Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6476 Mesaj 578 Konu- Gönderen: 1082 Üye - Son üye: esinerbilen
UsmleTurk ForumlarıGenel ForumlarKonu Dışıavrupa ülkelerinde uzmanlık??????????
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: avrupa ülkelerinde uzmanlık??????????  (Okunma Sayısı 1837 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dudu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 22, 2006, 03:07:59 ÖS »

avrupa ülkelerinde hangi kosullarda uzmanlık yapılıdıgını,ordakı şartları,basvuru kosullarını,ve sınavlarıyla ilgili bilgisi olanlardan bizi de aydınlatmalrını rica ediyorum...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2006, 05:08:46 ÖS »

Arkadaslar sorulariniz surekli forumu okumadan sorulmus sorular oluyor.. yeni katılan arkadaslar, siz merak etmeden biz de merak ettik bu sorulari Wink.. cevaplari da forumun degisik koselerinde mevcut.. Avrupa ulkelerinden İngiltereyi ben cok arastirdim belki hala PLAB sınavlarina girecem sirf "sakla samani gelir zamani" mentalitesiyle ama forumu okumadan da size kısa ve oz şunu soyleyebilirim; eger AB vatandasliginiz yoksa ingiltereyi ve diger AB ulkelerini unutun.. tabi amaciniz "İngiltere olsun da pratisyen olarak suburban bolgelerde calisirim" ise o zaman mantikli olabilir calismaniz ugrasmaniz bu sinavlar icin.
İspanyanın MIR diye bir sinavi var ispanyolca haliyle.. Almanyanin da diploma denklik sinavi var tabi AB vatandaslari icin, daha sonrasinda belli stajlari yapıp o yaptiginiz stajlara gore uzmanlik alaninizi seciyormussunuz(ben de bi arkadasin yalancisiyim!).. Bulgaristanda da parayı veren dudugu calar mentalitesi gecerli, parayi verip doktor ve biraz daha verip kardiyolog olabiliyormussunuz mesela Smiley

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
dudu
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2006, 01:17:25 ÖS »

tedekkurler punk...
dogru sen ıngıltere ile ilgili forumun diger yerlerinde yazdıydın..,onları okudum,forum'u da baya inceledim...
ama  böyle bir şey yapmamın nedeni diğer üyelerin bildiği bir şeyler olur,ve bunları paylaşırlarsa belki yararlana biliriz diye...
ok...
musa
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2007, 08:34:02 ÖS »

avrupada uzman hekimlik konusunda daha fazla araştırma imkanı olan varmı?bilgilerinizi aktarmanızı rica ederim
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2007, 09:05:21 ÖS »

avrupada uzman hekimlik konusunda daha fazla araştırma imkanı olan varmı?bilgilerinizi aktarmanızı rica ederim
Soru Avrupa'da uzmanlık mı yoksa asistanlık konusunda mı anlamadım ama asistanlık yapmak istiyorsanız her ülkenin kendine göre kriterleri var. Bunlarla ilgili en doğru bilgiyi, gitmek istediğiniz ülke veya ülkelerin sağlık bakanlığı veya diğer yetkili kuruluşlarının sayfasından öğrenebilirsiniz.
Örneğin, Finlandiya'da asistanlık eğitimi alabilmek için öncelikle 6 ay Finlandiya'da bir herhangi bir doktorun yanında pratik eğitimi yapmanız gerekiyor, bu süre zardında maaş alıyorsunuz. Bu süreç sonunda öncelikle orta seviye'de Fince (veya İsveççe) bildiğinizi göstermeniz gereken bir sınavagiriyorsunuz. Sonrasında, yanlış hatırlamıyorsam, 12 soruluk bir yazılı bir sınav vermeniz gerekiyor, sorular klinik soruları ve isterseniz geçmiş yıl çıkan soruları veriyorlar. Bunun yanında, Step 2 CS tarzı bir sınavı da vermeniz gerekiyor ama burada sınav tiyatro tarzında değil de gerçek hastalar üzerinden yapılıyor. Tüm bunları geçtikten sonra asistanlığa başvurabiliyorsunuz.
Eğer uzmansanız ve uzmanlık yapmak istiyorsanız bu kadar uğraştırmıyorlar.
hassah54
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2007, 12:18:45 ÖS »

İngiltere de çalışma olayını sanırım iyice zorlaştıracaklar...Müslüman tıp öğrencilere karşı tavır alıyorlar son zamanlarda...Ama Hintlilerden duyduğum kadarıyla çalışma şartları çok iyi değilmiş....para kazanamıyormuşsun tutunamıyormuşsun oradaki ortamda çok fazla....Ayrıca yaptıkları sınav pahalı bir sınav oluyor ve ülkeye ciddi bir gelir getiriyormuş...

Stj Dr Hasan Hüseyin Şahin
Marmara Universitesi Tıp Fakültesi
dremre77
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2007, 11:19:28 ÖS »

mrb bu siteye yeni katıldım.avrupada hekimlik yapmak üzere yola çıkmış durumdayım şu anda mecburi hizmetimi yapıyorum.sağlık bakanlığından mecburi hizmetimizi tamamlamadan diplomamızı alamamız gibi bir durum var bildiğiniz üzere.ben şu an itibariyle isveç vizesini almış durumdayım.isveçin istediği bazı belgeler var.kolay belgeler aslında.temin edilebilir.yalnız merak ettiğim şu:adamlar herbelgede diploma istiyor.bize fakültede diploma yerine ingilizce transkript yeterli demişlerdi.acaba öylemi.yada sağ. bak. biz yurtdışına eğitime gidiyoruz diye diplomamızı onaylayıp veriyormu.bilen varsa lütfen yardımcı olsun.
pseudomafia
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2008, 06:28:05 ÖS »

isveçteki imkanlar hakkında dremre77'nin deneyimlerini aktarmak istiyorum...aynen emrenin yazdıklarını aktarıyorum, umarım faydalı olur:
"şimdi; öncelikle biliyorsun ben mecburi hizmetimi yapmaktayım.bundan dolayı elimde diploma yok.bunun için burdaki sağlık bakanlığına,öncelikle ing. transcriptimi,pasaportumda bulunan oturma ve çalışma iznimi,görev yaptığım yerden aldığım çalıştığıma dair belgeyi,üniversitemden aldığım mecburi hizmet yükümlüsüdür belgesini ve burdaki sağlık bakanlığına göndermek üzere burdaki sağlık bakanlığından aldığım başvuru formunu doldurup(bağvuru formu sağ. bak. sitesinden alıyosun) hepsini bir zarfa koyup sitede belirtilen adrese gönderdim.
  olay şu;adamlar varsa diplomanı  yoksa transkriptini alıyorlar öncelikle isveçteki diğer fakültelerle dersleri karşılaştırıyorlar.eksik olan yada staj zamanını yetersiz gördükleri dersleri sana burda tekrar aldırıyorlar.daha sora 18 ay kadar intörnlük yapıyorsun tekrar.ama şuda varki tüm bunları yaparken eline dolgun br maaş vermeyi ihmal etmiyorlar.yani intörnken yaklaşık ayda 4000ytl kadar para alıyormuşsun duyduğum kadarıyla.burda inanılmaz bir doktor açığı var.ama bunlara başlamadan önce ileri seviyede bir isveçce kursuna alınıyorsun.bu en  az 1 yıl sürecek.bunlar ilk başta insanın gözünü korkutuyor ama eğer bir gün sende buraya gelirsen göreceksinki burda tekrar öğrenci olmak memlekette öğrenci olmakla hiç benzemiyor çilesi yok getirisi var sadece.
    aklında şu sorular kalmış olabilir.1) diploma yok bende nolacak 2)oturma çalışma izni nasıl oluyor.diploma için endişelenme çünkü burda herhangi bir eğitim programına katıldığın taktirde okulundan diplomanı talep ediyorlar ve okul yazışmalar sonucunda diplomanı onlara gönderiyor.2)oturma ve çalışma iznin olmadığı taktirde isveçteki üniversiteler cv ni gönderiyorsun burda okumak istediğini vs. yazıyorsun belki bu biraz zaman alabilir ama mutlaka en sonunda biri seni kabul ediyor ve senin oturma ve çalışma iznini onlar veriyor.
    evet arkadaşım durum burda böyle.umarım bir fikir sahibi olmuşsundur.senden ricam bu yazdıklarımı merak eden arkadaşlara bir site yada kendi aracılığınla duyurmandır.
    umarım herşey senin ve tüm meslekdaşlarım için daha iyi olur.bol şans...."

alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2008, 01:37:33 ÖS »

Isvec hakkinda benim de biraz bilgim var. Oncelikle residence permit yani oturma izni almak icin bir okuldan kabul almaniz gerekiyor. Ancak guzel bir tarafi da var isin, orada oturma izni olan karsi cinsden bir arkadasiniz varsa mesela master icin gitmis bir arkadasiniz olabilir, "evli degiliz ama sevgiliyiz ve birlikte yasayacagiz" derse size de hicbirsey sormadan kafadan residence permit veriyor Isvec hukumeti! yani gidin 1 sene takilin, sartleri gorun, ogrenin rahatca. ancak bir sorun var Isvec'te ne kadar okulun internet sayfasini arastirdiysam hicbirinde bizim bildigimiz manada asistanlik egitimi veren yer bulamadim. Tonla phd(post-grad.) programi var ama asistanlik yok! bilemiyorum nasil olunur uzman, ya da belki de eski sovyet usulu doktorlar fakulteden uzman olarak mezun oluyorlardir, bilemiyorum.

Isvec hakkinda bildigim tum bilgiler bunlar. Daha derin bilgi sahibi olan varsa forumu aydinlatabilirse seviniriz.

Ayrica Isvec'e giden cok insan taniyorum. Hepsi ama hepsi oldukca mutlular ve asla geri donmeyi dusunmuyorlar. Refah seviyesi cok yuksek olan bir ulkede yasamayi ve meslegimizin sekonder kazanclarini mesleki tatminden yukarida goren arkadaslar icin Isvec ideal bir secim gibi durmakta. Ayrica baskennteki Karolinska Inst. Medikal Onkoloji direktoru olan Prof. Dr. Sirac Dilber de turk doktorlara yardim ediyor diye duymustum. Bildiginiz gibi kendisi onkolojide avrupada sozu gecen hekimler arasinda ve gen-terapilerinde basarili calismalariyla taniniyor.

sevgiler, alpi.

not: http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=5180205 bu linkte Dr. Dilber ile ilgili guzel bir haber var, paylasmak istedim.
pseudomafia
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2008, 11:15:51 ÖS »

çok teşekkür ederim alpi gerçekten çok faydalı oldun
dr19
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2008, 04:54:47 ÖS »

merhaba.bende isveci araştırdım ama malum isvec dilini bilmediğim icin yeterli bilgi edinmem biraz zor oldu.su anda zorunlu hizmetimi yapıyorum.uzmanlık icin şartlarını ögrenebileceğım bi adres ya da bi universite linki varsa veya bu konuda bilgisi olan varsa yardım istiyorum.AB vatandaşıyım aynı zamanda. istediğimiz hastaneye başvurup kadrolu olarak uzmanlık yapabiliyor muyuz orda? abd.deki veya ingilteredeki gibi sınav varmı kabul edilme şartı olarak?
dremre77
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2008, 09:14:01 ÖS »

mrb arkadaşlar.diploma tercüme konusunda biriki bildirim olacaktı.ben şu anda isveçteyim.burda şöyle bir durum var .burda sizden türkiyeden getirdiğiniz belgeleri iseç diline çevirmenizi beklemiyorlar.siz kendi belgelerinizin fotokopilerini gönderiyorsunuz hatta ve telefonla takip ediyorsunuz.dikkate almamaları söz konusu değil.onlar sizin belgelerinizi alp kendi dillerine tercümesini yapıp arştırıyorlar.ihtiyaç duyarlarsa üniversitenizle irtibata geçiyorlar.belgelerimi çevirecem diye notere dünya para bayılmayın.ayrıca belgelerinizin asıllarını değil herzaman öncelikle fotokopilerini gönderin.burda yada diğer avrupa ülkelerinde,bizim ülkemizdeki gibi herşeyi senden beklemiyorlar.
kısıl
Ast Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2008, 02:57:22 ÖÖ »

ben belçikadakini biliyorum orada liseden mezun olunca istediğiniz üniversite ve bölüme kaydınızı yaptırıyosunuz.mesala 1.sınıfa 500 kişikayıt yaptırıyor. sene sonundaki sınavlarda durum belli oluyormuş.geçen 2.sınıf oluyor kalana bir hak daha veriyolurmuş ve sene tekrarı yapıyorlarmış.ama genelde 4.sınıfa gelindiğinde 150 -200 kişi arasında kalnıyormuş.Çünkü genelde öğrenciler bırakıp dah farklı bölümler kayıt yaptırıyorlarmış.mezun olduktan sonra uzmanlık için her eğitim veren hastane kendisi uzmanlık sınavı yapıyor.eğer yabancı bir ülkede tıp fakültesi okuduysanız,bu uzmalık sınavlarına başvurabiliyorsunuz ama bitirdikten sonra mutlaka denklik sınavına giriyosunuz.ben bir tane plastik cerrah biliyorum uzmanlığını belçikadan alıyor denklik için 8 yıldır uğraşıyomuş.onun için avrupada uzamnlık yerine arkadaşal USMLE çalışmaya devam... bence hiç kafanızı kurcalamayın...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: