Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PLAB ve Ingilterede uzmanlık  (Okunma Sayısı 881 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
youngdr
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 01, 2007, 01:18:46 ÖS »

Merhaba.Plab ve Ingilterede uzmanlık hakkında herseyi bu forumda toplayalım arkadaşlar.
Tskler.

Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil;rüzgara karşı koydukları için havada kalabilirler.
efx
Ertuğrul
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2007, 01:21:51 ÖS »

Açıkcası, son değişikliklerden sonra Türkiye'den kimsenin PLAB'a gireceğini sanmıyorum.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2007, 10:59:42 ÖS »

Efx'e katiliyorum.. toplayacak cok sey yok ortada Cheesy ayrica ingilterenin tartisildigi basliklar olmasi gerek forumda.. youngdr oralara bir goz at ama cok umut verici degildi benim en son 2sene kadar once IMG forumlarinda okudugum seyler..
Youngdr eger arastirip ingiltereyle ilgili son gelismlerden bize de haber verirsen sevinirim.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Atilla
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2007, 12:56:40 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar.ben de plab ile ilgileniyorum da tam olarak anlayamadığım nokta avrupa birliği vatandaşı olmayanlar için hiçbir şans yok mu?
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2007, 02:55:32 ÖÖ »

Hemen hicbir sans yok gibi gorunuyor. Gecen sene ( 2006-2007 )beni bulundugum Cleveland Clinic Psikiyatri bolumune 5 kisilik yere toplamda 750 kadar kisi basvurdu ve bunlarin 300 kadari Hintli idi. Bu tum zamanlarin Hindistan rekoru olmus diye konusuldu, benim gorustugum Hintli adaylarin hepsinin soyledigi sey artik Ingiltere icin hicbir umut kalmamis yabancilar icin. OLayin tam detaylarini ne yazik ki bilemiyorum ama benim duydugum bildigim kadari bu idi.

Diger yandan,

eger illa yurt disina cikilacaksa, illa denizlere acilinacaksa

-amerikaya gelmek daha kolay iken
-amerikadan egitim almak mesleki acidan daha avantajli iken
-amerikada tip genel anlamiyla ingiltereden daha ileri iken
-amerikanin ingiltereden cok daha fazla doktora ihtiyaci var iken ve kucaklarini yabancilara sonunda kadar acmis iken
-amerikadaki egitim kurumlarinin sayisi cok daha fazla iken

Ingiltere kapilarinin asindirmak bana hic mi hic mantikli gelmiyor, bu benim sahsi dusuncem tabii.

Yani illa yurt disina mi cikmak istiyoruz, yoksa illa daha iyi egitim mi alalim diyoruz, yoksa illa ingilizce konusulan bir yere mi kapagi atmak istiyoruz ben bazen hangisi amaclaniyor tam secemiyorum.

Su bir gercek ki bugun amerikada bu kadar yabanci doktor var ise, bizler de hasbel kader bu yola girdiysek, bu ilk olarak amerika yabanci doktorlara kucak actigi icindir, ikinci olarak da biz burda ihtisas yapmayi ya da egitim almayi avantajli buldugumuz icindir. Bu karsilikli bir anlasmadir. size boyle bir anlasmayi oneren bir yere gidebilirsiniz, ve isinize ne kadar geldigini tartisirsiniz hatta pazarlik edersiniz pek tabii. Size boyle bir seyi onermeyen bir memlekete , ustelik de kazandircagi avantajlar bile son derece tartisma konusuyken gitmeye calismanin bence cok anlami yok, sizler de katilir misiniz bana bilemiyorum.

Yani olaya "illa kacip kurtulalim, tum secenekleri arastiralim" seklinde multeci zihniyeti ile mesleki hedefler ve faydalardan bihaber bir bakis acisi ile bakildiginda acikcasi ben bir yurtsever olarak biraz rencide oluyorum. Yoksa ingiltereye gitmeyin amerikaya gelin diyor degilim. Illa bir yere gitmemiz gerekmiyor gercekten saglam rasyonel gerekcelerimiz yoksa, bunu demek istiyorum. 

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2007, 04:07:39 ÖÖ »

Bu UK'den gelenler benim de canimi sikiyor bu MATCHlerde. Forumlarda da bariz bir sekilde UK'de asistanlik yapan veya yapmis olup da simdi Amerikaya gelen bircok insan var... mucadele iyice zorlasacak Amerikada da artik. Ozellikle de dahiliye pediatri psikiyatri gibi "primary care" dallarinda. UK'den gelenler cogunlukla primary care asistanlari.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
penumbra82
Acemi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2008, 08:26:22 ÖS »

http://www.gmc-uk.org/
İnglitere'den denklik almak için yapmanız gerekenler konusunda her türlü bilgi çok açık bir şekilde anlatılıyor.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2008, 08:57:10 ÖS »

Bu UK'den gelenler benim de canimi sikiyor bu MATCHlerde. Forumlarda da bariz bir sekilde UK'de asistanlik yapan veya yapmis olup da simdi Amerikaya gelen bircok insan var... mucadele iyice zorlasacak Amerikada da artik. Ozellikle de dahiliye pediatri psikiyatri gibi "primary care" dallarinda. UK'den gelenler cogunlukla primary care asistanlari.

Hemen bir mesaj oncesinde bu konu ile ilgili ayrintili bir sekilde dusuncelerimi yazdim, burda Bora'nin soylediklerine birsey ekleyeyim.

Bence bu UK'den gelen grubu cok fazla rakip olarak gorulmemesi gerekiyor. Canimizi sikacak bir durum degil. Asagidaki sebeplerden :

Uk'den basvuran grubun bize ustunlukleri :

UK'den gelen grup cok iyi ozgecmise sahip, genellikle Ingiltere'de uzmanliklarini almis, ya da halen uzmanlik yapiyor olan bir grup. Bu acidan cok avantajlilar. Cogunun yayinlari var. hepsi Ingiltere'den geldigi icin dil konusunda hic dezavantajlari yok. Ayrica bu grup cok yuksek skorlarla basvuruyor. Cogunun her iki step skoru, 99/99, hatta cogu USMLE step 3 ile de basvuruyor ve cogunun Step 3 skoru da 90 uzerinde. (99 99 99 yapan basvurular da gordum)

UK'den basvuran grubun dezavantajlari :

Hemen hemen %99'u Hindistan kokenli. ABD'deki tum yabanci doktorlarin (IMG) %20'si Hindistan cikisli. ABD'deki tum IMG lerin Turk kokenli olanlari % 1'den az. Listelerde bile yer almiyor. Bu grunun hemen tamamini Hintli olmasi ve Amerika'da Hintli doktorlarin oraninin dengesiz bir sekilde kontrolden cikmis olmasi Hintlilerin bu orandan daha yukariya cikmalarinin engellenmesi sonucunu doguruyor. Diyeceksiniz ki nerden biliyorsun? Bu soylediklerimi desteklemek icin birkac ornek vereyim. CS icin vize alamayanlar duyuyoruz bu ilk kanit. Boyle bir sey Hindistan disinda ben hic duymadim. suphesiz vardir ama hic sebepsiz CS vizesi reddedilen Hint'li adaylar var. Duyduklarim disinda, direk bildigim insanlar var. Diger konu , daha once  bizim bolumden (cleveland clinic psikiyatri) ornek verdigim gibi, toplam bu seneki basvurularin yarisina yakinini olusturan 300 ye yakin Hintli basvurudan sadece 20 kadari gorusmeye cagirildi. Toplam gorusme sayisi 50 kisi idi. Bu seneki eslesen kadrolar 4 kisi. Ve sadece bir tanesi Ingilere kokenli o da Hintli degil, Nijeryali. Yani Hintliler ne kadar kuvvetli basvurular yaparlarsa yapsinlar, bir Turk sadece ABD'de orani az olan bir millet oldugu icin sansi daha fazla. Somut gerekcelere dayanarak ve bu basvuru ve kabul surecinin bu sene bizim bolumde  bizzat icinde olmus bulunarak boyle dusunuyorum. Ama bu tip seyler her gun degisiyor, her yil yeni bir denge olusuyor. Bora'nin da soyledigi gibi zor rakiplerle savasmak zorunda oldugumuz ve olacagimiz gercek ama soylemeye calisitgim tam is tam olarak gorundugu gibi degil diye dusunuyorum o nedenle moral bozmanin anlami yok diye dusunuyorum. Zaten is gorundugu gibi  olsaydi Turkiye'den basvuran adaylar bu kadar yuksek eslesme oranlarina sahip olmazlardi. Basvurup da eslesemeyen cok az Turk var. Ama Basvurup da eslesemeyen yuzlerce UK cikisli Hintli var. Ornegin Bora'nin eslestigi New York Universitesi ben eminim ki yuzlerce cok ust duzey Hintli basvuru almistir. Ama gordugunuz gibi Bora ilk denemesinde hemen hic Amerika tecrubesi olmadan eslesti, muhtemelen bir suru UK tecrubeli kisiyi solladi. Bu psikiyatriden ornek. Kadin dogumdan ornek vereyim, daha yeni Gulden arkadasimiz basarili bir sekilde eslesti, o da bildigim kadari ile yeni mezunlardan. Yine Bora'nin eslestigi New York Universitesi KAdin Dogum'da Ankara Tiptan gecen sene giren bir arkadasimiz var. Reha deseniz radyolojiye eslesti gecen yil.  Ben yine yuzlerce UK cikisli Hintli basvuran bir programa eslestim 2 sene evvel. Yani Hemen her dalda basvuran Turkler her rahat bir sekilde giriyorlar, ve emin olun ki ayni programlara UK cikisli on degil yuzlerce Hintli basvuruyor. Rakamlar ve meccut tecrubeler Hintlilere nazaran (UK cikisli olsalar bile) Turklerin lehinde gorunuyor.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: