Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

11592 Mesaj 980 Konu- Gönderen: 1207 Üye - Son üye: selin
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Los Angeles, California  (Okunma Sayısı 3293 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nur
Seçkin Üye
**

« : Mart 12, 2007, 05:10:12 ÖÖ »

MERHABA ARKADASLAR..
Ben los angeles, Californiadayim..Usmle step 1 e hazirlaniyorum..California ile ilgili sorulari olan arkadaslar varsa yardimci olabilirim..
Saygilarimla..
GAMZE
Seçkin Üye
**

« Yanıtla #1 : Mart 12, 2007, 05:51:34 ÖS »

Sevgili Nur,

Hos geldin...

LA ile ilgili sorulara cevap verebilecegini yazmissin ama soru sorabilmek icin gereken asgari bilgiye bile sahip degilim Smiley Sehirden genel ozellikleriyle -sosyoekonomik, kulturel, cografi ozellikleri bakimindan- biraz bahsedebilirsen cok yardimi olacagini dusunuyorum.

Tesekkurler

Gmz
nur
Seçkin Üye
**

« Yanıtla #2 : Mart 13, 2007, 12:29:05 ÖÖ »

Merhaba Gamze,

Aslinda sevgili Ulas gibi sehir hakkinda bol bol yazmayi dusundum ama ilgilenen olup olmadigi konusunda supheliydim. California Amerikanin en guzel eyaletlerinden biri. Ben San francisco, San Diego, Los Angeles ve Santa Barbara'da bulundum. San Diego, Los angeles ve santa Barbara birrbirlerine cok yakin. Iklim olarak da birbirlerine baya benziyorlar. Burada 40 yasina gelmis insanlardan hala hic kar gormeyeni var. Anliyacaginiz baya guzel bir iklimi var.Oyle sifir derece altina dusmuyor. ama yazin gunduzleri baya sicak. Plajlar her ay dolu..Soyle kalinca bir hirkayla kisi gecirebilirsiniz.

LA ve SD buyuksehir.Yani baya guzel hastaneleri var. Mesela LA icin UCLA ve Cedar's Sinai ilk aklima gelenler. UCLA her yonuyle baya iyi. hemen hemen tum yandal var.

LA ve Santa BArbara'da ciddi bir toplu tasima sikintisi var. Her evin en az 2-3 arabasi oluyor. Araba bir zorunluluk yani. Ayrica havalarin iyi olmasi ve nemin olmayisi nedeniyle eski model bir arabayi ucuz bir fiyata alip asistanlik suresince kullanabilirsin. Kar camur derdin olmayacak yani.

Santa Barbara Amerika'da gordugum en guzel yerlerden biri. California"nin Rivierasi. Ama asistanlik icin pek iyi degil.cunku ana hastanede sadece belli branslarda asistanlik egitimi var. Int. med, Emerg, and Radiol. Girmek de baya zormus cunku hava sartlari olarak cok cok guzel. Ama cok pahali bir sehir. Orta Amerikada asistanlik yapan bir arkadasim asistan maasiyla burada yasamak cok zor diyordu:))

San Francisco aynen Istanbul'a benziyor. Hele Bay Area denen bir yeri var aynen bizim eminonu veya Besiktas.Kislari biraz karli.Ama manevi olarak sicak bir sehir.

California'nin galiba yabancilara karsi ciddi bir on yargisi var. Yani pek arkadas degiller. ancak yine de cok iyi pozisyonlarda yabancilar var. Kendine ait ayri bir match sistemi varmis.Bazi sinavlari veya ozel bir sinavi burada alman mi gerekiyor certifica icin tam bilmiyorum. Bilen arkadaslar vardir belki.

Kusura bakma biraz duzgun, programli bir yazi olmadi ama kabaca biseyler yazdim. Ogrenmek istedigin ekstralar varsa elimden geldigince yardimci olurum iyi calismalar..
umç
Yönetici

« Yanıtla #3 : Mart 13, 2007, 01:40:49 ÖÖ »

Bu basliga yaptigin katki icin cok tesekkurler. Oldukca fazla ilgilenen olacagina eminim. Aklina geldikce zaman buldukca yazina eklemeler yapabilirsin. Cok duzenli olmasi da hic sart degil !

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
Cleveland Clinic / Psikiyatri

USMLE STRATEJi MERKEZi
http://www.usmer.org
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2007, 08:51:52 ÖÖ »

bir kaç site..

http://www.laturks.org/

http://www.cco.caltech.edu/~tsa/Docs/Places.html

http://www.csulb.edu/org/tsa/albums.html

tusvar_2011
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2008, 05:09:23 ÖS »

Ulaş abiye  katılıyorum.Nur  cidden çok teşekkürler  yazılarının devamını bekliyoruz .Bu siteye emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum ve herkesin gönlündeki yerlerde olması dileklerimle.BAŞARILAR.
dr.ugurchelik
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2008, 12:36:50 ÖÖ »

merhaba arkadaslar,
nur hanim aciklamaniz cok guzel olmus...
Ben mumkunse californiada ki devlete ait ve universiteye ait hastane oranlarini ogrenmek istiyorum...
cerrahi bi bolum planliyorum da...
shaman
Üye *
*

« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2008, 11:39:48 ÖS »

MERHABA ARKADASLAR..
Ben los angeles, Californiadayim..Usmle step 1 e hazirlaniyorum..California ile ilgili sorulari olan arkadaslar varsa yardimci olabilirim..
Saygilarimla..

Nur merhabalar. Kiz arkadasim ve ben 15 Temmuz-15 Agustos arasinda LA'de USC'de observership yapmaya gelecegiz. Ikimiz de step 1 icin hazirlaniyoruz. O tarihler de ordaysan gorusebiliriz.

Bir de UCLA ve Cedar's disinda USC'nin tercih edilirligi nedir ve IMG yuzdeleri nedir bilgin var mi.
nur
Seçkin Üye
**

« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2008, 09:12:57 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar,
Cevaplarin gecikmesinden dolayi ozur dilerim. Siteye arada girmeme ragmen bu bolume bakmak hic aklima gelmedi Tongue

UCLA, Cedar Sinai, UCSF veya digerleri..Farketmez. Sonucta burada dogudaki gibi oyle cok cok fazla hastane yok. Zaten UC buranin bir numarasi. Cedar da oyle. Yuzdeler hakkinda istatistiki bir bilgim pek yok. Ama dogu yakasi kadar "immigrant friendly" degiller. Cerrahi branslar hakkinda cok bilgim yok. San Francisco daki hastanelerin daha IMG'lere yakin oldugunu duydum. Sonucta yapilacak sey ayni.Basvurmak. Ve beklemek. Malum bir de Stanford olayi var. Ondan hic bahsetmiyorum. Gerci web sitelerinde Iranli veya Arap kokenli baya doktor var. Buradaki IMG'ler genelde cekikler. Cunku siz de farkedeceksiniz ozellikle San Francisco'da asyali hakimiyeti var. Bu da IMG olarak bizim de girebilecegimizi gosterir.

Burada observer olmak biraz daha zor. Cunku California'nin birkac sene once cikan extra yasalari nedeniyle insalarin gozunu korkutmuslar. Bu nedenle kimi yerler biraz uzak duruyor.

Gelelim PTAL konusuna. Buradaki bircok hastane PTAL denen, California Medical Board tarfindan verilen bir belgenin varligini veya en azindan isleme sokulmus olmasini istiyor. PTAL icin neler lazim.
Siteden indirilecek formlar doldurulmali. Bunlardan en zor olani, step basvurularinda da istenen ama doldurulmasi zorunlu olmayan clerkship bolumu. Hangi dersi ne kadar aldigini tek tek yazmani istiyorlar. Ayrica diger formlari, transcriprtini, diplomani, elbetteki bir miktar parani( yaklasik 500 dolar), parmak izi kartini falan istiyorlar. Basvurularda Social Security Number'ini istiyorlar. Bu olmazsa ne olur bilmiyorum. BU numara buranin kimlik numarasi.
Isin kotu tarafi bu islemler uzun suruyor. Yani 3-6 ay arasi. Ve eger bir problem cikarsa iptal olabiliyor veya senden bilmem ne stajini su kadar hafta tekrar surada yapacaksin gibi bir sonuc cikabliyor. Ben bizim okullar 6 sene oldugu icin bir problem cikacagini sanmiyorum.

Cumle dusuklukleri ve eksik kalan bilgiler icin ozur dilerim. Sorulariniz olursa tekrar cevaplamaya calisirim.

Benim anladigim arkadaslar " California'ya herkesin gelmesini istemiyoruz. sunlar sunlar sunlar lazim, su kadar surer falan mantigiyla caydirma politikasi. Tamam zaman aliyor ve biktiriyor bu islemleri yapmak ama sonucta Turkiye'deki okullarin hepsi eminim "over qualified".Kim tutar bizi Wink

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: