Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

2638 Mesaj 128 Konu- Gönderen: 1558 Üye - Son üye: adchauffeeauin
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amerikadaki Uzman doktor maaşları  (Okunma Sayısı 21226 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reha
Üst Üye

« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2006, 10:50:08 ÖÖ »

"kuzenim brown da tıp okuyor" wow, helal.
degisir. bikac kisi biraraya gelip genelde bizim tabirimizle poliklinik tarzi bi yer aciyorlar. cerrahi branslarda ise yine uc bes kisi biraraya gelip bir hastaneyle anlasiyor ve hastanenin amelyatlarini yapiyor ama galiba direk hastanenin calisani olmuyorlar. Tam farkini bende bilmiyorum ama vergiyle alakali olmasi lazim. bunlari dusunmek icin daha erken. burda sistem cok karmasik bende daha tam cozemedim.
Ufuk
Üst Üye

primum non nocere!

« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2006, 11:52:35 ÖÖ »

aslında doğru ilk önce oraya gidebilmek lazım Smiley nasıl çalışacağımızı o zaman düşünürüz  Cheesy
ne de olsa her şekilde tr de çalışmaktan daha avantajlı

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
Ufuk
Üst Üye

primum non nocere!

« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2006, 12:52:50 ÖS »

ya evet gazetede kadıköy şifadan bi dr un yazısını okudum genel cerrah adam 36 yaşında 369 milyar vergi odemiş bide benden daha cok kazananlar varken ben nasıl 2. oldum diodu adam da haklı coğu dr gelirini az beyan ediyor o hepsini beyan etmiş yani ist da da ii para kazanıyolar ama abd de daha az gelirin olsa bile hayat standartının daha yüksek olmasından dolayı daha ii bir yaşam süreceğin kesin. kaldıki tr nin koşulları ortada mesleki anlamda  Angry

Mustafa Kemal ATATÜRK
reha
Üst Üye

« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2006, 01:07:16 ÖS »

"hayat standartının daha yüksek olmasından dolayı" aynen oyle. hersey para degil. hayatinnin kalitesi burda daha yuksek. 
Ufuk
Üst Üye

primum non nocere!

« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2006, 06:56:43 ÖS »

arkadaşlar benim aklıma bir şey daha takıldı tr deki gibi hem hastanede çalışıp hem ozel oluyor mu abd de
yoksa orada da ozel actık mı devlet doner sermaye hakkımızın yuzde 60 ını kesiyor mu  Smiley

Mustafa Kemal ATATÜRK
umç
Yönetici

« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2006, 07:54:04 ÖS »

Amerika'da devlet diye birsey yok. Universitelerin hemen tamami ozel isletmeler, eyalet baglantisi olanlar bile.

Bizinm sistemimizden farkli olarak Amerika'da Hastane + Universite Baglantisi biraz daha degisik.

Hastaneler doktorlarla bagimsiz anlasiyorlar. Bunlara hastanein verdigi unvan "STAFF"

O hastane ile affiliye olan universite hastanesi bu doktora akademik unvan verebiliyor, ya da vermiyor. Bu takdire kalmis.

Staff doktorlarin hastanelerdeki calisma sistemi hastanelere gore degisiyor.

Bazi hastaneler maas veriyor ve tam zamanli calismayi sart kosuyor. (Mayo Clinic, Cleveland Clinic)

Bazi hastaneler yari zamanli isler oneriyorlar, ozel calismana da engel olmuyorlar.

Turkiye'deki Universite - Devlet - Hastane kavrami burda biraz daha degisik ama yine de serbest piyasa kanunlari icinde benzer durumlar hatta cok daha fazlasini burda da yapmak mumkun. Cok daha acimasiz sonuclarina katlanma riskini de goze alarak. (Tip Uygulama Hatasi Sigortasini odeyecek sirket bulamayip eyaleti terl etmek zorunda kalmak gibi)

Sevgiler
Ulas

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
USMLE STRATEJi MERKEZi
http://www.usmer.org
Ufuk
Üst Üye

primum non nocere!

« Yanıtla #21 : Eylül 22, 2006, 10:38:56 ÖS »

benim bildiğim kadarıyla abd de dr un sigortası varsa yaptığı hataları sigorta karşılıyor.
sigortanın karşılamadığı hatalar da mı var yada o sigortanın cinsine gore değişiyor mu?

Mustafa Kemal ATATÜRK
umç
Yönetici

« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2006, 12:45:16 ÖÖ »

Sigortan varsa karsiliyor. Seni sigortalayacak sirket bulamassan eyalette doktorluk yapamiyorsn.
Her doktoru karsilamiyor sirketler. Bir de boyle bir dert var burda.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
USMLE STRATEJi MERKEZi
Ufuk
Üst Üye

primum non nocere!

« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2006, 12:50:39 ÖÖ »

çok kotu ya peki bu şirketler yerli yabancı dr ayrımı yapıyorlar mı yoksa mesleki başarıya mı bakıyorlar yani bunu neye gore  belirliyorlar?

Mustafa Kemal ATATÜRK
Onur
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Ekim 20, 2006, 12:53:13 ÖS »

çok kotu ya peki bu şirketler yerli yabancı dr ayrımı yapıyorlar mı yoksa mesleki başarıya mı bakıyorlar yani bunu neye gore  belirliyorlar?

jewish hospital sayısının bir hayli fazla olduğunu düşünürsek bırak yerli yabancı doktoru,herkesin kendi adamını kolladığını bile söyleyebiliriz gibi geliyor bana..

state uni ve hastanelerde sitelerinin education bölümlerinde yazmışlar tabii defalarca ırk,dil,din,renk gözetmiyoruz diye ama bilemiyorum ne kadar doğrudur..

sağlık olsun , işinde iyiysen hiçbir işveren seni pas geçmez gibi geliyor bana...
e_mir
Ziyaretçi

« Yanıtla #25 : Ocak 26, 2010, 03:56:57 ÖS »

bunlar asistanlık yaparken alınan maaş mı uzman olduktan sonra alınan maaş mı???
Hell_Spawn
Ziyaretçi

« Yanıtla #26 : Kasım 18, 2010, 11:01:14 ÖS »

uzman olduktan sonrakiler..

ancak sanırım güncel değil..zira msj lar bir kaç yıl evvele ait..

şu an araştırmalarıma göre 4000$ dan aşağı veren kurum yok asistanlara aylık..
umç
Yönetici

« Yanıtla #27 : Kasım 19, 2010, 06:25:01 ÖS »

uzman olduktan sonrakiler..

ancak sanırım güncel değil..zira msj lar bir kaç yıl evvele ait..

şu an araştırmalarıma göre 4000$ dan aşağı veren kurum yok asistanlara aylık..

Asistanlar , belli farklılıklar olsa da genellikle yaklaşık 2300 - 3000 dolar arasında paralarla ilk yıllarına başlarlar. Bu para New York gibi bazı şehirlerle biraz daha çoktur ama yine de süründürür. Ancak yaşamaya yeter asistan parası. Bekar kişiler için biraz daha rahat, evliler için ancak yetecek bir paradır. Her sene senelik 1000 dolar - 2000 dolar gibi artışlar olur. Bu da aylık 100-200 civarı dolara denk gelir. resmi kaynaklarda gördüğünüz rakamlar vergi vize gibi bir sürü kesintilerin yapılmamış halidir. O nedenle 4000 dolar falan asla kimsenin eline geçmez.

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
USMLE STRATEJi MERKEZi
drhasan
Ziyaretçi

« Yanıtla #28 : Aralık 24, 2010, 01:56:56 ÖS »

fellowship ler ne kadar maaş alıyo??
usmlesux
Tam Üye

« Yanıtla #29 : Aralık 30, 2010, 04:38:46 ÖÖ »

https://freida.ama-assn.org/Freida/user/viewProgramSearch.do

Ihtisas programlarini Freida search'den arastirabilir, ozellikle SEARCH PLUS opsyonunu kullanirsaniz programlarin ne kadar maas verdigini de gorebilirsiniz. Bazi programlar maasi gosteriyor bazilari gostermiyor.Bu rakamlar cok guncel olmayabilir ama bir fikir vermesi acisindan faydali bir kaynak.

Kolay gelsin.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: