Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6727 Mesaj 593 Konu- Gönderen: 1141 Üye - Son üye: damla
UsmleTurk ForumlarıGenel ForumlarKonu DışıSoru-cevap-yorum/ ECFMG macerasina genel bakis
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Soru-cevap-yorum/ ECFMG macerasina genel bakis  (Okunma Sayısı 347 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 22, 2006, 09:02:51 ÖS »

SEVGILI xxxxxx, GEC CEVAP VERDIGIM ICIN OZUR DILERIM, YAZDIKLARININ ARALARINA BUYUK HARFLERLE ELIMDEN GELDIGINCE YANIT YAZIYORUM.

merhaba mehmet abi benim adim xxx xxxx üniversitesi xx. sýnýf öðrencisiyim öncelikle amerikadaki uzmanlýðýn hayýrlý olsun usmleturk sitesindeki forumlardan mümkün olduðunca senin ve diðer arkadaþlarýn yazdýklarýný takip etmeye çalýþýyorum bol bol okumaya çalýþýyorum biliyorumki her zaman yeni bi þeyler olabiliyor neyse lafý uzatmadan senden yardým istiyorum malum eminimki çok meþgulsündür
ben de sizler gibi amerika uzmanlýk yapýp oraya temelli yerleþmeyi düþünüyorum yalnýz sýnavlar ve yapýlmasý gerekenler hakkýnda edinelbildiðim  bilgi sýnýrlý.belki bana olumsuz þeyler söyleyeceksin ama ben vazgeçmek istemiyorum lütfen lütfen bana yardým et gerçekten tek hayalim bu

SANA OLUMSUZ SEYLER SOYLEMEYECEGIM. SANA OLUMSUZ SEYLER SOYLEYENLERI DE DIKKATE ALMAMANI ONERECEGIM.

1- ben orta gelirli bi ailenin çocuðuyum ailem bana destek olacaðýný belirtiyor ama tabiki belirli bi yere kadar.yani bütün bu iþler astronomik rakamlar mý?

ASTRONOMIK RAKAMLAR DEGIL. BU ISIN TOPLAM MALIYETI, SIFIR NOKTASINDAN BIR ASISTANLIK PROGRAMINA YERLESIP DE ILK MAASINI ALANA KADAR KI SURE ICIN, YAKLASIK 10 BIN DOLAR TUTAR.
BU SURE YAKLASIK OLARAK 3 SENE SURER EN AZ. BU PARA SENDEN BIR ANDA ISTENMEZ, YAVAS YAVAS BU YOLDA ILERLEDIKCE IHTIYACIN OLUR. PARASIZ BU IS OLMAZ NE YAZIK KI. AMA COK PARAYA DA GEREK YOK. AILENIN DURUMUNU ANLIYORUM. BU KONUDA SANA SUNU ONEREBILIRIM. MEZUN OLDUKTAN SONRA TEMEL TIP BOLUMLERINDE YA DA BENZER DAHA AZ YORUCVU VE HEDEFINDE ILERLEMENI ENGELLEMEYECEK BOLUMLERDEN BIRINDE 1 SENE GECIRIP PARA BIRIKTIREBILIRSIN VE O PARA ILE AILENE DESTEK OLURSUN, YA DA MECBURI HIZMETINE GIDER ORDA HEM DERS CALISIRSIN HEM HAYATA DAIR TECRUBE SAHIBI OLURSUN HEM DE PARANI BIRIKTIRIRSIN. BU SENIN DURUMUN ICIN BIR YAN YOL OLABILIR. BUNU DUSUNMEK ICIN HENUZ ERKEN. HENUZ DAHA OGRENCISIN.

2- insanlarýn aðýzlarýnda observership clerkship gib laflar dolanýyor sadece usmle sýnavlarýna girmem yeterli deðilmi?

SENI TANIMAYAN BIR ISVEREN ICIN SADECE OKUL DIPLOMAN YETERLI OLUR MU/ OLMAZ. GOZLEMCI DOKTORLUK, SECMELI STAJ GIBI OLANAKLAR SENI GIRMEK ISTEDIGIN SISTEME, YASAMAK ISTEDIGIN DUNYAYA 'SUNAN' FIRSATLAR OLMALARI ACISINDAN ONEM TASIR. ILLA KI OLMALI DIYE BIR SEY DEMEK DOGRU OLMAZ AMA  BIR NOKTADA BASVURMADAN ONCE BURAYA GELMEN GEREKLI OLABILIR. ILLA KI SART MIDIR, SUPHESIZ DEGILDIR, ISTISNALARI OLUR TABII AMA GENEL OLARAK BOYLE BIR SEYI HEDEFLEMENI ONERIRIM: BU ISIN BIR NOKTASINDA...SIMDI DEGIL BELKI.

3- interview olayýn hangi noktasýnda devreye giriyor? step 3 ten sonra mý?

GORUSMELER BU ISIN ECFMG SERTIFIKANI ALDIKTAN SONRAKI ASAMASINA DENK GELIYOR. BASVURU SONRASI SENI CAGIRIYORLAR. BU DA STEP1, STEP 2-TEORIK VE STEP2-PRATIK.
STEP 3 BASKA BIR SINAV. IHTITSAS YILININ ILK SENESININ SONUNDA ALDIGIN BIR SINAV. SU AN SENI ILGILENDIREN BIRSEY DEGIL/

4- benim için dahiliye pediatri yada kadýn doðum gibi bi bölüm olmasý yeterli çok çok yükseklerde gözüm yok

"YUKSEKLER" DIYE TABIR ETTIGIN SEY, TAMAMEN TALEP MESELESIDIR. TIPTA YUKSEK YA DA ALCAK DIYE BIR BRANS YOK. HER BRANSIN AYNI DERECEDE ONEMI VAR. GERCEKTEN NE ISTIYORSAN, NEYE KARSI TUTKU HISSEDIYORSAN ONUN PESINDEN GITMENI ONERIRIM. GUNUMUZUN MADDI DUNYASINDAKI ILKEL TALEPLER DOGRULTUSUNDA SEKILLENEN 'YAPAY' ZORLUKLARIN HEKIMLIK GIBI MANEVI AROMASI COK YOGUN BIR MESLEKTE ILERLERKEN ASLA HAYALLERININ ONUNE GECMESINE IZIN VERME VE CIDDIYE ALMA. BUGUN TURKIYE'DE HER KRITERDE EN UYDURUK BIR SURU DEVLET HASTANELERI TUSTA ILK 10 LARA EV SAHIPLIGI YAPIYOR. MESLEKTASLARIMIZ UZMANLIK PROGRAMLARINI 'RAHATLIGINA' GORE, 'HOCA SAYISININ AZ OLUSUNA GORE' , 'DONER SERMAYESINE' GORE SECIYORLAR. BU KADAR DUYGUSAL BIR MEKTUP YAZMISSIN, HAYALLERININ PESINDEN GITMEK ISTIYORSUN, SENIN GIBI BIR ADAYIN TURKIYE VE DUNYADAKI BAHSETTIGIMIZ YAPMACIK VE OLGUNLASMAMIS HEDEFLERLE BAZI BRANSLARA KADRO DARLIGI NEDENIYLE GIRILMESINI ZORLASTIRMALARI SENI ALDATMASIN, ISI BIRAZ AKADEMIK DUSUNMEKTE FAYDA VAR. NEYE HEYECAN DUYUYORSAN ONU HEDEFLEMENI SIDDETLE ONERIYORUM.

5- okulumu bitirdikten sonra hemen gitmem mümkün deðil mi illaki türkiyede belirli bi süre çalýþmam mý lazým

BU ISTE BIRSEY HARIC HICBIR LAZIM YOK. TEK LAZIM OLAN SEY ECFMG SERTIFIKASI. ONDAN SONRAKI HERSEY SENIN YOGURT YIYISINE KALMIS VE SU ANDAN KESTIRMEK VE RECETE VERMEK IMKANSIZ. ONCE SINAVLARI AL. ONCE SINAVLARI HEDEFLE.

yardýmlarýn için çok çok teþekkür ederim
stajyer dr. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TEBRIKLERIN ICIN TESEKKUR EDERIM.
KOLAY GELSIN BASARILAR DILERIM.

Ulas

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: