Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7170 Mesaj 643 Konu- Gönderen: 1280 Üye - Son üye: gözde
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumGenel ForumlarKonu DışıAVUSTURALYA´DA NASIL DOKTORLUK YAPILIR?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: AVUSTURALYA´DA NASIL DOKTORLUK YAPILIR?  (Okunma Sayısı 3395 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2006, 12:58:41 ÖS »

merhaba she_surgeon,
ben bir yıl boyunca ingiltere birmingham queen elizabeth hospitalda nefroloji bolumunde research fellowluk yaptım haftaya turkiyeye donuyorum. usmleler konusunda karar kılmadan once ingiltere de olabilir diye dusunuyordum, o nedenle ielts ve plab part 1 e girdim.sonra burada yasa degisip avrupa birligi vatandasları harici olanlara work permit zorunlulugu gelince bu isten vaz gectim ve part 2 ye girmedim. avusturalya icin sarlar tam nedir bilemiyorum ama ingiltere icin plabe girmeyi dusunen arkadaslara su duzeltmeyi yapmak istiyorum. ielts akademik olandan her bolumden 7 almanıza gerek yok. toplam 7 olacak ve konusma kısmı minimum 7 olacak. ornegin benim sonucum toplam 7.5 tu. yazma  6 idi ama konusma 7 ve diger diger bolumler 9 idi ,bu da yeterli oldu. ben ieltse birminghamda girdim. her merkez hakkında yorum yapamam ama bu sınavın yazma ve konusma bolumlerinin degerlendirmesinin cok subjectif oldugu belirtmek istiyorum. yani benim ingilizcem epey iyidir ama yine de yazmadan 6 gibi dusuk bir puan aldım. demek istedigim hakikaten hazırlanarak girilmesi gereken bir sınav. plabe gelince, part1 coktan secmeli sorulardan olusuyor. usmle gibi komputer basında degil kagıt kalemle yapılan bir sınav 3 saat suruyor, toplam 200 soru. turkiyede giremezsiniz mutlaka londaraya gelmeniz gerekiyor.icerigi usmle step 2 ck konularını iceriyor. ama soru formatı cok daha kısa. bana gore usmleden daha kolay. en azından usmle gibi yuksek skor hedeflemenize gerek yok. gecmek yeterli. gecmek icin de yuzde 60'ını falan dogru yapsanız yeterli oluyor. sonrasında size kimse skorunuzu sormuyor. part 2 ye girmedim ama arastırdıgım kadarıyla usmle cs den daha zor. cunku siz sinavda aktorden anamnez alırken odada bir doktor bulunuyor ve o doktor size puan veriyor. yani medikal bilginiz de onemli. ayrıca maket bolumleri var, o bolumlerde maket uzerinde resusitasyon ya da cervical smear almak gibi becerileriniz degerlendiriliyor. bu sinav icin usmle cs gibi oturup evde kitabını okumak ya da videosunu seyretmek genellikle yeterli olmuyor. ingileterenin cesitli sehirlerinde bir haftalik kurslar var bu sınava hazırlayan, genellikle herkes kac yillik doktor olursa olsun bu kurslara mutlaka gidiyor. eger birminghamdaki queeen elizabeth hastanesinden bahsediyorsanız, bu hastane hakkında da bilgi verebilirim cunku bir yıldır buradayım. hastanenin fiziki kosulları cok iyi degil. eski pusku bir hastane ama ingilteredeki cogu hastane oyle zaten. ama bu hastanenin en iyi bolumlerinden biri trans cerrahisi. burası sanırım ingilterenin en onemli trans cerrahi merkezi. Yani insallah amacınıza ulasır buraya gelirsiniz. Burada birmingham universitesinde tıp dısı bolumlerde doktora yapan turkler mevcut ama tıp bolumunde ben hic turk doktora rastlamadım. birara bir turk cerrah varmis universiteye baglı selly oak hastanesinde ama ben tanisamadim. ingilterenin genellinde oldugu gibi burada da asistanlarin cogu ya hintli ya da pakistanli. insan ilk geldiginde biraz sasiriyor, tıp fakultesinde okuyan bunca ingiliz ogrenciye sonradan ne oluyor diye. ama hoca takımı genelde ingiliz. sanırım asistanlık sonrasi akademik kariyer sansı yabancilara pek tanınmıyor. bir de ingilterede asistanlık dusunenlere son bir hatırlatma yapmak istiyorum burada amerikadan farklı olarak baglantilar cok cok onemli. yani amerikaya usmleleri gecip observership ya da clerkship yapmadan basvurabilirsiniz ama burada plableri gecseniz de mutlaka birkac ay ingiltereye gelip clinical attachment denilen observerlikla aynı anlama gelen olayı halletmeniz gerekiyor. bu olsa daha iyi olur birsey degil olması sart kosulan birsey. bir de yeni yasaya gore asistanlik gibi pozisyonlar oncelikle ingiliz vatandasları ve avrupa birliği vatandaslari tarafından doldurulacak acik kalan yer olursa diğer ulke vatandaslari degerlendirilecek. su an ingilterede doktorluk yapmak amerikaya kabul edilmekten cok daha zor. cunku 2007 agustosundan itibaren buradaki asistanlık sisteminde yeni bir duzenleme uygulanacak ve buna gore mevcut pozisyonlar yuzde elli kadar azalacak. yani burada is bulmak artık ingiliz vatandaslari icin bile zor. herseye ragmen ingilterenin cok guzel bir ulke oldugunu asistanlarim sterlin uzerinden aldıkları maasin gayet tatmin edici oldugunu da vurgulamak isterim. ingiltereyi dusunen herkese bol sans...
argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2006, 03:39:09 ÖS »

plab 1 tr'ye en yakın bulgaristan sofya'da girilebiliyor.clinical attachment yapmak için ne yapmam lazım????ayrıca bana plab-1 için hangi kaynakları önerirsin?Huh??

ONLY ALLAH CAN JUDGE ME !!!!!
she_surgeoh
Acemi
*

« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2006, 05:33:24 ÖS »

Bu kitapları sadece amazon.com UK özellikle UK den girersen bulabilirsin
1. RxPG Book with explanations
2. Una Coales 1000 EMQS
3. Pastest Books
4. Fischtest
5. PLAB Digest
6. Oxford Handbooks of Medicine and Clinical Specialties
7. Medicine by Kumar & Clark

Ayrıca şöyle bir kombinasyonda yapabilirsin

Mutlaka okuman gerekenler
1. Oxford Handbook of Medicine (OHCM)
2. Oxford Handbook of Clinical Specialties (OHCS)

Okursan İyi olanlar
3. Oxford Handbook of A & E (For reference only)
4. Kumar & Clark – Medicine (For reference only)

EMQ Books – Ve tabiki bol soru kitabı Aşağıdakilerden ilki  hintili bir doktor sanıyorum..:

Una Coales
Mokbel
PLAB Digest
Recent Manual on PLAB
Pastest
Fischtest

PLAB 2 için Hope katılıyorum. Mutlaka kursa gitmen gerekiyor. Özellikle Liverpool daki kurslar daha ucuz. Ayrıca PLAB 1 e girmek için vize istemeyen ülkeleri tercih edebilirsiniz Mesela UAE (Birleşik Arap Emirlikleri) veya Singapur.

she_surgeon..

argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2006, 06:08:05 ÖS »

çok teşekkürler,avustralya işinde de başarılar,umarım istediğin yere gelirsin Smiley

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2006, 10:04:58 ÖS »

Cok tesekkurler bilgiler icin.. sonunda konuyla ilgili bisiler yazildi Wink
Bu arada basarilar avustralyada, duydugum kadariyla cok guzel bir ulke ve insan ayrimciliginin ulasmadigi dunya uzerindeki son nokta diyorlar, yani cok yasanilasi bir yer olsa gerek... basarilar

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
she_surgeoh
Acemi
*

« Yanıtla #20 : Eylül 17, 2006, 10:34:11 ÖS »

Yanlışsın! Cunku abim 8 yıldır Australia da yaşıyor. Turk ve musluman olduğunu kimseye soyleyemiyor. Herkes onun İsrail veya Yunan uyruklu olduğunu sanıyor. Ayrıca, Sydney de yolda tek bir Aborgeen goremezsin. Herkes kendi Suburb de yaşıyor. Ama ben Sydney e gittim ve dunyanın en guzel sehri tartışmasız.. Ama tabi sana gel Sydney de doktorluk yap demiyorlar Area Need Speacilist diye bir program var AUSSY lerin gitmediği yerlere seni gonderiyorlar. Bu da genelde Kuzey de ve evlerin 1000km aralıklarla!!! lokalize olduğu yerler oluyor.

Yani iyi diye bir yer yok. Benim her zaman gönlüm burada birseyler yapmaktan yana..gel gör ki Bayan ve cerrah olduğumuz için göz açtırmıyorlar...Benim tek önerim uzmanlıkta basic science seçin mesala, histo, biyokiya mikrobiyoloji.. cunku science yani medicine degil..ciddi bir denklik vermeden istediğin yere gidebilirsin...hatta Tubitak bursu ile de tabi torpilin varsa....
she_surgeon...
nuris
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Eylül 17, 2006, 11:34:21 ÖS »

ARKADASLAR MERHABA,
Ben de USMLE ciyim:) hatta daha 20 gun once CS e girdim ama once bu Avusturalya falan hepsini arastirmistim ve inanin benim Avusturalya ile ilgili okuduklarim beni korkuttu.Neden derseniz;okudugum forumlardaki doktorlar baslarina gelmis ve yasadiklari hikayeleri anlatmislar:hemen hepsi bi sekilde irkcilikla ilgili birseyler yasamis.Ayrica Avusturalya da oyle aman aman kimse de para kazanmadigini ve yabancilara olan bakistaki gabavet yuzunden egitiminizi de cok iyi alamayacaginizi falan yazmislar.Ayrica vize alma ile ilgili de birsuru problem yasaniyormus boyle seyler okudum ama yine de ilgilenen arkadaslar daha detayli bilgi icin :http://www.aippg.net/forum burasi faydali olabilir.Yani tek soyleyebilecegim ne olursa olsun da yurt disi olsun diyen birkac kisi taniyorum(ozellikle Avusturalya icin konusuyorum) sonuclari cok buyuk husrandi.Herkese yolunda basarilar....
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #22 : Eylül 18, 2006, 06:08:12 ÖÖ »

Benim kanima ve sinirli tecrubeme gore, dunyada irkciligin ve ayrimciligin en az yasandigi yer Kanada ve daha sonra ABD'dir herhalde. Avrupa ulkeleri ise bu konuda cok berbat malesef.
argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #23 : Eylül 18, 2006, 04:03:57 ÖS »

balkanlara inin de ırkçılık neymiş bi görün derim !!!!!

hope
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Eylül 18, 2006, 10:22:22 ÖS »

ingilterede cok fazla ırkcilik yok. yani calisan insani taktir ediyorlar hangi ırktan olursa olsun..
maxfacs
Acemi
*

« Yanıtla #25 : Haziran 03, 2007, 02:52:05 ÖÖ »

Ingilterede irkcilik hem var hem de yok diyebilirim.Yani hastanede  pek yok cunku insanlar sizin zekaniza saygi duyuyorlar.Zaten herkes yabanci. Ama bankaya gidin var diyebilirim.Bir de sehirden sehire degisiyor yani Birmingham da cok hintli pakistanli oldugu icin burda mesela bir southampton a gore cok daha az.maaslar kulaga hos gelir ama burasi pahali bir ulkedir.yani sonucta onemli olan alim gucu degil mi?

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: