Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7156 Mesaj 642 Konu- Gönderen: 1272 Üye - Son üye: odem
UsmleTurk Forumları - Usmle ForumGenel ForumlarKonu DışıStatement of Need/H1/J1 uzerine birkac soz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Statement of Need/H1/J1 uzerine birkac soz  (Okunma Sayısı 1197 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« : Eylül 22, 2006, 06:55:22 ÖS »

Merhaba Ulas,

Ben j1 ve h1 vizesi hakkinda birkac konu danismak istiyorum sana. kasim sonu step 3 e girecegim. eger gecersem ve gorusmelerde h1 vizesi teklif ederlerse kabul etmeli miyim? benim amerikaya gitmek isteyisimin asil nedeni iyi bir ust ihtisas yapmak. arastirdigim kadariyla bircok fellowship programi h1 vizesini kabul etmiyor sadece j1 vizesini kabul ediyor. benim omur boyu amerikada kalmak gibi bir niyetim yok. fellowship sonrasi turkiyeye donebilirim, yani j1 benim icin daha uygun gibi. yalniz aklimi karistiran bir konu j1 vizesi icin saglik bakanligindan "statement of need" mektubu almak. ben turkiyede dahiliye uzmanligimi aldiktan sonra mecburi hizmetime baslamadim. saglik bakanligindan amerikada tekrar dahiliye ihtisasi yapmak icin boyle bir belgeyi nasil talep edebilirim? yani bana sen once mecburi hizmetini bitir demezler mi? bu belgeyi almak icin tam olarak nerelere basvuruluyor?  senin bu konudaki sahsi fikrin nedir? sen j1 aldiginda mecburi hizmet durumu yoktu sanirim. bir de ben dahiliyeyi tekraralamak istiyorum bu belgede ulkenin bu kisinin dahiliye ihtisasi yapmasina ihtiyac vardir yazilmasi cok mantiksiz degil mi bu ihtisasi zaten turkiyede yapmis ve uzman mecburi hizmetinden kacmisken? bu konularda beni biraz aydinlatirsan cok sevinirim.

umut (hope)

Tabii ki H1 vizesini kabul etmelisin eger step 3 sinavin varsa. H1 cok avantajli bir vize J1'e gore. H1 oneriyorya kabul et, J-1 ile almak isteyen zaten H1 veremeyendir. H1 vermek icin kurumun arkanda durmasi gerekiyor. J-1 icin ECFMG arkanda duruyor. Eger kurum ben senin arkanda duramam diyorsa zaten h1 oneremez.

Geri donmek istemeni cok iyi anliyorum. J-1 bu amac icin zaten, ayrica J-1 de bile olsan Amerika'da kalmak istiyorsan "waiver" yapar yine kalirsin. Kalmak isteyip de kalamayan ben hic duymadim.

'Statement of need' konusunda :
Bakanlik bu belgeyi verir. Bir mektupla, beraber kabul mektubunu Turkce'ye cevirtip yollayacaksin, bakanlik bu mektubu Ingilizce veriyor. Cevirtmene bile gerek kalmiyor. Bu kalip bir mektup , her isteyene veriyorlar. Oyle dusundugun gibi karmasik bir analizden gecirip de mektubu vermiyorlar. Bu mektup icin bir saniye dusunmene gerek yok.

Ben j-1 aldigimda mecburi hizmet durumu vardi. Ben de tabi oldum, yurt disindan kabul almama ragmen son dakikada Anayasa Mahkemesi beni de dahil etti. Sikayetci degilim, tam tersine olmasi gereken buydu , yurt disina mecburi hizmetten kacmak icin gidilmesinin desteklenmesi durumu sona erdi ki bence mantikli olan buydu.

Dedigim gibi bu mektubu fazla dusunmene gerek yok. Bu mektup dostlar alisveriste gorsun mektubu, Amerikan Hukumeti kendi vatandasina durumu aciklamak icin diyor ki
' Bak ilgili ulkeden adam alip calistiriyorum ama bak o ulkenin cok ihtiyaci varmis , bakanlik soyledi, yazik bunlara, o nedenle burda ben bunlara egitim veriyorum'

Senin bakanliga diyor ki
'Bana boyler bir belge vereceksin, hikaye oldugunu biliyorum ama benim yasalarim icin gerekli'

Sen bakanlik da
' ne diyo bunlar ya , verin sunun istedigi mektubu '

diyor ve

is oluuup bitiyor.

Bilmem bu "statement of need" yorumu tatmin edici oldu mu?

Sevgilerimle kolayliklar gelsin
Bu arada bu yazismayi foruma koyuyorum
Ulas

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2006, 08:15:31 ÖS »

sevgili ulas, farklı bir konu altinda sormustum ama gormemis olabilirsin.. soyle bir sorum var;
Alıntı
j-1 ile ilgili bir sorum olacak... Ornegin ben 1sene transitinal year yaptim j-1 statusunde(USCE amaçlı).. bu bir senenin bitiminde başka bir programa başvurmadan geri donup 2sene TRde kalmam mi gerekecek??

Ben USCE'ı transitional veya preliminary year ile doldurmayi dusunuyorum ilerde, sonra 2.sene basvurumda, göz ihtisasi icin, hem USCE'im olmuş olcak hem de zaten göz ihtisasinin mecburi koştuğu preliminary year'ı yapmış olcagimi ve hiç sene kaybetmiyeceğimi düşünüyorum. Ama benim bu transitional-preliminary senem j-1 ile olursa, yani program bana h1 teklif etmezse, o durumda yine 2sene waiver yapmam mi gerekcek underserved bolgede.. ki zaten sadece practitioner olarak waiver yapmama da imkan yok tahminimce, sonuçta amerikada pratisyen hekimlik yok. Çok karisik bir soru oldu ama işte oturup bunlari düşünüyorum  Grin
Kolay gelsin sana, iyi nobetler(tahminen nobetlerle geçiyordur ilk senen)

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2006, 08:43:22 ÖS »

Ozur dilerim gormemisim diger basliktakini. Bana sorun olursa eposta ya atarsan sevinirim. Ben oraya gelenleri buraya tasimaya calisiyorum elimden geldigince...

Sorunun bildigim kadariyla cevabi :

J-1  'in sana verildigi sure biter bitmez ulkene donmek zorundasin evet.
Ancak, J-1 ile ulkene donmekten seni 2 sey kurtarir :

1- Ya yeni bir j-1 bulmak
2- Ya da "waiver" denilen seyi yapmak - az gelismis bir bolgede 2 sene calismak, ulkene donmek yerine.

Bu da demek oluyor ki zaten j-1 sozlesmeleri 1 senelik imzalandigindan , senin yeni sozlesme senin j-1 suresi dolmadan yenilenir, kontratla. Sen gecici yilini yaparken zaten aslinda bir PGY-1 programindasin ve bu sure bitiminde ulkene donmek zorunlulugun olsa da diger sene icin basvurunu coktan yapmis olacagindan diger sene j-1 vizesi garantilenmis olur.

Kisaca, gecici yilina Temmuz'da baslayacaksin, o yilinin 3. ayinda diger sene icin basvuru yapacaksin. Ayni bir onceki senede oldugu gibi gorusmelere gidip diger temmuzunu garantileyeceksin, ki bu da cidden neredeyse garanti bir sey. Burda bir sene gecirmis birinin diger sene icin j-1 bulamamasi imkansiz gibi birsey. Sen gitmek istesen bile seni gondermezler. PGY-2 aciklarina adam ariyorlar heryerde.

Nasil oldu aciklama?

Ulas

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2006, 09:05:24 ÖS »

Çok teşekkurler "10 numara" açıklama oldu (Yağmur Atacan'ın dediği gibi*  Grin), rahatladim simdi biraz en azindan düsündügüm seyin yapılabilir olmasini bilmek guzel, yoksa hala USCE'im olmadan transitional year'a nasil gircem o daha buyuk bir muamma  Roll Eyes

*:
Alıntı
32 yaşındaki Pınar Altuğ'un 23 yaşındaki sevgilisi Yağmur Atacan, "30 yaş kadınlarıyla olmak çok güzel. 10 numara. Çünkü kişilikleri oturmuş oluyor" dedi.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2006, 11:09:03 ÖS »

"USCE'ı transitional veya preliminary year ile doldurmayi dusunuyorum ilerde, sonra 2.sene basvurumda, göz ihtisasi icin, hem USCE'im olmuş olcak hem de zaten göz ihtisasinin mecburi koştuğu preliminary year'ı yapmış olcagimi ve hiç sene kaybetmiyeceğimi düşünüyorum"
Punk plan guzel ama bir eksik var. Radyoloji gibi gozde galiba advanced pozisyon alan bir brans, yani preliminary bir yil sartlari var. Basvurularini yaparken diyelim bu sene basvuruyorsun, 2007-2008 yili icin preliminary yila basvururken (cerrahi, dahiliye, TY) ayni zamanda 2008-2009 yili icin goze basvuruyorsun yani preliminary yaparken basvurursan arada bir yil acik kalirsin. Onuda research filan yaparak doldurursun. Preliminary dahiliye zor olsada girebilirsin belki ama TY'a girmen cok zor olur. En kompetitif pozisyonlardan biri.
Ya vallahi olumsuz olmayi sevmiyorum ben ama napayim bunlar gercekler, sonradan hayal kirikligina ugramaktansa ona gore motivasyonu ve hedefleri secmek degistirmek lazim. Bende radyoloji (ki goz ve TY'a gore daha az kompetitif bi brans) diye baskoydum bu ise ama dahiliye olursa onlada mutlu olurum diye kendimi motive ettim.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2006, 12:25:29 ÖÖ »

Alıntı
Basvurularini yaparken diyelim bu sene basvuruyorsun, 2007-2008 yili icin preliminary yila basvururken (cerrahi, dahiliye, TY) ayni zamanda 2008-2009 yili icin goze basvuruyorsun yani preliminary yaparken basvurursan arada bir yil acik kalirsin. Onuda research filan yaparak doldurursun.
  Reha, abi ben preliminary year'e girer sonra bu esnada PGY2 statusunde göze basvururum diye dusunuyordum.. böylece "1tasta 2 kuş" vurcagimi umuyordum.. yani hem USCE'im olmuş olcakti göz match'inde elimi kuvvetlendircek hem de gözün şart koştuğu preliminary year'i yapiyor olcağımdan bunu da programa saydirabilcegimi düsünüyordum.. bu mumkun değil mi? Sanki bunun mümkün oldugunu forumun birinde okudum, aklimda öyle kalmis en azindan. Senin bahsettigin 1sene açık nasil oluyor onu anlamadim.. mesela ben preliminary yaparken basvurdum ve kabul aldim sonra July'da basliyor bunlar da programa.. Demeye calistigin göz programlari her halukarda 2sene sonraya mi adam aliyorlar?? Ben ne kadar preliminary'i yapıyor olsam da 1sene boş mu geçircem, göz programinin başlamasini mi beklicem?
   Bu arada Reha sen hope veya Yelizden CAS ile SFMatch'e basvuraniniz var mi? Bu SFMatch pek bilinmedik bisey, çok kimse bilmiyor nasil oldugunu.. bir de www.sfmatch.org sitesinden aldigim alinti:
Alıntı
The Ophthalmology Residency Matching Program (OMP) takes place in January and will be used to process all applicants who want to start their residency training in July of following year.

Abicim dalga mi geciyor bu, Ocak'ta match olur diger senenin Temmuzuna adam seçmek icin.. Shocked Tamam ben SFMatch'in erken oldugunu biliyordum ama bu kadar da oldugunu bilmiyordum.. korkunc bir durum..  Cry

Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2006, 12:45:52 ÖÖ »

Tamam olayi cozdum... Rehacim sagolasin anlatmana gerek kalmadi.. Sonuc olarak dedigin gibi 1sene boş boş dolaşacaktim benim eski plana göre  Grin Adamlar sadece PGY-2 öneriyorlar, yani seni biz 1.5sene sonra alacagiz diyorlar, ama hala merak ediyorum programla konusulsa felan acaba erken alabilir mi, zannetmiyorum sonuçta onceki senenin MATCH'lerine haksızlık olurdu degil mi o da?! Neyse ben herkeze bilgi amaçlı gönderiim SF MATCH timeschedule....

Alıntı
Key Dates
June 2006 We begin accepting requests for registration for the Ophthalmology Residency Match (OMP). Although we do not have any registration deadlines, it is in your best interest to register early so that you may have access to match materials as soon as they become available.
For your convenience an online directory is available for your review. This directory is updated by programs year-around. It is recommended that you check this directory on a regular basis.
Please note the individual deadline dates of each program to which you will apply.

Wed., September 6, 2006
CAS Target Date
 This is the Target Date to have your application submitted for Central Distribution. This is NOT a deadline. Remember, some programs accept applications at any time; others may set a deadline. It is the applicant's responsibility to contact training programs for individual deadline dates.

November 2006 Release of Dean's letters for all current U.S. Seniors.

December 2006 Programs and applicants begin submitting their rank-ordered preference lists.

Wed., January 10, 2007
Match Deadline ALL rank lists must be in our office by 12:00 PM (PST).Late rank lists will not be accepted. Applicants may call our office 24 hours after we should have received your rank list in order to get a telephone confirmation.

Thurs., January 18, 2007
Match Results Programs and Dean's Offices are emailed match results. Match applicants are generally contacted the same day.

Fri., January 19, 2007 All applicants who do not yet know their result may call our office to receive it directly. Dial (415) 447-0350 and press '0' at the opening menu to speak with a Match Representative (between 8am - 4pm PST).
Results are also mailed to all applicants, programs, and Dean's offices.

Wed., January 24, 2007 Any post-match vacancies which remain after the match will be announced on our Vacancy Information System. We only list vacancies of programs which have indicated that they will accept applications for their unfilled positions.
Applicants who did not match may begin applying to these positions by negotiating directly with the programs regarding any documentation that they require. If the programs ask you to forward your CAS file, use the post-match distribution form to request your application to be forwarded to the program. There is a fee for this service.

July 2008 Ophthalmology PGY-2 training begins.

Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2006, 01:40:26 ÖÖ »

Ben size birsey soyleyeyim. Bence siz olayi fazla karistiriyorsunuz.

Ben olsam kesinlikle preliminary falanla ilgilenmem. Direk dahiliyeye bsvurum. Burda dahiliyenin ilk senesi ve cogu bransin ilk senesi standart zaten. O sene basladiktan hemen 3 ay sonra diger sene icin yeniden PGY1 ve PGY2 basvurularinda heryere basvururm. Bakin dikkat edin. Yeniden PGY1 diyorum.

Burda 1 sene klinik "hands on" tecrube yaprak yeniden ilk senelerle ayni yarisa girdigin zaman , ben size soyleyeyim cok fazla programi zorlarsiniz.

Bir de gozunuzden surekli kacan brsey var .

Simdi benim okudugum resim su. Bir program, eger amerikalilar tarafindan ilgi goruyorsa , ve talep o programi doyuracak duzeyde ise, yabanci olarak o programi unutun. Sansiniz cok zayif. Zayif bir basvuru yaptiginiz icin degil. Esit sartlarda olmadiginiz icin. Hemen ornek vereyim :

Johns Hopkins Goz bolumu sefi James her sene 6 kisilik kadro icin en az 1000 basvuru alir.Bu adam bunlarin 450 tanesini eler , bir kalemde. 50 tanesinin 25 ini gorusmeye cagirir. 25 tanesinin 10 tanesini listeler. 6 sini alir.

Boyle bir tabloda yabanci olarak sansin yoktur, cok cok cok ozel durumlar olmadikca.

Simdi olayi dagitmadan sunu soyleyeyim. Once programin amerikalilar tarafindan talebini koklayin , bunu ordai asistanlrin listesini alarak yapabilirsiniz. Bundan sonra ilk sene talebi ve ikinci sene talebi de koklayabilirsiniz. IMG-friendly dedikleri hastaneler, cogu zaman mecburiyetten bu hale gelirler, ozel startejik hedefler guden ozel kurumlar yoksa.  O hedefleri gudenler de zaten en secme yabancilari alir, en kaymagini alir.

Bunun konuyla ne alakasi var diyeceksiniz, su alakasi var. Once uzmanlik alanini secmek lazim, Goz diyorsan isin cok zor, harbi cok zor, cunku olayin ozu su ki kimsenin sana ihtiyaci yok burda, amerikalilar tarafindan doymus tasmis, sana sira gelmez, nobele falan aday olmadikca. Bu goreceli bir zorluktur, senin aday olarak kalitenle iliskisiz tamamen kadro ve bu kadroya yuklenen amerikali talebi seni bu duruma dusurur. Eger goz istiyorsan, yabancilara arasira ihtiyaci olan , ya da o durumlara dusebilen programlari koklaman lazim. Bunlar muhtemelen en yasanmaz sehirlerde olanlaridir.

Ben olsam goz isteseydim, kendimi gozle sinirlamazdim. Preliminary falan olayina hic girmezdim. HEmen alternatif bir uzmanlik alani sec, stratejiklerden, ornegin dahiliye ya da genel cerrahi. Buralara bir yerden sizmaya calis. Cok rahat sizarsin. Bir suru program her sene mart ayinin ikinci haftasi bos kalan yerlere telefonla sokaktan kazma kurek toplarlar. Bunun nasil oldugunu merak eden varsa sahit oldugum sekilde anlatirim.

Simdi duruu degerlendirip ona gore oynamak lazim. Bir kere su bir gercek. PGY-1 yuklenmesi her zaman PGY-2 yuklenmesinden cok fazla olur. Bu genel gecer bir kural. Cunku PGy-2 icin kimse duzenini kolay degistirmek istemez bu bir, yol yordam bilmez bu iki, beklenmedik kayiplar olabilir bu ani kadrolari bosaltir ve onlari muhtac hale getirir bu 3. Bu catlaklardan iceri dalmak icin PGY 2 guzel bir hedef. Simdi oyle bir sene bosta kalirim falan, cocuklar bu ulkede doktor olarak bos geziyorsaniz inanin stratejiniz yanlistir ya da isinizi bilmiyorsunuzdur. Yapmayin yani acikta kalmaniz mumkun degil burda 1 sene klinik tecrube yaptiktan sonra. Bunlar inanin cok tecrubesiz gozlemler. Reha sana soyluyorum. Boyle sey olmaz burda. Burda her sene PGY-2 lerde en baba programlar bile catlar, ve catlaklarini onarirlar, birakin diger siradan olanlarini. ORnegin su anda APA nin sayfasinda resmen aranan PGY 2 ler , PGY-3 ler ilan edimis vaziyette. Biraz amerikan forumlarini karistirirsaniz gorursunuz. bence bu preliminary isi hic mantikli degil. Adami ucuz kullanmak icin icat ettikleri bir yol. Ben olsam hic bulasmam. Adam gibi bir ana bransa match olurum ki en kolay is bu, ondan sonra o sene diger sene icin her turlu fanteziyi gerceklestirebilirsiniz. Bu is bu kadar rahat. Oyle acikta kalirim, olmassa research yaparim falan bunlar komik isler , burda adamlar her sene dunyanin her yerinden amerikad hastaya elini surmemis adamlari almak zorunda kaliyorlar acizlikten, burda bir sene klinik tecrube yapmis adam olarak kendini burda satamayip acikta kaliyorsan, bu sahneyi okuyamamaktir.

Bilmiyorum cok mu dagittim konuyu ama bana oyle geliyor ki, biraz da henuz sisteme giris yapmadiginizdan olacak, gereksiz ayrintilarda boguluyorsunuz. Hele bir gelin surda baslayin da o zaman bunlari tekrar konusuruz bence.

Kolay gelsin moral bzmak yok, aynen devam diyorum. Acikta falan kalmayi daha girmeden dusunmene gerek yok.

Sevgiler
Ulas

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2006, 03:44:35 ÖS »

Tamam da Ulas abi, bu gibi programlarin (radyoloji, goz, ortopedi, derma vs) PGY2'lerinde cok fazla acik olmuyor. Hadi genel cerrahi neyse, cok kadrosu var diye daha sik acik olabiliyor. Dahiliyede ise cok fazla oluyor. Bu bolumlerde arada bosluk oldugunda yani biri baska bi bransa gitmeye karar verip programda acik pozisyon kaldiginda (ki cekilen eziyetleri dusunecek olursak ve bu programlarin ne kadar talep edilir guzel programlar oldugunu dusunursek, cok nadir olan bir durum) hemen genelde icerden doluyor. Anons edip adam aramalarina kalmadan kendi hastanesinde cevresinde, ilgilendigini bildigi adamlardan birini sokuveriyor. Inan bana PGY2, 3 hic farketmez goz gibi bir bransta acik oldumu doldurmak hic zor degil, cok kolay. Tabi ki, bunun orneklerini bende gordum ama bu is sans isi biraz. Illahide olucak diye bisey yok ve PGY2 arada acik bulup basvururum diyerek bu ise baskoyulacak kadar garanti bir plan degil. Istedigin kadar klinik tecruben olsun, istersen Amerika'da baska bir brans bitirip yeniden basvur, bu yinede goze girmene yetmez. Sansini arttirir ama yetmez. Preliminary yap demekteki mantik su, (aslinda bencede categorical yapmasi daha mantikli hem kendini garantiye aliyorsun hemde zaten internluk yilini yapmis oluyorsun) kesin giriceksen bir sonraki yil radyoloji veya goze, ayni match seasonda hem radyoloji hem categorical dahiliyeye match olamazsin. Bide preliminary olursa ve acikta kaldin diyelim, mulakatlara gitmen ve bir yer bulmak acisindan sana cok daha destekleyici oluyorlar. Categorical dahiliye yaparken caktirmadan gitmen gerekir yoksa cok kizarlar.
Postmatch scramble tam olarak sokaktan adam toplamak degil. Bazi programlar kendine cok guvenip match icin listesini kisa tutuyor ve software programi eslestirmeyi yaptigi icin neticede, bosluk kaldigi durumlar olabiliyor. Bazilarida ozellikle advanced branslar icin soyluyorum ozellikle bir iki kisilik acik birakiyor. Cunku programin baslamasina 1.5 yil oldugu icin, ben bu sure icerisinde iyi adamlar bulurum kendi hastanemde, cevrede, mesela genel cerrahide cok iyi ama memnun olmayan, degistirmek isteyen bir asistan kaparim diyor. Scramble'da acik vermeyen brans yok. En iyisi bile 3-5 kisi acik veriyor. Gecen yil 900 kadrosu olan radyoloji 22 acik verdi. Bu radyolojiye talep olmadiginimi gosterir, hayir. Dahiliye ve cerrahi cok acik veriyor. En cok da, preliminary cerrhai acik veriyor. Eger sokaktan kazma kurek adam toplansaydi, kimse acikta kalmazsi Ulas abi. Bunda sansini deneyip pozisyon bulanlar var ama cok buyuk bir cogunlugu zamanlama sikintisi yuzunden, telefonda daha ilk sorduklari vize durumu. Postmatch doneminde eger greencard veya vatandaslik durumu yoksa isin zor. Bak Bora buda iyi taktik Smiley buraya gelince bir amerikali kiz bulmaya bak!!
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2006, 06:27:53 ÖS »

hoca onlari da dusunmedim degil ama o da phd almak gibi bisey.. amerikaliyla evleneceksin sonra 3sene fln sonra galiba sana vatandaslik veriyorlar.. : )) yani zaman çok fazla : )) yoksa amerikan singles-date sitelerine hemen kayıt yaptırcaktim eheheheh
Yaa şimdi ben "inatla" gözün olabilirliginden bahsedecegim size... niye mi? Simdi göz asistani 2 şekilde olunur; 1) AMG, research yapmis, atif almiş, "honor student", 99-99 olcaksin girersin 2)İstisnalar yaratmak lazim... Şimdiye kadar yaratanlar oluyor bunlar da benim şahsi gorusum "baglantilari" vasitasiyla oluyorlar. Yani sen bir göz programinda observership-externship yapacaksin, kendini göstereceksin, puanlarin vs de guzel olacak, herşeyin öncesinde "insan olarak o programin hocalarinin gözüne gireceksin" işte o zaman niye seni kabul etmesinler ki?? Benim görüşüm bu... örnekleri çevremde var.. göz için yok ama kadin dogum, beyin cerrahisi gibi bolumlerde biliyorum..  Prep4usmle'de "bbb" nickli bir abla var, amerikalı galiba, 98senesinden bu yana(yanilmiyorsam) internal medicine program kordinatoru olarak calisiyor.. bir yazisinda şuna benzer bisey soylemisti "Program directors choose the one that they wanna have dinner with".. ve mulakatlarin usmle puanlarindan dahi onemli oldugundan bahsediyordu. İnsan 50yasina gelince geriye dönüp baktiğinda bişeylerin uğruna harcanan 2-3senenin ne önemi olacak ki?? Daha kötü durumda olanlar var, 7-8sene bir kızla çıkıp sonra ayrılanlar gibi, israfin önde gideni.. al at o 7seneyi çöpe Smiley (bu arada umarim kimsenin yarasina tuz basmamisimdir, kendi şahsi fikrimdi)
NOT: Bişey daha merak ediyorum; Göz'de PGY-3 nasil olabiliyor?? böyle kadro acilabiliyor, gördüm sfmatch'in sitesinde, ama göz disindan biri örnegin ben dahiliyeciyim daha PGY-2'im yok ki Göz'de PGY-3 yapabileyim.. bu konuma nasil insan aliyorlar?? Desekki baska bir programin PGY-3 resident'ini çaldi digeri, bildigim kadariyla SFMatch'de bu da mumkun degil, program değistirmeye izin yok, değil mi?? Yanliş mi düsünüyorum..

reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2006, 06:49:36 ÖS »

green kardi hemen aliyorsun. vatandaslik bes yil sonra.
PGY 3 soyle oluyor, baska bir programdaki biri oraya gecis yapiyor. yani gozde olman lazim zaten yoksa gecemezsin. SF match'i karsitirma. Bu aradan gecisler match ile olmuyor genelde.
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2006, 06:51:54 ÖS »

bbb alman ve 88'den beri koordinator bu arada Smiley
efx
Ertuğrul
Yönetici

« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2006, 08:30:40 ÖS »

green kardi hemen aliyorsun. vatandaslik bes yil sonra.
Hmm, foruma hemen bir "dating" bölümü açalım o zaman (İngilizce olsun, malum ABD'liler Türkçe bilmiyordur)  Grin

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: