Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7160 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1276 Üye - Son üye: Turkish Americans
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: yatay geçiş  (Okunma Sayısı 3276 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« : Eylül 25, 2006, 01:53:05 ÖS »

merhaba arkadaşlar ben marmara da okuyorum okulum usmle tarafından kabul ediliyor ama who okulumu tanımıyor bundan dolayı abd de işimi zorlaştırabilir. okulum ve bitirme derecem de bi etken sonuçta. bundan dolayı çok sevdiğim uğruna tıp yazdığım ist dan vaz geçip hacettepe ing ye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. 9 eylül ege çapa cerrhpaşa ankara ve hacettepe who tarafından tanınıyormuş ama öğretim dili ing olan bi fakülte de devam etmek istiyorum. usmle de daha rahat ederim o zaman.
yatay geçiş ile ilgili biraz araştırma yaptım tanıdğın yoksa boşa uğraşma (özellikle hacettepe ing için) diyorlar. tanıdığın varsa da zaten rahatlıkla geçersin hiç takma dediler. tanıdığım olmadığı için biraz tırstım tabi. Cry ama hac. ing. ye türkçe bölümlerden fazla bi kişinin başvuracağını düşünmüyorum. baş vursalar da fazla bir şansları olmaz herhalde(dil sorunundan dolayı) bu konuda daha fazla bilgisi olan var mı? şu anda kafam cok karıştı yardımcı olabilirseniz sevinirim

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
yeliz
Genel Gözlemci

« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2006, 02:35:16 ÖS »

ya who ne alaka onu anlayamadim...ben boyle bir kriter bilmiyorum Amerika adina millet Hindistandan Pakistandan geliyor onlarin okulunu Who ,oda neyse,kabul ediyordami okadar yere match oluyorlar.gecis yapmanin baska bir nedeni varsa bilemem ama bu Amerika adina bir kriter degil benim bildigim.Onemli olan Ecfmg nin listesinde okulunun olup olmamasi ki Marara var bu listede...benim Marmara mezunu arkadasim var busene matche basvuracak ondanda boyle birsey hic duymadin.iyi arastirin arkadaslar oyle her duydugunuzla hareket etmeyin.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2006, 02:46:06 ÖS »

marmaranın kabul medildiğini biliyorum ama okulun prestiji de bi faktör
o yazıyı okuduğum link:http://www.kanbankasi.com/haber_ayrinti.asp?id=963
ama zaten yatay geçiş için başka sebeplerim de var... bu sadece bi etken

Mustafa Kemal ATATÜRK
reha
Genel Yürütücü

« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2006, 03:57:58 ÖS »

yanlis biliyorsun, marmara kabul ediliyor.
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2006, 04:30:03 ÖS »

Yaa Marmarayi ECFMG kabul ediyor.. ECFMG sertifikani da WHO(World Health Organization olsa gerek) kabul edecektir...
Ben de kendimi pimpirik sanirdim.. benden kötüleri de varmiş  Grin
Match'lerde amerikali doktora Hacettepenin Marmaradan fazla prestij kazandiracagini hiç sanmiyorum... amerikaliya göre 2si de bahçesinde vahalarin olduğu, hastalarin develerle ulaşımını sağladigi doktorlar dahil binimum haşhaş içilen bir fakulte olacaktir tahminimce Wink
Bu arada hacettepede ingilizce-turkce fakulteler arasinda fark yok.. okul randomize etmiş durumda eğitimi.. türkçelerde slaytlar ingilizce, ingilizcelerde hocalar türkce anlatiyor eheh

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2006, 06:13:53 ÖS »

ben de biliyorum marmaranın kabul edildiğini biliyorum demin  m glmiş edildiği yazısının ustune
neyse pimpirikli olduğum doğru aslında ama ufuk da olsa artı artıdır

Mustafa Kemal ATATÜRK
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2006, 06:16:58 ÖS »

ufak da olsa artı artıdır ya yine yanlış yazdım nese Smiley
bide hac. ing de tr anlatıyorlarsa kendi okulum daha ii kalıyor o zaman cünkü bizde ing anlatıyorlar
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yatay geçiş için uğraşayım mı hangi okul benim için daha yararlı olur usmle konusunda?tşkkrler

Mustafa Kemal ATATÜRK
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2006, 06:25:37 ÖS »

türkiyedeki fakultelerin hepsi ECFMG tarafindan kabul ediliyor diplomasi.. Yani hiçbir farklari yok.. Hangi fakülte bana daha yararli olur dersen..seni internlikte en az çalıştırıp senin kendi çalışmana en fazla izin verecek olan fakülte derim Wink yoksa fakülte sana USMLE ile ilgili bişey vermez(belki alır).. herşey sana kalmiş ve bu işe ayıracağın zamana

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn" (Albert Einstein)
Marrow
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2006, 03:42:02 ÖÖ »

hacettepe yatay geçiş kabul etmiyor yıllardır...

yani en azından bana öyle demişlerdi öğrenci işleri..
Bora(PunK)
Sözlerim kılıçtan keskin
Yönetici

« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2006, 01:08:22 ÖS »

inanmicaksin ögrenci işlerine felan.. bu ülkede işler ögrenci işlerinin hic ruhu bile duymadan onlardan 9mertebe yukarlarda yürür... Burasi Türkiye, yükseklerden tanidigin varsa hersey olur, insan faktörü bu degismez hicbir zaman(amerikada dahi!)

Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2006, 10:38:14 ÖS »

katılıyorum bu konuda herkes oledio ztn bir dayı lazım Smiley

Mustafa Kemal ATATÜRK
drdr
Genel Gözlemci

« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2006, 05:22:18 ÖS »

son yıllarda yatay geçiş olmadığı kesinlikle doğru değil...
daha 1 ay kadar önce öğrenci işlerinde 2 sınıfn biri yatay geçişle gelmiş ve işte hocaya kendimi tanıtıyım diye soruodu...
Hatta benim bildiğim ing tıpa türkçe tıplardan bile geçiş var...
tabi hep ahbab çavuşlar us1
lmn
Acemi
*

« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2006, 10:47:31 ÖS »

rebelshine bence hangi okuldan mezun oldugunun onemli oldugu fikrinden kurtulmalisin.. Usmle ye tip fakultesinden mezun olan herkes girebilir sonra sen gider basvurularini yaparsin.. ha illa ben yatay gecis yapicam diyosan hacettepe almiyor diye birsey yok her sene bizim okuldan bir iki kisi geciyor yani soyle soyleyim 90 in uzerinde ortalaman varsa gecersin oyle amca dayiya gerek yok cok fazla.. ama aldigin derslerin uymasi lazim hacettepe cerrahpasa baskent komite sistemi uyguladigi icin hemen hemen ayni programlari ama marmaradan 1 de 2 de gecemezsin saniyorum.. en saglami klinige gecerken basvur.. basvuru zamaninida iyi takip et yayinliyorlar yatay gecis kontenjanlari falan vs.. Ama bende punk a katiliyorum sana internlukte en az zahmeti vericek okulu sec ve guzelce dersine calis bence.. nerden mezun oldugunun usmle icin bir onemi yok.. onemli olan skor un..Basarilar..
quickly
Acemi
*

« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2008, 12:56:45 ÖS »

meraba ben kocaeli tıp 2.sınıf öğrencisiyim cerrahpaşaya yatay geçiş yapmak istiyorum..bu konuda bilgisi olanlar benimle paylaşırsa çok sevinirim.mesela ne zaman başvurmak gerekiyo veya başvuru ile ilgili bilgi edinebileceğim bi yer var mı?
ve cerrahpaşa ingilizcede okuyan arkadaşlar varsa derslerinin nasıl olduğunu merak ediyorum derslerin ne kadarı ingilizce işleniyo ve ne kadar verimli geçiyo?
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2008, 02:21:04 ÖS »

meraba ben kocaeli tıp 2.sınıf öğrencisiyim cerrahpaşaya yatay geçiş yapmak istiyorum..bu konuda bilgisi olanlar benimle paylaşırsa çok sevinirim.mesela ne zaman başvurmak gerekiyo veya başvuru ile ilgili bilgi edinebileceğim bi yer var mı?
ve cerrahpaşa ingilizcede okuyan arkadaşlar varsa derslerinin nasıl olduğunu merak ediyorum derslerin ne kadarı ingilizce işleniyo ve ne kadar verimli geçiyo?

Quickly ilk olarak cerrahpaşa'da okumadığımı belirtmek istiyorum ama yatay geçiş için belirlenen bir son başvuru tarihi vardır. Bunu cerrahpaşa'nın internet sitesinden öğrenebilirsin. Geçen yıl ağustos ayının sonuydu. Senden belgeler isteniyor okulundan alıyorsun bu belgeleri ve de cerrahpaşanın öğrenci işlerine götürüyorsun veya postalayabilirsin. Ağustos sonu eylül başı gibi de yabancı dil yeterlililk sınavı yapılıyor. Daha sonra klasik yatay geçiş prosedürleri işliyor. Bu arada eğer gerçekten istiyorsan bu yıl başvuruyu kaçırmaman lazım çünkü cerrahpaşa sadece 1. ve 2. yılın sonunda yatay geçiş ile öğrenci alıyor. Yani seneye başvuramazsın. Tabi bu yıl yada gelecek yıl bir değişiklik yapmazlarsa. Bunları geçen yıl araştırmıştım ondan dolayı biliyorum. Derslerin nasıl olduğunu orada okuyan birisi cevaplarsa daha doğru olur; fakat bana kalırsa ingilizceyi kendine dert etme hatta bu senin için bir avantaj olacak usmle sınavını alsan da almasan da.  Okulumda teorik derslerin hepsi ingilizce fakat belli bir süre sonra çok rahat adapte oluyorsun. Bunu gözünde büyütme.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: