Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

6090 Mesaj 559 Konu- Gönderen: 1049 Üye - Son üye: grcgkc
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vize - Guvenlik Sorusturmasi  (Okunma Sayısı 299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
neuro
Genel Yürütücü
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 19, 2007, 11:02:34 ÖÖ »

Merhaba arkadaslar,
Benim basima gelen ve bundan sonra vize alacak arkadaslarin basina gelmesi muhtemel bir olayi anlatayim.
Vize gorusmesi sirasinda her sey cok guzel gidiyordu. Gorevli bayanla gule oynaya Grin gecen Smiley bir sohbet icindeydik. Ta ki o bilgisayara bakana kadar.. Sonrasinda haberlerin cok da iyi olmadigini soyledi. "Sana vize verecegiz ancak isim benzerliginden dolayi guvenlik sorusturmasina girmesi gerkiyor" dedi. Bunun benimle ilgisi olmadigini sadece isim benzerliginden dolayi olan bir durum oldugunu soyledi. Bana yesil bir A4 kagitta aciklamalarla beraber bir numara verdi. O numarayi elciligin sayfasindan "Clearance Status" basligi altinda bakmami soyledi. O kagitla beraber pasaport, DS2019 formu (vize tipine gore I-20 de olabilir), Sevis odendi belgesini geri verdi. Ancak sizin doldurmus oldugunuz DS156, 157, 158 formlari ve Fortis Bank dekontu onlarda kaldi. Daha sonra, verdigi numarayi o sayfadan takip etmemi, numara ciktigi zaman da bana verdigi tum evraklari UPS ile elcilige gondermemi istedi. Sonrasinda da onlarin vizeyi verip pasaportu geri gondereceklerini soyledi. Bu islemin genelde 4 hafta surdugunu soyledi, daha kisa zamanda veya daha uzun zamanda da cikabilirmis. Nitekim o yesil kagidin uzerinde 6-8 hafta beklemek gerektigi yaziliydi.
Bu sure icinde tabii basina bu is gelmis olan insanlari buldum, arkadaslara sorarak, hepsi de 4 haftada ciktigini soylemislerdi. Benim de aynen o sekilde 4 haftada cikti. Sonrasinda da bir hafta icinde vizeli pasaport elimdeydi. Basina bu is gelmis arkadaslarin isimleri Ahmet, Ibrahim, Hakan gibi klasik isimler, tabii ikinci isminiz yoksa risk artiyor:(((.
Bu yuzden vizeye mumkun oldugunca erken basvurun. Yoksa planlarinizi ertelemek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu sadece J1, F1, H1 veya gocmen vizelerine mahsus da degil, B1-B2 vizesine basvuranlarin basina da gelebiliyor. Bu sureci hizlandirmak da mumkun degil maalesef, ne gideceginiz okul/hastane ne de yaninda calisacaginiz hoca bir sey yapabiliyor. Onlara bu durumu anlatmak da size dusuyor. Tabii muhtemelen bir sey demezler.
Ozellikle kisa donem gitmek icin veya sinava girmek icin vizeye basvuran arkadaslar, mumkun oldugunca erken basvurun. Son ana birakmayin. Yoksa iki aylik staj bir aya iner, sinavinizi ertelemek zorunda kalirsiniz.
Tabii umarim bu olay kimsenin basina gelmez...
Hoscakalin... Smiley
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: