Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

11592 Mesaj 980 Konu- Gönderen: 1207 Üye - Son üye: selin
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: duyurular ve oneriler  (Okunma Sayısı 1716 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
umç
Yönetici

« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2009, 07:44:06 ÖS »

Yeditepe Üniversitesi tıp fakültesinde plastik cerrahide doç.dr.ercan karacaoğlu abimizde rhode ısland providenceda brown üniversitesinde 2000-2001 ve 2003-2004 yıllarında fellowluk yapmış bir abimizdir. Kendisini şahsen tanımıyorum ama tanıyanlar efsane gibi anlatırlar. Merak eden ve kendisine ulaşmak isteyen arkadaşlar için yeditepe üniversitesinin sitesinde abimizin cv ve mail adresi mevcut.

burasi GATA grubu yalniz. BU arkadas Yeditepede mi GATA da mi?
Ulaş hocam, kendisinin GATA mezunu olması nedeniyle bu gruba yazdım. Saygılar.

Anladim anladim :-> Cok sagol aciklama icin.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
Cleveland Clinic / Psikiyatri

USMLE STRATEJi MERKEZi
http://www.usmer.org
umç
Yönetici

« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2009, 07:49:06 ÖS »

hmmm..Bilgi icin sagol Ulas..Buralarda clinical fellowship yapinca , state gore degismekle beraber, sinirli calisma izni falan alabiliyorlar mi?

Hayir.  Calisma izni olabilmesi icin eyalet lisansi gerekiyor. Eyalet lisansi basvurusu icin USMLE Step 3 de dahil olmak uzere tum sinavlarin alinmis olmasi gerekiyor. Bunu alsa bile kisi, kendisinin malpraktis sigortasini yapacak bir kurum bulmasi gerekir. Amerika'da "board certified" olmadigi icin bu sigortay yaptirabilmesi cok zor. Ancak buyuk bir kurum altinda o kurumun kadrosu ile beraber belli bir sigortaya dahil edilebiliyor ki bunun orneklerini ben biliyorum. Cleveland Clinic'te bir beyin cerrahi abimiz, dokuz eylul ihtisasli olmasina ragmen, amerika'da hic "residency" yapmamis olmasina ragmen orda 'associate staff/attending' olarak calisiyor. Ama mesela hastaenin kapisindan ciktigi anda hicbir guvencesi yok. Sadece o hastanede ozel bir takim izinlerle calisabiliyor. Ozetle bu yol pratikte bazen mumkun olabiliyor gorunse de teoride mumkun degil.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı

USMLE STRATEJi MERKEZi
doruk
Moderatör

« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2009, 01:59:45 ÖÖ »

ulaş abi amerikada artık kalp cerrahisinin fazla tutulmadığı öğrencilerden eskiis kadar talep görmediği doğru muudr bir bilginiz var mı? bir de ECFMG sertifikasına sahip bir hekim için dediğiniz tarzda akredite olmayan programlara kabul edilmesi açısından branş bir kriter midir. uğraşıp çabaladıktan sonra olmaz diye bir şey muhakkak ki yoktur ama bir plastik cerrah için fellowluk programına kabul edilmek bir kvc uzmanına göre daha kolay denebilir mi?
umç
Yönetici

« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2009, 06:25:44 ÖS »

ulaş abi amerikada artık kalp cerrahisinin fazla tutulmadığı öğrencilerden eskiis kadar talep görmediği doğru muudr bir bilginiz var mı? bir de ECFMG sertifikasına sahip bir hekim için dediğiniz tarzda akredite olmayan programlara kabul edilmesi açısından branş bir kriter midir. uğraşıp çabaladıktan sonra olmaz diye bir şey muhakkak ki yoktur ama bir plastik cerrah için fellowluk programına kabul edilmek bir kvc uzmanına göre daha kolay denebilir mi?

Kalp cerrahisinin son donemdeki populerligini ben bilemiyorum, buna benden daha iyi cev ap verebilecek arkadaslar vardir grubumuzda. Ama oyle olsa bile bu durumun kalp cerrahisi isteyen bir hekimin kararlarini etkilememesi gerektigini dusunuyorum ilke olarak.

Akredite olmayan "fellowship" ler icin yarisma daha az olacagindan, bransin genel popularitesinin daha az etkili olacagini dusunuyorum. Bu bir tahmin.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı

USMLE STRATEJi MERKEZi
Müzeyyen
Ziyaretçi

« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2010, 04:46:16 ÖS »

Sevgili GATAlılar
Ben de GATA mezunuyum.( 94 lü)KAdın Doğum ihtisası yaptım ve halen İStanbul da çalışmaktayım.
USMLE bizim okul dönemimizde popüler sınavlardan biriydi.FAkat geçen arkadaşlarımızdan ( devre olanlardan) bu sınavı değerlendirebilen olmadı.Bildiğiniz gibi mecburi hizmet bizi çoğu konuda engelleyebiliyor.Ayrılmak ise daha da zorlaşıyor.
Hepinize başarılar diliyorum
reckless
Üye ***

Turbo

« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2010, 10:16:13 ÖÖ »

merhaba müzeyyen abla, foruma ve özellikle gata grubuna hoş geldiniz:)

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: