Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7079 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1255 Üye - Son üye: gkhn
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumUSMLE Sınavlar Forumu"Interview" - GörüşmeGorusme (interview) icin kalacak yer saglanmasi projesi
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gorusme (interview) icin kalacak yer saglanmasi projesi  (Okunma Sayısı 4014 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« : Ocak 07, 2007, 05:45:11 ÖÖ »

Sevgili USMLETURK.com grubu,

Sizlere gorusmeler ile ilgili bir duyurum var, eger desteklerseniz tabii ki.

Aslinda bizlerle ilgili cok proje var kafamda ama simdilik bununla baslayalim dedim.

Simdi bildiginiz gibi "gorusme (interview)" isi hem manevi acidan hem maddi acidan cok yikici ve zor asamalardan biri. Ozellikle Turkiye'den gelenler icin. Her gorusme icin otel ayarlanmasi falan derken is cigrindan cikiyor. Benim cok guzel bir fikrim var.

Hepimizin Amerika'da yakinlari arkadaslari bir sekilde tanidigi ve iletisim halinde oldugu arkadaslari var. Herhangi birimizin eli kolu cok uzaga gitmez ama hepimiz birlesirsek elimiz kolumuz Amerika'nin her yerine ulasir. Diyorum ki Amerika'yi parcalara ayiralim, kendi aramizdan, yakin tanidiklarimizdan bir liste olusturalim. Bu listeyi sehir sehir tasnif edelim. Butun sehirleri kapsayacagiz diye birsey yok tabii, oldugu kadar. Ondan sonra gorusmeye gelecek arkadaslarin ulasabilecegi bir konu basligi ya da bir kisi belirleyelim. Bu arkadaslar gorusmeye geldiklerinden -zaten 1 gece kalacaklar- bu yerlerde kalabilsinler. Bu isi organize hale getirelim.

Bu isi yapan bir suru ihtisas programi var zaten. Ben bu isi kendim bizzat yaptigim bir gorusme sirasinda gordum. Bana "residency coordinator" bolumun asistanlarindan olusan bir liste verdi. Bunlara yazabilirsin ve onlardan uygun kimse orda kalabilirsin dedi. Ben de onlara yazdim ve asistanlardan birinin evinde kaldim. Sonradan ogrendim ki bu is bayagi yapiliyormus.

Bu isi biz site bunyesinde USMLETURK.com markasi altinda sistemli bir sekilde yapabiliriz, baska bir semsiyeye ihtiyacimiz yok.

Simdi duzensiz olacakmis, yurumeyecekmis gibi gorunebilir, biryerden baslarsak bu ise, birkac sene icinde bu is cok daha kurumsal bir hale gelecektir eminim.

Hazirlayacagimiz liste cok uzun olmayacaktir baslangicta. Belki bizlerden baska katilan olmayacaktir ama onemli degil, bir kisiyi bir gece otelde kalmaktan kurtarabilirsek ne mutlu bize.

Su anda cok ham haliyle bu dusunceyi goruslerinize sunuyorum. Benim onerim herkesin bildigi isimleri ve boyle bir seyi isteyebilecegi yakinlarini/tanidiklarini once sorgulamasi ondan sonra foruma yazmasi.

Ayrica boyle bir hizmeti sunacagimiz kisilere de belli sartlari one surebiliriz,
ornegin forumun aktif uyesi olmasi ya da USMLETURK.com grubuna bir katki saglamasi gibi vs.

Bu ise cogunluk destegi gelirse, ham olan bu fikirleri sizin de onerilerinizle daha stabil hale getirip uygulamaya koyariz. 

Bu basligi okuduktan sonra lutfen yorum yapip yanit veriniz, okuyup gecmeyiniz  sadece desteklediginizi yazmaniz ya da kisa bir yorum yapmaniz yeterli olur. Baska fikirleri olanlar da lutfen yazsinlar. 

Sevgilerimle
Ulas

"Binlerce kilometrelik bir yol, bir tek adimla baslar"

efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2007, 01:06:50 ÖS »

çok iyi bir fikir  Cool
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2007, 02:38:15 ÖS »

Kesinlikle, boyle bir yapilanma gerek. Ben bunun daha otesine gidilip amerikada Turk doktorlari olarak cok daha geniş kapsamlı bir yapılanma kurulmasini dusluyorum ki bu ancak ilerde hepimiz yerlesince olabilecek. Simdilik interview asamasinda baslayan yardimlasma ilerde Turk ogrencilere yaz stajları ve arastirma projelerinde rol alma seklinde organize bir hal alabilir. Bunu pakistanlılar hindistanlılar yapıyorken bizim yapamamamız dusunulemez, artık insanlar ancak karsılıklı yardımlaşma yolu ile herkezin fayda gorebilcegini anlamalı. Sen yanındakinin yanindaki de senin kuyunu kazarken kimse hicbir yere varamaz. Birlik beraberligimizi saglamalı ve oyle yukselmeliyiz. En çok gıpta ettigim Yahudi milleti bunun en guzel ornegi, bu kadar az ve bolunmus nufuz ile dunyayi yonetmek ancak bu tarz birlik ve beraberlik ile olabiliyor.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2007, 04:17:30 ÖS »

Hinduların yaptıklarının alasını yapabiliriz aslında.. Şuana kadar böyle bir organizeyi yapamamamızın nedeni bence ilk hareketi beklemek. Millet olarak sanki böyle bir yapımız var.. İnsan her türlü fedakarlığa razıdır fakat,karşı tarafın bunu suistimal etmesinden korkar.. Ama karşılıklı bir iki yardımlaşmadan sonra artık her türlü fedakarlığı da yapacak bir milletiz.. İlk adımlar sancılı olacaktır.. Ama ben inanıyorum ki ilerde, hinduların karşılıklı yarara bağlı organize hareketlerinden çok daha ulvi olan karşılıklı fedakarlığa dayanan organizasyonlarının altında bizlerin imzaları olacak.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2007, 06:40:05 ÖS »

Benim şahsen Amerikada  onlarca  arkadaşım  var  ve bu  tür bir organizasyona  destek verme  acisından gönüllü olabileceklerini düşünüyorum.Görüşmelere  gitmeden   önce  herkesin  haberleşmesi  lazım  ,o kadar.
Mehmet
muyo
Genel Gözlemci

« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2007, 05:48:53 ÖS »

merhabalar,
guzel fikir camsari. ama birisi benim evimde konuk etmem icin "sadece" usmle turk uyesi olmasi yeterli degil. sahsen ben benim evimde kalacak kisinin nerden geldigini&varsa telefon numarasini&nerde interview'e girecegini bilmek isterim. sadece guven acisindan. bunu saglamak icinde bi form doldurulabilir mesela. oteki turlu benim boyle bir seyi istemem de abes kacabilir. uzerine az biraz dusunurseniz boyle birsey olusturabilir diye dusunuyorum.

onun haricinde new york-new jersey bolgesine gelecekler icin benim evimin kapisi aciktir.

Hakan
Yönetici

« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2007, 07:27:21 ÖS »

Ben teknik ksımına yardımcı olabilirim.. Mesela 2 ayrı form olur. 1. si Misafir etmek isteyenler için ki bunlarla bir database oluşturulur. 2. si ise    kalacak yere ihtiyacı olanlar için.
Yalnız şuan sınavlar dolaysıyla pek uğraşacak vaktim yok ne yazık ki. Ama 15-20 gün sonra yapabilirim.
observer
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2007, 07:56:31 ÖS »

yani aklıma hiç gelmezdi tebrikler camsarım uygulanmaya başladığında bu çok şahane olacak çok doğru söylemişsin binlerce kilometrelik yol tek bir adımla başlar
hulya
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2007, 10:47:29 ÖS »

merhaba ulaş abi,
siteye yeni üye oldum çünkü yeni öğrendim keşke daha önce öğrenseydim. Fikrin gerçekten çok mantıklı aslında tek kelime harika
Siteye yeni üye olduğum için tam olarak bilmesemde bence su an yurt dışında olan ve çalışan meslektaşlarımız var onlarla bağlantı kurarak arkadaşlarımız dışında iletişim kuracagımız insanlar olur Hem bu secenek sayısının artması anlamına gelecektir Hatta mümkünse yurt dışında çalışan arkadaşlarımızla görüşüp tek bir site altında toplayıp bir iletişim ağı oluşturma imkanımız olsa daha iyi olurdu.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #9 : Mart 13, 2007, 09:56:41 ÖS »

Fikri destekleyen arkadaslarima tesekkur ederim. Bu uygulamaya onumuzdeki sene baslamak uzere hazirlanacagiz. Basvuru tarihlerine yakin zamanlarda forum araciligiyla kalacak yer oneren arkadaslarimizi duyuracagiz. Buyuk projelerimizden biri olacak tahmin ediyorum.

ira
Acemi
*

« Yanıtla #10 : Mart 24, 2007, 01:27:09 ÖÖ »

kesinlikle cok akillica..
nkoca
Acemi
*

« Yanıtla #11 : Mart 29, 2007, 12:43:37 ÖÖ »

Sizlerin bu fikirleri beni cooook sevindiriyor. Amerika'da yardimci olabilir umidiyle kapisi calinan her turk aman benden yardim isteyecek endisesi ile birbirlerinden uzak duruyorken boyle bir organizasyon dusuncesi beni cooook sevindirdi. Amerika'da azinlik oldugumuzun bilincinde olarak birlikte hareket etmenin bizlerin daha basarili olmasina yardim edecegini unutmamamız gerekir.
Yok onun kasi kara, bunun burnu uzun, bu antepli, bu ankara tip'li diye birbirimizden yuz cevirmeye sebep ararsak emin olun herbirimiz icin bu liste uzadikca uzar. Ancak asgari mustereklerde ulas'in bahsettigi gibi bulusmamiz mumkun olursa emin olun aramizdaki baglar ve baglantilar daha da kuvvetlenecek bu da bize gurbetteyken bile vatanimizin sicakligini hissettirecektir.

Bu fikri ortaya attigi icin ulas'a cok tesekkur ediyorum. Buna ilave olarak residency oncesi amerika'da work experience kazanmak isteyenler icin de benzeri bir organizasyonun hazirlanmasini da oneriyorum. Amerika'da olan arkadaslarin daha iyi bildigi gibi competetif residency programlar icin good candidate olabilmek icin IMG'ler arasinda aranan baslica ozellik US Work experience.

Bu ve buna benzer projelerin hayata gecirilmesi ve azinlik oldugumuz amerika'da bize yalniz olmadigimizi hissettirecektir. Ayrica burada aktif olarak yazi yazan arkadaslarin yazilarina baktigimda genel olarak yuksek bir seviye hissediyorum ama malesef amerika'daki turkler arasinda kendileri baska milletin vatandasiymis gibi gorup turkleri asagilama asagiladikca kendini kemale ermis hissetme durumu soz konusu biraz. Burada aktif olan arkadaslarin bu seviyelerini amerika'ya geldiklerinde de koruyacaklarini umuyor ve diliyorum.

Hepinize saygilar sunuyor, yetistigimiz anavatanimizi unutmadan en iyi sekilde temsil etmeye calisacagimizi umuyorum. 

N.KOCA, MD
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #12 : Mart 29, 2007, 05:23:18 ÖS »

Sevgili Nkoca, yazdiklariniza katilmamak elde degil.

Ama forumdaki yazilari incelerken gozunuzden kacan bir ayrinti oldugunu dusunuyorum. Hemen tum basliklarda gecen Ingilizce tabirlerin parantez icinde Turkce aciklamalari da bulunuyor, bireysel yazi diline de ozellikle dikkat ediliyor. Neden boyle yapiyoruz, herkesin onlari alayacak Ingilizce birikimi(!) oldugu suphesizken? Tam da sizin altini cizdiginiz nedenlerle...

Ben de Amerika' da yasiyorum, buradaki esimle dostumla konustugum Turkce'nin  -ne kadar dikkat etsem de- Ingilizce kelimeler icerdigi oluyor ama hep denildigi gibi soz ucuyor iste, yazi kaliyor.

Yeri geliyor sizin yaziniz gibi icten ve  icerikli bir yaziyi zedeleyebiliyor(work experience, good candidate, competetif residency...)

Yaptigim elestiriyi hos goreceginizi umuyor, paylasimlariniz icin tesekkur ediyorum.

Gamze

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #13 : Mart 29, 2007, 08:20:52 ÖS »

Gamze'nin dil konusunda yaptigi elestiriye sonuna kadar katilmakla beraber,Nkoca arkadasimizin yazdigi bu kadar guzel ve yurtsever icerikli yazisi nedeniyle ben dil konusundaki duyarliligimi kendisi aleyhine bu defalik kullanmayacagim   Lips Sealed  Wink

Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #14 : Mart 29, 2007, 10:47:13 ÖS »

Gamze'nin dil konusunda yaptigi elestiriye sonuna kadar katilmakla beraber,Nkoca arkadasimizin yazdigi bu kadar guzel ve yurtsever icerikli yazisi nedeniyle ben dil konusundaki duyarliligimi kendisi aleyhine bu defalik kullanmayacagim   Lips Sealed  Wink

Grin Grin Grin

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: