Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1255 Üye - Son üye: gkhn
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: US clinical experience  (Okunma Sayısı 586 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beryamderya
Ziyaretçi
« : Haziran 03, 2006, 08:35:39 ÖÖ »

Selamlar herkese.. Boyle bir sitenin varoldugunu henuz ogrendim ve guzel bir dusunce gercekten de..Bu da siteye ilk mesajim..
Merak ettigim konu aranizda NY'ta US clinical experience sahibi olmak ve akabinde LOR almak adina observer veya volunteer etc. olarak deneyimi olanlar var mi..Eger varsa iyi olacak gercekten..Bu konuda en fazla ne basarilabilinir ve nerelerden baslanabilir konusunda ozellikle graduate olanlarinizin deneyimlerin yararlanmak isterim..Ve konuya henuz angaje olmaya basladim. Bu arada Istanbulluyum, Cerrahpasa (Ing.) den mezunum..Sanirim cogunuz Ankara'dansiniz ya da en azindan gozume carptigi kadariyla..
Selamlar tekrar herkese...

Beryamderya
 Cheesy
................... All we got is already lost...............
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2006, 05:30:07 ÖÖ »

New York da observer olmadim ama Boston da oldum. NYC de obersver olmanin ozel bir ayricaligi var mi ben bilmiyorum. Onu sorguduguna gore snece NYC de olmanin ozel bir aricaligi oldugunu dusunuyorsun demek ki,

Hmen gerekli sorulari soralim :

1- Hangi uzmanliga girmek istiyorsun Amerika"da
2-NYC de observer olmanin ne gibi bir ayricaligi olacagini dusunuyorsun ?

dr. Ulas Mehmet CAMSARI
camsarim@ccf.org

Beryamderya
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2006, 12:50:37 ÖÖ »

Merhaba Ulas ,

NYC’de observer olmanin bir ayricaligi oldugu seklinde bir dusuncem yok ve   boyle bir sey ifade etmemistim mesajimda ama: sinava hazirlanmak, bu arada observer experience edinmek ve sonrasinda ihtisas yapmak icin  dusundugum yerlerden biri oldugunu soyleyebilirim. Amerika’nin bildigim bazi sehirlerine nisbeten bana sosyal/kulturel aktiviteler anlaminda da Istanbul gibi yakin ve guzel gelen yerlerden biri ve ailemin bir kismi da orada yasiyor.. Tabii hepimizin oncelikleri, secimleri farkli farkli kriterlere dayaniyor ve zaman icinde degisebiliyor ama kisilik itibariyle hayatin bu bolumleri de benim icin onemli olmustur her zaman ve bir yandan avantajli da. Boston da benim icin nezih bir sehir, orada da imkanim olsaydi memnun olurdum ve bu konudaki bir oneriye de acigim dogrusu,..Ihtisas konusuna gelince, Turkiye’de Kardiyoloji ve Radyoloji arasinda zorlanmis ve kardiyolojide karar kilmistim sonucta. (Bu arada psikiyatrinin her zaman belki de en cekici alan geldigini ancak zorluklarini dusunerek cekindigimi belirtmeliyim.) Bu kez de bana ayni dallar cazip geliyor.. Bir dalda kararli olmanin isleri kolaylastiracagini da duymustum ama sanirim ben bu oneriyi dinleyemeyecegim bu anlamda.. tabii bunlar icin su an biraz erken..Daha isin calisma bolumune girer gibiyim ve hazirliklar uzun ve sabir gerektiriyor eminim.. Daha da fenasi ben caliskan ve sabirli biri sayilmam. Bakalim.. Herkesin isteklerine kavusmasi dilegiyle diyor ve bu observer isi icin feedbacklerinizi sabirsizlikla Smiley bekliyorum. 

Berya
Ulas Mehmet Camsari
Yönetici

« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2006, 07:36:54 ÖS »

Merhabalar Berya,

Su an ne asamada oldugunu tam olarak bilemiyorum ama

Benim sana onerim ilk 2 teorik sinavi al cebine koy. Aldiysan , yazmaya basla gozlemci olarak gelmek istiyorum diye. Bunun icin bir formul yok. Her hastaneye yazabnilirsin, resmi kurumsal kisiliklerio temsil eden insanlardan cok kisilere direk yaz. Kisiler evet dedikten sonra kurumsal kisilikleri ezip geciyorlar ve istedikleri seyi yapiyorlar. Kurumsal kisilikler bu isi resmi yoldan cozmek istedikleri icin , onu da bir turlu beceremedikleri icin is yatiyor ve red cevabi aliyorsun. Turk doktorlarin izini surmeni tavsiye ederim. Kisilere direk yazmani tavsiye ederim. En iyi hastanelerden baslamani tavsye ederim. Bir hastane ya da universite ne kadar yikik dokuk ise , o kadar cok sorun ve gucluk cikartiyorlar. -benim kendi tecrubemdir- Ne kadar unlu ve kaliteli  bir yerse o kadar acik olurlar sana.  O nedenle direk en iyilerden basla yazmaya observer olmak icin.

Kardiyoloji ye girmen radyolojiye girmenden daha kolay olur diye dusunuyorum. Cunku dahiliyeye gireceksin once ve amerikada dahiliye girilmesi kolay olan branslardan birisi. Cok fazla kadro var, yabancilarin yogunlugu da artiyor. -kaynak : nrmp istatistikleri- Yani dahiliye ye rahat girersin. -her yere raziysan garanti gireceksin- Sonrasinda kardiyo yan dali daha zorlanacagin bir asdama olacak diye dusunuyorum. Cunku kardiyo buyrda yan dallar arasinda daha cok talep edilenlerden biri oldugu icin kadro talebin altinda kaliyor. Kardiyo nefro gorece daha talep ediliyor -ucunda daha cok para oldugu icin- Ama her yere raziysan yine sansin yuksek derim ben. Herhangi bir dahiliye yan dalina raziysan yine garanti ediyorum ki girersin. Ama sonrasnda Tr ye donmek iostediginde orda sayilmamasi gibi bir durumu  unutma. Dahiliye sureleri tutmuyor cunku.
Donmeyecegim burda kalacagim diyorsan sen bilirsin.

Benim aklima gelenler bunlar
Sevgiler basarilar, her firsat buldugumda girip sorulara bildigim kadariyla elimden geldigi kadariyla yanit yazmaya calisiyorum. Bu isle ilgilenen bizleri okuyan her kim varsa bilsin ki israr ederse istedigine mutlaka ulasacak. Hepinize basarilar.

Ulas

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: