Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

11592 Mesaj 980 Konu- Gönderen: 1207 Üye - Son üye: selin
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: New York - New Jersey  (Okunma Sayısı 8839 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reha
Kıdemli Üye
*

« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2008, 01:40:11 ÖÖ »

Abicim Istanbul'da bu isin istatistigimi tutuluyorda kiyasliyalim. Benim tek bildigim istatistik yillik bebek olum hizi ki o bile ne kadar dogru supheli Smiley Gorus verdigimiz her konuda belgeylemi cikmamis lazim ortaya? Burasi sosyal bir platform. Ciddi bir konuda kisisel fikrimi belirtiyorum. Soruyu soranda zaten kisisel fikrimi soruyor anladigim kadariyla olayin bilimsel dayanaklarini, ispatini istemiyor. Isteyen inanir isteyen inanmaz. INgilizcede bu durum icin cok guzel bir laf var. "take it with a grain of salt" cuk diye oturuyor bu duruma vallahi.
"Kriminoloji" yani suc bilimleri konusunda tabiki derin bir bilgiye sahip degilim ama New York Times'da bu konuyla ilgili cok makale cikar onlari okurdum cok. Birazda merakim var.
neyse bos yere uzadi yine. tartismak iyi guzel seyde yoruluyorum yahu bende boyle her yorumuma mutlaka elestiri oluyor sonra kovalada kovala
Ulascim yani senin yaklasimindanda Istanbul gulluk gulistanlik bir yer hic dert yok cikarin kardesim belgenizi atip tutmayin tarzinda bir yaklasim. 
yani olay televizyon tartismalarina benzedi. Ortada bir gercek var. Istanbul'da suc ciddi bir problem. Bircok sebebi vardir orasi ayri. New York'tada 90larda cok buyuk problemdi. Simdi biz New York bu isle nasil basa cikmis, nasil bu olayin ustune gitmis, duzelmis ne onlemler almis diye dusunup ornek alacagimiza dar bir pencereden bakip, hayir kardesim benim sehrim guzel onlarinki kaka zihniyetiyle yaklasirsak bir adim ilerliyemeyiz. oyle 3 ileri 2 geri yerimizde sayariz. Istanbul gibi sehir yok orasi ayri Smiley
Sinem
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2008, 03:14:34 ÖÖ »

Buradaki muhabbet NY ile ilgili bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaktan ziyade bilimsel bilgi nasıl savunulur gibi olmuş =). Benim merak ettiğim; biliyorsunuz İstanbul'da yaşamanın en zor yanı trafik. Neredeyse her bireyin arabası olacak yakında. NY da dünyanın sayılı büyük şehirlerinden biri. Ny'da trafik nasıl oluyor? Mesela insanlar kendi araçlarını mı yoksa toplu taşımı mı tercih ediyor, yoksa taksiler mi daha çok tercih ediliyor? Eğer taksileri tercih ediyorlarsa "gündüz tarifesinde", "gece tarifesinde" ne kadar ödeniyor ( İstanbul ile karşılaştırırsak mesela). Umarım bunlar konuyu tekrar NY'a döndürür. Çünkü gerçekten hakkında merak ettiğim çok şey var =)
reha
Kıdemli Üye
*

« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2008, 03:30:00 ÖÖ »

Manhattan'da ferrarim olsa binmem. Gunluk arabasinida kullanan pek yok. Herkes metro kullanir. Zorunlu kalirsan da veya geceleri filan taksiye binilir ikinci tercih olarak. Trafik sorunu var, ama Manhattan'a New Jersey, Queens ve Brooklyn'den girislerde var. Sehir icindede var ama Istanbul kadar rahatsiz edici degil. Manhattan adasida Istanbul gibi dev degil, ufak bir ada. Ama baya kalabalik var sokaklar tiklim tiklim bazi bolgelerde yurunmuyo.
muyo
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2008, 03:49:17 ÖÖ »

sinem ben bu yasa geldim ve hala ehliyetim yoksa sorumlusu manhattan'dir Smiley aylik metro karti $81 ve metro&otobuse sinirsiz binebiliyorsun.  gece 3te, sabah 5te bile metro  -gunduz kadar cok olmasa da- oluyor.

ornek olmasi acisindan;  42. sokaktan chinatown'a $12a gidebilirsin taksiyle, ayni yol tek metroyla daha hizli olarak $2 tutar. istanbul taksi fiyatlarini bilmiyorum o yuzden karsilastiramayacagim kusura bakmayin Smiley
Sinem
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2008, 03:59:59 ÖÖ »

Anlaşılan o ki NY'da ulaşım buradakinden çok daha kolay oluyor. =) Teşekkürler arkadaşlar. Ben aklıma böyle gereksiz ayrıntılar takıldıkça sizlere sormaya devam edeceğim =)

Sevgiler..
umç
Yönetici

« Yanıtla #20 : Temmuz 24, 2008, 04:44:22 ÖÖ »

Abicim Istanbul'da bu isin istatistigimi tutuluyorda kiyasliyalim. Benim tek bildigim istatistik yillik bebek olum hizi ki o bile ne kadar dogru supheli Smiley Gorus verdigimiz her konuda belgeylemi cikmamis lazim ortaya? Burasi sosyal bir platform. Ciddi bir konuda kisisel fikrimi belirtiyorum. Soruyu soranda zaten kisisel fikrimi soruyor anladigim kadariyla olayin bilimsel dayanaklarini, ispatini istemiyor. Isteyen inanir isteyen inanmaz. INgilizcede bu durum icin cok guzel bir laf var. "take it with a grain of salt" cuk diye oturuyor bu duruma vallahi.
"Kriminoloji" yani suc bilimleri konusunda tabiki derin bir bilgiye sahip degilim ama New York Times'da bu konuyla ilgili cok makale cikar onlari okurdum cok. Birazda merakim var.
neyse bos yere uzadi yine. tartismak iyi guzel seyde yoruluyorum yahu bende boyle her yorumuma mutlaka elestiri oluyor sonra kovalada kovala
Ulascim yani senin yaklasimindanda Istanbul gulluk gulistanlik bir yer hic dert yok cikarin kardesim belgenizi atip tutmayin tarzinda bir yaklasim. 
yani olay televizyon tartismalarina benzedi. Ortada bir gercek var. Istanbul'da suc ciddi bir problem. Bircok sebebi vardir orasi ayri. New York'tada 90larda cok buyuk problemdi. Simdi biz New York bu isle nasil basa cikmis, nasil bu olayin ustune gitmis, duzelmis ne onlemler almis diye dusunup ornek alacagimiza dar bir pencereden bakip, hayir kardesim benim sehrim guzel onlarinki kaka zihniyetiyle yaklasirsak bir adim ilerliyemeyiz. oyle 3 ileri 2 geri yerimizde sayariz. Istanbul gibi sehir yok orasi ayri Smiley

Ben bu forumdaki kidemli insanlarin bir misyonu olduguna inanan bir insanim. Yurtsever bir insanim ama kor degilim. Eksiklerimizin uzerine gitmek en buyuk amacimdir elbette hepimiz gibi. Asla koru korune at gozlugu ulusalciligi yapiyor degilim. Ancak siz acimasiz genellemelerinizle elestiri yapacaksiniz diye her atilip tutulana seyirci kalamam. Amerika'dan Turkiye'ye elestiri yapmak kolaydir.Isi abartip hic alakaniz olmayan bir konuda da iki tane gazete kupuruyle  elestiri yapiyorsunuz. Bu tartismada direndigim nokta Istanbul gibi dunyanin 3. buyuk sehri olan, dunyanin  gozebebeklerinden olan bir Turkiye sehri hakkinda desteksiz olarak asagilama yapilmasini engellemektir. Destekli bir elestiri olursa ben de sizin yaninizdayim ama ulkemin en onemli sehri hakkinda 2-3 sene Amerika'da yasadiniz diye Turkiye'deki bir sehire ulu orta suc damgasi vurma hakkini kimse size vermez.  Siz konusma hakkinizi kullanirsiniz ben de sizi koseye sikistirma hakkimi kullanirim. Buna da saygi gosterip sitem etmeyin. Lutfen beni yanlis anlamayin, sizler benim dostlarimsiniz, konuya odakliyim kisilere asla degil,  hepinizi cok seviyorum, ama burda aranizda var oldugum  surece "desteksiz" yapilan ve herhagi bir amaca hizmet etmeyen Turkiye elestirilerinin/asagilamalarinin  karsisinda olmayi tercih ediyorum. Bu da benim secimim. Sizler Amerika'da yasayan abiler ablalar olarak daha Amerika'ya ayak bile basmamis olan bu genclere yalan yanlis  yontemlerle Istanbul'un ne kadar tehlikeli, New York'un ne kadar guvenli bir sehir oldugunu belgesiz bilgisiz ulu orta soyluyorsunuz,  bir tek belge sunamadiniz, Bir de cekinmeden  "belge mi var da soyleyelim" diyorsunuz, olur mu boyle sey ? Boyle bir mantik olabilir mi? Hadi diyelim koydunuz belgeyi  bunun hangi amaca hizmet edecegini bana soyleyebilir misiniz?  Turkiye zaten yeterince hor goruluyor, Istanbul yeterince hakaret yiyor, merak etmeyin,  bari siz Amerika'dan bunu yapmayin, ustelik soylediklerinizi kanitlayacak hicbir sey olmadan.

Istanbul'un tehlikeli bir sehir oldugunu kanitlamaya ugrasmanin ne anlami var ki? Burasi Istanbul emniyet mudurlugu forumu bizler de polisler miyiz?  Sucu biz mi duzeltecegiz?  Neyin pesinde, ve neden Istanbul New York'un karsinda kriminal olarak yerden yere vuruluyor ? Nasil olsa sosyal ortam vur beline deyip 'Cleveland Kentinin kanalizasyon sebekesi' hakkinda ben aklima geleni soyleyebilir miyim? Hadi soyledim hicbiriniz hesap sormaz mi? 

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı
Cleveland Clinic / Psikiyatri

USMLE STRATEJi MERKEZi
http://www.usmer.org
umç
Yönetici

« Yanıtla #21 : Temmuz 24, 2008, 07:12:13 ÖS »

Buyrun Istanbul'da Suc ve buyrun New York ile karsilastirmalari, buyrun Tubitak grafikleri  :  http://www.usmleturk.com/forum/index.php?topic=855.0

Bu konu Sinem'in dedigi gibi New York ile kapali kalsin. Burda taksi fiyatlari gibi daha mutevazi ve pratik konularda  "gorus bildirmeye" devam ederiz. Istanbul'da suc gibi ciddi bir konu bence ana bir basligi hakediyor, onu orda paylasmaya devam ederiz. Ne dersiniz?

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı

USMLE STRATEJi MERKEZi
Sinem
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Temmuz 25, 2008, 12:57:34 ÖÖ »

Merhabalar. Sevgili Ulaş benim kendimce "gereksiz ayrıntılar" olarak gördüğüm meraklarımı " mütevazi ve pratik" olarak adlandırdığın için teşekkür ederim Smiley. Açıkçası genele baktığınız zaman bu tip yarıntılar görülemeyecek kadar ufak oluyor. Özellikle yaşadığınız yeri tercih ederken kafanıza takılan sorular sıralamasında bunlar çok çok aşağıda kalıyor. Ama benim görüşümce insanın yaşadığı memlketteki bu gibi ufak ayrıntılar o yeri daha zevkle yaşanır ya da çekilmez hale getiriyor. Ben biraz detay insanıyım Smiley. Belki bu forumda benim gibi detayları önemseyen ama daha büyük konuların ardından bunları sormayan kişiler vardır Smiley ( umut ediyorum tek değilim)
Yine aklıma gelmişken bir soru daha sorayım. NY'da kiralar nasıl? Orada yaşayan arkadaşlar nasıl yerlerde kalıyor, ne kadara kalıyor? Bir de kalacak yer alternatifleri nedir?
Biliyorum bunları sorunca insanın aklına şu soru geliyor :
"Acaba yarın NY'a mı taşınacak da bunları soruyor?". Ne derler bilirsiniz merak kediyi öldürür. =)
Sevgiler...
Sinem
sabin
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Ağustos 15, 2008, 08:29:30 ÖS »

Arkadaslar,benim soruma da yardimci olabilirmisiniz.Ben NY'un hangi semtleri guvenlik acisindan kotudurler ogrenmek istiyorum. Ben residency icin NY'a basvurmayi dusunuyorum,ve orasi olursa esimle ve bebgimle orda yasayacaz,bu yuzden guvenli olmasi cok onemli.Yardimlarinizi bekliyorum.
eraserhkn
Üst Üye

« Yanıtla #24 : Ağustos 16, 2008, 12:32:02 ÖÖ »

Smiley Simdi bu soru eski tartismalari alevlendirmesin? Smiley Tartisma derken kotu anlamda demiyorum yanlis anlasilmasin..

Her zaman BUYUK dusun, ama kucuk adimlarla baslamayi unutma..
sabin
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Ağustos 16, 2008, 05:01:58 ÖÖ »

Smiley Simdi bu soru eski tartismalari alevlendirmesin? Smiley Tartisma derken kotu anlamda demiyorum yanlis anlasilmasin..

kusura bakmayin ,gecmisi pek okuyamadim,ama tartisma ciksin istemem.Smiley
umç
Yönetici

« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2008, 05:09:54 ÖÖ »

kusura bakmayin ,gecmisi pek okuyamadim,ama tartisma ciksin istemem.Smiley

Yok yok siz uzasin istiyosunuz...Nerde kalmistik? Muyo, Reha...Arkadas yeniymis, hepimize karsiymis, tartismak istiyor, ne dersiniz?  Grin

Dr.Ulaş Mehmet Çamsarı

USMLE STRATEJi MERKEZi
sabin
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2008, 05:25:05 ÖS »

Shocked Grin
drcolakoglu
Kıdemli Üye
*

« Yanıtla #28 : Eylül 18, 2008, 10:04:38 ÖS »

merhaba arkadaşlar! Ben bostondayım ancak konu güvenlik olduğu için buraya yazmanın daha dogru olacağını düşündüm.. Smiley

benim Bostonda 1 sene kalma durumum var.. hatta kalıcam büyük ihtimalle bi sorun olmazsa.. Gerci kalıp kalmıyacagımı danısacağım insanlardan Ulaş abiye henüz ulaşamadım Sad

yapacağım araştırma gönüllü olduğu için bu 1 sene benim ve ailem için sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. en büyük sorun tabiki ev kirası.

"Kör itin öldüğü yere" doğru yaklaştıkça  güvenlik problemlerinin arttıgı ve ulaşımın sorun oldugu kiraların ucuzladığı kadar kesin.. acaba bana önerebileceğiniz yerler var mı? craigslist ten başka nerden ev arıyabilirim? Malden bölgesi ile ilgili bilginiz var mı? güvenlimidir? üstümde çok para taşımasamda 2 güne bir beni soymaya kalkıp başarısız olsalar yılar mı hırsız kardeşler Cheesy Cheesy Cheesy

teşekkürler!!!!
ogur
Tam Üye

« Yanıtla #29 : Eylül 26, 2008, 06:47:41 ÖS »

Herkese merhaba,
NY ile ilgili şöyle bir kural  var mı hali hazırda uygulanmakta olan ?

http://www.amc.edu/Academic/GME/residency/InternalMedicine/ERAS.html

Alıntı
New York State mandates that you do not spend more than 12 weeks of elective time outside of
     your medical school country while enrolled as a student (prior to receiving your medical
     degree).  If you have spent more than 12 weeks away from your medical school country, you are
     ineligible for training in New York State.

Bununla ilgili bilgisi olan var mı ?

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: