Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6450 Mesaj 575 Konu- Gönderen: 1078 Üye - Son üye: independent
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de gelişmeler  (Okunma Sayısı 285 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efx
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 16, 2008, 09:58:17 ÖÖ »

...
yabancı doktorların Türkiye'de çalışmalarını engelleyen düzenleme değişecek.
 Belli sayıda yabancı doktor çalıştıran özel hastanelere bazı ayrıcalıklar tanınacak.
Belli alanlarda uzmanlaşmış hekimlere birkaç özel hastanede çalışabilme imkânı sağlanacak.
Yurtdışında eğitim alan Türk hekimlerin denklik sorunu iki ay içinde çözülecek ve bunlar Türkiye'de görev yapabilecek.
Köklü çözüm için YÖK'le anlaşma sağlandı. Tıp fakültelerine bin 500 ek kontenjan açıldı.
...

Bu da bonus Tongue

Recep Akdağ :
"Özel hastanelerdeki yüksek maaşlar yüzünden 'doktor karaborsası' oluştu. Benim 5 bin YTL verdiğim göz hekimine özel hastane nasıl 15 bin YTL veriyor? Fark ücreti alıp doktora veriliyor. Buna müsaade etmeyeceğiz."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=677648
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2008, 12:20:26 ÖS »

...
yabancı doktorların Türkiye'de çalışmalarını engelleyen düzenleme değişecek.
 Belli sayıda yabancı doktor çalıştıran özel hastanelere bazı ayrıcalıklar tanınacak.
Belli alanlarda uzmanlaşmış hekimlere birkaç özel hastanede çalışabilme imkânı sağlanacak.
Yurtdışında eğitim alan Türk hekimlerin denklik sorunu iki ay içinde çözülecek ve bunlar Türkiye'de görev yapabilecek.
Köklü çözüm için YÖK'le anlaşma sağlandı. Tıp fakültelerine bin 500 ek kontenjan açıldı.
...

Bu da bonus Tongue

Recep Akdağ :
"Özel hastanelerdeki yüksek maaşlar yüzünden 'doktor karaborsası' oluştu. Benim 5 bin YTL verdiğim göz hekimine özel hastane nasıl 15 bin YTL veriyor? Fark ücreti alıp doktora veriliyor. Buna müsaade etmeyeceğiz."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=677648

Ertugrul, sevinsem mi uzulsem mi karar veremedim. Undecided Simdi yurtdisindan vatana donusler, mantikli olan sekilde, daha kolaylastirilacak anlasilan. Fakat bu hukumet ve bu, kendisi doktor ama doktor dusmani gibi hareket eden, Recep Akdag doktorlarin canini okumaya devam edecek anlasilan. Ben burda tip doktorlarini hedef alan ve kesim olarak onlari ezmeye, sindirmeye calisan bir anlayis algiliyorum. Turkiye'de hangi hukumet olursa olsun siyasal sebepler ekonomik sebeplerin onune gectigi icin anlasilan bu hukumet doneminde de tip doktorlari siyasal acidan sindirilmesi gereken bir grup olarak goruluyor.

Yurtdisindan vatana donusler kolaylasirken yurticindeki meslegin icra edilme kosullari iyice yokusa suruluyor. Bakalim bu yasalarla yurtdisindan gelen mi cok olacak yoksa yurtdisina kacan mi. Bir de yurtdisindan gelen doktorlarin nitelikleri konusunda da umarim bazi filtreleri olacaktir.

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: