Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6818 Mesaj 603 Konu- Gönderen: 1173 Üye - Son üye: stenoz
UsmleTurk ForumlarıGenel ForumlarKonu DışıTürkiye'nin tanıtımına bireysel katkımız
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'nin tanıtımına bireysel katkımız  (Okunma Sayısı 299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 29, 2007, 02:53:28 ÖÖ »

http://www.goldenhorn-rotary.com/ercu/ERCU_FLASH_eng.html

Arkadaslar özellikle Amerika'da Türkiyeyi bir arap ülkesi ve develerin dolastigi çöllerin oldugu bir ülke olarak biliyorlar. Kulturel olarak da bedevi bir millet oldugumuzu farzedip pek bir zenginligimiz oldugunu dusunmuyorlar. Ülkemizin zengin gecmisinin ve bugune getirdigi degerlerin bilinmesi ilerde kendi iş imkanlarimizdan sosyal cevremizdeki basarimiza kadar bizi etkileyecek konular, özellikle de şu anda olumsuz bir önyargıya sahip iken Türkiye.

Sizi tanimayan bir insan icin siz "Turkiyeden gelen bir doktorsunuz". Bu kisi gozlemcilik basvurusu yaptiginiz bir fakulte uyesi, asistanlik basvurusu veya sonrasinda iş basvurusu yaptiginiz bir program şefi veya en basitinden arkadaslik kurmak istediginiz biri bile olabilir. Sonucta yaptiginiz bir başvuruya bu olumsuz önyargı sebebiyle 1-0 yenik başlamaktansa, Turkiyenin hepimiz bir uçtan tanıtımını yaparak, 1-0 önde basliyabiliriz.

Bu öyle bugünden yarina degisecek bir durum degil ama bu forumda 700 kisi Amerikadaki İngilteredeki yabanci hocalarina, dostlarina bu tanitimi yaparsa eminim ilerde hepimiz icin cok daha guzel bir ortam olusacaktir. Bu kısa tanitim, eger iyice bir tartarsaniz, ilerde istediginiz pozisyonlara ulasmaniz icin oturup sinavlara 1 sene daha fazla calismaktan cok daha "cost-effective" bir yol. 

Sizden tek yapmanizi istedigim cevrenizdeki yabancilara yukarida yolladigim linki yollamaniz, emin olun, birkac gun icinde bu linki yolladiginiz insanlardan cok guzel pozitif degerlendirmeler alacaksiniz, o insanlarin size bakis acisi degisecek. Tabi once siz de izmeyi unutmayin, cok profesyonelce hazirlanmis harika bir Türkiye tanitimi... Eger sizin de sahip oldugunuz boyle tanitimlar varsa bu baslik altina ekleyin ve biz de bunlari baglantilarimizla paylasalim...

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2007, 04:59:32 ÖS »

Gercekten cok guzel ve etkili bir tanitim filmi olmus.Tesekkurler Bora.Ben bunu hemen gozlemci olarak bulundugum klinigin sekreterlerine yollayarak basliyorum.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: