Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

11592 Mesaj 980 Konu- Gönderen: 1207 Üye - Son üye: selin
Sayfa: 1 ... 9 10 [11]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İstanbul USMLE Çalışma Grubu  (Okunma Sayısı 35692 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
strega
Yeni Üye

« Yanıtla #150 : Mart 05, 2010, 10:23:04 ÖS »

dr_didi ben sınava 6 ay sonra gibi girmeyi planlıyorum, sınava motive olamadığım hala tarih almadığımdan belli Smiley)TUS bilgilerim hala aklımda ama asistanlığa başladım bi yandan, TUS bilgilerini de unutuyorum. Yani bi an önce motive olup USMLE'ye başlamam lazım. alias_34 söylediklerinde haklısın ama ben TUS'a çalışırken de grup olarak çalışanların daha başarılı olduklarını gördüm. Evet kopmalar olabilir ama geride kalanlar daha yüksek bi motivasyonla devam ediyolar genelde.
dr_didi çapa bana da yakın.kaynaklarımı toparlayıp başlıcam ben de artık.
diğer arkadaşlar da düşünsün bu çalışma grubunu, görüşmek üzere..
kardiyolog13
Üye *
*

« Yanıtla #151 : Mart 06, 2010, 12:29:30 ÖÖ »

Ben de Çapa kütüphanesinde takılıyorum.Gerçi step 1 i geçtim ve şu an TUS için çalışıyorum,step 2 ye de TUS tan sonra girmeyi düşünüyorum ama en azından step 1 tecrübesi olan biri olarak kaynak ve bilgi alış verişi konusunda yardımlaşabiliriz.Başarılar şimdiden...
alias34
Tam Üye

« Yanıtla #152 : Mart 08, 2010, 12:46:23 ÖÖ »

Demek istediğim grupça pozitif feedbackle motive de edebilirsiniz biribinizi tam tersi sık sık mola verip vb şeyler yapıp zamanınızı da heba edebilirsiniz...
strega
Yeni Üye

« Yanıtla #153 : Mart 11, 2010, 09:01:33 ÖS »

kardiyolog_13 umarım tus sınavın da iyi geçer. step1 i kaç puanla geçtin acaba? neler tavsiye edersin daha yeni hazırlanmaya başlayanlara..kaynak, ders sıralamsı, süre vs..tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim Smiley

kardiyolog13
Üye *
*

« Yanıtla #154 : Mart 21, 2010, 12:23:43 ÖÖ »

kardiyolog_13 umarım tus sınavın da iyi geçer. step1 i kaç puanla geçtin acaba? neler tavsiye edersin daha yeni hazırlanmaya başlayanlara..kaynak, ders sıralamsı, süre vs..tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim Smiley
Çalışmaya 5.snıfta başladım ve okul dersleriyle beraber yürüttüğüm için konu çalışma kısmı yaklaşık 8-9 ay sürdü.Son 1-1,5 ayımı soru çözmeye ayırdım ama keşke daha fazla zaman ayırsaydım diyorum,senin TUS bilgilerin de taze olduğuna göre konu çalışma kısmını biraz daha kısa tutup,USMLE soru tekniğine alışman için soru çözmeye daha fazla zaman ayırman daha iyi olur diye düşünüyorum.Aslında strateji konusunda burda yazacağım şeylerin çoğu daha önce forumda tartışıldı.Sadece sınav yeri konusunda bi iki ekleme yapmak istiyorum.Sınav salonu yaklaşık 15-20 kişilik internet cafe şeklinde bi yer.USMLE dışında başka sınavlara girenler de oluyor ve malesef klavyeyi kırarcasına tuşlara bastıkları için(ki verdikleri kulaklık da sesi tam engelleyemiyor.)konsantrasyon sıkıntısı çekiyor insan.İnanır mısın sınava toplu halde oyun oynanan bi internet cafede girmiş olsaydım herhalde daha iyi konsantre olurdum diye düşünüyorum.Kulak tıkaçları götürmen belki biraz fayda sağlayabilir.Ayrıca daha önce forumda, sınav merkezine first aid götürüp blok aralarında göz gezdirdim diyen arkadaşlar olmuştu.(Hatta bu şekilde sonraki bloklarda aynı konulardan gelen soruları daha rahat çözebildik denilmişti.)Ama elimde first aidi gören sınav görevlisi sınavın devam ettiğini ve bunun yasak olduğunu belirtti.Onun için sınav merkezine boşuan kitap götürmeyin derim.Ekleyeceğim başka bi şey de,hala benim gibi TUS mu USMLE mi ikileminde kalan arkadaşlar en azından STEP 1'i  öğrenciyken gönül rahatlığıyla verebilirler diye düşünüyorum.Çünkü soru teknikleri hariç konu içerikleri çok benzer.STEP 1'i 90 üstü bir puanla geçen kişi TUS temel bilimlerde de rahatlıkla yüzde 70'in üstünde tutturabilir bence.Bu şekilde en azından arada kalıp da ikisine de çalışmamaktansa STEP 1'e çalışıp karar verme süresini daha da uzatabilirsiniz.Şimdilik ekleyeceklerim bu kadar,başka sormak istediğin spesifik soru olursa cevaplarım.İyi çalışmalar...

kardiyolog13
Üye *
*

« Yanıtla #155 : Mart 21, 2010, 12:26:10 ÖÖ »

Cevap kısmını da alıntının içine eklemişim.Teknoloji özürlülüğüme verin:))
alias34
Tam Üye

« Yanıtla #156 : Mart 21, 2010, 10:18:14 ÖS »

usmleye kardiyolog13 le beraber başladık bu konuda tecrüblerine güvenmenizi öneririm...
kardiyolog13
Üye *
*

« Yanıtla #157 : Mart 22, 2010, 12:23:44 ÖÖ »

Sağol Ömer ama sonradan çıkan boynuz kulağı geçti tabi:)
alias34
Tam Üye

« Yanıtla #158 : Mart 23, 2010, 07:50:07 ÖS »

yalnız murat bende senin tecrübelerinden yararlanıyordum;) artı 2 ay daha geç girdim:)
alias34
Tam Üye

« Yanıtla #159 : Mart 23, 2010, 07:51:11 ÖS »

ya burada arada o sitelere baktınmı. silivride değilsen yarın konuşalım
Saudades
Yeni Üye

« Yanıtla #160 : Nisan 03, 2010, 06:30:54 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda yeni başlayanlar için bir çalışma grubu toplantısı var mı acaba?
umç
Yönetici

« Yanıtla #161 : Nisan 03, 2010, 07:06:55 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda yeni başlayanlar için bir çalışma grubu toplantısı var mı acaba?

bu yeni baslayanlardan USMER Kulup uyesı olmak isteyen veya fakultede temsilci olmak ısteyen yok mu acep?

bu calisma gruplarını bıraz daha organize etme niyetimiz var.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
Cleveland Clinic / Psikiyatri

USMLE STRATEJi MERKEZi
http://www.usmer.org

Sayfa: 1 ... 9 10 [11]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: