Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7081 Mesaj 635 Konu- Gönderen: 1256 Üye - Son üye: abdulkerim olgun
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: VIZE HAKKINDA  (Okunma Sayısı 1739 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akcardio
Genel Gözlemci

« : Mayıs 18, 2007, 11:09:21 ÖS »

Merhaba Arkadaslar

Ben  1  yıl once  'observership' pozisyonu icin  basvurdugumda 10  yillik vize  almıstım(B1-B2?).2 ay  sonra STEP 2 CS icin  Amerika ya gidecegim.Vize  icin  herhangi  birsey  yapmaya   gerek  var mı?
   ECFMG  den  CS  icin  mektup  aldım.Amerikaya giriste  malum  cık SIKI bir  sorgulama  var.Bu  mektubu  gostermek  yeterli  olur mu?
Gamze Balci Camsari
Yönetici

quod non me destruit, me nutrit

« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2007, 01:20:22 ÖS »

Akcardio merhabalar...

Aslında ben bu sorularının muhatabı değilim ama baktım kimse cevap vermemiş, bari ben yazayım dedim  Smiley

Bana herhangi bir vize sorunu olacakmış gibi gelmedi ama yine de daha tecrübeli arkadaşlar ne derler bilmiyorum. Girişteki "sıkı" sorgulamanın da fazlasıyla büyütüldüğünü düşünüyorum.

Özetle, canını sıkacak bir şey yok gibi geliyor bana...

İyi şanslar, başarılar...

GBÇ
hope
Genel Gözlemci

« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2007, 11:23:13 ÖS »

mektup yeterli.
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2007, 11:39:06 ÖS »

Tesekurler
lavinya
Acemi
*

« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2007, 12:53:17 ÖÖ »

vize sureniz devam ettigi surece bir sikinti olmaz bende surekli girip cikiyorum. bi 5.giriste artik niye bukadar sikgirip ciktigimi sordular...bende bitmiyorki sinavlar prosedurlar falan dedim...
sadece gulumsedi polis...
rahat olun yani ...
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2007, 04:29:37 ÖÖ »

Dikkat!! B1B2 vizeniz ne kadar 10 senelikte olsa da sizi bağlayan Amerikaya girdiğinizde görevlinin "I-94" kartiniza basacağı tarih. Ve görevli bu tarihi, eğer siz geçerli bir sebep öne sürüp munakaşa etmedikçe, 3aylık basacaktır, maksimum da 6ay basabilme yetkisi var. Peki siz 3aydan fazla kalmak istiyorsaniz bunu nasil uzatacaksiniz? İşte cevabi...

How do I extend my stay?

Why Do You Need to Extend Your Nonimmigrant Status?

A nonimmigrant temporarily enters the United States for a specific purpose such as business, study, or pleasure. When you entered the country as a nonimmigrant, a U.S. immigration inspector should have examined your passport and visa and then given you a Form I-94 (Arrival/Departure Record). This record should tell you (in the lower right-hand corner) when you must leave the United States. You can prove you did not violate U.S. laws by turning in your Form I-94 to the proper authorities when you leave the country. If you want to extend your stay in the United States, then you must ask for permission from the US Citizenship and Immigration Services (USCIS) before your authorized stay expires. Proof that you are willing to obey U.S. immigration laws will be important if you want to travel to the United States as an immigrant or nonimmigrant in the future. If you break immigration laws, you may also become subject to removal (deportation).

How Do I Apply?

If you are in the following nonimmigrant categories, you should carefully read and complete USCIS Form I-539 (Application to Extend/Change Nonimmigrant Status) and submit any required supporting documents:

A - Diplomatic and other government officials, and their families and employees.
B - Temporary visitors for business or pleasure.
F - Academic Students and their families
G - Representatives to international organizations and their families and employees.
I - Representatives of foreign media and their families
J - Exchange Visitors and their families
M - Vocational Students and their families
N - Parents and children of the people who have been granted special immigrant status because their parents were employed by an international organization in the United States.

The application and correct fee should be mailed to the USCIS Service Center that serves the area where you are temporarily staying. If your nonimmigrant category is work-related, then the application and correct fee should be mailed to the USCIS Service Center that serves the area where you will work. Forms are available by calling 1-800-870-3676, or by submitting a request through our forms by mail system. For further information on filing fees, please see USCIS filing fees, fee waiver request procedures, and the USCIS fee waiver policy memo. Please see our USCIS field offices home page for more information on USCIS service centers.

Peki bu formlari ve her türlü vize sorunuza cevabi nerden bulabilirsiniz?
www.uscis.gov

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
mehmet özen
Genel Yürütücü

« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2007, 04:53:57 ÖÖ »

belki ihtiyacı olanlar olur diyerek yazıyorum
Vize almanın püf noktaları
Türkiye’den yurtdışına yapılan seyahatlerin en büyük sorunlarından biri vize alma zorunluluğu. Avrupa ülkelerinin çoğu, ABD, Kanada gibi ülkeler Türk ziyaretçilere vize zorunluluğu koyuyor.

16 Mayıs 2004 — Tur acenteleriyle yaptığınız seyahatlerde vizeniz genellikle acente görevlilieri tarafından alınıyor. Size düşen onların size bildirdiği evrakları toparlamak. Ama eğer kendi başınıza yurtdışına gidiyorsanız, vize başvurusunu bizzat yapmanız gerekiyor. Bu noktada da vize almanın püf noktalarını bilmeniz işinizi çok kolaylaştırıyor.

Öncelikle vize başvurusu şakaya gelmez. Zaman ayarlamasını çok iyi yapmalısınız. Çünkü aslında seyahat sebebiniz ne olursa olsun, ekonomik koşullarınız ne olursa olsun, size mutlaka vize verecekler, diye bir kesinlik yok. Eğer yurtdışı seyahatlerinin yoğun olduğu dönemlerde vize için başvuruda bulunrsanız, gideceğiniz ülkenin konsolosluğunun önünde sabahın erken saatlerinden başlayan kuyruklara hazır olun. Uçak biletinizi alırken de vize gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Vizeye başvurmak için en azından uçak rezervasyonunuzu ya da hangi taşıtla gidecekseniz, gemi, otobüs, tren vesaire, o aracı kullanacağınızı gösteren bir belgeyi edinmiş olmalısınız. Eğer vize alamazsanız, biletiniz yanacağından sadece rezervasyon yaptırmak iyi bir çözüm olabilir.

ÖNEMLİ NOKTALAR...
Vizeye başvurmak için öncelikle geçerli bir pasaportunuzun olması gerekiyor. Ondan sonra gideceğiniz ülkenin Türkiye vatandaşlarından vize isteyip istemediğin öğrenmelisiniz. Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeler şunlar: Andorra, Arjantin, Arnavutluk, Bahama, Barbados, Batı Samoa, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Dominika, Ekvator, El Salvador, Endonezya, Fas, Fiji, Filipinler, Gambia, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, K.K.T.C., Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Malta, Mauritius, Monako, Romanya, Santa Lucia, San Marino, Seyşeller, Singapur, Solomon Adaları, Şili, Swaziland, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan.
Pasaportunuzun türü vize işlemleri sırasında çok önemli. Yeşil pasaport sahipleri kimi ülkelere vize almadan giriş yapabiliyorlar. Ancak bu tür bir pasaportunuz yoksa, normal mavi pasaport sahibiyseniz, Türkiye’den vize isteyen her ülkeye giriş yapmak için vize almanız şart.
Vize başvuruları konsolosluklarda sabah 09:00-12:00 saatleri arasında yapılabilir, başvuru yanıtınızı ise en az bir gün sonra 13:00-15:00 saatleri arasında alabilirsiniz. Vize başvurusunu seyahatten en az on beş gün önce yapmakta fayda var. Başvuru sırasında sizden ek belge istenebilir, bunun için vize işini son anlara bırakmamalısınız. Vize başvurunuzun reddedilmesi de mümkün. Evraklardaki eksikler, daha önce belirli bir nedenden dolayı vize talebinizin reddedilmiş olması, yasal veya ekonomik durumunuz gibi etkenler buna yol açabilir.

BELLİ BAŞLI BELGELER...
Konsoloslukların hepsi aynı tür belgeler istemezler. Onun için önceden gidip konsolosluklardan başvuru formu temin etmek ve istenen belgelerin listesini almanız gerekir. Konsoloslukların çoğu genel olarak vesikalık fotoğraf, maaş bondrosu, öğrenci belgesi, vergi levhası gibi iş durumunuzu gösteren evraklar, ev tapusu, ya da kira kontratı gibi ikamet durumunuzu gösteren belgeler, banka hesap cüzdanı, üzerindeki mallara ait tapular gibi ekonomik durumunuzun seyahat ve konaklamaya uygunluğunu kanıtlayan belgeler isterler.
Şirket sahibi ya da ortağı iseniz, Ticaret Odası onaylı faaliyet belgesi, vergi levhanızın fotokopisi, sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri, firma antetli kağıtta dilekçe ve ofisin mal varlığını gösteren banka cüzdanı, ruhsat, tapu gibi evraklar istenebilir. Maaşlı çalışan iseniz, çalıştığınız işyerinden konsolosluğa hitaben yazılmış bir dilekçe, dilekçeyi imzalayan yetkilinin imza sirküleri, son üç aylık maaş bordrosu ve yine ekonomik durumunuzu gösteren evraklara ihtiyacınız olacak.
Sehahat nedeniniz de vize başvurularından önemli bir kriter. Öğrenim amaçlı ziyaretler için eğitim alacağınız kurumdan da belge istenecektir. Turistik amaçlı gezilerde de nerede konaklayacağınız sorulabilir. Otel rezervasyonları sorulabilir. Bir yakınınızı ziyaret ediyorsanız, onun tarafından gönderilmiş resmi bir davetiye belgesine ihtiyacınız olabilir.
Ayrıca başvurularınızda ziyaret edeceğiniz ülkelere giriş ve çıkış yapacağınız tarihlerin yanısıra, tek, çift, çok girişlik ya da transit gibi çeşitli kategorilere ayrılan vizelerden hangisinin size uygun olduğunu da belirtmeniz gerekecetir. Vize dönemi sorulduğunda, seyahatinizin uzunluğuna göre bir vize talebinde bulunabilirsiniz. Aynı ülkeye yakın zamanda birden fazla kez gitmeyi düşünüyorsanız, altı ay, bir yıl gibi süreleri kapsayan vize talep edebilirsiniz, böylece tekrar tekrar vize koşuşturmacası yaşamaktan kurtulursunuz. Ancak, vize için ödeyeceğiniz fiyat bu sürenin uzamasıyla katlanır. Mali olarak bunu da hesaplamalısınız.
Kaynak: ntvmsnbc

hiçbirşey imkansız değildir
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #7 : Mart 24, 2008, 08:49:52 ÖS »

herkese merhaba,
donem 5 ogrencisiyim ve yaz icin 1 ay gozlemcilik ayarladim, yani hoca gelmemi kabul etti. fakat yasal yolla olmayan yani hocanin insiyatifine bagli bir sekilde bulunacagim icin hoca B1 B2 vize ile gelmem gerektigini soyledi. ustelik bu cevabi almak icin 2-3 ay bikac kez mesaj atmam gerekti. benim de icim rahatti davetiyem olucak diye.
bu durumda vize alma isi zora girmez mi ? ne yapmam gerek? orada kalacagim sure icin kiraladigim oda yada daire ile ilgili belgeler yeterli olur mu? ( ki ne belge sunabilirim onu da bilmiyorum)
daha once bu sekilde hic bi davetiye , referans olmadan vize alan varsa yardimci olabilir mi?
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #8 : Mart 24, 2008, 09:42:36 ÖS »

Kabul aldigin hocandan davet mektubu istemen en iyi yontem olacaktir. Boyle bir mektubu vermesi icin senin resmi bir sekilde kabul almis olman gerekmez. Kisisel davet mektubu sadece. Hocana bu sekilde anlatirsan, daha kolay olur. Zaten biliyordur. Ozel matbu kagidina, "qui mo qui su tarihler arasinda benim laboratuvarimda/servisimde bulunacaktir, ilgili islemlerin yapilmasini rica ederim" gibi bir mektup fazlasiyla yeterli olacaktir.
Kolay gelsin... Smiley
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #9 : Mart 25, 2008, 01:56:09 ÖS »

ben aslinda hocayla gorustukten sonra 2-3 kez mail atmistim davetiye icin hangi belgeleri gondermeliyim ya da yapmam gereken birsey var mi diye, anca cevap alabildim. o da yasal yolla olmadigi icin B1B2 demis. acaba ugrasmak mi istemedi diye de dusunmustum acikcasi.. Gerci dunya kadar isi vardir ama, acaba tekrar mi sormaliyim, sik bogaz da etmek istemezdim ama gidisime 3 ay kaldi yetismez de vize yuzunden gidemezsem de hic olmaz Smiley
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2008, 02:38:41 ÖS »

herkese merhaba,
nerdeyse 1 ay oldu ama hala hocadan ses cikmayinca , biraz evhamli oldugum ve eslik eden konsolosluk fobim oldugu icin ( zamaninda italyan konsoloslugu ile de cok ugrastim ) tekrar sormak istedim Smiley
bugun itibariyle gidisime 2 ay kaldi, bu sure vize islemleri icin yeterli midir ?
e-posta yolu ile davetiyelerin hem bize hem konsolosluga gonderildiginde de kabul edildigini duydum , dogru mu bilen var mi acaba ?
eger ki hoca davetiye gondermezse diye baska alternatifler dusunmeye baslasam mi?
cunku Yale'de bir staj ayarlamisken vize problemi yuzunden gidememek cok aptalca olur Sad
Sevgiler..
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2008, 05:43:23 ÖS »

qui mo qui, sen vize randevunu al, başvuru işlemlerine başla bence, hoca sana davetiye yollamasa vize alma ihtimalin yine var, sonuçta turist vizesi alıyosun yanlış mı düşünüyorum, çok mu zorluyorlar vize konusunda?
qui mo qui
Ast Üye
**

« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2008, 09:35:04 ÖS »

evet turist vizesi ile gitmem gerekiyormus yasal bir staj olmadigi icin. ABD vizesinin davetiyesiz nerdeyse imkansiz oldugunu duydugum icin davetiye icin bu kadar israr ettim ama dedigin gibi bir yerlerden de baslamak gerek belki. acaba o bir ay suresi icinde kalacacagim yerin rezervasyonunu yada kontratini gostersem olur mu ki ..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: