Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

11592 Mesaj 980 Konu- Gönderen: 1207 Üye - Son üye: selin
Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: step1-basvuru-sorular  (Okunma Sayısı 57508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dogan
Yeni Üye

« Yanıtla #315 : Şubat 03, 2010, 03:46:51 ÖÖ »

override diye birşey varmış=) yeniden IWA yeniden kayıt ile çözdüm sorunu.hesaptaki paraya bişey olmuyor yani.
ama clerkshipleri boş bıraktım !
sherbetgula
Tam Üye

« Yanıtla #316 : Şubat 05, 2010, 04:08:56 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, step 1 başvurumu yeni tamamladım.Baştan çok karışık geldi.Etrafımda da yardım isteyebileceğim hiç kimse yoktu.Bana en çok faydası olan forumun bu kısmı oldu, baştan aşağı tüm mesajları okudum, başvuru kitapçığından daha faydalı oldu desem yalan sayılmaz.Her neyse gözümde büyüyen bu işi bu sitenin de yardımıyla hallettim.Benim gibi başvuruyu kafasına takanlar varsa karşılaştıkları sorunlarda elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.E mail adresim:sherbetgula@gmail.com
vertigo
Tam Üye

« Yanıtla #317 : Şubat 10, 2010, 05:18:58 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, sizlere 1-2 sorum olucaktı.

1-)Ben şu anda tüm stajlarımı bitirmiş bulunmaktayım ama mecburi hizmete girmemek için mezun olmadım, öğrenci işlerinde diplomamı bilerek bekletiyorum 3 aydır, mart 30 da step 1'e giriyorum, bu arada nisan Tus una da girmeyi düşünüyorum.Tabi Tusa girmek için mezun olmak gerekiyor, acaba şimdi mezun olsam, step 2 CK ve CS başvuralırımı da Mezunken yapsam, herhangi bir problem yaşarmıyım?

2-)Öğrenci iken sadece Fakülte'den damgalı form 183(yanlış hatırlamıyorsam) yeterli olmuştu, mezun olunca artı olarak hangi belgeleri hazırlamam gerekir?

3-)Mezun olmadan diğerlerininde(2ck ve 2cs) başvurusunu yapmak daha mı kolay olur ?

Saygılar, Şimdiden teşekkürler.
dogan
Yeni Üye

« Yanıtla #318 : Şubat 12, 2010, 09:13:27 ÖS »

override yaptım on line başvurumu ama form 186 daki bilgilerim değişmedi word de  kendim değiştirsem olur mu acaba? ne yapabilirim yardım eder misiniz acil.
sade
Seçkin Üye
**

« Yanıtla #319 : Şubat 13, 2010, 01:34:36 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar, sizlere 1-2 sorum olucaktı.

1-)Ben şu anda tüm stajlarımı bitirmiş bulunmaktayım ama mecburi hizmete girmemek için mezun olmadım, öğrenci işlerinde diplomamı bilerek bekletiyorum 3 aydır, mart 30 da step 1'e giriyorum, bu arada nisan Tus una da girmeyi düşünüyorum.Tabi Tusa girmek için mezun olmak gerekiyor, acaba şimdi mezun olsam, step 2 CK ve CS başvuralırımı da Mezunken yapsam, herhangi bir problem yaşarmıyım?

2-)Öğrenci iken sadece Fakülte'den damgalı form 183(yanlış hatırlamıyorsam) yeterli olmuştu, mezun olunca artı olarak hangi belgeleri hazırlamam gerekir?

3-)Mezun olmadan diğerlerininde(2ck ve 2cs) başvurusunu yapmak daha mı kolay olur ?

Saygılar, Şimdiden teşekkürler.

1) Mezunken başvuru yapmak sıkıntı olmaz, sadece ek belgeler, formlar göndermeniz gerekir.

2)"Graduate"lerin hangi belgeleri göndereceği ECFMG 2010 Booklet'inde yazıyor, buradan benim söylememdense kendinizin kontrol edip öğrenmesi sizin açınızdan daha güvenli olur, nitekim değişiklikler olabiliyor. Mesela, artık öğrenciler de Form 186 göndermeye başlamış.

3)Mezun olmadan diğer sınav başvurularınızı yapmanız çok daha kolay olur. Sonuçta öğrenciyken tek bir form yolluyorsunuz.

Bol şanslar, kolay gelsin..

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
sade
Seçkin Üye
**

« Yanıtla #320 : Şubat 13, 2010, 01:36:32 ÖÖ »

override yaptım on line başvurumu ama form 186 daki bilgilerim değişmedi word de  kendim değiştirsem olur mu acaba? ne yapabilirim yardım eder misiniz acil.

Doğan merhaba,

Form 186'yı Word'de yazamazsın, tekrar "override" yapmayı dene istersen. Başvurunda neyi değiştirmek istiyorsun?

"İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin."
Galileo
dogan
Yeni Üye

« Yanıtla #321 : Şubat 14, 2010, 01:43:15 ÖÖ »

cevapladığınız için teşekkürler .öğrenciyim.okul kayıt tarihimi ve mezuniyet tarihimi değiştirdim ama ilk başvurduğum hali cıkıyor hala .halbuki mail geldi override ettğime dair bi türlü değişmedi ben de  yeni kayıttaki tarihlerle değiştirmeyi düşündüm form 186 daki bilgilerimi nasıl olacak peki ?
vertigo
Tam Üye

« Yanıtla #322 : Şubat 15, 2010, 01:47:22 ÖÖ »

Sade çok teşekkür ederim , herzamanki gibi hızır gibi yetiştin, sanırım artık mezun olmamda sorun kalmadı, böylece nisan tusuna da girebilirim... Tekrar çok teşekkürler...
dogan
Yeni Üye

« Yanıtla #323 : Şubat 15, 2010, 11:31:21 ÖS »

on line başvurusunu override yapan arkadaşlar yardım eder misiniz nasıl form 186 daki bilgiler değişecek .gönderemedim bir türlü .delireceğim
Atabay
Üye **
**

« Yanıtla #324 : Şubat 18, 2010, 11:08:55 ÖÖ »

Benim mail aşağıdaki gibiydi, cevap da aldım ve işe yaradı. yanlız şunu da hatırlatmada yarar var diye düşünüyorum: belgeyi isterken mail olarak değil de, üzerinde ecfmg yazan pdf formatında bi ek olarak istersen daha makbul olabilir dogrusu. çünkü bazen kıllık yapıp keyfi olarak pdf olmasını isteyebiliyo personel şubedekiler(benden önceki öyle vermiş diye benden de istediler ama ikna ettim onları). bunu da mailde ayrıca belirtirsen göndereceklerini sanıyorum.

Mail örneği:

"Dear ECFMG,

My USMLE ID number is ....(kendi numaranı gir)

I have recently applied for USMLE Step 1 and printed my Form 186. In order to get two photocopies of my medical diploma from my medical school to send with the other forms required, may you please send me an official documentation by an email that declare that I need two photocopies of my medical diploma with the other documents required, for full application to be accepted.

Sincerely yours,

Dr. ....."

Cevabı aşağı yukarı bi haftada alırsın.
Kolay gelsin;)

Herkese tekrar merhaba. Ben de zorunlu hizmet görevindeyim halen. İlk başvuruyu yapar iken sınav için , 2009 ağustosta issue olacaktır diplaması şeklinde belirtmiştim dekan mektubunda. Fakat 2009 ağustosa kadar step 1 i veremedim maalesef. Çok iyi bir puan yapacağımdan emin olduktan sonra sınava gireyim diye düşünmekten erteledikçe erteledim kafamdaki sınav tarihini. Artık gireyim şu sınava diyip başvurumu yaptım fakat haftalar geçti cevap alamadım ecfmg den. Oasisde hala ''in process'' görünüyor. Ben de ECFMG yi aradım , kadına anlattım durumu , sorun nedir diye sordum , o da beni biraz beklettikten sonra , problem diplomanız, bize yollamamışsınız belirttiğiniz tarihte dedi. Tek problemin bu olduğunu söyledi. Ben de kızgınlıkla peki madem öyle niye bana açıklayıcı bir cevap yollamadınız problemle ilgili ben hala sizden bir cevap bekliyor olacaktım başvurumla ilgili diye çıkıştım tatlı bir dille Smiley O da aynı tatlılıkla bana '' biz böyle bir mail atmıyoruz'' dedi. Tamam dedim kapattım. Telefonu kapattıktan kendime kızdım tabi suç adamlarda değil ki , ben yeterince planlayamadım bu süreci. Sorun bende.
Herneyse, şimdi aklımda bir sürü soru dolanıyor. Birkaç fikir alabilirsem çok sevirim:

1-Zorunlu hizmetim haziran 22 gibi bitiyor. Ben step 2 cs de dahil olmak üzere diğer sınavlara anladığım o ki başvuramayacağım bile diploma işini çözene kadar. Hazirandan sonra aldığım o diplomayı yollasam bile , adamlar diplomayı kabul edecek ( 2-3 ay sürüyor diye duydum ) sonra ben sınav tarihi alacağım ( ki o tarihten sonra cs için yer bulabilirmiyim? ) sonra sınav sonuçlarını bekleyeceğim fln fln derken bu senenin matchine yatişemem gibi duruyor. Bu söylediklerimde bir yanlış var mı acaba?

2- Yukarıda dr_didi nin mesajını paylaştım. ben il başvuru anında bu tarz bir mail yerine dekan mektubu kullanmıştım. Şİmdi bu maili atmamın bir sakıncası olur mu? Bu mail tek çıkar yol mu dersiniz?

3- Daha önce bu forumdan başka arkadaşların da sınav sonucu olmadan fotokopileri alabildiğini okumuştum. Bende de diplomamın bakanlık onayına girmeden önceki ( yani matbaadan çıkmış , tüm fakülte imzaları tamamlanmış halinin ) renkli fotokopisi var. Bizim fakülte ben ve birkaç arkadaşımın diplomalarını yanlış isimlerle basmıştı zamanında , ben de bu yanlışı farketmiştim , yeniden basmışlardı diplomaları , bzi mağdur olduk bu yüzden diye ve beni tanıdığı için öğrenci işleri diplomaları bana teslim etmişti , ben de kendim gidip bir kargoya vermiştim . Kargoya giderken yolumun üstündeki tanıdığım bir fotokopicide de renkli fotokopisini almıştım diplomamın. Tabi Ankara öncesi halleri olduğu için , Sağlık Bakanlığı mührü yok üstünde. Bu haliyle yollasam ECFMG ye , ne kadar sahtekarlık yapmış olurum ya da olmam? (Kendi diplomam , hakettiğim, uğrunda 6,5 yıl uğraştığım diplomam , benim diplomam!!!! Ama alamıyorum.. Üstelik Zorunlu hizmetimi yapıyor olamam rağmen!!! Durumu bu hale getirmek benim hatam kabul ediyorum ancak diplomamı alamamak delirtiyor beni!! Bu sorunu çözebilirsem eğer tüm sınavları alıcam seri bir şekilde, hakkaten can sıkıcı bu durum)

Bu vesile ile tüm arkadaşlara önerim şudur: uzun yolculukta tüm planlarınızı en iyi şekilde yapmaya çalışın. Planlarınıza uyun. Ve sıkı çalışın.Zira küçümsemek, hafife almak , ertelemek sizi sonra çok daha fazla yorabilir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekür ederim.

Çekeceksen bile bayrağı
Yaşadım ulan dibine kadar diyemeyecek misin?
(Can Yücel)
Atabay
Üye **
**

« Yanıtla #325 : Şubat 18, 2010, 12:08:38 ÖS »

Az önce Sağlık Bakanlığından Hikmet Beyle konuştum. Bu gireceğiniz sınavla ilgili diploma istendiğini gösteren bir belge var mı elinizde diye sordu ben de var dedim. Diploma fotokopisinin istendiği o evrağın tercümesi ve orjinaliyle birlikte bize başvurun biz de okulunuza mektup yollarız diploma fotokopisi verin diye dedi. Ben de tamam dedim. Şimdi ben yukarıda bahsettiğim maili atıp gelen cevabı mı götüreyim adamlara yoksa direk başvuruda yolladığımız formları mı götüreyim ne yapmak lazım ne dersiniz?

Çekeceksen bile bayrağı
(Can Yücel)
dr_didi
Üye *
*

« Yanıtla #326 : Şubat 20, 2010, 12:37:58 ÖÖ »

sevgili atabay, biraz geç oldu cevap ama elimden geldiğince cevap vereyim sana.
1- Ulaş abi daha iyi bilir ama sanırım iş başvuruları/match eylül ile ocak ayı arasında(hastaneden hastaneye göre değişiyor), mart ayı ortası gibi de sonuclar belli oluyor.
2- amerika tecrübeni bilmiyorum ama eğer orda kalmadıysan bu sene basvursan da seçilmekte zorlanabileceğini duydum çünkü sınavlar tek kosul değil(ulaş abinin verdiği konferanslarda bu detaylı konusuldu). bu yüzden sınavları aldıktan sonra research programları veya enazından bir observership yapmak tavsiye edilenler arasında(başvuru sonuclarını garantilemek anlamında). bu tabiki seni durdurmak için değil, bilakis bunları yaparken bu süreçte biraz daha sogukkanlı olman için bir bilgi olsun diye söylediğim birşey.
3- haziran uzak bir tarih değil ve basvurunun kabul edilmesi de 2-3 ay değil, en fazla 1 ay sürer basvurusu, tabi eger zamanını ayırırsan. ama yine de basvuracam diyorsan yukarıdaki maili göndermende bir sakınca görmüyorum ve sana gönderilecek cevapla diploma fotokopini alman mümkün.

Yolun açık olsun Wink
Saudades
Yeni Üye

« Yanıtla #327 : Mart 06, 2010, 07:33:05 ÖS »

arkadaşlar elimde step1 kaplan notları var.dileyen olursa notları kendisine verebilirim.

Sevgili alias34,
Ben de hazırlanmaya başlayacağım, step 1 kaplan notlarına ihtiyacım olacak.Halen kimseye vermediysen talip olabilirim..
alias34
Tam Üye

« Yanıtla #328 : Mart 08, 2010, 12:41:55 ÖÖ »

saudades ben notları başkasına verdim. ama pdf halinde duruyo istersen onları verebilirim.
Atabay
Üye **
**

« Yanıtla #329 : Mart 14, 2010, 01:35:34 ÖÖ »

Dr didi , teşekkür ederim cevap ve iyi niyet için . Hepimizin yolu açık olsun diyelim:)

Şimdi arkadaşlar, diploma fotokopisi için hiçbir sınav sonucuna gerek yok. Ecfmg ye mektup atmaya da gerek yok. Sıralamayı yazıyorum buraya:
1- ECFMG 2010 information booklet sayfa 45 te başlayan ve sayfa 46 da biten ''Final Medcal Diploma'' kısmını yeminli tercümandan çevirtip onaylatıyoruz
2- Adınıza düzenlenmiş olan FORM 186 yı yine yeminli tercümandan çevirtip onaylatıyoruz.
3- Belki gerekmezdi ama ben işi sağlama alıp , çevrilmiş belgeleri gidip bir de noter onayı yaptırmdım.
(Tüm çeviri ve noter toplam 220TL tutuyor)
4- Gerekli olan tüm belgeler bunlardan ibaret. Bu belgelerle sağlık bakanlığı c blok 5 kattaki Hikmet Bey'e başvuruyoruz.
5- Burası conversation:

Hikmet Bey: Konuyu anladım , nerede peki senden diploma fotokopinin istendiğine dair belgelerin?

Ben: (1.maddedeki belgeyi göstererek) burada Hikmet Bey , buyurun.

Hikmet Bey: (okur) hmm.. İyi ama üstad , kim yolladı bunu adı sanı yok mu?

Ben: (ECFMG 2010 infromation booklet in kapak fotokopisini göstererek) İşte burada Hikmet Bey. Bu kuruluşun başvuru kitapçığının kapağıdır. Bakınız index kısmının 45 ve 46. sayfalarının çevrilmiş halidir size sunduğum çeviri. Zaten size sunduğum çeviride orjinal sayfa da mevcut. Ayrıca bu da  ( form 186 ve çevirisini göstererek ) benim kayıt belgemdir bu kuruluşa. Bakınız form 186 nın üst kısmında da ECFMG kimlik numaram bulunmaktadır

Hikmet Bey: (inceler) tamam üstad , sen şimdi bir dilekçe yaz , sonra bunu evrak işlerinden ve akabinde bizim binanın zemin katından onaylat bana getir .

Conversation burada biter. Bu iki yerden onaylatılır dilekçe , tekrar Hikmet Bey'e teslim edilir. Hikmet Bey'e durumunuz anlatırsanız ( Ankarada ikamet etmediğinizi , aynu gün içinde belgenizi alabilirseniz , çok memnun olacağınızı yani ) işlerinizi aynı gün halletme ihtimaliniz artacaktır. Ben tüm belgeleri ve onaylanmış dilekçeyi saat 11:40 gibi teslim ettim , bana akşamüzeri 3 gibi gel dedi Hikmet Bey çünkü o an müdürü orada değilmiş. Ben de Ankarada gezdim 4 saat bira içtim kızılayda , fal baktırdım Ankaranın ünlü falcısından:) Bana bu sene sonunda muayenehane açacaksın dedi falcı:) Neyse, Onu başka zaman anlatırım:) Akşamüzeri 16 da belgem elimdeydi.

Ben buraya önceki mesajımı attığım günün akşamı apar topar Ankara'ya gittim. Ama işte cuma günü gitmiş oldum. Önerim , her ihtimale karşı önlem olarak pazartesi günü gitmeniz. Çünkü eğer belgeniz aynı gün onaylanmazsa, boşu boşuna Ankara'da haftasonunu geçirmek zorunda kalmazsınız.

6- Sağlık bakanlığından aldığımız belge , rektörlüğe hitaben yazılmış bir belge. Bu belgeyi alıp izmire geçtim. Okulumun öğrenci işlerine teslim ettim , aynı gün diploma fotokopimi aldım. Hatta yine aynı gün yollanabilir belgeler ABD'ye. ( özel not: daha önce ups ile yollamıştım, geç gitmişti belgelerim, üstelik neredeyse 2 katı para ödemiştim, bu kez fedexle yolladım, 2 gün içinde ABD ye ulaştı belgeler. 63 TL fiyatı var. Üçüncü gün de Philedelphia'ya ulaştı belgeler. Fedex şubesi İzmir'dekiler için ,alsancakta eski Efes Oteli arkasında)

7- Oasisden belge kabul durumunu öğreniyoruz.

Umarım birilerinin işini görür. Hepimize iyi şanslar.

Çekeceksen bile bayrağı
(Can Yücel)

Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: