Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7151 Mesaj 641 Konu- Gönderen: 1271 Üye - Son üye: probably
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çalışma Grubu !  (Okunma Sayısı 4230 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan
Yönetici

« : Aralık 13, 2006, 07:29:00 ÖS »

İstanbul Tıp Fakültesi 3. Sınıflarından 14-15 kişinin katılımıyla gerçekleşen 1. USMLE toplantısında alınan kararlar sonucu bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu bölümün amaçları;

1. Çalışma süresince motivasyonu sağlamak
2. Fikir ve kaynak alışverişinde bulunmak
3. Geriden gelen arkadaşlara birikim oluşturmak
4. Önümüzdeki insanların fikirlerinden yararlanmak
5. Ortak çalışma planları yapmak
6. Ortak staj vs. ayarlamak
.
.
.

Her bir kıvılcımın ateş olarak dönmesini ümit ediyoruz !!!
Özo
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2006, 08:18:59 ÖS »

Arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum. Bu kadar erken bilinçlenip birbirinizi motive etmeniz çok güzel. Bu konuyla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşıp onları da bilinçlendirmek çok önemli bence. Çünkü üniversite yıllarında yapılacak girişimler ileride hayat kurtarıcı olabilecektir. Ben 8 yıl önce tıp fakültesinden mezun olmuş, bu arada dahiliye ihtisasına başlamış ve 1 hafta sonra da bitirecek biri olarak herşeyi boşvererek gitmeyi ve tekrar baştan başlamayı düşünüyorum. Çünkü bu süre zarfında öğrendiğim şeyler; bilim yapabilmek için önce sağlam bir sistemin olması gerekli olduğu (mecburi hizmet, yan dal alımının durdurulması, kimsenin geleceğinin belli olmaması gibi handikapların olmadığı bir sistem). İkinci olarak ekonomik kaygı (ilgili kuruluşta) olmamalı. Üçüncü olarak yanınızda donanımlı bir ekip ve ekipman olmalı.... Ben şahsen bunların hiçbirisinin burada olmadığı kanaatindeyim. Tabii ki bunu farketmem biraz geç oldu ama zararın neresinden dönülse kardır. Size de tavsiyem hiç vakit kaybetmeyin. Tüm enerjinizi bu uğurda harcayın ve çevrenizdekileri de motive edin. Başarılar.
denizözmen
Ast Üye
**

« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2006, 12:34:31 ÖÖ »

hayırlı olsun.
usmle hakkındaki bilgilerimiz arttıkça motivasyonumuz da artacaktır diye düşünüyorm:)
Onur
Genel Gözlemci

On an island

« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2006, 01:37:07 ÖÖ »

size gıpta ettim valla.. inşallah başarılı olursunuz..

böyle bi devre yakalamak pek mümkün değil olsa bile bu kadar ii zamanlama olması düşük ihtimal..

ne diyeyim sonuç almanız dileğiyle...

ahmetcan
Genel Gözlemci

« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2007, 10:50:36 ÖS »

arkadaslar ben 2. siniftayim capa da..calismalarinizdan scarm sayesinde haberim oldu..bi sonraki toplantinizda ben de bulunmak isterim beni de alirsaniz Smiley
gulvanus
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2007, 08:44:56 ÖS »

Ben de Cerrahpaşa 2.sınıf öğrencisiyim,amfideki arkadaşların çoğu bu sınavdan bihaber..Mümkünse topLantıLarınıza katıLmak ve cerrahpaşada da sizinkine benzer bir çalışma grubu kurmak istiyorum..
tb
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2007, 02:43:59 ÖS »

ben de itf 3.sınıftandım..artık 4üz..bu gruptan haberim olmadığı için gerçekten çok üzüldüm..bizim sınıfımızda gerçekleşen böyle bi çalışmadan ayrı olmak istemeyen başka arkadaşlar da vardır bence..ben de çalışmalara katılmak istiyorum..ve daha fazla bilgi..km yardımcı olabilir?
Hakan
Yönetici

« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2007, 04:49:32 ÖS »

selam tuba

Normalde salı ve cuma günleri Detam da  oluyordu toplantılar ve çalışmalar. Tabi seneye nasıl olur bilmiyorum.. O gruptan bir çok kişi yazın staj veya kurs gibi şeylerle Amerika'ya gitti. Geldiklerinde kim hala ne kadar kararlı belli olacak, ona göre devam edecek sanırım. Bu arada ben -165 Hakan
tb
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2007, 05:03:05 ÖS »

evet (: 173 ben de,numaramız çok yakın ama haberim olmamış hiçbişeyden..neyse bundan sonra ben de katılırım umarım çalışmalara..senden yardım alırım.staj gruplarımız aynı olacak galiba.
dr mrv
Acemi
*

« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2007, 01:44:50 ÖÖ »

cerrahpasa ingilizce 2 sinifi bitirim. su anda amerikadayim. sinavdan bu sene haberim oldu. bende konusup gorusecek birilerini ariyorum seneye yazin sinava girmeyi dusunuyorum birierinden cvp bekliyorum...
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2007, 08:28:45 ÖS »

merhaba dr mrv, öncellikle aramiza hosgeldin...
Aradigin sorularin ve daha fazlasini siteyi inceleyerek bulabilirsin.
Ama sitede olusan kani 3 sinifin bu sinav icin cok erken oldgudur cunku step 1 sorulari preklinik olsa da klinige dayalidir. Ve hastanedeki ana stajlari almadan iyi bir puan alman pek mumkun olmaz.  Syep 1 icin en uygun zaman 5 sinif kanisi vardir.
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2007, 01:51:14 ÖÖ »

Merhaba Drmrv,

Sinavdan haberdar olmak icin harika bir zamanlama olmus. Ayni basarini sitemizi bularak devam ettirmissin  Cool, cok guzel bir prognoz bekliyor seni...

Ben de Drdr' nin tavsiyelerini olumluyorum. Su baglantiya bir goz atmanin oldukca faydali olacagini dusunuyorum:

http://www.usmleturk.com/forum/usmleturkcom_yazilari/sikca_sorulan_sorular_buradan_baslayin-t352.0.html

Kolay gelsin...

Gamze
dr mrv
Acemi
*

« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2007, 01:29:23 ÖÖ »

slm
   msjima cevap verdiginiz icin tesekkurler... internetten arastirip okuyup olmuyor, sinava giren birileriyle gorusmem gerekiyor. hem nicin erken oldugunu dusunuyorsunuz. Tus ile birlikte girmek zor olmaz mi yada 5 in yazinda ingilizce calisilarak tusta basari saglanir mi usmleye girenler ne yapiyor her ikisine birden mi giriyolar? hedef belirleme problemi olusmuyor mu? Sinava seneye gireyim diyorum cunku bilgilerim yeni. biraz calisirsam gecerim gibi geliyor.siz ne dusunuyorsunuz? buradan kitap bulmaya calisiyorum. turkiyede bulabilir miyim hic bir fikrim yok baslangic olarak onerebileceginiz kitap var mi?
  slm
vincent
Acemi
*

« Yanıtla #13 : Ağustos 20, 2007, 02:18:07 ÖS »

merhaba dr mrv
merak ettiğin konulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.
1-kaynak seçimi konusunda çok farklı yorumlar var. ama genel kanı kaplan ve first aid üzerinde yoğunlaşıyor. seçim sana kalmış. sitenin kaynaklar bölümünden istediğin kitapları indirip çıktılarını alabilirisin. istanbul'da cerrahpaşa'da yılmaz kırtasiyede olduğuda sitenin bazı bölümlerinde yazıyordu ama bulamadım. ama telefon numarası var. 0212 633 23 51
2- erken sınıflardayken bu konuyu ciddiye alman çok güzel ama step 1 sınavına 5. sınıf bittikten sonra girmen daha mantıklı olacaktır çünkü sorular tamamen temel bilimler şeklinde gelmiyor. klinik bilimlerle ilişkilendirilmiş sorular oluyor genelde. şimdilik temel bilimleri en güzel şekilde öğrenip eğer imkanın varsa yaz tatillerin için staj ayarlaman en mantıklısı olur herhalde.
3- tus ve usmle konusunda bence bi karara varmalısın. ikisi birlikte elbette olur olmaz idye bir şey yok ama pek kolay olmıyacaktır. ama bence seçimini yapmalısın. tusu belki b planı olarak tutabilirsin.

umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi çalışmalar kolay gelsin.  vincent, MD
Gamze Balcı Çamsarı
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #14 : Ağustos 20, 2007, 04:11:03 ÖS »

Sevgili Dr mrv,

Seni yonlendirdigim yazilar da tecrubelerden kaynaklaniyordu zaten. Biraz zaman ayirip okuyabilseydin bu iletinde sorduklarinin bile cevaplarini bulabilirdin. Genel gecer bir kural vardir; iyi soru sormanin on kosulu konuya hakim olmaktir.

Ilerlemeye calistigin bu yol oldukca uzun ve ilk -belki de en onemli- sarti SABIR... Once kafanda bir sekil olmali seni bekleyenlere dair, sonra aralari hep beraber doldururuz. Ama 'ben geldim, oyle herkes gibi internetten okuyup ogrenemem, hemen sadece bana ozel cevaplar isterim' tavrinin sana yardimci olacagini dusunmuyorum.

Kolay gelsin...

Gamze

* Sitemizde dil kullanimina olabildigince dikkat ederken, ismimizin sonuna MD yazmak hos olmuyor bence, degil mi Smiley?

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: