Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6821 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1176 Üye - Son üye: ped_mrh
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: j-1 vize nasıl alınır  (Okunma Sayısı 1131 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 13, 2007, 08:49:47 ÖS »

Çoğu kişi biliyor ama işin detaylarını açıklamakta fayda görüyorum.
Bunlar benim vize alırken başımdan geçenler diyelim Grin
1)0212-340-4444 nolu telefonu arayarak viza için randevu alınması gerekiyor. Randevu için de 16 $ para istiyorlar. Bunu ya arama sırasında kredi kartıyla direk yada 1 gün öncesinde iş bankasına yatırıyorsunuz. Bu telefon sırasında pasaportunuzun yanınızda olması gerekiyor. Pasaportla ilgili bi sürü soru soruyorlar. Bu görüşme sırasında eğer sorunuz varsa sorun iyice öğrenin yoksa bi daha ararsanız 16 $ daha vermeniz gerekiyor.
2)Bi fortis şubesine gidip 100 $ vize ücreti yatırmanız lazım. Bu dekontu vize işlemi sırasında istiyorlar.
3)DS-156 DS-157 ve DS-158 formlarını doldurmak gerekiyor. DS-157 formunu sadece erkekler dolduruyor. Ben DS-158 in doldurulacağını bilmiyordum. Kapıda doldurdum. Bir de DS-156 ve DS-2019 formlarını imzalamanız gerekiyor.
4)I-20 veya DS-2019 belgesini göstermeniz gerekiyor. Görüşme sırasında bu belgeden sorular geldi. Niye bu üniversiteye gidiyorsun? Orada ne yapacaksın? Kim finanse ediyor. Ne kadar maaş alıyorsun. Hesabında ne kadar para var? gibi.
5)Maaş bordrosunu ve hesabımda para olduğunu gösteren belgeyi istiyorlar. Benden orada geçireceğim her ay için 1200 $ hesabımda para olduğunu gösteren belge istediler.
6)1 adet 5x5 cm lik özel fotoğraf istiyorlar. Viza için fotoğraf denilince bazı fotoğrafçılarda çektirebiliyorsunuz.
7)SEVIS ödendi belgesi. Bu ne işe yarıyor anlamadım ama www.fmjfee.com adresine gidilip 100 $ ödeniyor. Vizeden 1 ay öncesinde o adrese gidip ödemek lazım çünkü 3 haftada Türkiyeye ancak geliyor. Gözümden kaçmış vizadan 1 hafta önce farkettim acil gelsin diye 30 $ da fazladan vermek zorunda kaldım.
8)Ankara'da Amerikan Büyükelçiliği BDDK'nın karşısında Kızılay'dan yürüyerek 10 dakikada gidilir. Oraya gidince üstünüzü falan arıyorlar. Cep telefonumu götürmedim kullanmak yasak zaten. Bide orda 10 parmağınızın da izini alıyorlar.
9)Bana verdikleri belgeye göre H1 vizesi için gerekli olanlar da şunlarmış : DS-156,DS-157(erkeklere),I-797 H1B Approval Notice,Banka dekontu, 1 fotoğraf
10)Başvuru sonunda içerdeki Ups şubesine gidip kayıt oluyorsunuz. 8 milyon orda öderseniz 10 milyon evde öderseniz posta ücreti verip çıkıyorsunuz. Ups ile 2 gün sonra geliyormuş. Bakalım göreceğiz.

hiçbirşey imkansız değildir
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2007, 09:32:20 ÖS »

Mehmetcim tesekkurler bilgiler icin... Umarim bizim de bu bilgilere ihtiyacimiz olur Martta..
Yalniz bir konuyu hatirlatmak istedim, tahminen zaten biliyorsundur, Amerika'da j1 ile enaz 1ay "hands on" calisirsan 2 sene kurali uygulaniyor. Hands-on icine clerkship, externship giriyor tabiki. Research buna girmiyor.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2007, 10:51:11 ÖS »

Bilgiler icin tesekkurler. Boracim 2 yil kurali ile ilgili bir ekleme yapayim yanlis anlayanlar olmasin.

J-1 ve 2 sene kurali ile ilgili :

-j-1 den tekrar j-1 e basvurabilmeyi engellemiyor. Yani 1 ay calistiniz diye 2 sene ulkenizde calismak zorunda degilsiniz, bu sure icinde herhangi bir zaman tekrar j-1 ile gelebilirsiniz. 2 sene kurali j-1 den calisma vizesine (H1b ya da benzeri baska bir vize) basvurmak icin gerekli bir engellemedir. Sizi zorla baska yerde calismaya zorlayan bir sey degil. Ama yeniden j-1 e basvurarak gelebilirsiniz.
-Toplam 7 sene j-1 ile egitim alabilirsiniz, bu sure icinde istediginiz kadar ara verebilirsiniz ve ulkenize donebilirsiniz.
-j vizeden calisma vizesine gecmenin tek yolu 2 sene kuralini uygulamak degildir, tam tersine en az uygulanan yolu budur. En cik uygulanan yolu "waiver" yapmaktir. Bu da amerika icinde "underserved area" dedikleri yerlerde is bulursaniz -ki bulacaginiz garantidir- 2 sene kuralini 3 sene olarak burda yapabilirsiniz (h1b vizesi ile), uzman olarak calisirsiniz senede en az 150-200 bin dolar kazanirsiniz. Bu sekilde 2 seneyi 3 sene olarak amerika icinde uzman olarak calisarak gecirdikten sonra istediginiz yerde h1b vize ile calisabilirsiniz.
-Kisacasi 2 yil kurali ile gelip de amerikada kalmak isteyip de kalamayan kimse gorulmemistir !  Cheesy (mubalaga ediyorum muhtemelen ama gercekten hic duymadim, duyan varsa bizlere soylesin)
-Gercekten kalmak istedikten sonra 2 yil kurali hikayedir, eger geri donup de 2 yil kuralnin bahane eden birisi varsa bilin ki gercekten kalmak istememistir. Sadece istediginiz yerde bulmak zor olabilir.

Daha once 2 sene kurali icin gecerli waiver suresi 2 yil iken yakin zamanda 3 seneye cikarilmistir.

J ve H vize ile ilgili bazi pratik bilgiler :

-H1b vizesi 6 yillik verilir.
-J vizesini 7 yila kadar alabilirsiniz.
-H1b vize ile program degistirmeniz cok zordur
-J vize cok kolaydir
-J vizenin esi calisabilir
-H vizenin esi calisamaz
-J vize ile ancak bulundugunuz programa bagli bir hastanede "moonlight" (= ekstradan para icin nobet tutma) yapabilirsiniz.
-H vize ile ayni eyalet icinde heryerde "moonlight" yapabilirsiniz. Bir moonlight gecesine ya da "shift" ine 1000 dolara yakin para demektir. Ayda 8-10 nobet tutan birisi ekstradan vergiler kesilmis hali ile 5000 dolara yakin para kazanabilir, maasi haric.
-H vizeden daha cok vergi kesilir aylik j vizeye gore 250 dolardan fazla parayi vergi olarak verirsiniz, bu da senede 2500 dolar kadar para eder
-J vizeden de tabii ki vergi kesilir ama H kadar kesilmez.
-H vizeyi almak icin step 3 sinavini da gecmek gerekir, bu da lisans hakki dogruru o nedenle her eyalette H vize alamassiniz, cunku her eyalet lisans almaya izin vermez ilk sene asistanligini bitirmeden. H alabileceginiz eyaletler yaklasik 10 tanedir.
-J vize icin step 1 step 2 ve klinik sinavi gecmek yeterlidir. (yani ECFMG sertifikasi)
-ECFMF sertifikasi almak icin step 3 gerekmez.
-Son olarak Amerika'ya gelen yabanci doktorlar cok buyuk bir kismi J-1 ile gelirler. H ile gelmek daha farkli bir secenektir, hastaneye ve soyledigim gibi eyalete gore degisir, bekar geleceklere gore daha uygun biz vizedir. (esinin calisma hakki olmamasi nedeniyle ve aylik daha cok vergi kesilmesi nedeniyle). Ayrica H1b vizesi ikinci ve ucuncu yilinda program degistirme seceneklerini , daha iyi bir programa gecme olanaklarini dusunenlerin uzak durmalari gereken bir vizedir

mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2007, 11:46:50 ÖS »

arkadaşlar çok teşekkür ederim
açıkçası vizeler hakkında bu kadar ayrıntılı bilgim yoktu. zaten ben oraya observer olarak gideceğim. eğer gidince çok seversem belki kalırım ama onun dışında planım 3.5 yıl kalmış dahiliyeyi bitirip üzerine fellow olarak gitmek ama tabi herşey kendi gözümle gördükten sonra şekillenecek. hayırlısı...
bildiğim kadarıyla da lütfen yanlışım varsa düzeltin observershiplik hands on değil.
ayrıca ulaş seni görmeyi çok istiyorum ama cleveland floridaya bayağı uzak heralde.
bide ben hazır oraya gitmişken cs yi de alayım diyorum. belki komik bir soru olacak ama kafama takıldı(özellikle ck yı dil yüzünden veremeyince) sizce 3 ay orda bulunmak dilden geçebilmek için yeterli olur mu?
bu arada ankarada olan varsa gitmeden bi görüşme ayarlayabiliriz

Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2007, 04:36:06 ÖÖ »

arkadaşlar çok teşekkür ederim
açıkçası vizeler hakkında bu kadar ayrıntılı bilgim yoktu. zaten ben oraya observer olarak gideceğim. eğer gidince çok seversem belki kalırım ama onun dışında planım 3.5 yıl kalmış dahiliyeyi bitirip üzerine fellow olarak gitmek ama tabi herşey kendi gözümle gördükten sonra şekillenecek. hayırlısı...
bildiğim kadarıyla da lütfen yanlışım varsa düzeltin observershiplik hands on değil.
ayrıca ulaş seni görmeyi çok istiyorum ama cleveland floridaya bayağı uzak heralde.
bide ben hazır oraya gitmişken cs yi de alayım diyorum. belki komik bir soru olacak ama kafama takıldı(özellikle ck yı dil yüzünden veremeyince) sizce 3 ay orda bulunmak dilden geçebilmek için yeterli olur mu?
bu arada ankarada olan varsa gitmeden bi görüşme ayarlayabiliriz

Mehmet
Yanlis degilsin "observership" , "hands on" degil.ECFMG olmadan teknik olarak hasta temasi mumkun degil, Amerika genelinde bir kural bu. "Observership" pozisyonunda da genellikle ECFMG'ye ihtiyacin olmaz. Ama sayet bu sarti kosan yerler varsa da hasta temasi mumkun olabilir belki, ama olsa da olmasa da adi "observership" olacaktir. YAni "hands on" tecrube  olarak hicbir zaman sayilmayacaktir.

Ben de seninle tanismayi cok isterim, Cleveland Clinix evet Florida'ya uzak, hos Florida'da da Cleveland Clinic Subesi var ama ben orada degilim. Umarim bir firsat olur ve gorusuruz. Geldigin de mutlaka yaz, eger imkanin olursa gelebilirsen basimizin ustunde yerin olur. Sevgiler. Iyi sanslar.

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2007, 07:04:56 ÖÖ »

Ulascim cok tesekkurler j1'in 2 yıl kuralinin vize gecislerinde oldugunu bilmiyordum, liste de harika eline saglik ben de ufak bir iki madde ekleyeyim;

-H1 vizesini 3sene sonunda tekrar bir 3senelik daha(toplam 6sene) yenilemeniz gerekir, J1i ise en fazla 6defa(7sene) ve her sene sonunda yenilemelisiniz.
-Step3 sinavini(lisans sinavi) asistanliktan once alabileceginiz eyaletler sınırlı iken, bir defa alindiktan sonra tum eyaletlerde gecerliligi vardir. Calisacaginiz eyalet sinavi aldiginiz(lisansini aldiginiz) eyalet olmak zorunda degildir.
-"J1 waiver" 3 sekilde yapilir; 1)Ulkene donup 2 sene kalarak 2)"Underserved" bolgede 3sene calisarak 3)Research yapip yayinlarla belli bir puan toplayarak. Research yaparken daha ilk yayinda "jackpot" diyip tunayi gozunden vurursaniz 1 senede de waive yapabilmek mumkun Wink Yine "underserved" bolge hizmeti konusunda 3seneye cikan zamani 5seneye cikarma tartismalarini bilseniz iyi olur. 5 sene olur mu olmaz mi daha dogrusu ne zaman olur bunu ongormek zor simdilik. 
-Program degistirirken j1sponsor edenden diger bir j1 sponsoruna, h1 sponsor edenden de diger bir h1 sponsor edene gecmeniz gerekecektir. J1 sponsor eden program sayisi H1 sponsorundan cok daha fazla oldugu icin j1'in burda bariz bir avantaji olacaktir.
-H1 ile 3seneyi tamamladiktan sonra otomatikman Green Card hakkı kazanirsiniz. Ornegin 4 senelik bir programa girdiyseniz uzmanligi aldiginizda Green Card'li olabilir ve bu andan itibaren size sponsor olacak bir program arama derdine dusmezsiniz.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2007, 06:23:20 ÖS »

bu arada ben de iki yıl kuralına dahilmişim. vizemde yazıyor

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: