Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

7160 Mesaj 644 Konu- Gönderen: 1276 Üye - Son üye: Turkish Americans
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışı staj  (Okunma Sayısı 1150 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dr tugba
Acemi
*

« : Ocak 13, 2008, 04:19:31 ÖS »

merhabalar osmangazı unıversıtesı tıp fakutlesı 3. sınıfta okuyorm yurt dısı tıp stajı dusunuyorum benı bu konuda bilgilendrirseniz cok sevinirim
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2008, 07:51:42 ÖÖ »

Merhaba Tugba,
"Research" mu dusunuyorsun (lab mi, klinik mi?), klinik mi? Yakin oldugun bir dal var mi? Yaz staji olarak mi dusunuyorsun?

Biraz daha ayrintili yazabilirsen daha iyi olur Smiley

Hoscakal,
Ahmet
dr tugba
Acemi
*

« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2008, 10:05:54 ÖS »

evet yaz stajı ıstıyorum ama ne yapmam nerden baslamam gerekıyor bılmıyorum klınıge bu yıl sonunda gecıcez ama yıne de plastık ve kadın dogum hedeflerım arasında hem usmle ıcın kendmı denemek ıstıyorum yurt dıısnda yapabılırmıyım acaba eger boyle bır yaz stajı ımkanım olursa uzmanlık ıcın de hedefımı belırlemem kolaylasıcak emınım
ogur
Ast Üye
**

« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2008, 08:38:00 ÖS »

Lab. stajı hands off mu sayılır ?
neuro
Genel Yürütücü

« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2008, 12:00:33 ÖÖ »

Lab staji elbette "Hands off"; laboratuvarda hasta olarak en fazla fare ve sicanlara dokunabilirsin Cheesy. Ancak lab staji CV'nizdeki "Research" bolumune yazilir ve orayi hos gosterir Smiley.

Tugba,
CV ve niyet mektubun ile ilgilendigin bolumlere yazmaya basla o zaman. Klinik istiyorsan bolum baskanlarina veya PD'lere yazabilirsin, hatta bolumdeki herhangi bir klinik hocaya bile yazabilirsin.
Research istiyorsan yine ayni sekilde ancak bu sefer labi olan bir hocaya yazman gerekiyor. Baslangicta az cevap gelebilir, onlarin da cogu olumsuz olacaktir. Ancak moral bozmadan, karali bir sekilde yazmaya devam et, sonunda istedigin bir yer olacaktir.
Kolay gelsin Smiley...
ogur
Ast Üye
**

« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2008, 02:32:39 ÖÖ »

Tesekkurler neuro,
acıklamandan sonra ne kadar komik oldugunu fark ettim sorumun:)
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2008, 05:17:13 ÖS »

forumun başka bir yerinde zaten yazıyor sanırım ama elective için faydalı olabilecek şöyle bir site var, bakmanızı tavsiye ederim:

http://services.aamc.org/eec/students/index.cfm
Ceylan Ergül
Genel Gözlemci

« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2008, 05:18:34 ÖS »

bu sayfada "search schools by state"'i seçtikten sonra "Schools that accept international students for electives"i seçerseniz daha iyi olur.
Ufuk
Genel Gözlemci

primum non nocere!

« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2008, 07:55:56 ÖS »

Arkadaşlar bazı okullar öğrencilerden 'malpractice' istiyor. 1 ila 3 milyon dolar hem de! Peki bu sigortayı yaptırmak ne kadara mal olur? Bunun dışında yabancı olduğumuz için bu sigotayı yaptırmak bizim için zor olur mu? Daha önceden sigortayı yaptırmış veya bu konuda bilgisi olan biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!
                Mustafa Kemal ATATÜRK
pisipisi
Acemi
*

« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2008, 03:38:55 ÖS »

Verdiğiniz link son sınıf öğrencileri için,ben 1.sınıftayım ve gelecek yaz için herhangi bir program varsa freshman ler için,ne bileyim laboratuar çalışması olur araştırma programı olur öyle bişi varsa,yardım edebilir misiniz?Amerika yı düşünüyorum

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: