "248/99 almisIZ"1 Smiley Ne mutevaziligi bu, calismis almisSIN iste mis gibi! Tebrik ederim...

'QBank' i de ben isterim bu arada, "www.rapidshare.com" dan yukleyebilirsin. 100 MB' i geciyor ise, ki geciyordur, arsiv dosyasini bolmen gerekecek. www.megaupload.com' u da kullanabilirsin.
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2008, 06:13:35 ÖS »

Megaupload Turkıyede yasaklı Gamze;kim uğraşacak şimdi onun ayarlarıyla.Rapid'i tercih ederim Cheesy

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2008, 06:41:19 ÖS »

Ben de "rapid" tercih ederim ama onemli olan Gencturk' un tercihi Smiley

Dosya yukleme konusunda da tecrubeli arkadaslarin yardim edecegine eminim.
gencturk14
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2008, 07:56:46 ÖS »

Hakan,Mehmet,Ceylan,Youngdr,Neuro,Teo,Bora,Gamze hepinize cok tesekkur ederim.Insallah girmeyen arkadaslar benden cok daha iyi alir.Ve oyle olacagina da eminim.Gamze qbanki rapidshare e yukleyecegim.Ben bu olayladan pek cakmiyorum ama cakan bi arkadas var.Bi de pdf dokumani seklinde degil.Fotografi cekilmis printscreen tusu ile oyuzden cok guzel ama cok buyuk 498 mb nasil olur bilmiyorum ama yuklemeyi deneyecegim.Anlamadigim bisi olursa asiste edersiniz artik..
Mehmet
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2008, 08:12:29 ÖS »

Merhaba,
gencturk tebrik ederim, başarılarının devamını dilerim, bu yol sabır, emek ve güç isteyen bir yol. Bıkmak, yorulmak kelimeleri ara sıra karşına çıksa da, bunları yenmek, yolunu aydınlatarak yürümek hep yapman gereken şey.
Umarım her şey hayırlısı ise istediğin gibi olur.
Sağlıcakla

NB: ayrıca ne kaynağı bir saniye, burada kaynaktan sorumlu biri var. !! Smiley
Gamze Balci Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2008, 08:35:54 ÖS »

Gencturk' un elinde Kaplan CK QBank varmis, senin yoklugunda ondan isteyivermistim Smiley
dodo
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2008, 09:24:34 ÖS »

Hımm melek
Step 2 nin tüm kaynaklarını foruma önceden yüklemiştim. 
step 1 kaplan 2006-2007: torrent http://thepiratebay.org/tor/3969301/Kaplan_Lecutre_notes_2006-7
step 2 ck: qbook+qbank(sayfa resmi): http://rapidshare.com/files/108431432/jsbchcnndmnr2.rar.htmlbunlar özel bölüm- kaplan kitapları linkinde mevcut. Cevap geldikten sonra buradan kaldıracağım.
Sağlıcakla
Dodo Smiley Smiley

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: