Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

11592 Mesaj 980 Konu- Gönderen: 1207 Üye - Son üye: selin
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: connecticut  (Okunma Sayısı 1937 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
residency
Ziyaretçi
« : Mart 24, 2007, 05:31:08 ÖS »

yale universitesini içinde barındıran new haven şehrinin bulunduğu eyalet

http://www.yale.edu/

birleşik devletler'in kuzeydoğusunda yer alan ve new york'un doğusunda bulunan eyalettir. başkenti hartford, nüfusu 3.5 milyon civarıdır. ismi ise amerikan yerlilerinin bölgeye verdikleri "uzun ve taşan nehrin yanı" anlamına gelen "quinnitukqut" isminden gelir. eyalet 9 ocak 1778'de birleşik devletlere katılmış ve 5. eyalet olmuştur.

1614'te hollandalı kaşif adriaen block tarafından keşfedilmiştir ve ilk koloni 1633'te hartford'ta kurulmuştur. daha sonra ise massachusetts'ten gelen yerleşimciler eyalete yerleşmeye başlamışlardır.

ilk telefon rehberi 1878 de ve dünyanın ilk nükleer denizaltısı 1954 te bu eyalette yapılmıştır. amerika'nın en eski gazetesi hartford courant ve en eski kütüphanesi scoville memorial library de buradadir. 1895 te hamburgerin dogdugu yerdir. ilk renkli kamera 1934 te, ilk helikopter 1939 da ve ilk renkli televizyon 1948 de bu eyalette icat edilmistir

ayrıca George W.Bush un doğduğu yermiş "we apologize" Smiley

http://ludovic.fouche.free.fr/Photos/Refered%20pictures/Dr%f4le/Apologize.jpg

http://www.uconn.edu  = university of connecticut

tansu ciller ekonomi dalında doktora derecesini bu üniversiteden almış..

ekşi sözlükten derlediklerim katkı sunmak isteyenler özellikle orda bulunanalar dahada zenginleştirebilirler
eraserhkn
Üst Üye

« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2008, 03:23:27 ÖS »

New Haven' da bir gecelik konaklama konusunda tavsiye verebilecek var mi arkadaslar? Otel fiyatlari gecelik 120 dolardan basliyor. Bana 20-30 dolar gibi bir tek gecelik konaklama lazim. Gecen sene Cleveland' da 1 ay kaldigim evde tek gecelik oda tutlabiliyordu 20-30 dolara. Ayni sekilde New Haven' da boyle bir yer bilen varsa bana yardimci olabilir mi?

Saygilar

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
umç
Yönetici

« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2008, 10:52:48 ÖS »

New Haven' da bir gecelik konaklama konusunda tavsiye verebilecek var mi arkadaslar? Otel fiyatlari gecelik 120 dolardan basliyor. Bana 20-30 dolar gibi bir tek gecelik konaklama lazim. Gecen sene Cleveland' da 1 ay kaldigim evde tek gecelik oda tutlabiliyordu 20-30 dolara. Ayni sekilde New Haven' da boyle bir yer bilen varsa bana yardimci olabilir mi?

Saygilar

Hakan

Hakan selamlar, www.priceline.com sitesinden geceligi 50 dolara kadar "iyi" otel bulabilirsin.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
Cleveland Clinic / Psikiyatri

USMLE STRATEJi MERKEZi
http://www.usmer.org
GAMZE
Seçkin Üye
**

« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2008, 08:18:12 ÖS »

Hastanede ya da havaalaninda yatabilirsin  Bonus
michelle04
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2008, 02:25:27 ÖS »

yale 'e cok yakin bir otel var.(yaklaşık yuruyerek 10-15 dakika) duncan hotel. geceliği 60-70 $ civarinda. malesef yale'e yakin daha ucuz baska hic bir hotel yok. (yale ogrencilerine indirim yapiliyor.) onun disinda uzun sure yale'de kalacak isen university towers var. bir de yale de kalan herkesin bildigi liberty building var. yale kendisi ayarliyor, elective ogrenciler burada kaliyor, ancak istersen sen de bir oda kiralayabilirsin. biraz tuzlu ama cok rahat ve guzel bir bina.
bir de liberty building'in tam karsisinda omni hotel var, orasi da tuzlu ama..
michelle04
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2008, 02:28:00 ÖS »

yale yakin ve 20-30 dolar imkansiz gercekten en ucuzu duncan
eraserhkn
Üst Üye

« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2008, 02:30:54 ÖS »

Ben secmeli staj icin yer ayarladim zaten, daha dogrusu staj suresınce Yale'in ayarladigi yurtta kalacagim. Ancak benim icin rezerve edilen yere en erken stajin ilk gunu sabah 8:30'da girebiliyorum Smiley O sabah icin de uygun tren yok, dolayisiyla ben bir gun onceden gitmeyi dusunmustum. En ucuzu 60-70 dolar diyorsan kotu ya. 40-50 dolar var mi? Tongue saka bir yana ne yapalim katlanacagiz.

"michelle04", sen secmeli staja gitmis miydin Yale'e?

Saygilar

Hakan

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
michelle04
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : Ağustos 14, 2008, 02:42:11 ÖS »

evet ben ob- gyn elective icin gittim. sen de o zaman liberty de kalacaksin demektir. benim yale'e giden tum arkadaslarim da dahil herkes duncan da kaldi.(1 gecelik) oradan daha ucuzunu ben de cok aramistim ama malesef yok. istersen biraz daha arastirabilirsin. orda cok turk var. baglantin varsa kal bi gecelik birinin evinde derim ben..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: