Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1255 Üye - Son üye: gkhn
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: nevruz bayramınız kutlu olsun  (Okunma Sayısı 524 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
residency
Ziyaretçi
« : Mart 24, 2007, 12:26:28 ÖS »

dalıp gitmişiz kimsede yazmamış herkesin nevruz bayramı kutlu olsun

Nevruz, yani "Yeni Gün" adını taşıyan bahar bayramı, insan ruhunun tabiattaki uyanışıyla birlikte kutladığı bir bayramdır. Böyle bir bayramın, yani mevsimlerin değişikliğinden doğan özel günlerin, başka başka adlar altında birçok milletin sosyal hayatında yer aldığı da bilinmektedir. Mesela, Hıristiyan âleminin dinî muhteva ile şekillendirerek ve Noel Baba sembolü ile karlar ülkesinden geyiklerin çektiği kızaklarla neşe ve ümitleri taşıdığı "Noel Bayramı" bunun farklı bir örneğini teşkil eder. Bu kutlamalarda yine bahara duyulan özlem "çam ağacı" motifi etrafında şekillendiriliyor.
alpi
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2007, 02:26:37 ÖS »

usmleturk.com'da usmle ve tıp hakkında başka birsey konusulabilir mi? eger evetse, nevruz diye bir bayram gercekten var mıdır diye sorsam? bu hep merak ettigim birsey de..
residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2007, 03:53:25 ÖS »

konu dışına yazdım burda usmle ve tıp dışında şeyler konuşulabilir sanırım

nevruz herhalde var Türkiye deysen bu bayram tüm Türkiye de  kutlandı hatta Amerikan başkanı George W. Bush bile tüm ortadoğunun nevruz bayramını kutlayan bir mesaj yayınladı birde benim bildiğim nevruz orta asyadan anadoluya kadar olan coğrafyada kutlanıyor Türkiye de sanırım önceleri biraz sancılı olsada artık eskisi gibi sorun olmaktan çıkmış durumda  devlet askerinden bürokratına nevruz bayramını kutluyor yani milli bir bayram havasında inşallah öyle devam eder
 tekrar herkesin nevruz bayramını kutluyorum
   herkese iyi çalışmalar
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #3 : Mart 24, 2007, 04:47:56 ÖS »

Bahar bayramı bana daha sempatik geliyor nedense. Dünyada kutlamayan millet yok gibi.

Bu arada, Ergenekon Destanı'na göre Türklerin Ergenekon'dan çıktığı günmüş, Türkler tarafından bu sebepten bayram olarak kutlamaya başlamış zamanında.

Bu arada, hayır, faşist falan değilim   Grin

residency
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2007, 05:01:15 ÖS »

bu bayramı Türkiye de yaşayan değişik halklarda kutluyor örneğin benim gibi Kürt kökenli Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olanlar
 Kürt ler için sanırım sadece baharın gelişini ifade ediyor başka anlam yükleyenler varsa bu onları ilgilendirir

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: