Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7161 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1277 Üye - Son üye: cerend
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Observership  (Okunma Sayısı 2031 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Husam
Acemi
*

« : Temmuz 12, 2006, 01:10:13 ÖS »

Arkadaşlar belki binlerce kez soruldu ama USA da observership için hangi adrese gidelim. Kime nasıl mail atalım. Format nasıl olacak? Nedir ne değildir? Şu anda 2. sınıf yeni bitti ve 3 e geçmiş bulunuyorum ve USMLE ye girmeyi düşünüyorum. Ne yapayım açıklayıcı bir cevap veya iyi bir link verebilir misiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2006, 09:12:34 ÖS »

Sen su an ogrenci oldugunu gore :

Clerkship basvurusunda bulunabilirsin. Observer statusu daha farkli aslinda ayni sey degil. Observer lik genellikl mezun olanlara veriliyor, ve cok sikintilari var. Yasal olarak.

Clerkship dedikleri sey resmi olarak kabul goren bir staj basvurusu. Okullarin resmi olarak tanidiklari , resmi yazismalar ve belegelerle belli bir para karsiligi yapilan sey. Ve kabul sansin COk yuksek. Cunku ogrencisin ve yasal herhangi bir kisitlama icine girmiyorsun hastanelerde. Lisans eksikligi gibi bir takim sorunlarla karsilasmayacaksin hastane icine girerken, bu nedenle hemen kabul ederler en iyi yerler bile. Hemen Harvard Mass General Hastanesine yaz, ya da Harvard Children's Hospital, New York Presbyterian Hospital Cleveland Clinic Mayo Clinic yazmaya basla. Sitelerinden medical education kisimlarini takip edip orda buldugun bir epostaya yaz, clerkeship yapmak istiyorum sartlariniz ne diye. Sana derhal cevap yazarlar.

Cleveland Clinic de yapmak istersen ben su an burda psikiyatride asistanim, isini kolaylastirici bir yardimim olursa yapmaya calisirim.

Sevgilerimle kolay gelsin
Ulas

Husam
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2006, 12:25:50 ÖS »

Cok saolun. Bu yanıt iyi geldi, ben şimdiden e posta atmaya ve para biriktirmeye başlıyacağım. Teşekkürler...
Fuzuli
Acemi
*

« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2006, 01:57:15 ÖS »

Sevgili Hüsam, sen yine para biriktir de yurtdışında staj yapmak için genellikle step 1 sonucu ve "core clerkship" dedikleri, bizim 4. sınıftaki iç hastalıkları, genel cerrahi, vs. gibi stajları da alman gerekiyor. Ayrıca bazıları da okulun son sınıfında olmayı da şart koşuyor. Örn:
http://www.hms.harvard.edu/registrar/fServices/cdexc.html
http://www.mayo.edu/mms/clerk-eligibility.html
http://www.clevelandclinic.org/education/mse/requirements.asp
http://medschool.duke.edu/modules/som_registrar/index.php?id=18

Rıza
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2006, 02:20:35 ÖS »

harvard en fazla 4 hafta kabul ediyo o da 6. sınıf öğrencisi olman şartıyla, ben 6. sınıfın uzun stajlarındn birini amerikada yapmak istiorum,dil vs..ii olsun die, okul da 1 staja izin weriyo sadece;acaba önerebileceğiniz yerler warmı böyle?yoksa elective stajda (4hafta)yeterli olur mu kendimi geliştirmem ve sistemi ii öğrenebilmem vs.. için amerikada?
teşekkürler..
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2006, 09:28:06 ÖS »

bence git amerikaya internlugunde.. 4-5ay kal orda.. dahiliye pediatri bir de secmeli cerrahi fln yap.. okuluna dondugunde okulun bunlari kabul etmeyebilir ama olsun 4ay fln gec mezun olmana degecektir bence... Okulun koydugu sacma yonetmelikleri dinleme.. 1ay 1staj muhabbetini fln.. sen basvurunu yap, ya da sadece 1aylık gidip sonra orda kendini kabul ettirip birkach staj daha yapabilirsin

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
akcardio
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2006, 11:51:38 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar
Ben 4.yıl kardiyoloji  asistanıyım.19 Ekimde  1 aylık  New  Orleans ta Ochsner Clinic e observer olarak  gideceğim.Asıl  niyetim  USMLE yi geçip Amerikada  kalıcı   olmak.Bu  bir  aylık  süre  zarfında  göze  girebilmek  için   şimdien  burda  veya  oraya gittiğimde  neler yapmamı  önerirsiniz.(observer  tecrübesi  olan  arkadaşlar  yardımcı  olurlarsa  sevinirim)
Birde residency  başvurusu  için çoğu  yer post graduate  5 yıldan az süre  istiyorlar.Bizde asistanlık ,mecburi hizmet ,askerlik  derken 7  yıl geçiyor.Bu  konuyu  nasıl  halledeceğiz?
Stent
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2006, 07:07:24 ÖS »

Bu clerkship olayı aşağı yukarı ne kadara patlar? Undecided
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2006, 08:51:36 ÖS »

harvard clerkship icin aylık 3000 dolar istemekle birlikte hich para istemeyen hastaneler de mevcut... arastiracaksin..

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2006, 11:17:22 ÖS »

ulaş abii!! ben 5. sınıfım..bizim okulda 1 staj hakkın war 6.da dışarda yapabilmek için.6. sınıfta psikiatri stajım 8 hafta  bu süreyi amerikada geçirip,bu süre içinde CS yi alayım diye düşünüyorum.ben daha fazla yapayım diorum ama okul bu kadar izin veriyo,punk ın dediği gibi daha fazla kalabilirmiyim acaba?
ben cardiology düşünüyorum ama psikiatri clerkshipinin faydası olur mu,yada cardio stajı ayarlamam daha mı doğru olur?bu konularda yardımcı olabilirsen cok sevinirim?Smiley
sehlic
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2006, 09:06:07 ÖÖ »

bizde durumlar biraz farklı 4 ay falan uzatamıosun direk 1 yıl uzar ayrıca ben bursluyum uzatmam söz konusu olmaz,fazla kalacaz die de patlamasın bize:)
ayrıca ulaş abi yukarda yardımım olabilir demiş de o yüzden ona yazdım:)
Ulaş Mehmet Çamsarı
Yönetici

« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2006, 04:54:18 ÖS »

ulaþ abii!! ben 5. sýnýfým..bizim okulda 1 staj hakkýn war 6.da dýþarda yapabilmek için.6. sýnýfta psikiatri stajým 8 hafta bu süreyi amerikada geçirip,bu süre içinde CS yi alayým diye düþünüyorum.ben daha fazla yapayým diorum ama okul bu kadar izin veriyo,punk ýn dediði gibi daha fazla kalabilirmiyim acaba?
ben cardiology düþünüyorum ama psikiatri clerkshipinin faydasý olur mu,yada cardio stajý ayarlamam daha mý doðru olur?bu konularda yardýmcý olabilirsen cok sevinirim?Smiley

Cok guzel bir plan. Stajini yapip CS'i alip donersin.  Ne uzmanligi istiyorsan o alanda staj dusun, baska alanlarda yaptigini cok guclu bir sekilde kullanamassin, yine de illa ki isine yarar ama neden kendi istedigin brans varken baska alanda vakit kaybedesin ustelik onca vakti ve parayi riske ederken?

Bu sitede Kirtok yazilari altinda ve diger basliklarda 'observership' ile ilgili oldukca fazla yazi ve gorus var. Orda yazilanlari gozden gecir, ondan sonra ne ayrinti ogrenmek istiyorsan bizler yardimci oluruz.

Sevgiler
Ulas

stajyer
Ast Üye
**

« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2006, 08:47:10 ÖS »

Merhaba,
Ben bu yaz 1 aylığına Roswellpark Cancer Inst.'e obervership için gittim.Orayı seçmemdeki temel neden ablamın Buffalo'da yaşıyor olması. Bu hastane University at Buffalo'ya bağlı. Orda istediğim dal olan gynecologic oncology bolumunun başkanına mail yazdım.Aslında bu maili 3. sınıf yazında yazmıştım.(Şimdi HÜTF dönem 5 teyim.) O zaman kabul etmişti.Ama yanına gittiğimde herhangi bir klinik tecrübemin olmadığını öğrenince seneye gelmemin daha faydalı olacağını söyledi. Ben de 4. sınıfta tekrar mail yazdım. Aldığım stajlardan ve klinik eğitimden bahsettim. Bu sefer tekrar olumlu bir yanıt geldi. Yalnız bana 3 seçenek sundu:
1-Orada yaptığım stajda kredi kazanmak istiyorsam ve bunu okulumda saydırmak istiyorsam clerkship programına,
2-Eğer kredi kazanmak istemiyorsam ama hands-on çalışmak istiyorsam exchange visitor programına, (bu durumda sağlık sigortası ve medical insurance istiyorlar.Ayrıca J-1 visa'ya başvurmam gerekiyordu.)
3-Ya da sadece gözlemci (observer) olarak gidebileceğimi söyledi.Bu durumda hastalara dokunmak yasak.Ama B-1 visa ile gidilebiliyor.Ayrıca herhangi bir sigorta yaptırmak da gerekmiyor.

Ben 3. seçeneği tercih ettim. Ama yine de az da olsa hastalara dokunma şansım oldu.Smear aldım,dikiş aldım..vs. Ayrıca ameliyatlara girdim.Haftalık patoloji toplantılarına ve vizitlere katıldım. Sonunda bir de sertifika aldım.

Oraya mail atmadan önce kirtok'ta observership başlığı altında soru sorduğum camsarim,waterpiper,canyurt ve newyg'in çok yardımı dokundu bana.Tekrar teşekkür ediyorum onlara.Orada yazılan yazılar bu siteye de aktarılmış.Kirtok başlığı altında yanlış hatırlamıyorsam.Bakarsanız çok faydalanacaksınız.

Yine de observership konusunda sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2006, 10:12:04 ÖS »

Stajyer... faydalı olmasina cok sevindim, nitekim o NEWYGnin kendisine(yani bana) pek bi faydasi olmadii.. : ) Tekrar ediyorum, dedigimi yapın yaptıgımı yapmayin  Grin

argent
Ast Üye
**

« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2006, 10:51:01 ÖS »

waterpiper ve canyurt'tan haberi olan var mı HuhHuh bi yere yerleştiler mi?Huh

ONLY ALLAH CAN JUDGE ME !!!!!

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: